Dodaj do ulubionych

Duphaston i problemy z wagą

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.04, 18:55
Lekarz przepisał mi duphaston, ale po dwóch dniach brania mam brzuch wiekości
piłki, spuchniety i nabrzmiały, napiszcie prosze jak tolerujecie ten lek. W
ulotce pisza,że moga byc wzdęcia, ale az takie? Jakie macie doświadczenia z
lekami uzupełniającymi niedobór progesteronu napiszcie proszę. Brałam
lutenyl, było ok chociaż trochę mnie bolało w okolicach serca, bałam się
jakiegos zakrzepu czy czegoś w tym rodzaju, ale ten duphaston tez nie ejst
dobry.
Pozdrawiam

Kasia
Obserwuj wątek
    • mejdejka Re: Duphaston i problemy z wagą 27.07.04, 21:25
      ja po duphastonie przytyłam jakieś 10kg!!!!
      tylko w tym samym czasie rzuciłam palenie
      ale opłacało się teraz jestem w 11tyg.ciąży ;O)
      pozdromejdejki
      • Gość: Kate Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.parpa.pl 28.07.04, 12:53
        To dobra motywacja, dzięki. A ile czasu brałas ten lek? od 15 do 26 dnia? Jedną
        tablete dziennie? Ciekawe czy to Duphaston spowodował czy rzucenie palenia? No
        a w ulotce nic nie napisali o możliwych dodatkowych kilogramach tylko o
        wzdęciach.
    • aguska28 Re: Duphaston i problemy z wagą 28.07.04, 16:18
      ja też go brałam ale nic mi po nim nie było.
      • Gość: Iwona Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:35
        Mysle ze taki skok wagi to wynik rzucenia palenia. Gratuluje!(oczywiscie nie
        dodatkowych kg a zerwania z nalogiem). Ja biore Duphaston i tez czuje
        sie "lekko nabrzmiala" ale to zmienia sie w trakcie cyklu. I.
        • Gość: Kate Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.parpa.pl 29.07.04, 11:16
          Hej dziewczyny, może któraś ma jeszcze jakies doświadczeniaz tym lekiem?
          Podciagam wątek

Pozdrawiam miłego dnia
    • Gość: Wandzia Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 12:13
      Ja brałam go przez 3 miesiące i też puchnełam. Gin powiedział że mam ograniczyć
      napoje bo duphaston zatrzymuje wode w organiźmie.
      Czułam się po nim okropnie.
      Teraz jestem drugi miesiąc na lutenylu i jest super.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • lidek0 Re: Duphaston i problemy z wagą 29.07.04, 12:57
      Biorąc jednocześnie Duphaston, Parlodel, Clo i Ovestin schudłam 10 kg, bo
      musiałam.
      • toyaa Re: Duphaston i problemy z wagą 29.07.04, 13:40
        Lidek, a jak Ci się to udało???
        pytam, bo mnie też by się przydało zrzucić kilka kilogramów, tylko, że starając
        się o dzidziusia nie bardzo można stosowac drastyczne diety??
        pozdrawiam,
        toyaa
        • Gość: Kate Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.parpa.pl 29.07.04, 13:44
          Wandziu, ja własnie tez brała lutenyl i nie puchłam więc chyba do niego wróce.
          Lidek jak Ci się to udało? Byłas na diecie czy to połaczenie leków dało taki
          efekt?
        • Gość: Kate Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.parpa.pl 29.07.04, 13:44
          Wandziu, ja własnie tez brałam lutenyl i nie puchłam więc chyba do niego wróce.
          Lidek jak Ci się to udało? Byłas na diecie czy to połaczenie leków dało taki
          efekt?
      • lidek0 Re: Duphaston i problemy z wagą 29.07.04, 22:29
        Już odpowiadam:
        zmieniłam dietę, leki nie mają tu nic do rzeczy. A było to tak:
        śniadanie: płatki na mleku 0,5% dowolna ilość
        II śniadanie owoce bez ograniczeń, jogurty dowolne, kawa z mlekiem bez cukru
        obiad ok 13:30 mięso z warzywami, pierogi, naleśniki, to na co miała ochotę i
        co było w firmowej stołówce, tylko nie łączyłam mięsa z ziemniakami
        Potem do wieczora owowce lub jogurty
        Nie powiem na początku było ciężko, ale żołądek się skurczył dośc szybko, poza
        tym weekend bułeczka z masłem, 1 ciastko bez kremu lub 3 gałki lodów bez
        dodatków. Zasada podstawowo: stałe pory posiłków, jedzenie powoli to zje się
        mniej, ostatni posiłek o stałej porzez np 19. Zakupy trzeba robić z listą
        rozsądnie i nie na głodnego. Trzeba mieć w domu zapas owoców i jogutów.
        Sama to wymyśliłam, chudłam 1,5 kg aż zgubiłam 10 kg i z wrażenia chyba mi
        prolaktyna spadała bo zaraz zaciążyłam. Nie ćwiczyłam.
        • Gość: Kate Re: Duphaston i problemy z wagą IP: *.parpa.pl 30.07.04, 10:21
          Wygląda to calkiem w porzadku i bez restrykcji i jakiś wymyślnych przepisów,
          które trudno przygotowac w pracy

• Gość: AGA2831 LUTENYL??? IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.07.04, 10:36
            cO TO JEST TEN lUTENYL???? iLE KOSZTUJE DZIAŁA TAK JAK DUPHASTOON???Ja odka
            zaczęłam się leczyć ( brac duph. ) czyli od roku przytyłam 8kg, jestem załamana
            i mam wrażenie ze ciągle jestem spuchnięta ! A na dodATEK BARDZO DUŻO PIJE
            OKOŁO 8 HERBAT DZIENNIE ( TAKI NAŁÓG ) Z CUKREM ( 2 ŁYŻECZKI I CYTYNKĄ )no i
            dupsko rośnie! Biorę się za ostrą dietkę od dzisiaj !!!!!
            • Gość: Kate Re: LUTENYL??? IP: *.parpa.pl 30.07.04, 15:30
              Ja dostałam lutenyl na uzupełnienie progesteronu, ale inny lekarz zmienił na
              duphaston. Lutenyl kosztuje podobnie, może trochę taniej. Wrzuc w wyszukiwarke
              to zaobaczysz dokładny skład i dzialania uboczne. Ja nie byłam po nim
              spuchnieta, a od przedwczorja zmniejszym dawkę duphastonu do jednej dziennie a
              nie dwóch i troche mniej jestem spuchnięta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka