Dodaj do ulubionych

Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe

14.01.05, 13:33
Witajcie !!!
Doszłyśmy już do 100 i nowy wątek.
Dla osób zainteresowanych strona www.ivf.com.pl.
Cena badania nasienia podrosła oj dorabiaja sie na ludzkim nieszczęściu .
Na Unii tak jak było 100 zł czyli bez zmiam ,ale nigdy nic nie wiadomo.

Pozdrawiam was serdecznie.
PS. Nie mam chyba dzisiaj dnia ,może później coś dopisze.
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 14.01.05, 13:49
      Tradycyjnie ja się dopisuje.
      Poniżej macie link do poprzedniego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=18901345
    • agat78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 14.01.05, 13:56
      danielfairbanks.pseconds.com/jude.htm
    • agat78 Koszt badania nasienia w Szczecnie dla zainteresow 14.01.05, 14:10
      Więc piszę to co się dowiedziałam:

Art Medica 150 zł, we wtorki i robi dr Gonczarzewski. Posiew nasienia 70 zł.
      Unia 100 zł codzieniie oprócz weekendów od 8-12, abstynencja 2-7 dni.
      IFV 100 zł codziennie oprócz weekendów od godz. 7. Umawiać się telefoniecznie
      na wizytę z 2 dniowym wyprzedzeniem. Posiew nasienia 70 zł. Badanie wykonuje dr
      Tomasz Bączkowski www.ivf.com.pl/
    • julia30bb Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 14.01.05, 19:11
      Coś mnie dzisiaj jajnik boli, o co chodzi ?
    • myszka-m Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 16.01.05, 00:27
      Melduję się! Jak tam nasza laparoskopowiczka? Luuuzik...?! No to o.k.
      Pozdrowionka, M-M
      • akinomi Re: trzymamy kciuki 16.01.05, 00:49
        Witam

Agat78, trzymamy kciuki. Pewnie torba już spakowana i ledwo się zapieła ? Teraz
        siedzisz i dziwisz się, że wyszło tego aż tyle? To normalne, każda z nas ma
        całą torbę, tylko najpotrzebniejszych rzeczy. A tak na serio to bądz spokojna,
        już za parę dni będziesz z uśmiechem opowiadać nam o swojej laparoskopi.
        akinomi
        • agat78 Re: trzymamy kciuki 16.01.05, 10:00
          Hej dziewczyny. Jeszcze się nie spakowałam, ale mam już zakupione i naszykowane
          WSZYSTKIE najpotrzebniejsze rzeczy, hihihi. We wtorek rano wyruszam na podbój
          Polic. Wszyscy lekarze będą moi, hihihi. Jakoś się trzymam. Może jeszcze jutro
          z pracy się odezwę.
          Pozdrawiam
          • damda Re: I wszystko jasne ! 16.01.05, 19:57
            Cześć dziewczyny !!!
            Od kilku dni miałam bóle jajnika i już wszystko jasne mam znów torbiel.
            Jest mi smutno dostałam leki i czekam na @.Ile ja trace czasu,dlaczego ciągle
            mnie to spotyka.W takich chwilach nachodzą mnie czarne myśli.
            Byłam na USG i torbiel ma powyż. 4 cm ale pan dok był tak nie miły,że nie
            chciał mi nic więcej powiedzieć .
            Czekam co będzie dalej,boje się nie chce już operacji.

3majcie się pozdrawiam .
            • marghe78 Do agat78! 17.01.05, 08:28
              Mam nadzieję, że jeszcze przed szpitalem nas poczytasz...
              Wczoraj w takiej książce o naturalnym leczeniu czytałam trochę o ziołach i było
              napisane, że imbir łagodzi mdłości i odruchy wymiotne i że bardzo dobrze
              sprawdza się w mdłościach po narkozie. Ponoś można kupić taki od razu
              sproszkowany i troszeczkę zjeść. To tak jakby co, może pomoże...
              Ale! Nie można brać tego imbiru jak się już jest w ciąży, bo ma on coś, co
              szkodzi prawidłowemu rozwojowi dzidzi.
              Pozdrawiam i trzymam kciuki
              Gosia
    • agat78 JESTEM ZWARTA I GOTOWA!!! 17.01.05, 09:28
      Czołem dziewczyny!!!
      Jeszcze Was podczytuje. Dziś jestem jeszcze w pracy, więc mogę sobie na to
      pozwolić.
      Jestem już spakowana. Zostały tylko małe drobiazgi, które dopakuje jutro rano.
      O dziwo zmieściłam się w swoją małą torbę. Samopoczucie w miarę. Poza biegunką
      i ściskiem w żołądku jest OK. Może obejdę się bez lewatywy wink hihihi aaaa
      zostało jeszcze strzyżenie hihihi.
      Po zabiegu postaram się odezwać do wszystkich, których mam nr komórki. Na forum
      zajrzę już w domku.

Madzia, głowa do góry. Zwalczysz tą torbiel. I weź sie za siebie i idź w końcu
      do gina!!! Przeciez mamy razem leżec na porodówce!!!

Marghe78 dzięki za poradę, ale 2 dni temu miałam taką abstrakcję żołądkową, że
      te mdłości po narkozie mnie nie zwalą, hihihi.

Gajesiaa fajnie, że pękł Ci pęcherzyk. Trzymam kciuki za pozytywne wieści za 2
      tyg. smile

Myszka-m, Ty lepiej nie szukaj towarzyszki do laparo na luty!!! Przeciez nie
      będzie Ci potrzebna wink

Trzymajcie się dziewczyny. Pozdrawiam Was cieplutko. Do napisania wkrótce.
      • paris4 Re: JESTEM ZWARTA I GOTOWA!!! 17.01.05, 12:25
        Witam,
        A ja Was też podczytuję sobie z ukryciasmile)
        Aga życzę jak najmniej stresującego pobytu w szpitalu, szybkiego i bezbolesnego
        zabiegu, no i żeby laparo przyniosła oczekiwany efektsmile)) Trzymam za Ciebie
        mocno kciukasy. Będzie dobrze, w końcu to duży krok do przodusmile) Trzymaj się
        dzielnie.
        Pozostałym Szczeciniankom życzę również jak najszybszego ujrzenia dwóch
        kreseczeksmile))
        pozdrawiam Agata
        • majka96 Re: JESTEM ZWARTA I GOTOWA!!! 17.01.05, 19:38
          a kto szykuje sie na laparo w lutym,bo ja raczej tam trafię jakoś w polowie
          lutego,miło było by się spotkać,już miałam laparo 2lata temu i od tej pory
          staram się z wielkim trudem i nic...teraz jeszcze jedna lapa jak ok to insemina
          jak nie to in vitro.Jestem teraz w fazie uśpienia,lekarz kazał mi sie wyciszyć
          na 3 mięsiace,odpoczac od leków itp.ale korzyści z tego nie widzę tylko się
          wkurzam że czas tak dla nas cenny marnuję.pozd
          • asiaku Re: JESTEM ZWARTA I GOTOWA!!! 18.01.05, 09:30
            Cześć majka!
            Czytałam Twój post o in vitro w art medice.
            Dr Szelągowskiego nie znam. Wiekszośc szczecinianek z tego forum leczy się u dr
            Bielewicza, który też przyjmuje miedzy innymi w art.
            Ja jestem po trzech nieudanych inseminacjach. I własnie ostatnio dr B.
            powiedział mi, ze nadszedł czas aby poważnie pomysleć o in vitro. I jeszcze
            jedna rzecz powiedział: że nie bedzie nas zatrzymywać w Szczecinie na ten
            zabieg. Wymienił różne kliniki, żadna nie była ze Szczecina.
            Nie wiem jaki macie problem, czy kwalifikujecie sie do IFV czy do ICSI. Jeśli
            do ICSI to na pewno nie robią go w Art.
            Moim zdaniem to zbyt droga zabawa, zeby ryzykować w klinice, która w porównaniu
            z innymi, ma ciągle jeszcze bardzo małe doświadczenie.
            Ale z tego, co piszesz wynika, że masz jeszcze czas do podejmowania decyzji.
            Przed Tobą laparo, inseminacje. To jeszce spokojnie masz conajmniej pół roku na
            przemyślenia.
            Ja też jestem w fazie uśpienia. Odpoczywam po maratonie trzech inseminacji,
            które przeszłam od wrzesnia do grudnia. I tak naprawde potrzebna mi jest ta
            przerwa od ganiania po lekarzach i laboratoriach.

Aga już w tej chwili pewnie jest przyjmowana na oddziałsmile)
            Aga już przed zabiegiem tego nie przeczytasz, ale ja też oczywiście trzymam
            mocno kciuki za bezstresowy (o ile to mozliwe)pobyt w Policach.

Magda, wybieramy się???

Pozdrawiam dziewczyny!
            • aga2831a do asiaku 18.01.05, 15:20
              Asiu a może jedziesz odwiedzić Agat78? ja mam zamiar jutro się tm wybrać !
              • myszka-m Pozdrówcie ode mnie Agat78 :-) 18.01.05, 16:19
                • majka96 Re: do asiaku 18.01.05, 18:19
                  hej powiedz mi dlacZego nie warto robić in vitro w ars medice?myślałam że oni
                  znają sie na rzeczy!ja mam też za sabą kilka inseminacji(5)także teraz się
                  luzuję a potem laparo,jak laparo wyjdzie nie tak to wtedy in vitro mi tylko
                  zostanie.Ja wcześniej miałam operacje usunięcia torbieli spowodowanych
                  endo.teraz jest niby wszystko ok ale się nie udaje.....!!!pozd
                  • asiaku do majki 19.01.05, 08:45
                    Wiesz, co człowiek to inna opinia. Ja tylko powtarzam, co powiedział mi mój
                    lekarz. On nie polecał Szczecina. A już na pewno nie na ICSI.
                    Własnie wczoraj, jak byłyśmy u Agi w szpitalu rozmawialyśmy na ten temat.
                    Zrobimy zestawienie statystyk z różnych klinik. Wtedy bedziemy mogły porównac
                    jak wypada Art i Unii na tle innych.

Widzisz przed Tobą jeszcze laparo, masz jeszcze czas na decyzje. Lepiej
                    wiedzieć na jaką klinikę sie decydujesz i dlaczego.
                    A swoją drogą to dziwi mnie kolejność Twojego leczenia. Pieć nieudanych
                    inseminacji i dopiero teraz laparo? Czy kolejność nie powinna byc odwrotna?
                    Pozdrawiam!

• damda Re: Agat jest już po. 19.01.05, 10:29
      Agnieszka jest już po zabiegu właśnie z nią rozmawiałam czuje sie dobrze.
      Trzymałam za nią kciuki, wczoraj była spokojna,uśmiechnięta.
      Warunki w szpitalu dobre.

W końcu wyszło słońce .
      Pozdrawiam was wszystkich bardzo gorąco.
      3 majcie się ciepło i buziaki .
      • marghe78 Re: Agat jest już po. 19.01.05, 10:59
        No to teraz tylko czekać aż zaciąży za dni parę...serdecznie jej tego życzę. No
        i super, że ma to już za sobą. Czekamy z niecierpliwością na relację z Polic.
        Pozdrawiam
        Gosia
        • myszka-m Re: Agat jest już po. 19.01.05, 15:22
          Trzymam kciuki za dzielną Dziewczynkęsmile A ja za 2-3 dni dowiem się, czy laparo
          mnie też dotyczy... Potrzebuję Waszych Dobrych Myśli. M-M
    • asiaku Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 20.01.05, 10:54
      Dziewczyny pisałyście maile do ministerstwa zdrowia i innych?
      Pisałyście może do jakichś szczecinskich redakcji? Macie jakieś odpowiedzi?
      Pomyslałam, ze mogłybyśmy jakiegoś redaktora zaprosić na nasze następne
      spotkanie.
      Dołóżmy swoje trzy grosze do akcjismile
      • marghe78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 20.01.05, 11:09
        A może jakiegoś dziennikarza ze szczecińskiej TVP3? Mogłabym się
        zorientować...ale muszę znać zdanie większości z Was dziewczyny, czy się
        zgadzacie? Oczywiście może być bez pokazywania twarzy.
    • aga2831a Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 20.01.05, 13:52
      świetne pomysły! moze rzeczywiscire bez pokazywania twarzy , bo ma nieświadoma
      niczego rodzinka chyba by padła !
    • damda Re: hej foremki 20.01.05, 20:03
      Cześć dziewczynki !!!
      Trzeba zacząć działać i nagłośnić sprawe leczenia niepłodności. Asiu masz racje
      i dobry pomysł poczekamy co powiedzą inni. Listu jeszcze nie wysyłałam mamy
      czas do niedzieli,ale im więcej tym lepiej.

Miałam dzisiaj straszny dół popłakałam sobie i już mi lepiej.Czasami nachodzą
      mnie czarne myśli i nie wiem co powinnam zrobić od czego zacząć.
      Wiem,że musze być silna,cierpliwa .

Agat jest już w domku, odpoczywaj i wracaj do formy.
      Pozdrawiam was serdecznie .
    • agat78 JESTEM JUŻ W DOMKU :D 20.01.05, 20:27
      Cześć kochane foremkibig_grin
      Jestem już w domku. Wreszcie mam to juz za sobą. NO i zdaje rekację:

Godz. 9:25 byłam juz w szpitalu. Przyjeli mnie o 10:45 bo taka była kolejka.
      Przyjmował mnie przesympatyczny doktor Banach. Przeprowadził wywiad i nawet nie
      badał bo miałam aktualne badanie z 28.12. Potem do przebieralni i na oddział.
      Tam założyli mi wenflon i pobrali krew i mocz do badania. Spisali grupe krwi.
      Potem badanie dowcipne przez ordynatora, tabletki do łykania jakaś zupka i
      czopek w dupcie. Leżałam na sali dwuosobowej z fajna panią. Miałyśmy własną
      łazienkę (kibelek i prysznic). Po 18:00 lewatywka i czas wolny. Odwiedziły mnie
      3 fajne koleżanki. Dzięki im za to smile. Potem rozmowa z anastezjologiem trochę
      pomiganym i zakręconym i do łóżka. AAA i sprawdzali czy "mała" jest ogolona
      hihihi. Moja do końca nie była więc zwiałam przed sprawdzaniem do łazienki i
      się dogoliłam. Potem kąpiel i do łóżeczka. Nie mogłam zasnąć więc po 00:00
      poprosiłam o coś na sen. I odleciałam po 15 minutach. Rano 5:18 pobudka,
      mierzenie ciśnienia i temperatury. O 06:15 lewatywka, potem kompanko. Ja jako
      niepłodna miałam pierwszeństwo do zabiegu i poszłam na pierwszy rzut o 08:30.
      Podłączyli mi jakąś kroplówkę i dali głupiego jasia, który i tak na mnie nie
      zadziałął hihihi. Zjechałam windą na łóżku na parter na salę operacyjną. Tam
      kazali się rozebrać i wskoczyć na łóżko operacyjne. Pogadałam jeszcze z
      anastezjologiem. Powiedział mi co i jak. Był przesympatyczny jak cały zespół.
      Dali maskę z tlenem i zastrzyk w żyłkę i odleciałam. Zabieg trawał niecałą
      godzinkę. Potem mnie wybudzili i puściłam im pawia hahaha. Przewieźli na sale.
      Dali 3 kroplówki i OK. Trochę mnie wieczorem rwało na żyganko ale nie maiłam
      czym bo nic nie jadłam. Położna dała czopka w pupe i zastrzyk przeciwwymiotny i
      usnęłam. Ogólnie czuję się ok, tylko krtań boli od intubacji i klatka piersiowa
      od gazu. Mam 2 dziurki. 1 w pępku a drugą niżej, tak że jak włoski odrosną to
      nie będzie jej widać.

No i diagnoza tak w skrócie:
      Jajowody mam drożne. Jajniki prawidłowe z cechami owulacji. Pojedyncze zrosty w
      okolicy jajowodu lewego-uwolnione. Pojedyncze ogniska endometriozy w załamku
      pęcherzowo-macicznym oraz na tylnej blaszce więzadła szerokiego po stronie
      prawej - skoagulowana.

Gin nie podejrzewał endo jak juz wcześniej pisałam i wcale mu się nie dziwie,
      bo na USG tego by nie zauważył. Cieszę się, że sie zdecydowałam na ten zabieg.
      Przynajmniej wiem na czym stoję. Dostałam 3 tygodnie zwolnienia.

Co do leczenia endometriozy to niestety czeka mnie 3 miesiące menopauzy, tak
      jak przypuszczałam. 1 zastrzyk na miesiąc Diphereliny 3,75. Cena szokująca bo
      około 400-500 zł za ampułkę, a muszę wziąć 3. No cóż. Trzeba zacisnąć pasa i
      zęby i działać dalej. Mam nadzieję, że skończy się to tylko na zastrzykach i
      nie będę musiała przechodzić kolejnej laparo.

Ściskam Was mocno i dzięki za dobre słowa i trzymanie kciuków.
    • asiaku Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 20.01.05, 20:33
      Ja wysłałam 24 listy w sumie. Wszystkie mailem.
      Dostałam 6 potwierdzeń, ze wiadomość przeczytano.
      Jeden mailer daemon - PSL ma zrypany serwersmile)
      Dwie krótkie odpowiedzi imienne i ....
      Jedną wiadomość, że mój mail został usunięty bez otwierania!!! to z Polityki.
      Wiecej Polityki nie kupięsmile))

Madzia nie dołuj! Pisz listy. Głowa do góry!
      Aga jak sie czujesz po zabiegu? Masz siłę coś napisać?
      Gosia z tym reportażem w TVP3 to ciekawy pomysł!

Pozdrawiam serdecznie!
      • marghe78 ??? 20.01.05, 20:49
        Jakoś nie jestem w temacie o jakich listach mówicie...
    • damda Re: Powalczmy o refundacje 21.01.05, 10:27
      Dziewczyny !!!
      Myśle,że największym sukcesem tej akcji byłaby refundacja leków.
      Leki są bardzo drogie a gdyby były refundowane chociaż w 50 %.
      Już chyba pora aby ktoś nas zauważył bo jest nas bardzo dużo teraz co 5 para ma
      problem .
      Tak więc podkreślmy w naszych listach o lekach.

Pozdrawiam was serdecznie .

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1
      WIELKA AKCJA UCZESTNIKÓW FORUM W SPRAWIE REFUNDACJI IN VITRO

Buziakii dla was .
      • aga2831a Re: Powalczmy o refundacje 21.01.05, 11:23
        udało mi się wysłać do wszystkich gazet !mam nadzieje ze ta akcja czymś
        zaowocuje ! mam nadzieję !!!!!!
      • agat78 Re: Powalczmy o refundacje 21.01.05, 12:41
        Hej, właśnie powysyłałam listy na wszystkie adresy, które były podane na
        bocianie. Czekam co odpowiedzą.

Na marginesie. Cały czas jestem na gazie wink hihi ale jazda big_grin W dopdatku
        strzeliły mi żarówki w łazience, pralka się popsuła i cieknie wodą. A mam całą
        kupę prania. Jak jest dobrze to jest dobrze, a jak się psuje to psuje się
        wszystko.
        • myszka-m Re: Powalczmy o refundacje 21.01.05, 15:49
          Cześć! Melduję, że wysłałam listy do mediów. Przyłączam się do akcji bo to
          skandal, że w Polsce niepłodni pozostawieni są sami sobie. A "państwo" dziwi
          się, że rodzi się coraz mniej Polaków... Szlag mnie trafia uncertain Choć szczerze
          mówiąc, nie wiem czy zdecyduję się - kiedy przyjdzie na to pora - na in vitro.
          Po prostu jeszcze o tym nie myślę, a nawet nie zakładam, że będę rozważać taką
          decyzję.
          Straszny mam dziś humor... tak mi się nazbierało, że... ryczałam cały ranek.
          Pewnie "dołożył" mi poranny test ciążowy. Negatywny. @ nie przychodzi, owu
          była, pęcherzyk pękł... nie rozumiem swojego brzucha.
          Agat78! Super, że już wróciłaś smile Myślę, że wkrótce się spotkamy i popytam Cię
          o szczegóły bo za kilka tygodni ja startuję do Polic. No i mam nadzieję, że
          teraz to u Ciebie już tylko kwestia miesięcy, kiedy dowiemy się, że...
          zmieniasz forum smile
          A teraz mam pytanie: chcę coś zrobić przed laparo i stwierdziłam, że czas
          powtórzyć prolaktynę i nasienie. Myślicie, że to ma sens? Co do nasionek to
          niedawno pisałyście co i jak. M. miał przyzwoity wynik, ale to się podobno
          zmienia a ostatnio ma kupę stresów. Może któraś ma tel. do szpitala na UL, żeby
          pogadać i się zarejestrować? Natomiast nie jestem pewna czy robić prolaktynę z
          obciążeniem... Ostatnio (rok temu) miałam wynik w górnej granicy, łykałam
          Castagnus. Nie pamiętam co dr.B sugeruje. Doradźcie bo pewnie w poniedziałek-
          wtorek będę musiała to załatwić. Miłego weekend'u. Dobrze, że jesteście smile M-M
          • agat78 Do myszki-m 22.01.05, 13:54
            Myszko, nie wiem czy jest sens badać PRL skoro wybierasz się na laparo. Lepiej
            się nie stresuj dodatkowo i odpręż przed zabiegiem. A po zabiegu jeśli wszystko
            będzie dobrze, to sobie zbadasz. A jeśli będziesz miała endo jak ja (czego Ci
            nie życzę), to dostaniesz zastrzyki na uśpienie hormonów, więc i tak nie
            będziesz miała wpływu na PRL. Jeśli chodzi o nasionka to możesz powtórzyć
            badanie. My też się szykujemy na nie na luty zaraz po wypłacie. Zastanawaimy
            się jeszcze czy zrobić na Unii czy w klinice IFV a musimy zrobić za jednym
            razem i nasionka i posiew na bakterie z antybiogramem. Telefon na Unię ma
            Madzia, bo ja od niej brałam ale wyrzuciłam.

Jeśli masz ważna cytologię (ważność 1 rok) to ja Ci proponuję iść zaraz po @ na
            posiew ( w Medikusie zrobią w ciągu kilku godzin) i odrazu laparo. Nie odwlekaj
            go!!!! Ja dziś mogę Ci powiedzieć ze łzami w oczach i ręką na sercu, że ŻAŁUJĘ,
            że nie poszłam na nią w październiku!!! Miałabym to już za sobą i mogłabym się
            starać już od lutego. A tak starania dopiero maj/czerwiec, bo @ nie zawsze
            przychodzi od razu po menopauzie crying A sam pobyt w szpitalu i zabieg oraz
            dochodzenie do siebie po zabiegu, NIE SĄ WARTE odwlekania, stresu i łez.
            Wszystko jest do przeżycia. Ja dziś 3 dzień po zabiegu czuję się prawie
            znakomicie. Łykam espumisan, który pozbywa ze mnie gaz i jest OK. Trzeba
            kochana zacisnąć zęby i do przodu!!! Byłam GŁUPIA, że się bałam, ale to juz
            taki nasz los. Polak zawsze mądry po szkodzie. Jeśli będziesz coś potrzebować,
            jakiś informacji to wal śmiało. Odpowiem na wszystkie Twoje pytania.
            Pozdrawiam Cię cieplutko
          • nie_mama Re: Powalczmy o refundacje 22.01.05, 14:39
            Cześć Dziewczyny.
            Wstyt mi się przyznać,ale nie wysłałam żadnego listu bo za późno się
            obejżałam.Jestem świeżo upieczoną Szczecinianką i z tego względu pozdrawiam
            serdecznie wszystkie dzielne mieszkanki Szczecina. A co do tych listów to czy
            wysylać je trzeba tylko do 22 czy mogę dołażyć swoje pięć groszy jeszcze w
            poniedziałek?

Bądźcie dzielne a na pewno się uda!
            Asia
            • agat78 Do nie-mamy 22.01.05, 16:00
              Składam zażalenie w imieniu swoim i kilku koleżanek. Tu nie pisują tylko
              mieszkanki Szczecina, ale:
              Choszczna, Polic i okolic!!!
              To tak pół żartem pół serio wink
              • asiaku Do nie-mamy i nie tylko:) 22.01.05, 16:49
                Nie-mama witamy wśród nie-mam ze Szczecina. Niestety jest nas coraz więcej. Ale
                w kupie raźniej. Listy na pewno możesz wysłać. Chyba im więcej ich spłynie tym
                lepiej, dwa dni w tą czy w tą nie maja znaczenia.
                Aga widzę, ze nastrój Ci dopisujesmile) I tak trzymać!
                Napisałas wyżej moje ulubione hasło: "zacisnąć zeby i do przodu!" Jak ja to
                dobrze znam...smile
                A co do diphereliny... Uważaj. Ja po trzech zastrzykach zmieniłam rozmiar z 38
                na 42... sad(( @ dostałam około 90 dni po ostatnim zastrzyku. Czyli miesiąc
                później niż się spodziewałam. Nie takie chyba straszne opóźnienie.
                Myszko, też myślę, że przed szpitalem to już nie rób prl. Nie wiadomo, co
                laparo pokaże. Potem zrobisz wynik będzie bardziej aktualny. Dr B. przy górnej
                granicy normy dawał od razu bromka jak pamietam. Jednak przed szpitalem to już
                się nie męcz bieganiem po laboratoriach. Tak myślę smile
                Pozdrawiam dziewczynki!!!!
                • agat78 Do asiaku 22.01.05, 17:15
                  Czytałam troche o tej dipherelinie i nie wszystkie dziewczyny tyją po niej.
                  Niektóre bardzo sobie ją chwalą. Mówią, że cera nawet się poprawia. Podobno
                  jest dużo lepsza niż dephacyl (czy jak mu tam) wink
                  Odpisałam Ci tez na innym wątku dotyczącym tego leku smile
                  Jak ja na niego zareaguje, to się okaże w czasie. Biorę przytycie pod uwagę
                  hehe. Oby mój M znalazł, to czego będzie szukał hihihi. Dam rade.
                  Buziaki
    • agat78 Dotyczy badania nasienia 22.01.05, 19:51
      Jedna foremka z boćka dała mi namiary na jakiegoś gościa w Szczecinie, cyt:

"pan Zgolik. w zeszłym roku badanie kosztowało 100 zł. Namiar : ul. Reduty
      Ordona 85 b/1, tel. 601768238. Pan barzdo sympatyczny, a najfajniejsze jest to
      że próbke mozna pobrać w domu, tylko trzeba w miarę szybko dostarczyć"

Nic więcej nie wiem, czy on interpretuje wyniki, czy leczy, bo sie jeszcze do
      mnie nie odezwała, a ja do tego gościa jeszcze nie dzwoniłam. Może któraś z Was
      o nim słyszała?
    • agat78 Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 22.01.05, 20:03
      www.riversongs.com/Flas/likeyou.html
      • agat78 Re: Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 22.01.05, 20:29
        www.riversongs.com/Flas/road.html a szczególnie dla jednej wink
        • damda Re: Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 22.01.05, 22:48
          Hej dziewczyny !!!
          Melduje ,że ja też odpowiedziałam na wszystkie adresy z listy.Czekamy na efekty
          i odpowiedzi.
          Myszko nie martw się jutro będzie lepiej głowa do góry i do przodu.
          Ja też zastanawiam się nad laparo popytam troche B na wizycie.
          Zaraz jak dostane @ ide badać hormony i zapisuje się na monitoring cyklu
          próbuje jeszcze naturalnie.

Aguś fajnie ,że się już lepiej czujesz dzięki tobie wiemy więcej.

Pozdrawiam was serdecznie i gorąco.3majcie się dzielnie.
          PS.Gajesiaa i akinomi co u was ?
          • akinomi Re: Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 23.01.05, 12:55
            cześć dziewczyny.
            Dawno nie pisałam, a to dlatego, ze wróciłam do pracy i mam teraz mniej czasu.
            Jak mam czas to zaglądam do Was więc wiem co się dzieje. U mnie wszystko ok,
            byłam u Sienkiewicza na kontroli, powiedział, że możemy ponawiać próby. A jeśli
            przez pół roku nie zajde to gdzieś na wakacje zrobimy pierwszą inseminacje. W
            pracy też wszystko się prostuje, szefowej powiedziałam,że nie moge zajść w
            ciąże przez pół roku, więc jeszcze mnie nie wywaliła.
            damda dzięki za pamięć,
            agat78 gratuluje udanej laparo, teraz tylko leczenie i dzidzia !
            myszko nie zwlekaj z zabiegiem im szybciej tym lepiej,

Ps: NIECH TE BOCIANY JUŻ PRZYLATUJĄ

• damda Re: Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 23.01.05, 19:39
              Podaje telefon na Unie 425-33-20 badanie nasionek.
              Myszko kiedy wybierasz się do B ja planuje wizyte na 2 lutego.
              Pozdrawiam was gorąco.

PS.I mamy zime .
              Jutro się odezwe pa,pa.
              • myszka-m Re: Dla wszystkich przyjaciółek "foremek" 24.01.05, 11:14
                Cześć Dziewczyny!
                Dzięki wszystkim za słowa wsparcia, otuchy i doping. Humor mam trochę mniej
                wisielczy, ale głównie za przyczyną tej przepięknej bieli za oknem. Na laparo
                wybieram się za miesiąc, czyli po następnej @. Taki mam plan z moim M.
                Postanowiliśmy, że teraz trochę odetchniemy, wyjedziemy na weekend,
                odstresujemy się. Pytałam o prolaktynę itd bo mam trochę czasu i zastanawiałam
                się jak go wykorzystać. Zastanawiałam się Agat78 czy dobrze Cię zrozumiałam.
                Wybrałaś się do Polic z: książeczką ubezp., skierowaniem, cyto i wymazem?
                Ciekawe dlaczego dr.B dorzucił mi do listy: WR, rtg płuc, grupę krwi. Czyżby
                chodziło o to, żebym te badania zrobiła na swój koszt... hmm. Muszę się
                dopytać. Przy okazji pytanie ile kosztuje i jak długo się czeka na wymaz i cyto
                u naszego doktorka? Dajcie cynk. Najchętniej poszłabym do przychodni a kasę
                wydała na same przyjemności... kosmetyczka, nowa torebka, jakaś bluzka. Tego mi
                trzeba do szczęścia! Damda - jeszcze nie wiem czy będę szła do dr.B, no chyba,
                że na badania. Poza tym nie mam po co bo jestem po dłuuuugiej rozmowie na temat
                laparo. Miłego tygodnia. Idźcie dziś na śniegowy spacer! M-M
    • julia30bb moja miesiączka 24.01.05, 21:22
      Witam wszystkie szczecinianki, jestem nowa, podglądam Was od miesiąca.
      • julia30bb Re: moja miesiączka to tragedia !!! 24.01.05, 21:40
        Męczę się z tą miesiączką od dobrych 13 lat. Chodziłam do różnych lekarzy dr
        Maria Kośmider Pomorzany ( ok 6 lat ), dr. Żebiełowicz Pomorzany (ok 1,5 roku )
        w styczniu byłam piewszy raz u Bielewicza z badaniami. Ogólnie wszystko dobrze
        a zalewa mnie po kolana co 3 miesiączka. Pozostałe też są nie lepsze skrzepy,
        silne bóle brzucha, pachwin, biegunka, omdlenia prawie zawsze, utrata
        przytomności sporadycznie ale też występuje. W/w lekarze badali mnie USG, w
        styczniu zrobiłam podstawowe badania + TSH, estradiol, progesteron. W następnym
        cyklu zrobię prolaktynę. Zalecano mi zajście w ciąże, staramy się rok i nic.
        Strasznie boję się czwartku, MIESIĄCZKA !!! regularna co 28 dni. Co tym razem
        mnie czeka, jaki ból ? To jest spory skrót tego wszystkiego.
        Pozdrawiam Was wszystkie
        Julka
        • aga2831a na dni płodne! 25.01.05, 09:33
          spójrzcie na tą stronę - nowe cacko na okreslanie dni płodnych ! Co o tym
          myślicie?
          www.herbapis.nazwa.pl/link/donna/instrukcja.html
          • asiaku Re: na dni płodne! 25.01.05, 09:46
            Mam takie cacko w szafie z pamiątkamismile))
            Używałam go jeszcze w liceum. Lepsze wyniki pokazywało ze śluzu niż ze śliny.
            Nie wiem jak to działa i czy działa. Faktycznie było widać takie struktury jak
            na rysunkach na stronie, która podałaśsmile). W ciążę wtedy nie zaszłamsmile)) Ale
            czy to zasługa tego aparatu...???
        • asiaku Re: moja miesiączka to tragedia !!! 25.01.05, 09:40
          Kurcze, tylu lekarzy i nikt nie potrafi pomódz.
          Nikt nie sugerowal Ci endometriozy? To, że nie widać jej na usg to jeszcze niz
          nie znaczy.
          To dobrze, że robisz podstawowe badania. Akurat dr B. jest lekarzem, któremu
          mozna zaufać. Na pewno skieruje Cię na następne badania.
          Pozdrawiam
          Asia
          • agat78 Re: moja miesiączka to tragedia !!! 25.01.05, 15:57
            Mnie to wygląda na endometriozę sad smutne, ale prawdziew. Ja tez miałam podobne
            objawy. Bardzo obfita miesiączka, dużo skrzepów, czasem mdłości, silny ból w 1
            dc. Gin nie podejrzewał endo, USG zawsze ładne. Dopiero jak poszłam na laparo,
            wyszło szydło z worka sad Lekka, bo lekka ale była. Usunęli. Teraz czekam na
            efekty. Też polecam dr B. Z pewnością zleci Ci HSG na drożnośc jajowodów.
            Pozdrawiam

PS. mam już zdjęte szwy hihihi i nawet pobaraszkowałam wink
            • myszka-m Re: moja miesiączka to tragedia !!! 25.01.05, 18:14
              Czołem! A tak z ciekawości zapytam - czy po usunięciu ognisk endometriozy
              problem jest załatwiony raz na zawsze? Wie któraś? Jak tak poczytałam nową
              Koleżankę i Agat78 to zaczynam u siebie podejrzewać to paskudztwo. Niby @ mam w
              normie, ale tak z ręką na sercu... kilka razy w życiu zdarzyło mi się zwijać z
              bólu w 1dc., skrzepy też czasem występują... hmm Człowiek sobie żyje spokojnie
              a tu być może po cichutku wróg mu rośnie w brzuchu. Szkoda, że tylko podczas
              laparo można to stwierdzić, no i skutecznie leczyć. No chyba, że o czymś nie
              wiem?! Pozdrowienia, M-M
              • agat78 Re: moja miesiączka to tragedia !!! 25.01.05, 21:08
                Z tą endometriozą to nigdy tak do końca nie wiadomo. Nie jest chyba do końca
                wyjaśniona. Niektórzy z nią żyją, nawet o niej nie wiedzą. Zachodzą w ciążę i
                jest OK. Takie objawy jak pisze myszk-m są całkiem normalne i większość lekarzy
                twierdzi, że taka juz natura kobiety. Endo nie da się całkiem zaleczyć. Ona
                lubi się odnawiać. Dlatego ja dostałam zastrzyki na menopauze, żeby ją uśpić.
                Potem przez pół roku do roku jest najlepszy czas na ciążę. Po roku robią się
                nawroty choroby sad Dlatego ja jak tylko odzyskam płodność to jade na maxa!!!
                Dzieci ile się da hehe w granicach rozsądku oczywiście winkhehe
                • asiaku Re: moja miesiączka to tragedia !!! 25.01.05, 21:20
                  Niestety endo lubi wracać.
                  Jak juz masz to masz. Usuwają jedno ognisko, rośnie drugie. Dlatego najlepiej
                  zachodzić w ciążę jaknajszybciej. Dlatego przy endo nie zalecają starań
                  naturalnych. Od razu IUI, a jak nie wyjdzie kilka razy to in vitro.
                  Problem polega na tym, że każda nowa torbiel czekoladowa, każda laparoskopia
                  czy laparotomia to ryzyko nowych zrostów i szanse na zajście w ciążę coraz
                  mniejsze. No i czas leci...
    • agat78 Kto miał usuwane migdałki? Czy warto? 26.01.05, 08:49
      Przepraszam, że odbiegam od tematu. Znowu mam chyba paciorkowca. Oszaleje.
      Dopiero co przed laparo skończyłam brac antybiotyk, a od wczoraj boli mnie
      gardło. Całą noc zwijałam się z bólu crying Na 16 ide do laryngologa. Ciekawe co
      powie? Kiedyś mówił o wycięciu migdałków, ale ja się boję. Podobno po 10 latach
      zmniejsza się odporność i choruję się częśćiej na zapalenie płuc i oskrzeli crying
      Co ja mam zrobić?
      • agat78 Re: Kto miał usuwane migdałki? Czy warto? 26.01.05, 09:36
        Powiedzcie mi w którym szpitalu w Szczecinie wycinaja migdałki, orientujecie
        się? Ciekawe jakie tam są warunki? Naczytałam sie tyle o tym zabiegu, że laparo
        przy nim sie chowa crying Zwarjuję....
        • myszka-m Re: Kto miał usuwane migdałki? Czy warto? 26.01.05, 10:33
          Hej! Niestety nie pomogę Ci w tym temacie bo nie miałam usuwanych migdałków i
          nie znam nikogo kto to robił. A propo's Twojej kolejnej infekcji... też byłam
          mocno zdziwiona bo jesienią przytrafiły mi się jedna po drugiej infekcje
          oskrzeli i gardła pomimo łykania antybiotyków. Ja chcę wiosny, słońca i
          ciepła!!! Dzięki za info o endometriozie. No teraz dopiero jestem ciekawa jak
          to ze mną jest. Oby nic co odrasta smileTrzymajcie się, M-M.
    • julia30bb Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 26.01.05, 19:41
      Cześć wszystkim.
      Dzisiaj mam 28 d.c. jutro miesiącza, jakoś przeżyję zresztą mam tak co miesiąc.
      Po miesiączce będę robiła HSG w szpitalu w Policach, zobaczymy jak
      będzie....ale mam cykora !!!
      A poza tym już zaczyna boleć mnie brzuch w dole z prawej strony.
      Jeśli chodzi o endomeriozę, to powiem Wam szczerze że żaden z lekarzy nic na
      takie bóle nic nie mówił, przypisyawli mi bardzo silne leki , to było jedyne
      rozwiązanie. Dopiero teraz będę robić HSG. A może później laparo... bo to tylko
      może stwierdzić przyszynę takich bóli.

Mam pytanko : a czy z tą endomeriozą można zajść w ciążę ?

Pozdrawiam Julia.
      Julka.
      • akinomi Re:temperaturka 27.01.05, 19:08
        cześć, ale spadłyśmy :}
        mam pytanie, czy wieczorne przytulanko ma wpływ na ranną temp. Mam dzisiaj 15
        dc, z mezem działamy codziennie, a temp. staneła jak zaklęta na 36.6. W 9 dc
        była 34.4 ale to za wcześnie na owu, więc może gorący seksik podnośni ją
        troszeczke.
        dzięki
        akinomi
    • agat78 SPOTKANIE 28.01.05, 09:38
      Hej dziewczyny. Proponuje spotkania 05.02. Jestem akurat w Szczecinie. Pasują
      mi godziny ranne 10-11. Nie wiem czy znajdzie się jakiś lokal w tych godzinach,
      ale może... Co Wy na to?
    • gajesiaa Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 28.01.05, 10:52
      Witajcie dziewczyny!
      Udalo sie !
      Wczoraj odebralam Bete 294,do B.ide dopiero 8.02.Trzymam mocno za Was kciuki
      szybko do mnie dolaczcie,bedzie mi razniej!!!
      Czekam na Was wszystkie !
      POzdrawiam Monika
      • marghe78 Gratulacje!!! 28.01.05, 11:04
        Monika, to super nowina!!!
        A tak cichutko ostatnio siedziałaś...
        Zdrówka życzę i odzywaj się jeszcze czasem.
        Gosia
        • aga2831a Re: Gratulacje!!! 28.01.05, 11:19
          Gratuluję i życzę cudownych 9 miesięcy !
      • agat78 Gratulacje 28.01.05, 11:05
        Wielkie gratulacje!!!
        W końcu coś się ruszyło na naszym forum. Wiecie co dziewczyny zauważyłam? Że po
        każdym naszym spotkaniu któraś z nas zachodzi. Najpierw paris teraz gajessia.
        Proponuję się częściej spotykać big_grin Co Wy na to?! Piszecie się na 05.02?

Monia dbaj o fasolkę i prześlij ciążowe wiruski big_grin
    • gajesiaa Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 28.01.05, 11:29
      Dzieki dziewczynysmile

oczywiscie przesylam fluidkismile

ps.Na kolejne spotkanie przyjde napewno

Pozdrawiam i trzymam kciuki
      • paris4 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 28.01.05, 11:42
        Gratulacje dla Gajesiaa!!!!
        Wprawdzie nie poznałyśmy się osobiście, ale życzę Ci żeby wszystko było w
        porządku. Ja pierwszy wynik bety miałam podobny a teraz jestem w 15tcsmile))
        Z tymi spotkaniami Agnieszka chyba słusznie zauważyła, więc radzę się Wam
        spotkac w lutymsmile))
        Powodzenia Szczecinianki
        pozdrawiam Agata
        • myszka-m Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 28.01.05, 13:01
          Po prostu nie mogę się powstrzymać... łzy kapią mi na klawisze... bardzo,
          bardzo serdecznie gratuluję...i czekam na swój cud...M-M
      • julia30bb Julia GG 05.02.05, 16:39
        GG 8051308
        pozdrawiam
        Julia
    • damda Re: mam @ 28.01.05, 21:41
      Cześć dziewczyny !!!
      Gajesiaa wielkie gratulacje nareście super wiadomość .
      Dziewczyny która następna ?

Ja dostałam dzisiaj @ wkońcu po równo 3 miesiącach szok,ale straciłam czasu.
      Do B ide w środe na wizyte zobaczymy co będzie zdam wam relacje.

Kupiłam sobie dzisiaj gazete RAPORT NIEPŁODNOŚĆ ma prawie 200 stron koszt
      17,90. Są tu opisane dokładnie wszystkie badania i najważniejsze opis klinik z
      cenami,jak to wygląda ze strony prawnej.
      Bardzo dużo cennych informacji ,wypowiedzi najlepszych specjalistów,procedury
      medyczne,gdzie się leczyć co jest finansowane przez NFZ .
      Mogłabym jeszcze dużo wymieniać znajdziecie tu wszystko polecam.

Co do SPOTKANIA 5 Luty
      - napiszcie kto jest chętny
      - proponuje godzine 11.30 ( +/- 30 minut )
      - miejsce : albo tam gdzie ostatnio albo szukamy innej kawiarni
      aby nie było tłoczno i najlepiej w samym centrum
      Ps. Może Paris do nas dołączysz ?
      Mam nadzieje,że nowe dziewczyny też dołączą Julia i Nie mama.
      Pozdrawiam was serdecznie 3majcie się .
      Foremki piszcie co u was .
      • paris4 Re: mam @ 29.01.05, 09:17
        Madziu dzięki za zaproszenie, ale 05.02 mam egzamin na uczelni i naprawdę nie
        dam rady. Może następnym razem jeśli innym nie będzie to przeszkadzało?
        pozdrawiam Agata
        • paris4 Re: mam @ 29.01.05, 10:40
          Magda a o której masz wizytę u B? Może na siebie wpadniemy bo ja też idę w
          środę?
          pozdrawiam Agata
          • akinomi Re: mam @ 30.01.05, 13:20
            gajesiaa gratuluje

Co do spotkania to jeszcze nie wiem czy w sobote nie będe pracować, ale jeśli
            nie to przyjde napewno. Odpowiedz dam we wtorek.
            akinomi
    • agat78 SPOTKANIA 05.02 31.01.05, 12:29
      Hej dziewczyny. Podciągam wątek dotyczący spotkania. 05.02 godz. 11:00-11:30
      w...
      chętne:
      1. agat78 czyli ja
      2. damda
      3. myszka-m
      4. gajessia

Zapraszamy pozostałe foremki
      • marghe78 Re: SPOTKANIA 05.02 31.01.05, 14:04
        Będę!

Jestem za tym samym miejscem co ostatnio.
        Pozdrawiam
        Gosia
        • asiaku Re: SPOTKANIA 05.02 31.01.05, 14:12
          Ja też będęsmile)
      • agat78 Re: SPOTKANIA 05.02 01.02.05, 11:25
        No to super. Już jest nas 6.
        agat78, damda, myszka-m, gajessia, marghe78 i asiaku.
        05.02 godz. 11:00 ta sama herbaciarnia co ostatnio. hmmm.... ciekawe, która
        teraz zaciąży wink po spotkaniu. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością do
        soboty.
        • akinomi Re: SPOTKANIA 05.02 01.02.05, 19:24
          cześć
          Mam sobote wolną, więc też przyjde na spotkanie.
          pozdrawiam, akinomi
        • nie_mama Szczecinianki o której spotkanie?? 04.02.05, 23:54
          Właśnie poczułam nieodpartą chęć pójścia na to spotkanie.Nie wiem czy mi
          starczy jutro odwagi i czy Bromergon mi na to pozwoli(bardzo źle się po nim
          czuje mimo,że biorę go już 2 miesiące), ale zobaczymy.Myślę,że to jakiś znak że
          jutro w szkole mam tylko szybkie zaliczenie wink i już. Więc czy ktoś mógłby mi
          powiedzieć o której i gdzie jest to spotkanko?
    • julia30bb Spotkanie 02.02.05, 20:03
      Na spotkanko chętnie przyjdę tylko chyba macie stałe miejsce....to poproszę o
      adres kawiarenki
      pozdrawiam
      Julia
      • asiaku Re: Spotkanie 02.02.05, 22:23
        FANABERIA przy Deptaku Bogusława 5.
        Do zobaczeniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka