paula005 16.02.05, 19:38 W tym roku kończę 30 lat. Magiczna granica Boję się, że będzie jeszcze trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donata72 Re: 30-stka 16.02.05, 19:50 a ja 33 i jestem pelna optymizmu zycie zaczyna sie po 30tce Odpowiedz Link Zgłoś
ma_inka Re: 30-stka 16.02.05, 21:39 Głowa do góry, nie jesteś sama - witam w klubie A trudniej to dopiero możesz mówić jak skończysz 35 lub więcej a nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: 30-stka 17.02.05, 10:03 ja niedawno skończyłam 30. Trudno jest tak samo jak było . Jeszcze trudniej to chyba dopiero za parę lat. Tfu tfu i odpukac Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: 30-stka 17.02.05, 10:18 Spokojnie to nie koniec świata.Zaszłam mając 33(życzę ci jaknajszybciej), urodzę mając 34 na karku więc nie jest tak żle.Masz jeszcze dużo czasu i napewno zdążyć zostać mamusią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewula1 Re: 30-stka 17.02.05, 10:59 ja niedlugo koncze 31 i co??? i nic...super..tez czekam na pierwsza dzidzie)) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: 30-stka 17.02.05, 12:05 Witam stare mężatki! Czas teraz zostać młodymi mamuśkami )) Ostatnio w telewizji mówili, ze teraz kobiety coraz później decydują się na pierwsze dziecko, wiek ten przesunął sie z trzydziestu paru an czterdzieści lat - i to dopiero problem. Wiecie jak sie dobrze poczułam. A jak sie ostatnio zamartwiałam, że po co tyle czekałam, ze powinnam wpaść z dziesięć lat temu to wiecie co usłyszałam od koleżanki: Przestań, miałabyś teraz takie stare dziecko. A swoją drogą wiekszosć moich koleżanek ze studiów nawet nie ma jeszce nawet stałego zwiazku, więc i tak jestem krok przed nimi (mam 30). Głowa do góry musi być dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
badarka Re: 30-stka 17.02.05, 12:10 Magiczna granica, może szczęśliwa? Ja zaszłam w ciążę właśnie w wieku 30 lat. Zdążę mieć 31, zanim urodzę. A nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa, więc następne będzie pewnie, jak się uda, koło 35 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: 30-stka 17.02.05, 17:09 Dołącze do was 30- stki. Mnie stuknie w maju. Dalej czekam na cud, a ponoc sie zdarzaja:+) Odpowiedz Link Zgłoś
majka67 Re: 30-stka 17.02.05, 18:26 hej dziewczyny !Mi wlasnie stuknelo 31 a jestem na poczatku kuracji zbijajacej prolaktyne ;-((.Ale wierze tak jak wy ze mi sie uda z dzidzia do 35! Czy sadziecie ze po 30-tce potrzebe sa badania prenatalne w ciazy?????????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: 30-stka 17.02.05, 19:33 No chyba zwariowałaś!!! Badania prenatalne??? Po 40 tak, ale jeżeli są wskazania tzn, wady w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: 30-stka 17.02.05, 19:51 zależy jak bardzo po trzydziestce, ale na razie to raczej nie. Chociaż w przypadku nieprawidłowego kariotypu sa zalecane nawet po dwudziestce. Również przy ICSI sa zalecane bez względu na wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
alig34 Re: 30-stka 17.02.05, 22:34 Paula, już raz do Ciebie dzisiaj napisałam, to napiszę i drugi. Rozpoczęłam starania o dzidziusia, jak miałam 27 lat, udało się, jak miałam 33. Teraz mam 35 lat, pod koniec ubiegłego roku znów udało mi się zajść w ciążę, ale nie udało mi się jej utrzymać. Staram się jednak myśleć, że ważne to, że w ogóle się udało i wierzę, że to jeszcze niczego nie przesądza. Mimo latek uważam, że mam jeszcze trochę czasu.Za tydzień mam kontrolę z wynikiem hist-pat. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 po 30!! :) 17.02.05, 22:42 a ja w tym roczku 32 ... mam nadzieje ze roczek bedzie szczesliwy ale chcialam wam napisac jak to jest w swiecie z tym wiekiem, we wloszech np, gdzie bywalam dosc czesto dziewczyny nie spiesza sie ani di malzenstwa, ani do rodzenia dzieci, dla nich czas na myslenie o maciezynstwie to ok 35 lat!! dla nas to szok, co? w kazdym razie nikt nikogo za nic nie gani, ani lekarze ani ciotki mowi sie : co kraj to obyczaj, co? to chyba budujace dla nas 30- tek ) pozdrawiam cieplutko i zycze by powiedzenie ze zycie zaczyna sie po trzydziestce w pelnie sie realizowalo cokolwiek mialoby to znaczyc Odpowiedz Link Zgłoś