gosiawu 09.08.04, 10:19 Czesc, czy ktos moze mnie oswiecic, jak w mysl ostatnich uchwal wyglada sprawa refundacji kosztow leczenia nieplodnosci (leki, zabiegi ivf). Lub gdzie moge cos znalezc na ten temat. dzieki. margoota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ono33 Re: refundacja leczenia 09.08.04, 10:34 Margoota, jak wiesz, raczej sceptycznie odnosimy sie do "pomocy panstwa" Jedna z moich kolezanek poszla do panstwowego szpitala, by w przypadku pozytywnego zaopiniowania nowej ustawy byc pierwsza w kolejce do inv. Pani ordynator spojrzala na nia, potem w karte i stwierdzila, ze dziewczyna ma jeszcze czas(32 lata). No coz( mam jednak wciaz nedzieje, ze wszystko sie wyprostuje. Prosze o opinie i doswiadczenia innych dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: refundacja leczenia IP: *.kam.pl 09.08.04, 11:17 Wklejam wam wątek z forum dla starających się forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: refundacja leczenia 09.08.04, 20:27 A więc od poczatku: leczenie niepłodności jest refundowane juz od jakiegoś czasu, ja leczę sie na koszt NFZ od ok roku, w tym czasie miałam wykonane wszystkie badania hormonów, monitoring, HSG, laparoskopię, mąż badanie nasienia. Muszisz znależć poradnię niepłodności, najczęśćiej znajduje się ona przy szpitalu. Co do refundacji INV to jest to sprawa dość złożona, bo niby ustawa weszła do koszyka pozytywnego ale nic więcej nie wiadomo.W Angorze był artykuł, ze prawdopodobnie I zapłodnienia inv planują dopiero na 2007 rok, kiedy cała machina się rozkręci i nazbieraja pieniędze na nasze zabiegi. A więc trzeba się dobrze zastanowić, czy warto czekać 3 lata, jeśli ustawa i tak nie jest do końca jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justy Re: refundacja leczenia IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 09.08.04, 20:55 Czy możecie mi adres gdzie coś było w "Angorze" na temat in vitro. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś