Dodaj do ulubionych

Lipcowe starania z Clo - kto ze mną????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 09:11
Hej Dziewczyny!
To mój 12 m-c starań tym razem ze wspomagaczem! Zobaczymy co z tego wyniknie.
Ostatnie dwa cykle były monitorowane i stwierdzono że pecherzyki to własciwie
sie tworzą ale póxno ok 11 dc no i nie pekaja!
Wczoraj 3 dc i pierwsze Clo! A w poniedziałek na monitoring. Zobaczymy1
Pozdrawiam wszystkie starajace sie i trzymam kciuki za DWIE KRECHY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nalo Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 09:44
      Hej, to moj pierwszy cykl staran po poronieniu. Ciaze zawdzieczalam clo i
      Pregnylowi, wiec teraz wrocilam do tej kuracji. Dzis jest 12 d.c. i ide na USG
      zabaczyc jak tam ma sie moj pecherzyk...mam nadzieje ze przyniose dobre
      wiesci wink Do tej pory owu mialam zawsze kolo 16 d.c., mam nadzieje ze tym razem
      bedzie podobnie. Pozdrowka dla wszystkich, oby okres letnio - urlopowy sprzyjal
      naszym staraniom smile)))))))))
      • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 09:50
        Trzymam kciuki i daj znaać po Usg! Ja również Pregnyl mam już przygotowny! Cha
        cha! Mam nadzieje że moja owu troche sie po Clo przesunie bliżej środka cyklu.
        Pozdrawiam i czekam na rezultaty naszych starań!!
    • Gość: bozi Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 10:13
      Czesc. Tez sie staram i staram i nic i tak sobie mysle ze moze u mnie tez nie
      pekaja te pecherzyki. czy to tylko na usg mozna zbadac czy jeszcze jakos
      inaczej np. przez mierzenie tem?
      Dzieki za odpowiedz a i jeszcze chcialam zapytac co to jest clo?
      • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 10:46
        Hej! Z tego co wiem to pękajace pęcherzyki moze potwierdzić tylko monitoring. U
        mnie tempka i inne objawy wskazuą owulację, a pęcherzyki nie pekają>
        Clo to Clostilbegyt lek stymulujący wzrost pęcherzyków.
        Pozdrawiam
    • Gość: Kamilla Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 217.153.54.* 06.07.04, 10:15
      to też mój 12-sty miesiąc starań. 3 insemin, 4 stymulacje i nic. Na okres letni
      dałam sobie spokój z lekami, z lekarzami bo psycha mi juz siada. Wczoraj
      owulacja. Mam wrażenie, że bez leków była bardziej widoczna i odczuwalna.
      Biorąc Clo i Pregnyl nigdy nie mogłam okreslic kiedy jest. Zob jak teraz
      będzie.Powodzenia!
    • migotkaa1 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 06.07.04, 10:29
      Dziś mam 7dc i właśnie łyknęłam 3 tabletkę CLO, w poniedziałek idę na USG i
      wtedy się dowiem czy coś wyrosło czy nie. Jak coś będzie to dostanę Pregnyl i
      pozostanie czekanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe fasolki.
      • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 10:49
        Mam pytanie. jak się czujecie po Clo? Ja wprawdzie wzięłam dopiero 2 tabl. ale
        ciągle biegam do toaletki!
        Migotko ja też w poniedziałek ide zobaczyć czy coś się wykluło!
        Pregnyl grzecznie leży w lodówce!
        Pozdrawiam i trzymam kciuki!
        • Gość: Magda Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.kim.pl 06.07.04, 14:03
          Ja mam dzisiaj 2d.c...a Clo zaczne od 5..wiec jeszcze 3 dni..a jutro ide na
          badanie krwi, estradiol i FSH...
          To moj drugi cykl z clo..
          M.
    • Gość: ISIA10 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 80.244.134.* 06.07.04, 15:07
      ja już nie wiem który to cykl stymulowany, ale 1.07. miałam pierwszą
      inseminację, czekam...
      • Gość: Aniger Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 82.160.9.* 06.07.04, 20:37
        Cześć! Ja brałam clo od 3 do 7dc. Jutro i pojutrze menogon i kontrola u gin.
        Pozdrawiam
    • ikazet Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 06.07.04, 22:10
      dołączam się
      niestety dziś miałam przykry dzień bo pojawiła się (znienawidzona od 1,5 roku)
      @@@@ crying(( . tak więc od jutra CLO i znów czekanie... i oby tym razem się udało,
      bo w końcu musi się udać
      pozdro dla wszystkich ivonka
      • Gość: Jola Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.04, 12:35
        ja również zaczynam
        trzymam kciuki za Was no i za siebie
        pozdrowionka
        • Gość: Iga L. Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.04, 12:47
          Jestem tu zupełnie nowa! I kompletnie niezorientowana w temacie.
          Mam nadzieje że dzięki Wam dużo się nauczę i bede mogła poradzić sobie z
          problemami!
          Odezwę sie wkrótce i dokładniej przedstawie
          • Gość: Aniger Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 82.160.9.* 09.07.04, 11:57
            Cześć! Co słychać u Was? Wczoraj byłam u gin. są 2 pęcherzyki 12 i 14mm.
            Endometrium ok. W sobotę następna wizyta. Pozdrawiam
    • sliwa1 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 09.07.04, 11:52
      m.ój to 5 miesiąc starań o dzidzie, w lipcu pierwszy raz zacznę z testami
      owulacyjnymi, mam nadzieję, że wykażą, że jest owulacja,
      napiszcie czy na usg skierował was lekarz czy same poprosiłiście , chodzi mi o
      sprawdzenie czy pękają jajeczka
      • Gość: Aniger Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 82.160.9.* 10.07.04, 15:52
        U mnie jest trochę inaczej, bo ja mam w tym miesiącu kolejną inseminację bez
        testów owulacyjnych (nigdy ich nie używałam). O usg decydował lekarz.
        Trzymaj się.
    • Gość: tania75 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.visp.energis.pl 10.07.04, 16:20
      Ja zarzywam clo od 5-10 d.c.potem Menogon. Po Menogonie same pękały pieknie
      moje pęcherzyki. Jutro ostatnie clo..
      A potem również monitoring i IUI.
      Pozdrawiam
    • Gość: tania75 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.visp.energis.pl 10.07.04, 16:22
      Przepraszam za ortografa w zażywam.... Jestem taka rozkojarzona.....
      Pozdrowionkasmile)))))))))))))
    • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.04, 21:05
      Hej hej Dziewczyny. U mnie dzisiaj 10 dc, byłam na monitoringu i są dwa śliczne
      pęcherzyki. Jutro rano mzastrzyk Pregnylu, a potem to zobaczymy czy pękną. Oby
      tym razem chociaż to się udało.
      Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki!
    • migotkaa1 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 12.07.04, 21:14
      Witam dziś mam 13dc i byłam na USG zobaczyć czy w tym miesiącu coś urosło po
      CLO, psychicznie byłam nastawiona już na zastrzyk Pregnylu i ku memu oraz
      lekarza zdziwieniu na monitorku ujrzałam pęknięty pęcherzyk ( po powrocie
      szybkie przytulanko ). Mam nadzieję że ta 13 będzie szczęśliwa w tym cyklu
      czego wam i sobie z całego serca życzę.
      • Gość: majka Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 217.153.87.* 12.07.04, 21:26
        witam, u mnie dzisiaj 12 dc jestem wlasnie po clo i usg..pecherzyk jest ok 2
        cm wrocilam wlasnie z zastrzyku pregnylu nio i przytulankosmile to moj
        pierwszy cykl z clo...trzymam za Nas kciuki dziewczyny.
        pozdrawiam,
        majeczka
        • Gość: Aniger Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 82.160.9.* 12.07.04, 22:43
          Migotko ja też mam 13 dc.Wczoraj miałam ins.Jutro kolejna wizyta u
          gin.Serdecznie pozdrawiam
          • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 12:38
            Hej! Ja już po zastrzyku! Dzisiaj 11 dc. Teraz przytulanko no i zobaczymy co z
            tego wyjdzie!
            Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki
    • Gość: Sassi Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 80.51.74.* 13.07.04, 14:07
      hej,
      jutro moj 12dc, ide na test PC i na podanie zastrzyku z Pregnylu. W tym cyklu
      bylam stymulowana Clo (3-7dc, 2x1), a takze Metformina i Spironolem. Przez
      ostatnie 1,5 roku moje cykle byly bezowulacyjne, Clo na mnie nie dzialalo. Po 3
      tygodniach na Metforminie Clo dalo niesamowite rezultaty. W 9dc mialam 4
      pecherzyki wiodace, po 2 na kazdym jajniku, wielkosci od 12 do 14mm. Zobaczymy
      jak bedzie jutro - mam nadzieje, ze wszystkie sie utrzymaly i ze sa juz
      odpowiednio dojrzale do pekniecia. Niestety Clo dziala zabojczo na sluz plodny
      endometrium, ktore u mnie wynosi tylko 4mm, dlatego ten cykl na Clo to byl
      wyjatek (zmienilam gina i on uznal, ze musimy zrobic test wydolnosci jajnika i
      tylko dlatego dal Clo, bo normalnie nie daje). W kolejnym cyklu bede brala
      gonadotropiny i mam nadzieje, ze sie uda!!!smile))
      • Gość: magda Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.kim.pl 13.07.04, 15:33
        Hejsmile
        ja mam 9 d.c (ostatnie Clo-wieczorem), jutro ide na usg, (to moj drugi cykl z
        clo a pierwszy z usg), denerwuje sie co tam wyrosłosmile)
        Trzymajcie kciukismile)
        • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 19:38
          Dziewczyny trzymam kciuki za piękne pękające pęcherzyki. Ja naprawdę byłam
          wczoraj zaskoczona tym że w 10dc moję pecherzyki nadają się do Pregnylu!Oby
          tylko pękły.!!!!
          Jaka dawkę Pregnylu dostajecie?
          Pozdrawiam
          • Gość: Sass. Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 80.51.74.* 13.07.04, 20:00
            ja chyba dostane podwojna (10000 jednostek)
            • Gość: Aniger Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 82.160.9.* 13.07.04, 23:10
              Ja też dostałam zastrzyk z Pregnylu w dawce 10000jednostek. Pęcherzyki pięknie
              pękły. Teraz pozostało czekanie. Pozdr
              • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.04, 11:01
                Hej!
                Ja dostałam 10 000 mam nadzieje że to wystarczy do pęknięcia. mce temu
                dostałam 3 000 no i niestety pęcherzyk nie pękł.
                No cóz przekonam się w poniedziałek. Od dzisaj zalecone przytulano.
                Pozdrawiam serdecznie no i oczywiscie trzymam kciuki!!
    • Gość: Magdalena Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 09:21
      Jestem po 3 stymulacjach clo+pregnyl+duphaston i znów nic. Teraz robie przerwe
      na wakacje. Może moj organizm sie sam odblokuje i w warunkach wakacyjnych -
      jezioro, las... się uda. Trzymajcie kciuki. Ile razy mozna mieć stymulację clo?
      • Gość: magda Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.kim.pl 15.07.04, 10:59
        Byłam dzisiaj na usg-11 d.c i nic...nie ma pęcherzyka dominującego....
        jest wiele licznych drobniutkich...sad(
        Ale lekarz kazal mi przyjsc jeszcze w poniedzialek..moze sie cos wykluje
        pozniej..
        Mialam robione badanie krwi estradiol i FSH, i wczoraj tj. w 10 d.c- E-279,1
        (pg/ml), a FSH-7,6 (mlU/ml), wiec nawet, nawet..i pani dr powiedziala ze szansa
        nadal jest ze w tym cyklu moze cos urosnie...A jak nie w tym to w nastepnymsmile)
        Dostalam dodatkowo Siofor( metformina) na zwiekszenie czestotliwosci owulacjismile)
        I wogole mam jakis taki super humor....i jestem dobrej mysli...
        Pozdrawiam,
        m.
        • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 11:05
          Hej Dziewczyny! Jakieś postępy? Piszcie co u Was słychać. Ja z niecierpliwością
          czekam na poniedziałkowe USG.Mam nadzieję że tym razem się uda.
          A może wiecie w jakim terminie po Pregnylu przychodzi @?
          Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: majka Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.k.mcnet.pl 16.07.04, 12:19
            dzisiaj ide na usg zobaczyc co z moim pecherzykiem..czy pekl?
            napisze jak wroce,wieczorkiem.
            pozdrawiam,
            majka
            • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 14:40
              Majeczko! Trzymam kciuki! Daj znać jak bedziesz juz cos wiedziała! Ja
              cierpliwie czekam do poniedziałku!
              Idziemy prawie równo ja Pregnyl dostałam w 11 dc. 10 000.
              Pozdrawiam serdecznie i czekam na pozytywne wieści!
              • Gość: majka Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 217.153.87.* 16.07.04, 18:17
                nio wiec jestem po.pecherzyka nie masmile) endometrim 11-12 no i mam czekac ..a
                noz sie moze uda..zobavczymy.jak ni eto w nastepnym cyklusmile
                majeczka
                • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 19:58
                  Gratuluję! To super! Teraz tylko trzymać kciuki za dwie krechy!
                  Pozdrawiam
                  • neja Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 17.07.04, 10:31
                    Ja też się się gimnastykuję smile)) dzisiaj mam 7 dzień więc zaczęłam brać
                    estradiol. Na ostatnim USG miałam kilkanaście małych pęcherzyków po
                    obwodzie.... cykl się przedłużał niemiłosiernie ( ale ja tak mam ) i
                    nic...Ostanio też nic. Może w lipcu się uda confused?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: majka Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: 217.153.87.* 17.07.04, 10:39
                      watpie zeby u mnie tak za pierswszym razem wyszlo,staram sie nie myslec,ale
                      jednoczesni e musze troche uwazac na siebie skoro jest prawdopodobienstwo ze
                      moze....smile w kazdym razie dziekuje za kciuki i za Was tez trzymam mocnosmile
                      majka
                      • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.04, 10:51
                        U mnie dzisiaj sprawdzenie pęcherzyka! Mam nadzieję że jednak pękł. Odezwę się
                        wieczorkiem i zrelacjonuję.
                        Pozdrawiam
                      • madziulaz Re: Lipcowe starania z Clo 19.07.04, 10:57
                        Czesc Dziewczynysmile)
                        Ja po kolejnym USG, dzisiaj 15 d.c i....jest pęcherzyksmile)))), wprawdzie tylko
                        jeden, ale jest ma wymiary 15,3x13,8...endo, pan dr, powiedzial ze bardzo
                        ładne, tylko wyrazil sie..drugofazowe...jak to moze byc ze drugofazowe jesli
                        pecherzyk dopiero rosnie??? mam przyjsc we czwartek na kolejne usg..
                        Wiecie, przekonałam sie ze robienie usg, jest poprostu KONIECZNE..
                        ja skonczylam clo w 9 d.c, w 11 byly tylko drobniutenkie pecherzyki..a w 15
                        jest..
                        Gdybym dzisiaj nie miala tego usg, pewnie od jutra lykalabym Duphaston, i z
                        owulacji nici by byly...i obawiam sie ze od 6 miesiecy moglam sobie hamowac
                        owu..lykajac Duphaston od 16 d.c..
                        Trzymajcie kciuki za moj pecherzyk, zeby tylko pekl..kupilam sobie migdaly na
                        lepsze endo, do tego lykam wiesiolek (jak sobie przypomnewink) i acard..
                        Ja trzymam za Was wszystkiesmile
                        pozdrawiam
                        magda
                        • emis.p Re: Lipcowe starania z Clo 19.07.04, 11:02
                          Witaj Madziulaz !
                          Piszesz, że jesz migdały na polepszenie endo. Czy myślisz, że to trochę
                          pomoże? Ja szukam czegoś takiego. A co to za lek ten ACARD?
                          Też na endo? Mozna go kupić bez recepty ?

pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki
                          Ewa
                          • madziulaz do Emis.p 19.07.04, 14:45
                            Czesc Ewuśsmile
                            acard tez jemsmile...to nic innego jak mała dawka aspiryny, to poprostu kwas
                            acetylosalicylowy, na lepsze ukrwienie śluzówki, mozesz jeść cały cykl za
                            wyjątkiem @, bo bedziesz bardziej krwawicsmile
                            oczywiscie bez recepty, taniutkie.
                            Jem tez wiesiołek na śluz i wit.B6, wit E, migdały, orzechy, wino czerwone tez
                            dobre ale mnie boli po nim głowa wiec unikam, ryby morskie tez superowe sasmile
                            pozdrawiam
                            M.
                            • Gość: emis.p Re: do Emis.p IP: 212.244.177.* 19.07.04, 14:57
                              Madziulaz bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. W takim razie kupię sobie
                              ten acard. Nie powinien zaszkodzić.

pozdrowionka
                              Ewa
    • emis.p Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 19.07.04, 10:58
      Przyłączam się do starań lipcowych. Dzisiaj mój 3 dc.
      Powiedzcie mi, proszę czy macie jakiś sposób na wzrost endo ??
      U mnie tak tochę średnio rośnie. Może jest coś ziołowego?

pozdrawiam
      Ewa
      • Gość: majka Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.k.mcnet.pl 19.07.04, 12:16
        dziewczyny a jakie macie endo?? czy rozmaiar-grubosc..nie wiem dokladnie jak
        to si mierzysmile endometrium jest az tak bardzo wazny? jaka funkcje to odgrywa??
        • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.04, 10:58
          Hej! U mnie niestety nie pękł. Już nie wiem co robić. A mój lekarz zaleca na
          sierpień cykl naturalny do czego ja nie jestem zbyt przekonana. Skoro wiem że
          nie pękają to co mi da cykl naturalny. Chyba znowu muszę zmienić lekarza!
          pozdrawiam serdecznie
          • Gość: mada Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.softel.elblag.pl 20.07.04, 13:04
            Hej dziewczyny. Nie chcę wyjść na totalną ignorantke, ale możecie mi wyjaśnić
            po co są te zastrzyki z pregnylu, czy jak tam to nazywacie. ja biorę CLO już
            trzeci cykl, teraz w dawce po dwie tabletki dziennie, ale nic poza tym, więc
            zaczynam się trochę martwić, czy może powinnam dostać też coś dodatkowego.
            Pomóżcie mi proszę bo zaczynam wątpić w swojego lekarza.
            • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.04, 13:27
              Hej! A miałas monitorowany cykl? Pregnyl stosuje sie przy problemach z pękaniem
              pęcherzyków.
              Pozdrawiam Janette
              • Gość: maga Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.softel.elblag.pl 20.07.04, 14:21
                Hej Jenett!!!
                No właśnie, ze nie miała monitorowanego cyklu z CLO. Wcześniej miałam robione
                testy i wszystko był ok - pęcherzyki pękały, więc może moja gin uznała, że nie
                trzeba teraz tego monitorować. ja naprawdę już wariuję, chyba bedę musiała się
                do niej przejść.
                Dzięki za odpowiedź,pozdrawiam maga
                • Gość: pepe Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.04, 18:29
                  Hej!
                  Jakie testy owulacyjne?
                  Pozdrawiam
          • madziulaz Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? 20.07.04, 16:51
            Hej pepesmile
            czytalam na bocianie, ze ekspert w razie nie pekania po pregnylu polecal zmiane
            sposobu stymulacji...
            A ja sie tak cieszylam ze mi choc jeden pecherzyk urosl...a tu jeszcze nie ma
            sie z czego cieszyc..musze czekac czy peknie...
            Przy jakiej wielkosci pecherzyka daje sie pregnyl???
            Jest jakas zasada, w ktorym dniu??
            Pozdr.
            magda
          • madziulaz ps 20.07.04, 16:52
            Acha..
            i jeszcze tez gdzies czytalam ze gimnastyka pomaga na pekniecie..
            tylko nie za duzy wysilek fizyczny (bo wtedy wzrasta PRL)
            powodzenia
    • Gość: barbara79 Re: Lipcowe starania z Clo - kto ze mną???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:34
      witajcie!
      dopisuje się do lipcowych starań z clo
      u mnie 3 d.c. a 1 dzień z clo do 7 d.c. mam nadzieję że to ostatni miesiąc
      starań
      pozdrawiam wszystkie kobietki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka