16.02.05, 19:38
W tym roku kończę 30 lat. Magiczna granicasad Boję się, że będzie jeszcze
trudniej...
Obserwuj wątek
    • donata72 Re: 30-stka 16.02.05, 19:50
      a ja 33 i jestem pelna optymizmu zycie zaczyna sie po 30tce
    • ma_inka Re: 30-stka 16.02.05, 21:39
      Głowa do góry, nie jesteś sama - witam w klubie smile A trudniej to dopiero możesz
      mówić jak skończysz 35 lub więcej a nie teraz
    • inga30 Re: 30-stka 17.02.05, 10:03
      ja niedawno skończyłam 30. Trudno jest tak samo jak było smile. Jeszcze trudniej
      to chyba dopiero za parę lat. Tfu tfu i odpukacsmile
      • vikas Re: 30-stka 17.02.05, 10:18
        Spokojnie to nie koniec świata.Zaszłam mając 33(życzę ci jaknajszybciej),
        urodzę mając 34 na karku więc nie jest tak żle.Masz jeszcze dużo czasu
        i napewno zdążyć zostać mamusią!!!!
    • ewula1 Re: 30-stka 17.02.05, 10:59
      ja niedlugo koncze 31 i co??? i nic...super..tez czekam na pierwsza dzidziesmile))
      • kkkkk4 Re: 30-stka 17.02.05, 12:05
        Witam stare mężatki! Czas teraz zostać młodymi mamuśkami wink))
        Ostatnio w telewizji mówili, ze teraz kobiety coraz później decydują się na
        pierwsze dziecko, wiek ten przesunął sie z trzydziestu paru an czterdzieści
        lat - i to dopiero problem. Wiecie jak sie dobrze poczułam. A jak sie ostatnio
        zamartwiałam, że po co tyle czekałam, ze powinnam wpaść z dziesięć lat temu to
        wiecie co usłyszałam od koleżanki: Przestań, miałabyś teraz takie stare
        dziecko.
        A swoją drogą wiekszosć moich koleżanek ze studiów nawet nie ma jeszce nawet
        stałego zwiazku, więc i tak jestem krok przed nimi (mam 30). Głowa do góry musi
        być dobrze !!!
    • badarka Re: 30-stka 17.02.05, 12:10
      Magiczna granica, może szczęśliwa?
      Ja zaszłam w ciążę właśnie w wieku 30 lat. Zdążę mieć 31, zanim urodzę. A nie
      powiedziałam jeszcze ostatniego słowa, więc następne będzie pewnie, jak się
      uda, koło 35 smile
    • pepsi18 Re: 30-stka 17.02.05, 17:09
      Dołącze do was 30- stki. Mnie stuknie w maju. Dalej czekam na cud, a ponoc sie
      zdarzaja:+)
      • majka67 Re: 30-stka 17.02.05, 18:26
        hej dziewczyny !Mi wlasnie stuknelo 31 a jestem na poczatku kuracji zbijajacej
        prolaktyne ;-((.Ale wierze tak jak wy ze mi sie uda z dzidzia do 35! Czy
        sadziecie ze po 30-tce potrzebe sa badania prenatalne w ciazy??????????
        pozdrawiam
        • kkkkk4 Re: 30-stka 17.02.05, 19:33
          No chyba zwariowałaś!!! Badania prenatalne??? Po 40 tak, ale jeżeli są
          wskazania tzn, wady w rodzinie.
        • inga30 Re: 30-stka 17.02.05, 19:51
          zależy jak bardzo po trzydziestce, ale na razie to raczej nie. Chociaż w
          przypadku nieprawidłowego kariotypu sa zalecane nawet po dwudziestce. Również
          przy ICSI sa zalecane bez względu na wiek.
    • alig34 Re: 30-stka 17.02.05, 22:34
      Paula, już raz do Ciebie dzisiaj napisałam, to napiszę i drugi. Rozpoczęłam
      starania o dzidziusia, jak miałam 27 lat, udało się, jak miałam 33. Teraz mam
      35 lat, pod koniec ubiegłego roku znów udało mi się zajść w ciążę, ale nie
      udało mi się jej utrzymać. Staram się jednak myśleć, że ważne to, że w ogóle
      się udało i wierzę, że to jeszcze niczego nie przesądza. Mimo latek uważam, że
      mam jeszcze trochę czasu.Za tydzień mam kontrolę z wynikiem hist-pat.
      Pozdrawiam gorąco.
      • beatrice73 po 30!! :) 17.02.05, 22:42
        a ja w tym roczku 32 ... mam nadzieje ze roczek bedzie szczesliwy smile ale
        chcialam wam napisac jak to jest w swiecie z tym wiekiem, we wloszech np, gdzie
        bywalam dosc czesto dziewczyny nie spiesza sie ani di malzenstwa, ani do
        rodzenia dzieci, dla nich czas na myslenie o maciezynstwie to ok 35 lat!! dla
        nas to szok, co? w kazdym razie nikt nikogo za nic nie gani, ani lekarze ani
        ciotki smile mowi sie : co kraj to obyczaj, co? to chyba budujace dla nas 30-
        tek smile) pozdrawiam cieplutko i zycze by powiedzenie ze zycie zaczyna sie po
        trzydziestce w pelnie sie realizowalo smile cokolwiek mialoby to znaczyc smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka