Dodaj do ulubionych

witaminy przed in-vitro

09.10.12, 16:34
Witam wszystkie Staraczkismile
Chciałam podpytać jakie witaminki polecacie na kilka miesięcy przed rozpoczęciem starań z in-vitro - jako przygotowanie organizmu do wyprodukowania jak najlepszych jakościowo jajeczek. Macie swoje ulubione lub sprawdzone preparaty? Dla mężczyzn też mnie interesują - jesli chodzi o pozytywne działanie na jakość nasienia. Z góry dzięki za cenne podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: witaminy przed in-vitro 09.10.12, 17:28
      naturalne czyli warzywa i owoce
    • k_anilorak Re: witaminy przed in-vitro 10.10.12, 11:02
      Przed pierwszym ISCI:
      Ja: kwas foliowy, olej z wiesiołka
      On: salfazin, kwas foliowy

Przed drugim ISCI:
      Ja: kwas foliowy
      On: salfazin, kwas foliowy

Teraz jestesmy przed trzesim ISCI:
      Ja: kwas foliowy, biosteron (brałam 3 miesiące), magnez + potes (miewam drętwienia ciała na tle nerwowym), falvit, rutinoscorbin (przeziębienie z którego nie mogę wyjść), provag (stan zapalny po urlopie)
      On: tamoxifen (brał 2 miesiące), kwas foliowy, magnez + potas (biega maratony wiec musi żeby nie wyjałowić organizmu), rutinoscorbin (moje przeziębienie przeskoczyło na niego)

A tak naprawdę to te witaminy są o kant tyłka i na pewno nie mają wpływu na jakość komórek. Najważniejsze jest zdrowe, wartościowe odżywianie i pozytywne nastawienie. Biosteron i tamoxifen braliśmy bo po dwóch programach można trochę podrasować organizm (ale nie ma badań które mówią że to coś da). Odstawiłam pieczywo, słodycze i stram się racjonalnie odżywiać. Suplementy są wchłaniane w 30% - branie nie zaszkodzi ale nie liczyłabym na poprawę parametrów.
      • mercedes73 Re: witaminy przed in-vitro 10.10.12, 19:46
        Wielkie dziękismile Nasze parametry chyba są ok, więc może faktycznie kwas foliowy i czerwone wino, żeby się odstresować. Powodzenia przy następnym podejściu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka