Dodaj do ulubionych

CLO Pilne!!!!

14.02.05, 16:37
Mam 3 pytania.
-Biorę CLO 3-7 dc po 1 tab. w którym dniu mogę się spodziewać owulacji.
Wiem ,że to sprawa indywidualna ale jak jest u Was?
-Jak często należy się przytulać czy wystarczy co 2 dzień i kiedy zacząć?
-Mam brać Duphaston od 15-26 dc ile go brać ponieważ w moim 1 cyklu z CLO
brałam 1 dziennie i cały czas od 16 dnia krwawiłam. Skończyłam brać Duphaston
i krwawieniw się skończyły. Lekarz kazał mi zwiększyć dawkę ale nie
powiedział o ile ( nie mogę się z nim teraz skontaktować). Może ktoś bierze
więcej niż 1 tab , napiszcie ile i jak często.

Dopiero zaczynamy starania stąd tyle pytań i wątpliwości. Proszę napiszcie bo
naprawdę jestem "zielona"
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: CLO Pilne!!!! 14.02.05, 16:43
      przy clo niezbedny jest monitoring cyklu! lekarz tego nie robi?
      • gunek29 Re: CLO Pilne!!!! 14.02.05, 16:57
        Nie mam monitoringu dlatego, że mieszkam za granicą po 3 cyklach mam jechać do
        Polski na kontrolę.W szystkie badania mam OK więc gin powiedzia, że nie widzi
        problemu. Tu gdzie mieszkan na USG muszę czekać 2 mieś nawet prywatnie. Opieka
        lekarska jest tu beznadziejna choć jest to jeden z najlepiej rozwiniętych
        krajów europejskich. Wszystki informację czerpię z tego forum i dzięki Wam
        jestem teraz na CLO.
        Może jednak ktośmi pomoże.
        • neja Re: CLO Pilne!!!! 14.02.05, 19:09
          Ja biorę CLO od 3 do 7 d.c. i owu mam 15 d.c. - to znaczy na IV cykle z CLO dwa
          ostatnie były z owulacją. Nie mogę podpowiedzieć nic na temat bromka bo nigdy
          go nie zażywałam, ja brała kiedyś luteinę i wiem że progesteron nalezy zawsze
          brać po owulacji, nidgy przed bo można ją zakłócić ... z tego co wiem
          dziewczyny zażywają po dwie tabletki więc poszukaj na forum w wątkach o bromku
          ile i jakie dawki. To że krwawiłaś to dziwne, progesteron bierze się przy
          niedomodze ciałka żółtego, która u mnie objawiała się opóźnioną @
          • paula29 Re: CLO Pilne!!!! 15.02.05, 09:38
            to co jest naprawde najwazniejsze przy clo to monitoring. Po to sie go bierze
            aby sprawdzic czy na Ciebie działa i powstaje pecherzyk. A dodatkowo czy ten
            pecherzyk peka czy trzeba mu pomoc jakimis srodkami. pierwszy moj cykl z clo
            byl fatalny. Lekarz do bani, za duza dawka, bez monitoringu i zrobila mi sie
            torbiel. Potem trafilam juz do specjalisty. Mowi sie ze nalezy obserwowac cialo
            ale w moim przypadku to bzdura. Po clo bolaly mnie jajniki caly czas
            (clo+pregnyl) a usg wykazalo ze pecherzyk pekl a bola od pracy a nie ze nadal
            pracuja. Koniecznie rob moniotringi, bo branie clo bez tego jest bezsensu, bo
            nie wiadomo czy dziala i czy dawka jest odpowiedznia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka