Gość: stokrotka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 21:26 często czytam o ciąży biochemicznej - co to za ciąża i jeakie są jej objawy? Czy jest groźna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maretina Re: co to jest ciąża biochemiczna? IP: *.ols.vectranet.pl 22.04.04, 21:47 ciaza biochemiczna to ciaza, ktora mozna wykryc testem z krwi lub moczu, a nie zobaczysz jej w usg ani w zadnym innym badaniu. ja mialam taka w poprzednim cyklu. nic mi nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: co to jest ciąża biochemiczna? 23.04.04, 08:55 nie do końca, można wykryć ją badaniem USG, ale nie ma przepływu naczyniowego czyli bijącego serduszka, czyli ciąża kończy się przed stwierdzeniem an USG biącego serduszka okoó 6 tc 4 tygodznie po owu. Ale można zobaczyć pęcherzyk na obrazie USG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emis.p Re: co to jest ciąża biochemiczna? IP: 212.244.177.* 23.04.04, 09:07 Droga Ewo, jak to ująć .... ską się bierza ciąża biochemiczna, tzn. dlaczego te fasolki nie mają serduszek?? Ja jestem po dwóch poronieniach i przy żadnej z nich nie miałam okazji być na USG, na którym stwierdzonoby ciążę biochemiczną. A może moje ciąże takie były i dlatego je traciłam... Co w takim razie jest przyczną takich ciąż ??? pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emis.p Re: ciąża biochemiczna- do ewy IP: 212.244.177.* 23.04.04, 09:39 Droga Ewo, jak to ująć .... ską się bierza ciąża biochemiczna, tzn. dlaczego te fasolki nie mają serduszek?? Ja jestem po dwóch poronieniach i przy żadnej z nich nie miałam okazji być na USG, na którym stwierdzonoby ciążę biochemiczną. A może moje ciąże takie były i dlatego je traciłam... Co w takim razie jest przyczną takich ciąż ??? pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: do emis IP: *.77.classcom.pl 23.04.04, 17:25 ja tez miałąm 2 poroniena i przyczyna okazała sie chlamydia.jak nie mozesz znalezc przyczyny tych poronień to zrób siobie testy na tego wirusa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: do emis IP: *.bumc.bu.edu 23.04.04, 19:22 Chlamydia jest bakteria, a nie wirusem i jej infekcje powoduja zmiany struktury jajowodow, zwiekszajace ryzyko ciazy pozamacicznej. Czesto objawy infekcji sa subkliniczne (bezobjawowe). Chlamydia raczej nie powoduje poronien ciaz wewnatrzmacicznych. Odpowiedz Link Zgłoś