Dodaj do ulubionych

przygotowania do hsg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:45
Sluchajcie! W archiwum sie doszukalam ze przed hsg dostaje sie cos
p/zapalnego by uniknac ewentualnego rozsiewu. Pytalam mojego gina a on
wzruszyl ramionami i powiedzial ze nie ma potrzeby bo bede tuz po @. Jaki to
ma zwiazek? Prosze napiszcie co dostawalyscie i jak dlugo? Moze za bardzo
panikuje. Na progesteron ktory ostatnio mialam 116 (norma do 57) tez wzruszyl
ramionami.Dodam ze niesty w ciazy nie jestem sad( Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: aloe Re: przygotowania do hsg IP: 62.233.204.* 30.08.04, 18:43
      miałam dwa razy hsg i chyba nic nie dostawałam przed przygotuj się na mały ból,
      chyba że dostaniesz „jasia„
    • Gość: ewa Re: przygotowania do hsg IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 18:50
      Mnie też czeka hsg dziś mam 2dc, kiedy zrobic najlepiej to badanie, mój gin
      mówi,że do 12dc.Kasiu gdzie masz hsg?
      • Gość: Kasia Re: przygotowania do hsg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:08
        Wawa na Karowej.
    • lidek0 Re: przygotowania do hsg 30.08.04, 22:19
      Faktycznie Twój gin to chyba kwalifikuje się do zmiany. Przed HSG obowiązkowo
      powino się wziąć albo tabletkę, albo zrobic posiew z kanału szyjki. Mając to
      badanie zaraz po @ ciążko zrobić posiew i ewentualnie coś przeleczyć, wtedy
      trzeba byłoby badanie zrobić cykl później. Nie pamiętam tabletki, którą brałam,
      ale była to kuracja jednorazowa. Ja bym, nie ryzykowała tego badania bez leku,
      można byc po @ i miec bakterie a wprowadzenei ich dalej może doprowadzić do
      stanu zapalnego i zrostów, czyli skutek odwrotny do HSG. Niektórzy sugerują
      nawet test czy nie jest się uczulonym na kontrast, którego używają w celu
      uniknięcia wstrząsu anafilaktycznego,ale ja tego nie robiłam.A tak przy okajzi
      ciekawa jestem u kogo na Karowej to badanie, bo znam tam jednego konowała.
      • Gość: Dorota Re: przygotowania do hsg IP: *.kam.pl 31.08.04, 07:03
        Ja brałam przez trzy dni distreptazę i przez pół godziny nagrzewałam podbrzusze.
        Przed HSG jeszcze badanie i dopiero na oddział. Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • rafal_md Re: przygotowania do hsg 31.08.04, 10:02
      Posluchaj, co mowi lidek0. Twoj gin nie pwoinien wzruszac ramionami. Powinno
      sie wykonac badanie "na czystosc" pochwy, pochwe odkazic jak przed zabiegiem,
      ewentualnie (a jak bez posiewu to obowiazkowo) podac jednorazowa dawke
      antybiotyku. I ustalcie, jak bedzie wygladac obstawienie p-bolowe, bo nieraz na
      forum pojawiaja sie informacje, ze tu tez byly niedopatrzenia, a badanie jest
      bolesne.

Trzymaj sie - R.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka