22.02.12, 12:07
Może wy mi coś doradzicie w tej kwestii?
Chciałam iść teraz z mężem na badanie nasienia ale zachorowałam i to dość poważnie-zapalenie krtani, oskrzeli i na domiar złego refluks żołądka przez ilość tabletekcryingsame wiecie że jak sie źle czujemy a nawet jak już jest poprawa człowiek nie ma ochoty na seks itd. Lekarz kazał nam zrobić badanie męża ale wcześniej przez tydzień mamy się kochać. Teraz nie wiem co zrobić, bo wypada nam idealnie jego zmiana, ale seksu nie było;/ czy lepiej odłożyć na dobre 2-3tyg te badania. Co wam lekarz mówił na temat tego badania? Bo może mój tylko tak na to patrzy?

Obserwuj wątek
    • atram_w Re: Nasienie 22.02.12, 14:05
      Standarowo do badania nasienia wskazana jest abstynecja seksualna 3-5 dni przed. W naszym przypadku zarówno lekarz ginekolog jak i androlog sugerował, aby abstynecja nie była zbyt długa przed badaniem, max 10 dni. Czyli reasumując smile abstynecja od 4 do 10 dni.
      • itobietaksamo Re: Nasienie 01.03.12, 14:46
        Mój mąż robił niedawno to badanie.
        Przed badaniem mieliśmy się nie kochać 3-5 dni (nie liczy się dnia ostatniego stosunku ani dnia, w którym robi się badanie - muszą to być min. 3 pełne doby), do tego nie powinien w tym czasie pić alkoholu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka