Dodaj do ulubionych

invicta- jak po zastrzyku????

27.05.05, 10:17
napisz co slychac
- twoja wierna "kibicka"
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 27.05.05, 17:57
      Boże ja niedługo na zawał zejdęsad
      W kazał mi przyjść na usg z pregnylem 12 dc max 13dc-kazał wysłać sobie smsa w
      sprawie umówiebnia wizyty; wysłałam 3 dni cisza, dzwonię-skrzynka głosowa,
      pregnyl w lodówce, Boże Ciało nikt nie pracuje-boje sie ładować sobie samej w ciemno
      dziś 13 dc-dzwonię do Invicty-umawiam się na 10.30 na usg do "byle kogo",
      wchodze pani doktor sie wystraszyła jak usłyszala po co przychodze i uczciwie
      powiedziala, że ona nie jest z grupy lekarzy od niepłodności i nie będzie mi
      kłamać-pomaga mi "załatwić" wizyte poza koljka; po wielu bojach wciskam sie na
      wizyte do doktora P, niechetnie z powodu nieznajomości mojej diagnostyki robi
      usg-mam ładne endo (8,2mmm) i dominujący pęcherzyk 21mm-mam na cito zrobić
      LH-czekam 2h-wynik LH nieco za niskie do podania pregnylu-dostaje skierowanie na
      iniekcję na jutro rano
      Pan doktror(bardzo miły) mówi, że jestem niezbyt dobrze leczona i zebym się nie
      nastawiała na sukces, bo nie robiłam drożności i PCT-ale cel osiągnięty-dostanę
      jutro zastrzyk
      na doktorze W się zawiodłamsad((( zostawił mnie samej sobie wystymulowaną z
      zastrzykiem w lodówce-tak więc Invicta trafiła do Invicty
      pozdrawiam

Justynko trzymaj kciukaski bardzo mi będą potrzebne
      • magdamajewski Re: invicta- jak po zastrzyku???? 27.05.05, 18:10
        scyzorky sie w kieszeni otwiera. Jak tak mozna zrobic, przeciez oni biora za to
        ogromne pieniadze. Taki lekarz powinien sie nastawic, ze musi byc pod telefonem
        swiatek czy piatek taki to zawod. Ja tez mialam taka lekarke. Po
        przestymulowaniu lezalam zdychajaca w szpitalu a rura nie podosila swojego
        telefonu ani nie oddzwaniala. Nie reagowala na moje wiadomosci i wiadomosci
        zostawiane od lekarzy szpitalnych! Ci nie wiedzieli co mi bylo podane ile i jak
        wiec nie wiedzieli jak mnie leczyc! Odezwala sie po 3 dniach!!!A tyle pieniedzy
        rura wyciagnela. Teraz mam dobra klinike i przyjmuja ja trzeba to i w sobote i
        niedziele i kazde swieta. Do tego pielegniarka jest pod telefonem i jak trzeba
        to ona namierzy lekarza.
        Invicta ja to by mu powiedziala co o takim taktowaniu myle.
        Magda
        • thintalle_lalaith Re: invicta- jak po zastrzyku???? 27.05.05, 18:15
          cholera jasna!!!!
        • invicta1 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 27.05.05, 18:23
          wiecie co dziewczyny ja sie tak broniłam, zeby do kliniki niepłodności nie
          trafić, ale widzę, ze źle robiłam-a zeby było smieszniej poprzednią lekarkę
          miałam jeszcze gorszą (widziała torbiel na usg i dawała mi recepte na clo), a
          ten lekarz (W) miał mi pomóc z polecenia innego gina-i też nic z tego nie wyszło
          jeśli w tym cyklu nie zajdę robię sobie wakacje, a potem do Invicty
          • niunia90 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 27.05.05, 21:55
            Invicta, trzymam kciuki. Ja jestem po pregnylu, o 20 zrobił mi zastrzyk mój
            ojciec! A nie jest pielęgniarzem ani nic w tym stylu. Lekarz powiedział, że
            można robić samemu, bo nie ma żadnego zagrożenia.
            Jutro jadę na II IUI.
            Trzymajcie kciuki, aby tym razem się udało!
            Pozdrawiam :0)
    • thintalle_lalaith Re: invicta- jak po zastrzyku???? 28.05.05, 09:56
      trzymam kciuki abys nie musiala "wloczyc" sie po klinikach i zeby sie
      udalo!! smile)
      • marmon29 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 28.05.05, 15:05
        hej
        prawdziwe konowały z tych - niektórych lekarzy , też takiego miałam ale szkoda
        słów, teraz jestem w klunice niepłodności i ok
        ale INVICTA chciałam cię zapytać, robili ci z krwi lh żeby ocenićczy podać
        pregnyl? inni nie każą tego robić o co chodzi? odpisz proszę
        ps powodzenia smile
        • invicta1 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 28.05.05, 15:20
          tak też się zdziwiłam-ocenialismy czy już mam skok LH, byłam na samiutkim
          początku tego skoku (niskie LH)-lekarz kazał więc zrobic zastrzyk następnego
          dnia, zeby nie było za wcześnie
          • marmon29 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 28.05.05, 15:25
            hmm to by miało sens - bo wtedy bardziej zgodnie z naturą - juz dawno sie nad
            tym zastanawiałam czy np nie za wcześnie dają mi pregnyl? hmmm ale kurcze
            wszyscy tak robia tzn kieruja się głównie, w zasadzie tylko wielkością
            pęcherzyka..
            Boże co za życie - człowiek może liczyc tylko na siebie sad ratunkiem tu są w
            takim razie testy owu - gdy tylko wykażą dni płodne czyli wzrost lh to dopiero
            pregnyl, ale tak robiłam i niiiic z tego.
            zwarjuje chyba
            dzięki pa
            • invicta1 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 28.05.05, 15:27
              może miałam szczęście, że trafiłam w tej Inviccie do lekarza, który uznał, ze
              tak trzeba, ale to czy walka zakończy się sukcesem okaże się dopiero za 2 tygodnie
              papa
              • justynek13 Re: invicta- jak po zastrzyku???? 30.05.05, 09:08
                trzymam kciuki jak cholera
                ja teraz jade na luteinie i gdzies drugi tydzien czerwca zaczne clo
                no i jak dotane@ we wt 7 czerwca jak to sobie wyliczylam na oko to 12 dc w
                niedziele ta.... ciekawe czy dr W bedzie uchwytny jak nie to go rozstrzelam!!!!!
                • bestiaaa Re: invicta- jak po zastrzyku???? 30.05.05, 10:21
                  Invicta,a może powinnaś już zrezygnować z leczenia w zwykłych gab.i zdecydować
                  się na klinikę?Ja tak zrobię,jak tylko będę miała podstawowe badania.Trzymam
                  kciuki,pa!
              • jutrzenkaa Re: invicta- jak po zastrzyku???? 30.05.05, 11:06
                W Invikcie monitorowanie cyklu i badanie poziomu LH w okresie okoloowulacyjnym
                to standard.

jutrzenkaa
                • justynek13 LH 30.05.05, 12:05
                  a czy mozna robic testy domowe na LH nakupilam tego sporo wiec jak zaczne sie
                  stymulowac to moze zaczne robic te testy jeszcze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka