Dodaj do ulubionych

Leczenie w Warszawie - Invicta

23.01.13, 13:59
lecze sie tam juz prawie 2 lata, swoje przeszlam, znam kilku lekarzy, procedury, ceny itd... Jesli ktos ma jakies pytania to chętnie pomogę. Wybranie odpowiedniej kiliniki, nie jest łatwe, sama przez to przechodzilam. Teraz moge pomóc innym niecdecydowanym. aga
Obserwuj wątek
    • edaw9 Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 06.04.13, 13:01
      Witam,
      u nas problem leży po stronie męża, dlatego polecono nam inseminację u konkretnego dr. w Invimedzie, niestety jestem zdruzgotana jego podejściem do nas. W ubiegłym miesiącu zgłosiłam się na wizytę i zdecydowaliśmy się na pierwszą inseminację, dr zrobił mi tylko 1 USG i badanie LH i od razu zabieg bez żadnych dodatkowych badań. Próba się nie udała. Teraz jak zadzwoniłam co dalej - to przez tel. przepisał mi jakieś leki bez wyjaśnień (w internecie wyczytałam, że to jakaś stymulacja hormonalna i się przeraziłam) i nie ukrywam, że jestem załamana komunikacją z tym lekarzem, dlatego bardzo proszę o pomoc i podpowiedź, gdzie najlepiej się udać, ponieważ bardzo mocno rozważamy zmianę kliniki.
      • kavainca Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 06.04.13, 14:04
        A czemu przeraziłaś się stymulacji hormonalnej?
        To raczej podstawa w leczeniu niepłodnosci
        Pewnie dostałaś CLO, które nie jest jakimś mocnym uderzeniem. Jedyna zaleta to niska cena
        • edaw9 Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 07.04.13, 11:16
          Przeraziłam się, ponieważ chyba przy takim leczeniu powinniśmy uzyskać wyczerpującą informację, co to w jakim celu i jakie są tego konsekwencje - a ja ich nie otrzymałam. Nie lubię jak mi ktoś podaje leki a ja nie wiem po co i na co. W internecie doczytałam, że w takich sytuacjach może dojść do ciąży mnogiej - chyba lekarz powinien nas o tym wszystkim poinformować, no i przede wszystkim zadać pytanie czy się na to decydujemy.
          • kavainca Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 07.04.13, 12:54
            ale w zasadzie nie ma innej drogi leczenia...
            • marika_xs Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 08.04.13, 09:08
              a ja się zgadzam z Tobą, edaw9 - lekarz powinien wytłumaczyć, co się dzieje i jak zamierza cię prowadzić. w końcu w niepłodności liczy się tez czynnik 'ducha', wiec spokój pacjentki jest bardzo ważny. myslę, że mniej obawiałabyś się stymulacji, gdybyś wiedziała co i jak... ja mogę polecic Ci dr Pałaszewskiego, przyjmuje w Invikcie. leczę się tam już kawałek czasu, wcześniej miałam jeszcze małą przygodę z kliniką w łodzi, ale się zniechęciłam. Jesli chodzi o dobrych lekarzy, to słyszałam też wiele pozytywnych opinii o dr Niemoczyńskim, kiedyś przyjmował z Invimedzie, a potem odszedł od nich i teraz też w invicta leczy. trzymam mocno kciuki za Ciebie!
              • edaw9 Re: Leczenie w Warszawie - Invicta 08.04.13, 22:10
                Marika_xs, dzięki za miłe słowo i kilka wskazówek, zastanawiamy się właśnie nad Invictą, fajnie że wskazałaś mi konkretne nazwiska. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka