Dodaj do ulubionych

Lublin czy może od razu Białystok lub coś innego?

01.12.04, 12:05
Kochane!Mam nadzieję, że są tu kobietki z Lublina lub okolic, które są juz w
temacie i mają dobre doświadczenia. Mój problem: mam 29 lat. Od 7 lat
prowadzę samoobserwację cykli (met. angielska). Są książkowe, wzorowe. Od 9
miesięcy mocno staramy się o maleństwo, przed- rutynowe badania u ginekloga,
internisty. Po 6 nietrafionych cyklach zrobiłam na własną rękę hormony, a
męzulek oddał swoje glutki- wszystko OK. Wiem że nie ma co dalej czekać, bo w
nprze wystarczy 6 nieudanych cykli, by zacząć się niepokoić. Pytanie:czy w
Lublinie jest ktoś godny polecenia? Co sądzicie o Ab Ovo na Czubach i o
Klinice na Staszica? Czy warto u nich zaczynać, czy prosto do Białegostoku? W
czym najbardziej lekarze naciągają?
Proszę- poradźcie.
Obserwuj wątek
    • 1a6 Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 01.12.04, 12:24
      słyszałam ze bardzo dobry w lublinie jest prof.Czeekierdkowski.przyjmuje na
      Zana 10 , Elmed?ponoc jest dobry,kolezanka mi mowiła ze dzieki niemu urodziała
      3 dzieci a jej druga kolezanka 10 razy poroniła i nie było juz nadzieji a
      zaszla w cize dzieki niemu.jesli moj lekarz mi nie pomoze(nie jestem z Lublina)
      to sie do niego wybieram
      • nataszkam Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 01.12.04, 12:26
        Czekierdowski??? Byłam kiedyś u niego- nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia,
        ale to było dawno temu.
        Dzieki za podpowiedź.
    • nataszkam Tylko tyle???? Czekam niecierpliwie 01.12.04, 13:15
      • 1979ju Re: Tylko tyle???? Czekam niecierpliwie 01.12.04, 16:55
        Cześć,
        ja jestem z Lublina i byłam w Ab - Ovo. Robiłam tam część badań hormonów. Nie
        korzystalam z wizyty lekarskiej, wrażenia mam takie sobie - choc mają dużo
        pacjentów (tłum w poczekalni i sukcesy opisane w prasie). Obsługa bardzo miła,
        ale co mnie kompletnie wsciekło to na wyniki badań czekałam ponad tydzień, co
        jest niedopuszczalne za to jaka kase za nie się płaci (zresztą oni
        przygotowywali preparat, a resztę robił Luxmed). Resztę badań hormonów zrobiłam
        w Luxmedzie, nie dość, ze taniej to na drugi dzien wyniki a z pewnością mają o
        wiele więcej roboty. Sprzęt jak na moje laickie oko mają w Ab - Ovo bardzo
        nowoczesny. Przyjmuja tam lekarze głównie ze szpitala na Jaczewskiego. Jak
        chcesz mam kilka nazwisk ewentualnie godnych uwagi.

Pozdr, Asia.
        • nataszkam Re: Tylko tyle???? Czekam niecierpliwie 01.12.04, 17:37
          Gdybyś mogła- byłabym wdzięcznasmile
          • 1979ju Re: Tylko tyle???? Czekam niecierpliwie 02.12.04, 17:56
            Mi polecono w Ab - Ovo dr Kamińskiego i Tomaszewskiego, ale jak mówiłam nie
            sprawdziłam ich. Widzę, ze dziewczyny polecają Staszica no i Wdowiak słynny
            jest. Wydaje mi się, ze warto spróbować i badania mozna zrobic na NFZ.
            Jak w najbliższym czasie nam sie nie uda tez chyba skorzystam.

Dziewczyny długie są kolejki, terminy w Ovum do Wdowiaka czy Mroczkowskiego?

Pozdrawiam, Asia.
    • lidia_gp Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 01.12.04, 20:12
      Nataszkam
      Ja lecze się w Lublinie w Ovum u dr Wdowiaka. Jest miły, komptetentny.
      Dopasuwuje się czasowo do pacjentek. Jak umawiam się na daną godzinę,
      to jestem o tej gpodzinie przyjmowana. W. przyjmuje też w państwowo
      w Klinice na Staszica. Na pierwszej wizycie już przedstawił mniej więcej strategię postępowania. Polecam!
    • kasza.z Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 01.12.04, 21:23
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
      tu znajdziesz liste polecanych ginekologów w lublinie. Ja od siebie moge
      polecic Ab-Ovo i dr Gogacza. Ja jestem zadowolona to naprawde bardzo dobry
      lekarz.
    • namad1 Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 01.12.04, 22:11
      nataszka- na początek moze warto zdecydować się na Lublin, godna uwagi jest klinika na Staszica, gro rzeczy można zrobic na fundusz, monitoring owulacji,poziom hormonów, inseminacje nic Cię nie kosztują a na leki do stymulacji zapewne wydasz krocie, więc nie ma co przepłacać a poza tym jest blisko. Z lekarzy godny polecenia jest Mroczkowski(expresik, rozgadany, luzak- fajny gosć, pełny profesjonalizm zapewniony- szkoli się zapewne w Białymstoku,słynny dr Domiz z Białegostoku pozytywnie wyrażał się o jego kompetencjach- pracuje w klinice na Staszica, w Ovum też na Staszica i w Lux-Medzie, drugi doktorek Wdowiak- delikatny, trochę powściągliwy, nie tak rozgadany może jak Mroczek ale też spoko, pacjentki są oczarowane jego subtelnoscią, mnie prowadzi Wdowiak, generalnie jestem zadowolona- miejsce pracy podobnie jak Mroczkowski.
      • nataszkam Wdowiak, Mroczkowski 02.12.04, 10:00
        dzięki, kobiety. Wybiorę się najpierw na Staszica. Tylko, że ja owulacje mam
        własne- bez stymulacji, i hormony też są w porządku.Przyznam, że o tych Panach
        nie słyszałam jeszcze.Dziękuję jeszcze raz.
    • aisz Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 02.12.04, 14:40
      Ja osobiście polecam klinikę na Staszica i dr Wdowiaka. Ważne jest także to, że
      poprowadzi ciążę do samego końca.
      Trzymam kciuki
      • ella788 Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 10.12.14, 08:50
        Ja szczęśliwie zaszłam w ciąże pod okiem dr Wdowiaka. Polecił mi in vitro bo nie pękały mi pęcherzyki. Udało się za drugim razem po transferze mrożonych zarodkówsmile Teraz czekamy na szczęśliwe rozwiązanie.
        • marygirl Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 18.12.14, 10:01
          W ab ovo spędziłam swego czasu rok,bez sensu,u Putowskiego,te same leki ciągle i czekamy czekamy i ja sie pytam na co?takie same opinie mają o nim 2 znajome mi pary.potem od razu Białystok i po laparoskopi i 6mies prób decyzja o ivf (2 dzieci smile).Wdowiak pqgowadził mi obie ciąze,polecam,dobry fachowiec chocminus ze nie pracuje w szpitalu.troche mało konkretny jak okazało się ze dziecko urodzi sie z malformacją naczyniową(nastraszył zamiast uspokoić,choc fakt nieumyślnie).jak chcesz działać konkretnie i szybkim efektem to Białystok zdecydowanie!! Mnie prowadził tam Szamatowicz z Artemidy
          • duzybrzuszek Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 05.02.15, 11:21
            Drogie, niestety czasami jest tak, ze trzeba dobrego lekarza poszukać, trochę to trwa. Wierz mi, ze w Lublinie też są dobrzy specjaliści, którzy leczą skutecznie! Gdyby nie doktor Artur z www.ovea.com.pl/ to nie wiem, jak dlugo staralibyśmy się z mężem o dziecko, jak długo przechodzilibyśmy przez kolejne badania ….
    • milusiaw Re: Lublin czy może od razu Białystok lub coś inn 18.03.15, 13:23
      Dziewczyny, jeśli któraś ma uczulenie na luteinę, albo potrzebowałaby zamiast drogiego lutinusu utrogestan, wyslijcie receptę a wykupię wam go w Czechach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka