Dodaj do ulubionych

witam szczecinianki

27.12.04, 16:40
Cześć wszystkim przyszlym mamusiom ze szczecina. Podglądam was od niedawna
jeśli pozwolicie to bardzo bym chciala się do was dołączyć. Tak jak wy mam
problem z powiększeniem naszej małej rodzinki.Jeśli ktoś jest zainteresowany
to mogę coś powiedzieć na temat szpitala i lekarzy na Uni. A jeśli w styczniu
planujecie spotkanie to bardzo chetnie przyjdę.
akinomi
Obserwuj wątek
    • marghe78 Re: witam szczecinianki 27.12.04, 20:21
      Witam Cię serdecznie!
      Miło, że z nami jesteś a z drugiej strony szkoda, że nas przybywa...z tą
      dolegliwością. Póki co częściej jesteśmy na wątku Szczecin grudzień meeting.
      Tam jest więcej Szczecinianek. Zapraszam.
      Pozdrawiam
      Gosia
      P.s. a jaki problem u Was?
      • akinomi Re: witam szczecinianki 27.12.04, 23:35
        Dziękuję że znalazła się jedna osoba chętna odpisać. Jestem po hsg po
        laparokopi i po ciąży [7 tyg. usuniętej 18 dni temu]. Szukakm kontaktu z
        dziewczynami, w samotności ciężko poradzić sobie z tym problemem. Męża wyniki
        słabiutkie a ja jestem na bromergonie. Byłam na forum grudzień meeting ale tam
        już nie ma miejsca na kolejne wpisy.
        akinomi

• aga-ska Re: witam szczecinianki 29.12.04, 17:50
        Witajcie lube dziewczeta! To mój debiut na tym i jakimkolwiek forum
        internetowym, więc wybaczcie ewentualne nietakty. My też z mężem od około dwóch
        lat pracujemy nad potomkiem, ale jak łatwo sie domyslić - ja dotąd bez efektów.
        Mieszkam stosunkowo blisko Szczecina, więc podpowiedzcie co nieco - gdzie
        odbywają się wasze comiesięczne spotkania? CZy to imprezy wyłacznie dla juz
        wtajemniczonych, czy też taki prosty człowiek jak ja tez może tam sie pojawić?
        CZy któras z Was może polecić jakiegos lekarza/klinikę? My jak dotoąd nie
        mielismy szczęsia do ginów.Pozdrawiam.
        • akinomi Re: witam szczecinianki 29.12.04, 18:12
          Witam cię gorąco.
          co do spotkań to ja nic nie wiem,
          my z mężem leczymy się na Uni Lubelskiej u Roberta Sienkiewicza, przyjmuje
          prywatnie i w klinice, na ubezpieczenie. Jestem z niego zadowolona, choć
          słyszałam różne opinie.

akinomi
        • agat78 Do aga-ska 30.12.04, 14:18
          Witaj,
          Większość z nas leczy się obecnie prywatnie u dr Bielewicza (on pracuje w
          szpitalu w Policach), który przyjmuje na Księżnej Przybysławy 2/1. Ja osobiście
          jestem z niego zadowolona.

Jeśli chodzi o spotkania, to jak narazie oficjalne odbyły się 2 w którejś z
          kawiarni. Jeszcze nie wiemy czy będzie następne spotkanie. Możliwe, że ja będę
          w Szczecinie w przyszły weekend. Madzia (damda) pracuje do 13:00, więc
          ewentualnie po 13:00 mogłybyśmy wyskoczyć gdzieś w sobote na kawe. Ale to
          jeszcze nic pewnego.

Pozdrawiam
          • aga-ska Re: Do aga-ska 30.12.04, 18:28
            Dzięki, że się odezwałyście. Polecono mi dra Kurzawę, czy ktoś o nim cos
            słyszał (najlepiej dobrego). Byliśmy u niego raz z mężem, ale trochę mnie
            przestraszył, bo zaczął od in-vitro. Być może w naszej sytuacji to rzeczywiście
            jedyna sensowna propozycja (leniwe i niezbyt liczne żołnierzyki u mojego
            jedynego), ale ja mam przed tym zabiegiem pewne opory. Finansowe - a czytałam,
            że stosowane przy tym zabiegu mają zdrożeć. Poza tym mam opory, że tak powiem,
            moralne. Miałam więc nadzieję,że doktor nie wytoczy od razu takiej ciężkiej
            amunicji. Jeżeli ktos cos o tym lekarzu słyszał, lub coś wie z własnego
            doświadczenia - proszę o informację. Dzięki.
            • akinomi Re: Do aga-ska 30.12.04, 20:50
              Cześc już ci odpisuje. Ja też pierwszy kontakt mialam z Kurzawą ,a no skierowal
              nas do swojego kolegi do przychodni, do Roberta Sienkiewicza. Mozna
              zarejestrowac sie do niego w przychodni na Uni, przyjmuje we czwartki, ale
              trzeba czekac ok miesiaca. Warto, to super lekarz.
            • akinomi Re: Do aga-ska 30.12.04, 20:56
              A i jeszcze jedno Kurzawa to dobry lekarz. Pomogl wielu zajśc w ciąże. A in-
              vitro polecał bo z tego ma forse. Ten zabieg można przejśc w szpitalu jast
              taniej a też można trafić na tego lekarza, jest tam ordynatorem . A wczesniej
              może inseminacja.
              • aga-ska Re: Do aga-ska 31.12.04, 14:51
                Dzięki Ci za dobre słowo i troche nadzieji. W takim razie śmielej umówię sie z
                d-rem znowu i może uda się nam narazie ustalić inny plan działania.
                A póki co - trzymam za Ciebie kciuki - i obyśmy z przyszłym roku zaglądały na
                to forum już tylko z sentymentu. Tego Wam wszystkim i sobie życzę.
    • myszka-m Re: witam szczecinianki 28.12.04, 10:03
      Cześć! Tu Myszka-M. Jeśli poczytałaś szczeciński wątek to mnie trochę "znasz".
      Witaj! Zaapelowałam do dziewczyn żeby tu zajrzały, bo grudniowy wątek strasznie
      nam urósł, no i wkrótce ... będzie styczeń! Pozdrawiam. M-M
      • akinomi Re: witam szczecinianki 28.12.04, 10:51
        Cześć muszka dzięki że odpisałaś.
        • myszka-m Re: witam szczecinianki 28.12.04, 20:34
          MYSZKA-M smile
          • akinomi Re: witam szczecinianki 28.12.04, 22:31
            gg 5008165
    • agat78 witam 29.12.04, 09:14
      Cześć wszystkim z rana. Właśnie wstałam i patrze, o nowy wątek big_grin

Byłam wczoraj u dr B. Nawet długo nie czekałam. Zrobiłam sobie ogólne badanie,
      wymaz, cytologię. Wszystko okey. Jestem już po owu i to z lewego jajniczka.
      Jednak zioła cosik zadziałały bo nigdy nie pracował mój lewy jajnik big_grin Za 2
      tyg. jak dostanę @ mam zadzwonić po wyniczki, czy są ok. Jeśli tak to zaraz po
      @ jadę na laparo big_grin Pan doktor wyjaśnił mi co i jak z ty zabiegiem i już się go
      tak nie boję big_grin Zaraz też po nowym roku jedziemy z M na powtórne
      badania "chłopaczków". Jedyna dobra rzecz, która powiedział pan B, że nie
      podejrzewa u mnie endometriozy big_grin więc zabieg może trwać około 15-30 minut big_grin A
      potem zobaczymy co dalej. Jakie wyjdą nasze wyniki, to albo luzik i wolne
      starania, albo stymulacja i IUI big_grin Ale się cieszę z tej wizyty. Oby @ przyszła
      planowo.
      Pozdrawiam Was cieplutko.
      • myszka-m Re: witam 29.12.04, 09:31
        Hej! No to na podobnym wózku jedziemy smile Jeszcze trocę się waham czy laparo w
        styczniu czy w lutym... Gdzie robicie badania chłopaków? Ostatnio byliśmy w
        Medicusie, ale to kiepskie lab. Przyłączam się do pytania o szczegóły dot.
        laparo. Pozdrawiam, M-M
    • agat78 Do akinomi 29.12.04, 09:17
      Wyczytałam na innym wątku, że masz za sobą laparo. Możesz mi coś więcej o niej
      napisać? Co zabrać ze sobą do szpitala oprócz podręcznych rzeczy i książeczki
      zdrowia?
      Pozdrawiam
      • akinomi Re: Do akinomi 29.12.04, 11:35
        witam. Opiszę swiją laparoskopie. Jeśli miałyści hsg to laparo. to małe piwo.
        Poszłam do szpitala we wtorek, pobrali krew, oznaczyli grupe krwi i jeszcze
        kilka innych rzeczy. Po obiedzie {tylko zupka } dostałam czekoladowy deserek,
        na przeczyszczenie, który trzeba popić 3 litrami wody. W smaku nie taki zły, do
        kibelka 2 razy i już po. Zakładają wenflon, jeśli to możliwe to poproś na dłoni
        a nie na zgięciu ręki, jest wygodniej. Rano jest troszeczke więcej zamieszania
        tj. krpolówka, tabletki, któtka rozmowa z anestezjologiem. On wszystko wyjaśni.
        Tuz przed zabiegiem dostałam głupiego jasia i szpitalną koszulkę w rozmiarz
        xxxL, a wcale takiej nie potrzebuje :} Na sali operacyjnej zanim zasnełam
        rozśmieszali, było miło i nawet nie wiem kiedy zasnełam. Przebudzają zaraz po
        zabiegu jeszcze na sali ale to jest krótki kontakt ze światem bo zaraz
        pozwalają zasną i spać ile chcesz. Po przebudzeniu możesz czuć mdłości ale to
        jest normale, ja poprosiłam o ligninę {przyłożyli mi ją bo buzi} bo czułam
        nacisk na żołądek. Przez jakieś 2 godziny, już po całkowitym obudzeniu masz
        chrypkę, spowodowała ją rurka którą ma się w gardne podczas zabiegu.Ale nic się
        nie bój bo wkładają ją i wyciągają kiedy śpisz. Po narkozie obudziłam się po
        g.14 na lekkim rauszu a o 17 poleciałam już na salę gdzie jest tv na Klan. Na
        pępku nialam 1 szew a na łonie 2. Troszeczkę przeszkadzały ale jest to mały
        dyskomfort. Musisz uważać na spodnie żeby nie naciskały na pępuszek. Zdjęcie
        szwów jest po 7 dniach od zabiegu. Jeśli bardziej boli to proś o tabletke. Mnie
        bolało ale za śmiech bo w szpitalu było bardzo wesoło. Dzień po mogłam wyjść
        albo zostać jeszcze jeden dzień, zostałam. Dostałam 2 tygodnie zwolnienia i
        odoczywałam w domu. A najlepsze jest to , że 3 dni po szpitalu można działać,
        oczywiście nie w pozycjach leżących, są też inne :} Wewnątrz jest wszystko
        przeczyszczone i nawet słabe chłopaki mają większą szanse na dotarcie. Mi to
        pomogło bo zaszłam w ciąże 6 dni po zabiegu, ale niestety obumarła. Mimo
        wszystko coś się ruszyło, zaszłam, więc jednak możemy!!!
        Ok wracam do tematu. Zdjęcia szwów bałam się okropnie bo były to pierwsze w
        moim życiu. Nastawilam się na ból, ale nic nie bolało, byłam w szoku. Teraz
        została mi tylko mała blizna na łonie, ok 1 cm. Jesli musiałabym przejść to
        jeszcze raz to idę baz zastanowienia.

Rzeczy do szpitala:
        piżama lub koszula,
        dres na dzień
        oczywiście przybory do mycia a w tym
        klapki pod prysznic
        i bardzo ważne chusteczki nawilżane do pod mycia, mogą być te dla dzieci, to
        super wynalazek

mam nadzieje, że pomoglam, chociaż ta mogę podziekowć za pomoc od was.

Napisz gdzie bedziesz miala robione.
        • agat78 Re: Do akinomi 29.12.04, 14:13
          Dzięki za odpowiedź big_grin O tych rzeczach co pisałaś wiedziałam. Myślałam że może
          trzeba jeszcze coś zabrać jak np. podpaski po hsg. Mam kupioną już ładna
          piżamke i szlafrok. Musze kupić jeszcze kapciuszki i może koszulkę nocną.
          Ja laparo będę miała robione w Policach tam gdzie pracuje mój gin, dr
          Bielewicz.
          Pozdrawiam
    • damda Re:Dziewczyny może spotkanko !!! 31.12.04, 13:38
      Witajcie !!!
      PROPONUJE SPOTKANIE 8.01 W GODZINACH POPOŁUDNIOWYCH to jeszcze ustalimy.
      Czekamy na chętnych, napiszcie czy wam pasuje ?
      Ja z Agat szykujemy się na sylwestra pozdrawiamy was serdecznie i życzymy
      wszystkim udanej zabawy. Nadchodzący Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale
      również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo
      optymizmu i wiary w pogodne jutro oraz uśmiechu na twarzy.
      Wszystkiego naj naj oby rok 2005 był dla nas szczęśliwy.

Ja czekam na @. Już mineło ponad 30 dni, ale to nic nie znaczy. Narazie nie
      testuje a czekam. Nie myśle, luzuje.

• akinomi Re:Dziewczyny może spotkanko !!! 31.12.04, 18:18
        08 stycznia mi pasuje, z chęcią stawie się na spotkanie.

Niech Nowy Rok pozbawiony będzie przykrości, a składa się jedynie z sukcesów i
        szczęśliwych chwil.

akinomi
    • gajesiaa Re: witam szczecinianki 31.12.04, 15:01
      Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ,spełnienia tego
      najważniejszego marzenia i do zobaczenia w styczniu.
      Bąbelkowego Sylwestra i udanej zaby!
      Pozdrawiam
      Monika
    • asiaku witam szczecinianki 31.12.04, 19:11
      Cieszę się, że ten rok mija. Byl to dla mnie rok wytężonej pracy i starań,
      które nie dały efektów. Na wielu płaszczyznach, nie tylko w kwestii ciąży.

Jednak myślę sobie, ze skoro mijający rok był czasem siania, to być może ten
      nadchodzący będzie rokiem plonów. I tego z całego serca, gorąco Wam życzę.
      Bawcie się swietnie do białego rana! Pozdrawiam!

A na spotkanie też się zapisujęsmile)
      • marghe78 Re: witam szczecinianki 01.01.05, 13:48
        Witam Was wszystkie w Nowym Roku!
        Jak po imprezkach? U mnie super, bawiliśmy się u znajomych do 5.30!

Termin spotkania mi pasuje. Przyjdę.

Gosia
    • agat78 No i mamy Nowy Rok :D 01.01.05, 20:57
      Witam w Nowym Roku. My z Madzią bawiłyśmy sie superaśnie big_grin Szalałyśmy do rana
      aż mi głos odebrało.

Jeśli chodzi o spotkanie to:
      sobota 08.01 godz. 16:00-17:00 w......
      Chętne:
      1. ja - agat78
      2. damda
      3. asiaku
      4. marghe78
      5. akinomi

Zapraszamy pozostałe koleżanki big_grin
    • damda Re: Spotkanie - co słychać u was ? 03.01.05, 09:52
      Hej witam w nowym roku.
      Jak żyjecie po sylwestrze ?
      Nie odzywacie sie i nasz watek upada.
      SPOTKANIE W ( sobote )8 Stycznia W godzinach np 16 .
      Czekamy na chętnych napiszcie czy wam pasuje godzina .
      Co do miejsca może macie jakieś propozycje albo coś pomyśle.
      Pozdrawiam was w nowym roku .

Magda
      • marghe78 Re: Co do miejsca... 03.01.05, 10:02
        Możemy się spotkać w Cafe Galeria na Mariackiej (ja ostatnio tam się spotkałam
        z Asią)lub w Uśmiechu, wiem, że może najnowocześniejszy lokal to nie jest, ale
        jest przestrzeń, duże loże i raczej spokój. Szukam w myślach miejsca, gdzie
        będziemy siebie słyszeć i widzieć (o co w pub'ach niestety trudno). Może
        którejś z Was jeszcze coś przychodzi do głowy?
        Pozdrawiam w Nowym Roku!!!
        Gosia
        • asiaku Re: Co do miejsca... 03.01.05, 10:16
          Witam!

A może Cafe 22?
          • marghe78 Re: Co do miejsca... 03.01.05, 10:19
            Osobiście bardzo lubię tę kafejkę, ale tam musiałybyśmy chyba lożę
            zarezerwować. Wczoraj tam byłam o 17.00 i niemal wszystko było zajęte. Ale
            jakbyśmy zarezerwowały, to czemu nie?
            • asiaku Re: Co do miejsca... 03.01.05, 10:29
              To ja podjadę i zarezerwuję dziś lub jutro. Tylko potwierdźcie, proszę czy
              wszystkim pasuje.
              Pozdrawiam!
              • marghe78 Re: Cafe 22 03.01.05, 10:38
                To ja się piszę na to!
                Gosia
                • damda Re: Cafe 22 nie 03.01.05, 10:56
                  Ja nie jestem za Cafe 22.Ponieważ będzie w sobote tam dużo ludzi, będzie gwarno.
                  Proponuje Cafe Galerya na Mariackiej lub FANABERIA na Deptaku Bogusława 5.
                  Ale pójdziemy tam gdzie wiekszość z was zadecyduje.
                  Widze ,że godzina wam pasuje .

Ps. Pisze to po raz drugi bo mi się komp zawiesił wrrr.
                • agat78 Re: Cafe 22 03.01.05, 11:07
                  Tez mi się wydaję. że może być gwarno w Cafe22, ale co wybierzecie to ja się
                  dostosuje. Nie znam Szczecina a tymbardziej kawiarni, więc Wy wybierzcie a ja
                  przyjde hehe
                  • myszka-m Re: Cafe 22 03.01.05, 12:17
                    Hej Dziewczynki! Myślę, że tym razem uda mi się z Wami spotkać. Co do miejsca -
                    Damda ma rację, Cafe 22 będzie prawdopodobnie zapełnione Niemcami... Spokojnie
                    i miło jest w knajpce (na rogu w piwnicy) przy Teatrze KANA. Nie zdażyło mi się
                    żeby zabrakło tam miejsca... GALERYJA jest też ok, ale trochę mała... M-M
                    • myszka-m Re: Cafe 22 03.01.05, 12:19
                      myszka-m napisała:

> Hej Dziewczynki! Myślę, że tym razem uda mi się z Wami spotkać. Co do
                      miejsca -
                      >
                      > Damda ma rację, Cafe 22 będzie prawdopodobnie zapełnione Niemcami...
                      Spokojnie
                      > i miło jest w knajpce (na rogu w piwnicy) przy Teatrze KANA. Nie zdażyło mi
                      się
                      >
                      > żeby zabrakło tam miejsca... GALERYJA jest też ok, ale trochę mała... M-M

P.S.
                      Sorki za "zdarzyło" smile
    • agat78 Spotkanko 08.01.2005 godz. 16:00 03.01.05, 12:42
      No to mamy komplet 6 osób:
      Chętne:
      1. agat78
      2. damda
      3. asiaku
      4. marghe78
      5. akinomi
      6. myszka-m

a co z aga-ska? piszesz się na spotkanie?

Myślę, że miejsce zdążymy ustalić do soboty.
      • asiaku Re: Spotkanko 08.01.2005 godz. 16:00 03.01.05, 13:54
        a gajesia ?
        a aga2831 ??
        przyjdziecie?
      • agat78 Re: Spotkanko 08.01.2005 godz. 16:00 04.01.05, 07:49
        Witam porannie. No to jest już nas 7 osób. Jak fajnie big_grin

1. agat78
        2. damda
        3. asiaku
        4. marghe78
        5. akinomi
        6. myszka-m
        7. gajesia

aga2831 i aga-ska co z Wami? Dołączacie się?

A co z kafejką? Wybrałyście już coś?
        • aga-ska Re: Spotkanko 08.01.2005 godz. 16:00 04.01.05, 16:22
          Sorry, ale początek stycznia to dla mnie czas orki w pracy, bedę się cieszyć,
          jak nie będę musiała iśc do niej w niedzielę. Ale za miesiąc - z dziką frajdą.
          DZięki, że o mnie pamiętałyście.
    • gajesiaa Re: witam szczecinianki 03.01.05, 21:23
      hej dziewczynki!
      przyjde napewno ,godzina mi pasuje tylko miejsce ustalcie.
    • agat78 Androlog w Szczecinie? 04.01.05, 07:52
      Dziewczyny te nowe i nie tylko czy oprócz dr Machoya znacie może innego
      androloga? Mój gin polecił mi tego, ale może jest jeszcze ktoś inny? Musimy
      powtórzyć badanie nasienia i posiew na bakterie w Art Medice, ale gdzie potem
      udać się na konsultacje?
      • marghe78 Re: Miejsce spotkania... 04.01.05, 22:30
        A więc mamy do wyboru:
        Cafe Galerya (na mariackiej)
        Cafe Uśmiech (nad Medikusem)
        Cafe 22 (Radisson)
        Fanaberia (deptak Bogusława)
        oraz przy Teatrze Kana

Kto za czym?
        • myszka-m Re: Miejsce spotkania... 05.01.05, 10:13
          Hej! Głosuję za Fanaberią, bo nigdy tam nie byłam. Jest okazja. Pozdro, M-M
    • damda Re: SPOTKANIE 05.01.05, 19:36
      Hej dziewczynki co to za cisza ?
      Ja też jestem za FANABERIA ( Deptak Bogusława 5 ).

Lokal jest rewelacyjny w calosci. Swietna, kompetentna obsluga, bardzo mila
      przy okazji. Herbaty i kawy - duzy wybor, dobrze opisane w menu, oprocz tego
      mozna dopytac kelnera, na pewno dobrze doradzi. Sporo roznych deserow: ciasta,
      ciasteczka, cos do pogryzania. Wszystko w umiarkowanych cenach. Spokojna,
      ciepla atmosfera. Szczegolnie polecam.

Bardzo miły wystrój. Pyszne i niezbyt drogie herbatki.Fajna muzyczka jazzowa,
      przy której spokojnie porozmawiasz.

Fanaberia...mmmm=) Tam jest tak...przytulnie,tak "ciepło"... i ta muzyka...
      Magia... Polecam serdecznie, na ciche, jesienne wieczory...szczególnie herbatkę
      cynamonową...=)

To są opinie ludzi ,którzy tam byli.Jeszcze tam nie byłam więc, może tam się
      spotkamy.
      Czekamy na wasze propozycje. Napiszcie co u was .
      Pozdrawiam Magda.

• akinomi Re: SPOTKANIE 05.01.05, 21:17
        Ok. Mi też odpowiada FANABERIA.

akinomi
        • marghe78 Re: SPOTKANIE=FANABERIA=OK 05.01.05, 21:28
    • gajesiaa Re: witam szczecinianki 05.01.05, 20:09
      tez jestem za Fanaberia,jeszcze tam nie bylam i chetnie przyjde
      Monika
    • agat78 SPOTKANIE 06.01.05, 07:43
      Witam, to i ja się dopisuje. W takim razie czas i miejsce ustalone.

FANABERIA sobota 08.01 godz. 16:00, skład:

1. agat78
      2. damda
      3. asiaku
      4. marghe78
      5. akinomi
      6. myszka-m
      7. gajesiaa

Pozdrawiam
      • agat78 Re: SPOTKANIE 07.01.05, 07:52
        Witam w piątek rano. Podciągam wątek bo troche podupadł. Jutro już się widzimy,
        ale fajnie.
        Pozdrawiam i do zobaczenia jutro o 16:00.
        • myszka-m KREW PO SEKSIE - HELP!!! 07.01.05, 11:25
          Dziewczyny! Może coś mi poradzicie! Wczoraj po przytulanku z ciężkim
          zdziwieniem zauważyłam, że krwawię! Nic mnie nie bolało, nic nadzwyczajnego się
          nie wydarzyło, nie czułam jakichkolwiek dolegliwości, otarć... Co się mogło
          stać? Dla wyjaśnienia - to nie był pierwszy raz smile, nie leczę się, nie mam
          nadżerki, to był 14 dc (czekam na owu). Pod koniec listopada miałam HSG, po
          którym krwawiłam 2 dni. W międzyczasie był seks bez niespodzianek. Dziś lekko
          plamię, mam niepokój w brzuchu (pewnie stresik). Napiszczie co wam przychodzi
          do głowy, póki nie polecę do gina.... Dzięki. M-M
          • marghe78 Re: To już jutro... 07.01.05, 20:44
            Ja też podnoszę...
            Coś cieniutko nam idzie ostatnio. W żadnej życiu nic się nie dzieje, czy
            wszystko zostawiamy sobie na jutro? Może i racja, jutro pogadamy.
            Ale się cieszę..
            Do zobaczenia
            Gosia
    • gajesiaa Re: witam szczecinianki 08.01.05, 14:20
      Dziewczyny spotkanie aktualne?
      • marghe78 Re: witam szczecinianki 08.01.05, 15:05
        Tak, tak!
    • iwonasz2 Re: witam szczecinianki 08.01.05, 19:27
      Witam dziewczyny!!!
      Będę bardzo wdzięczna za wiadomość w jakie dni przyjmuje obecnie dr Bielewicz i jak długo trzeba
      czekać na wizytę od momentu rejestracji
      pozdrawiam
      iwona
      • asiaku Re: witam szczecinianki 09.01.05, 09:50
        Witam!

Dr Bielewicz przyjmuje bez zmian. Wtorki środy i niektóre piątki.
        Z rejestracja bywa różne. Czasem trzeba poczekać tydzień, 10 dni. Ale jak jest
        coś pilnego to dr B. przyjmuje od razu. Siedzi w tym swoim gabinecie do późnych
        godzin wieczornych.

Dziewczyny, dzięki za spotkanie. Było bardzo miłosmile))
    • agat78 Re: witam szczecinianki 10.01.05, 08:22
      Witam,
      bardzo się cieszę, że udało nam się spotkać. Było bardzo miło. Kawiarnia bardzo
      mi się podobała.
      Pewnie wątek będzie nam spadał, bo opowiedziałyśmy sobie wszystko i teraz
      możemy nie mieć o czym rozmawiać wink hihi

Do zobaczenie w lutym.
      • marghe78 Mała niewiadoma... 10.01.05, 09:32
        No cześć Dziewczyny!

Ja też bardzo jestem zadowolona ze spotkania, było bardzo miło.

Mam jednak mały problemik.
        30 dc, temperatura nie spadła, ciągle 37 stopni, @ dzisiaj przyszła, test z 28
        dc negatywny. Czy to normalne?
        Co o tym sądzicie?
        Gosia
        • aga2831a Re: Mała niewiadoma... 10.01.05, 09:51
          Marghe ja miałam podobną sytuację i okazało sie ze przyczyną była torbiel (
          stan zapalny w org. powoduje podniesienie temp.) Moze warto to sprawdzić?
        • agat78 Re: Mała niewiadoma... 10.01.05, 09:58
          Może spadnie jeszcze. Czasem spada w 2 dc. Ja ostatnio dostałam @ przy 36,8
          gdzie zawsze miałam 36,6. Poczekaj do jutra. Zobaczysz jak Ci się rozkręci @ i
          jaka będzie tempka. Co do torbieli przy takiej tempce nic mi nie wiadomo, więc
          się nie będę wypowiadać.
          • myszka-m Re: Mała niewiadoma... 10.01.05, 11:42
            Cześć Babeczki smile Nareszcie widać, że niebo jest niebieskie smile)) Długo
            plotkowałyście??? Było bardzo sympatycznie, ale obiecałam M., że.... no i
            musiałam wcześniej wyjść. Luty niedługo!
            A z tą małą niewiadomą... a czy to w ogóle nie jest tak, że to zachodzenie w
            ciążę - w naszych przypadkach - to jedna wielka niewiadoma??? Czasem odnoszę
            wrażenie, że mam niewielki wpływ na to czy mi się uda... A przede wszystkim
            jednym uchem słucham lekarza a drugim wsłuchuję się w swój organizm i intuicję.
            No i staram się wykreślić ze słownika słowo "niemożliwe", bo wszystko jest
            możliwe i nie dociekam "dlaczego?". Chociaż lubię dociekać.
            Pytanie do laparoskopowiczek: jak długo jest ważne badanie WR? Wiecie?

Trzymajcie się ciepło i wiosennie, M-M.
            • agat78 WR ?? 10.01.05, 12:00
              A do czego to? A wogóle to dr nic mi nie powiedział, czy mam zabrac ze soba
              jakies badania czy będą mi robić wszystko na miejscu. Jak to jest?
              • myszka-m Re: WR ?? 10.01.05, 13:31
                Dr.B kazał mi pojawić się na laparo z:
                - wymazem,
                - WR
                - grupą krwi
                - rtg płuc
                - wymaz, cyto
                Stąd moje pytanie o WR bo nie pamiętam czy kiedykolwiek to robiłam. pa, M-M
                • akinomi Re: wyniki 10.01.05, 16:55
                  Cześć dziewczyny, witam was bardzo serdecznie i dziękuje za udane spotkanie.

Pewnie duzo wam nie pomogę bo ja miałam robione na Uni,a tam musiałam
                  przynieść tylko wymaz, reszte wyników robili na miejscu.

• asiaku hahaha!!!!! 10.01.05, 15:52
      Żona miała dość zachowania swojego męża, a w szczególnośći jego zbyt częstych
      wypadów z kolegami na piwo i powrotów w stanie mocno wskazującym.
      Po jednym z takich wieczorów mąż w stanie kompletnego upojenia wrócił do domu i
      padł nieprzytomny na łóżko.
      Żona jak zawsze rozebrała go do snu, ale tym razem zrobiła coś więcej -
      wepchnęła mu palcem
      do tyłka prezerwatywę w taki sposób aby kawałek wystawał na zewnątrz.

Rano, jak zawsze mąż aby poczuć się lepiej wszedł pod prysznic.
      Myje się, myje... w pewnej chwili zaczyna myć tyłek i co....Co to jest?
      Wyciąga z tyłka prezerwatywę......
      Żona w tym czasie przygotowuje w kuchni śniadanie.
      Gdy wykąpany mężulek przychodzi do kuchni , żona pyta:
      " Jak się wczoraj bawiłeś? Jak mają się Twoi koledzy ?"
      Mąż pełnym rozgoryczenia głosem odpowiada: "Koledzy? Ja, kur..., już nie mam
      kolegów !"
      wink
      • agat78 Re: hahaha!!!!! 10.01.05, 17:50
        Świetny dowcip. Uśmiałam się do łez. Ja naszczęście swojemu tak robić nie
        muszę wink
    • agat78 @@@ laparo blisko :o 10.01.05, 18:05
      Właśnie dostałam @ po 26 dniach. Szok, że tak szybko! Ale im szybciej tym
      lepiej. Chyba zioła, które piłam na początku cyklu mi ją przyspieszyły, więc
      laparo zbliża się wielkimi krokami :o Czy ja dobrze robie? Czy jestem juz na
      nią gotowa? Czy ja zdążę się wyleczyć z choroby gardła? O Matko!!! To już za
      tydzień będę w szpitalu!!! surprised
      • myszka-m Re: @@@ laparo blisko :o 10.01.05, 19:48
        Dasz radę! Uszy do góry smile
        A dowcip zajefajny smile)))))))))))))))))))))))
    • gajesiaa Re: witam szczecinianki 10.01.05, 19:56
      Hej dziewczynkismile
      Dzieki za spotkanie,zapisuje sie juz na nastepnesmile,a tymczasem jutro wizyta u
      doktorka i podgladanie pecherzykow.
      Aga trzymam kciuki bedzie dobrze!
      monika
    • agat78 Laparo a antybiotyki??? 11.01.05, 08:00
      Powiedzcie mi drogie "foremki" czy są jakieś przeciwwskazania do laparo zaraz
      po przebytej chorobie podczas której brało się antybiotyk i inne leki? Wiem,
      że najlepiej zapytać o to lekarza ale w chwili obecnej uczynić tego nie mogę.
      Wczoraj dostałam @ i zaraz po niej, czyli w następny poniedziałek
      prawdopodobnie będę miała laparo. Od tygodnia biorę antybiotyk i syropki na
      gardło. Wczoraj byłam na kontroli i dostałam jeszcze antybiotyk na 5 dni.
      Ogólnie czuję się dobrze, ale zastanawiam się czy jak skończe np. w sobote brać
      anytbiotyk to czy mogę w poniedziałek stawić się do szpitala, czy musze
      odczekać kilka tygodni? Poradźcie coś, plisss
    • aga2831a do Agat 78 11.01.05, 08:46

Agat może zapytaj na tej stronie!!!!
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=456880#456880
      • agat78 Re: do Agi2831a 11.01.05, 10:37
        Dzięki Ci wielkie. Bardzo mi pomogłaś. Już napisałam a nawet dostałam pozytywna
        opinię. Jeśli dziś o 17:00 dr B to potwierdzi to w poniedziałek 17.01
        prawdopodobnie zamelduję się w szpitalu. jes jes jes!!!

Trzymajcie za mnie kciuki a najlepiej kto może niech się pomodli.
        • aga2831a Re: do Agi2831a 11.01.05, 10:46
          Ciesze się barrdzo ! Oni robią to samo więc wydaje s mi się ze opinie się
          pokryja 1 pozdrawiam
          i trzymam kciukasy
    • damda Re: Nie udało się 11.01.05, 11:49
      Cześć dziewczyny !!!
      Spotkanie się udało było bardzo miło,fajnie jest pogadać z wami w realu i
      poznać was.Czekam na SPOTKANKO W LUTYM,może jeszcze się ktoś do nas dołączy ?
      Wyglądacie wszystkie na równe babki, łączy nas wspólny cel.

Zrobiłam wczoraj test i znowu sie nie udało trudno .
      Ja już tego nie rozumiem o co tu chodzi kiedy umnie ta owu.
      Czekam na @ i wybieram sie do B musze z nim poważnie pogadać.
      Szkoda czasu trzeba zacząć działać .

Poszłam w niedziele do lekarza i mam zapalennie krtani i jestem na zwolnieniu.
      Słyszałyście jak ja mówie ,ale teraz troche odpoczne w domu.

Pozdrawiam was gorąco .
      Asiu świetny dowcip !
      Magda 3309696 gg .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka