anella11 14.01.05, 19:10 Co może być przyczyną poronień we wczesnej ciąży ,pierwsze 6 tydzień a drugie 5. Jestem zalamana. Po pierwszym odczekaliśmy 8 miesięcy. Zachodzę bez problemu ale z donoszeniem gorzej.Jakie badania robić?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
judyta10 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 14.01.05, 20:29 Witaj też jestem po dwóch wczesnych poronieniach większosc wynikow ok.podejrzenie poronienia o podlożu immunologicznym.Robiłam hormony,listerioze,cytomegalie, toxoplazmoze immunologie,hsg,kariotyp,cytolo gie,posiewy iwszystko ok .jestem po leczeniu immunologicznym i staram sie po raz trzeci. Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
julianna4 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 14.01.05, 21:11 ja tez jestem po 2 poronieniach. Jest specjalnie dla nas forum.Mysle ze ono pomaga nam w jakis sposob człowiek czuje ze nie jest odosobniony. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 14.01.05, 21:53 Ja tez mam ten problem, 7 tc i 5 tc! staram sie myslec, ze to bez przyczyny... ale robie badania. Po 1 poronieniu zrobilam chlamydie, toxo, ureaplazmy, mykoplazmy, PRG, PRL. Teraz robie juz badania immunologiczne (test MLR tj. hodowla mieszana limfocytow +test cytotoksyczny) dodatkowo zbadam tarczyce, hormony w 3 dc, PRL w 5dc i odczyn coombsa. Do gina ide z wynikami po @. Dzisiaj mam 24 dc, biore duphaston na wzmocnienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 15.01.05, 09:57 zrob kariotyp, sprawdz trombofilie, zespol antyfosfolipidowy. polecam lekarzy z bialegostoku. sa w tym niezli. ja jestem po kilku poronieniach, w kolejnej ciazy bede jechac na clexanie- heparyna drobnoczasteczkowa, przeciwdzialajaca zakrzepom w calym ciele matki i w lozysku. Odpowiedz Link Zgłoś
anella11 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 26.01.05, 14:54 Dzięki że się odzywacie. Judyta napisz gdzie się leczysz? Ja jestem z Zielonej Góry i tutaj immmunologa nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta10 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 26.01.05, 20:21 cześć,ja chociaż jestem z Żuław leczę się w Łodzi w Gamecie u prof. Tchórzewskiego jak będziesz chciala skorzystać mogę dać namiary Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
anella11 Re: DWA WCZESNE PORONIENIA!!!!!! 26.01.05, 21:21 Bardzo dziękuję,znalazłam stronę Gamety.Dr Tchórzewski zajmuje się jak widzę immunologią rozrodu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś