Dodaj do ulubionych

reakcje po invitro

19.12.10, 20:07
Od 2dni(to10dzien po transferze)wstaje rano jest wszystko ok.Wystarczy,ze cokolwiek zjem,wywala mi brzuch i jest jak balon przez caly dzien(5miesiac jak nic!)!Masakra,az mam problemy z chodzeniem,z polozeniem na tym balonie to nawet nie ma mowy!
M sie smieje,ze mam sie przyzwyczajac,ale mi nie do smiechu!Niewiem czy to po tych wszystkich lekach czy co?Mialyscie takie objawy?
Obserwuj wątek
    • olivia78 Re: reakcje po invitro 19.12.10, 21:15
      Tez tak mialam przez jakies 3-4 tyg po transferze,a potem brzuch znikl,a z nim jakies 3 kilo i pojawil sie w 7miesiacu ciazy.Do tego czasu nikt nie wierzyl,ze jestem w ciazy.Zycze powodzenia.U mnie lekarz stwierdzil hyperstymulacje.Bhcg robilam 8 dni po transferze i byla pozytywna,czego i Tobie zycze!
      • pudelek09 Re: reakcje po invitro 19.12.10, 21:22
        ale dobrze zrozumialam?3-4tyg po a nie przez 3-4tyg od?bo u mnie jak pisalam 10dzien po transferze,to duzo wczesniej niz u Ciebie.Moze kazdy organizm inaczej reaguje.
        Ja robie bete we wtorek,a dzisiaj mam urodziny i mam TEN JEDEN wymarzony prezent!Im blizej tym bardziej sie boje,M i corka sie nakrecaja,ze BEDZIE dzidzius.ja tez!
        • pysia.78 Re: reakcje po invitro 21.12.10, 02:40
          Wszystkiego najlepszego.Spelnienia tego jednego!
          3-4tyg od transferu.Jeszcze raz trzymam kciuki.
        • arpona Re: reakcje po invitro 21.12.10, 09:56
          Pudelku, i jak dzisiejsza beta? mam nadzieję, że Ci się udało, bardzo Ci tego życzę! smile
          • iskierka4 Re: reakcje po invitro 21.12.10, 10:14
            Hiperstymulacja. Ja mialam juz po punkcji. Masakra. Lekarz zalecił diete wysokobialkowa i pic napoje izotoniczne dla sportowcow, ze względu na dużą ilość potasu, sodu i elektrolitów. Po 2 dniach już miałam znaczna poprawe.
            • pudelek09 Re: reakcje po invitro 21.12.10, 17:31
              Beta 75! w czwartek do powtorki,ale pani powiedziala,ze b.ladna!
              • lesny_drobiazg Gratulacje! :D 22.12.10, 13:28
                Pudelku, to super, gratuluję betki! big_grin
                Co do reakcji - dzisiaj mój 25 dpt, brzuch nadal lekko spuchnięty, zwłaszcza dół brzucha, zwłaszcza wieczorem. Ale najgorzej było tak do ok. 18 dpt i wcześniej, pamiętam że 10 dpt pokazywałam się przyjaciółce i aż jęknęła wink I to nie tylko dół, ale cały brzuch był ogromny (a ja raczej z tych szczupłych jestem), na oko tak 5-ty miesiąc wink To chyba normalne... a hiperstymulacji nie miałam.
    • pollla Re: reakcje po invitro 22.12.10, 10:29
      Masz pewnie hiperstymulację. Też tak miałam. W pracy pytali, ktory to miesiąc. Jest to zwiazązane z rozwijającą się ciążą, która podtrzymuje ten efekt. Czego gratuluję!
      Ale nie zostawiaj tak tego. Jeśli masz w czwartek bete w klinice, to pokaż się lekarzowi. Musi ocenić stan Twoich jajników. Ja miałam jak dwa melony - to cytat. Czasami wystarczy dieta i picie, czasami dla dobra ciąży zapada decyzja o szpitalu i ściągnięciu płynów. Nie jest to niebezpieczne, ale konieczne jest zerknięcie lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka