Dodaj do ulubionych

MAŁO PLEMNIKÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 08:57
DZIEWCZYNY,
JEŻELI U MOJEGO MĘŻA STWIERDZONO MAŁO PLEMNIKÓW(JEST ICH 14..A NORMA JEST
20...)CZY JEST SPOSÓB ZWIĘKSZYĆ TĘ ILOŚĆ (MOŻE TABLETKI?). NADMIENIAM, ŻE W
TEJ ILOŚĆ 14...ZNAJDUJĄ SIĘ BARDZO DOBRE PLEMNIKI.
LEKARZ POWIEDZIAŁ MI, ŻE NIESTETY PRZY TAKIEJ ILOŚCI PLEMNIKÓW JEST BARDZO
MAŁA MOŻLIWOŚĆ ZAPŁODNIENIA DROGA NATURALNĄ.DLATEGO MAM INSEMINACJE (BYŁY JUŻ
TRZY I WSZYSTKIE NEGATYWNE)
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE. MOŻE POWINNAM ZASUGEROWAĆ COŚ LEKARZOWI.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kama Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 13.05.04, 10:25
      Czy to znaczy ,że lekarz nie zaproponował twojemu mężowi żadnej kuracji?
      20 mil to jest dolna granica, a przy tym musiałyby być chyba wszystkie super.
      norma to od 20 do 100 mil. Ale ważne ile jest żywych , jak długo żyją i jak się
      poruszają. Bo część może ruszać się tylko w miejscu , a muszą iść do przodu .
      Nam jak p. Dr. narysowała, jaką drogę muszą jeszcze przebyć "po" UIU ,to jest
      to niestety jeszcze spory kawałek drogi.
      My mamy ten sam problem. Ale mój mąż jest cały czas faszerowany na poprawę
      żołnierzy .
      Pzdr. Kama.
      • Gość: WILKA Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 13:07
        BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŻ.MOJ LEKARZ NIE ZAPROPONOWAŁ ŻADNEJ KURACJI DLA
        MĘŻA.POWIEDZIAŁ ,ŻE PRÓCZ MAŁEJ ILOŚCI PLEMNIKÓW JEST DOSTATECZNA ILOŚĆ TYCH
        DOBRZE PORUSZJĄCYCH SIĘ I DOBREJ JAKOŚCI. MAM JESZCZE PYTANIE:CZY U TWOJEGO
        MĘŻA POPRAWIŁY SIĘ WYNIKI?JAK DŁUGO TO JUŻ TRWA?
        • Gość: Kama Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 13.05.04, 13:37
          Leczymy się (tzn. mój mąż)- 7 mies.
          Zaczynaliśmy od 6.000.000 , potem skoczyliśmy na 11.000.000, potem na 13 a
          ostanie badanie -15 mil. Ruchliwość też się poprawiła.
          A gdzie się leczycie?
          • Gość: WILKA Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:23
            W STARANIACH O DZIECKO POMAGA NAM PAN DR.KORZYCKI Z CONSILIUM.
            MOŻE LECZY SIĘ U NIEGO. JAKIE REZULTATY. CHOCIAŻ NIEKIEDY- TAK SOBIE MYŚLĘ-ŻE
            URODZENIE DZIECKA TO TYLKO DAR BOŻY I JEŻELI BÓG ZPLANUJE SOBIE CO INNEGO NIŻ
            MY TO ŻADEN LEKARZ NIE POMOŻE.
            • Gość: Kama Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 14.05.04, 11:00
              WILKA, jak też często tak myślę, ale mam nadzieję ,ze dla nas jest to tak
              zaplanowane, że musimy trochę poczekać, a później się doczekamy i będziemy
              jeszcze bardziej to doceniać.
              To niemożliwe ,żeby tyle ludzi kochających się i marzących o dziecku nie
              doczekalo się go w końcu , w obliczu tylu niechcianych i żle traktowanych
              dzieci.
              Musimy wierzyć ,że będzie dobrze.
              Pzdr.Kama.
    • ikrol1 Re: MAŁO PLEMNIKÓW 13.05.04, 12:56
      A badaliscie przeciwciała przeciwplemnikowe ? Ilona
      • Gość: WILKA Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 13:11
        NIE BADALIŚMY PRZECIWCIAŁ PLEMNIKOWYCH,GDYŻ LEKARZ STWIERDZIŁ, ŻE PRZY TAKICH
        WYNIKACH MĘŻA JEST WSKAZANA INSEMINACJA (PLEMNIKÓW JEST ZBYT MAŁO ŻEBY
        PRZEBYŁA TAKĄ DROGĘ). CZY WIESZ GDZIE TAKIE BADANIA MOŻNA ZROBIĆ?
        • Gość: Janina Re: MAŁO PLEMNIKÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 13:43
          Zakup mężowi androvit i folik, podobno niektórym pomaga.
          • ikrol1 Re: MAŁO PLEMNIKÓW 13.05.04, 16:09
            Miałam na mysli badanie przeciwciał przeciwplemnikowych u meża. Badanie wykonuje
            sie z krwi. Niepłodność związana z występowaniem przeciwciał przeciwplemnikowych
            może być leczona za pomocą kortykosterydów z użyciem zróżnicowanych dawek
            oraz sposobów podawania. Używa się najczęściej prednisolonu.
            A może jest jakaś przeszkoda w systemie transportu nasienia, która nie zależy od
            hormonów, ale zdecydowanie zmniejsza ostateczną liczbę plemników np żylaki
            powrózka nasiennego.
            Napewno warto dać mężowi jakieś witaminy, niektórzy panowie łykaja cynk i selen,
            a ja polecam lek ziołowy Maca (takie zielone opakowanie).
            Podsyłam link do poczytania:
            www.kriobank.pl/literatura/Nieplodnoscmeska0.doc
            Pozdrawiam. Ilona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka