Dodaj do ulubionych

Wiesiołek??

04.03.05, 08:19
Słyszałam, że wiesiołek jest dobry na śluz u kobiet? Czy to jest prawda, jak
należy go stosować i czy faktycznie pomaga? Kto miał z tym styczność proszę o
pomoc!
Obserwuj wątek
    • marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:23
      Faktycznie wiesiołek jest skuteczny. Wiem to z autopsji. Brać należy od
      pierwszego dnia cyklu do owu. Ja łykałam 4 kapsułki rano i 4 wieczorem, zawsze
      w trakcie posiłku. Jest też do kupienia olej z wiesiołka w formie płynnej w
      buteleczce i ponoć jest tańszy i bardziej wydajny, ale nie próbowałam go.
      Pozdrawiam
      Gosia
      • meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:45
        A jakiej firmy były te kaspułki i czy lekarz aż tyle zalecił ci łykać czy sama
        tak postanowiłaś?
    • sandra1001 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:28
      Ja od dzisiaj zaczynam stosować Oeparol - wyciag z wiesiołka (chyba tak się
      nazywa). Był już na tym forum ten temat - poszukaj także na stronach
      Bociana.Wyczytałam że należy go stosować od 1 dc do 12 dc (do owulacji)- a więc
      tylko w pierwszej fazie cyklu. Podobno pomaga.
      • meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:32
        Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
        • marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:49
          Te kapsułki były dokładnie tej firmy, co tu któraś z dziewczyn napisała. Ilość
          kapsułek skonsultowałam tylko z farmaceutką. Wyszłam z założenia, że zaszkodzić
          to mi nie zaszkodzą, nawet w takiej ilości. U mnie śluzu niemal wcale nie było,
          a od trzech cykli coś tam się pojawia. Piję też zioła, może to też ich zasługa.
          • meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:52
            A jakie zioła?
            Odnośnie śluzu, to jak go mam, ale wyczytałam, że ten wiesiołek powoduje że
            jest on bardziej przyjazny dla plemniczków, czy to prawda?
            • marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 09:03
              Zioła ojca Klimuszki na niepłodność. Na pewno na którymś wątku z ziołami
              znajdziesz wszystko na ten temat. Mi pomagają na pewno. A czy wiesiołek jest
              bardziej przyjazny chłopakom to nie wiem, mam nadzieję, że tak jest.
              • meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 09:08
                Gdzie te zioła można kupić?
                • marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 09:14
                  W każdym sklepie zielarskim (nie w aptece!), pamiętam tylko, że jest to 9 ziół
                  po 50 g każda paczuszka, wymieszać razem i codziennie pić po 3 szklanki (rano,
                  popołudniu i wieczorem) przed posiłkiem. Jedna duża łyżka ziół to porcja na
                  jedną szklankę. Ja codziennie rano robię sobie w termosik na cały dzionek.
                  Zalewam zimną wodą i w garnuszku na ogniu grzeję, ale nie zagotowywuję. I tak
                  około 8 minut niech się grzeją. Potem przez sitko do termosu i już. Całkowity
                  koszt ziółek to max 20 PLN i starczaja na około 1,5 miesiąca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka