Dodaj do ulubionych

Inseminacja? Analiza wyników

12.05.14, 23:01
Witam, bardzo proszę o analizę wyników. Czy jest szansa na naturalne poczęcie albo może inseminację? Koncentracja plemników - 5,52 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie - 17,65 mln
Koncentracja komórek okrągłych - 0,3 mln/ml
Ruch szybki postępowy - 5,77%
Ruch postępowy (PR)-Typ a+b - 36,54%
Plemniki ruchome - 50,96%
Plemniki hyperaktywne - 0,96%
Żywotność - 51%
Plemniki o prawidłowej budowie - 2%
pH - 7,9

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 22.05.14, 13:27
      mikiag
      Moim zdaniem na naturalne poczecie jest zawsze szansa dopuki jest jeden zywy plemnik, ale przy takich parametrach raczej bym sie nie nastawiala. Do inseminacji sie nadaje. Ja mialam robione 2, i powiedziano mi, robienie inseminacji ma sens, kiedy udaje sie uzyskac min 1 ml plemnikow po oczyszczeniu. Skoro twoj m. ma ok17,5 ml i 36% w ruchu, to sie lapie. najlepiej porozmawiaj w klinice
      • mikiag Re: Inseminacja? Analiza wyników 22.05.14, 14:43
        Dziękismile Byłam już u lekarza, faktycznie powiedział, że na naturalne poczęcie są bardzo małe szanse. Do inseminacji też się nadaje, ale ledwo ledwo i jeśli nic nie wyjdzie po 2 razach, to raczej in vitro. Teraz będziemy robić drugie badanie nasienia, żeby sprawdzić, czy jakoś się to zmienia. Mam nadzieję, że będą lepsze. Mąż zaczął brać witaminy, odstawił sporadyczne papierosy i alkohol. A Tobie się udało?

Pozdrawiam
        • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 22.05.14, 16:51
          fajeczki i alkohol duzo daja. Moja kuzynka 2 razy poronila i jak kazala swojemu panu odstawic alkohol- sporadycznie piwko (min 3 miesiace wczesniej bo tyle trwa cykl u mezczyzny az sie wyksztalca nowe plemniki), to zachodzila w ciaze i ma 2 zdrowych synow. Co do inseminacji, to ma racje 2-3 gora, bo wiecej nie ma sensu i trzeba isc stopien wyzej. Dobrze, ze kazal zrobic badanie jeszcze raz, najlepiej w odstepie 3 m-cy, bo jeden wynik o niczym nie swiadczy, mogl twoj m.byc chory miec jakiegos wirusa, nawet sam nic nie poczol, a odbilo sie na jakosci nasienia (tak nam tlumaczyl androlog). W dodatku stres tez strasznie pogarsza. Wazne jest by maz duzo pil tak ze 2 l wody.
          nam sie udalo, przy fatalnych wynikach m. mamy zdrowa core, walczylismy o drugie, udalo sie, ale tylko na 11 tygodni...sad
          Zycze powodzenia
          AAA. Wazne, jezeli twoj m. nie chorowal na swinke, to kaz sie zaszczepic, bo u doroslego mezczyzny swinka powoduje bezplodnosc!
          • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 22.05.14, 16:53
            corka poczeta zostala naturalnie. Nasz cud! A parametry pewnie niewiele lepsze od twojego meza.
            • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 22.05.14, 16:54
              parametry niewiele lepsze byly od tego jakie ma twoj maz. Wiec cuda sie zdazaja!
              • mikiag Re: Inseminacja? Analiza wyników 23.05.14, 08:08
                Dziękismile Na pewno uda Wam się znowu! Na razie wstrzymamy się z inseminacją i jeśli nic z tego nie wyjdzie to zaczniemy po wakacjach, a póki co zadbamy poprawę wyników.

• gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 23.05.14, 13:25
                  mikiag
                  zycze Wam powodzenia!!!
                  • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 23.05.14, 13:42
                    mikiag
                    Super. Postarajcie sie sobie odpuscic, pt, do wrzesnia o tym nie myslimy i wracamy we wrzesniu. ja po pierwszej probie in vitro, bylam tak pozytywnie nastawiona, ze sie uda itd, ze jak sie nie udalo zawalil mi sie mohj swiat. zalamanie pocieszalam alkoholem i powiedzialam sobie, ze w tym miesiacu nic nie robie, o niczym nie mysle, by doprowadzic siebie do porzadku i nastepnej proby. Z powodu depresji, kochalismy sie z mezem w ciagu miesiaca 2 razy i jak spoznial mi sie @ to nie chcialam uwierzyc, ze sie udalo, tylko, ze pewnie to hormony sie rozhustaly. Test zrobilam sie dla odczepnego po tym jak 3 dzien spozniala @ i zostawilam go nawet nie patrzac na wynik przy ubikacji. kiedy za 2 godziny poszlam do klopka i spojzalam na test ZOBACZYLAM 2 GRUBE KRECHY!
                    Zycze Wam wszystkiego dobrego!!!
                    • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 23.05.14, 13:48
                      nie wierzylam, ze sie uda, bo takie slabe nasienie, a moje 2 kreski maja 3,5 roku smile
                      • mikiag Re: Inseminacja? Analiza wyników 23.05.14, 22:04
                        Napawasz mnie optymizmemsmile mam nadzieje, ze nam tez sie udasmile wszystkiego dobrego!
                        • gomi23 Re: Inseminacja? Analiza wyników 27.05.14, 16:30
                          mikiag
                          Tobie tez. mam nadzieje, ze w nastepnym roku bedziemy pisac o innych problemach i dolegliwosciach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka