meniutka 04.03.05, 08:19 Słyszałam, że wiesiołek jest dobry na śluz u kobiet? Czy to jest prawda, jak należy go stosować i czy faktycznie pomaga? Kto miał z tym styczność proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:23 Faktycznie wiesiołek jest skuteczny. Wiem to z autopsji. Brać należy od pierwszego dnia cyklu do owu. Ja łykałam 4 kapsułki rano i 4 wieczorem, zawsze w trakcie posiłku. Jest też do kupienia olej z wiesiołka w formie płynnej w buteleczce i ponoć jest tańszy i bardziej wydajny, ale nie próbowałam go. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:45 A jakiej firmy były te kaspułki i czy lekarz aż tyle zalecił ci łykać czy sama tak postanowiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1001 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:28 Ja od dzisiaj zaczynam stosować Oeparol - wyciag z wiesiołka (chyba tak się nazywa). Był już na tym forum ten temat - poszukaj także na stronach Bociana.Wyczytałam że należy go stosować od 1 dc do 12 dc (do owulacji)- a więc tylko w pierwszej fazie cyklu. Podobno pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:32 Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:49 Te kapsułki były dokładnie tej firmy, co tu któraś z dziewczyn napisała. Ilość kapsułek skonsultowałam tylko z farmaceutką. Wyszłam z założenia, że zaszkodzić to mi nie zaszkodzą, nawet w takiej ilości. U mnie śluzu niemal wcale nie było, a od trzech cykli coś tam się pojawia. Piję też zioła, może to też ich zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
meniutka Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 08:52 A jakie zioła? Odnośnie śluzu, to jak go mam, ale wyczytałam, że ten wiesiołek powoduje że jest on bardziej przyjazny dla plemniczków, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 09:03 Zioła ojca Klimuszki na niepłodność. Na pewno na którymś wątku z ziołami znajdziesz wszystko na ten temat. Mi pomagają na pewno. A czy wiesiołek jest bardziej przyjazny chłopakom to nie wiem, mam nadzieję, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Wiesiołek?? 04.03.05, 09:14 W każdym sklepie zielarskim (nie w aptece!), pamiętam tylko, że jest to 9 ziół po 50 g każda paczuszka, wymieszać razem i codziennie pić po 3 szklanki (rano, popołudniu i wieczorem) przed posiłkiem. Jedna duża łyżka ziół to porcja na jedną szklankę. Ja codziennie rano robię sobie w termosik na cały dzionek. Zalewam zimną wodą i w garnuszku na ogniu grzeję, ale nie zagotowywuję. I tak około 8 minut niech się grzeją. Potem przez sitko do termosu i już. Całkowity koszt ziółek to max 20 PLN i starczaja na około 1,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś