Dodaj do ulubionych

Jestem tutaj nowa

12.07.05, 00:06
Jestem nowa ale również mam pewne problemy - tego typu . Nie wiedziałam ,że
istnieje takie forum - myślę że mogę się dłączyć do Was??
Obserwuj wątek
    • niunia90 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 07:18
      Witaj Inko,

I abyś długo nie czekała na swoją kolej.

Pozdrawiam smile))
      • inka114 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 09:59
        Miło ,że ktoś się odezwał.Jaką kolej masz na myśli ??? Chodzi o ciążę ? Mam
        trzy nieudane próby za sobą - 7 tydzień ciąży i KONIEC. Badania nic nie
        wykazują , a my mamy poblemy ....
    • pszczolka2 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 10:09
      Witaj wśród nassmile
      Mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni odnośnie Twoich poronień. Może zapytaj
      się jednej dziewczyny z naszego forym "pimpek_sadełko" Ona swoje już przeszła,
      teraz cieszy się maluchem w brzuszku 8-miesiąc. Też dochodziło i u niej do
      poronień i to nie jednego, jednak znalazła lekarza, który pomógł jej w tym. Kto
      wie, może naprowadzi Ciebie na jakieś konkretniejsze badania, szczerze ją
      polecam, Maretinko - mam nadzieje, że nie masz Mi tego za złe...?
      A Tobie życzę szybciutko II wypasionych kreseksmile Powodzenia.

Pozdrawiam,Ola
      37 cykl = 3 lata i 1 miesiąc starańsmile
      "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za późno"
      • inka114 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 14:52
        dzięki za ciepłe słowa , myślę ,że dowiem się tutaj wielu nowych rzeczy.....
        Cieszę się ,że tu trafiłam ( przypadkowo ). Pozdrawiam
        • kasiksa Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 15:07
          witaj,
          z tego forum dowiesz sie wiecej niz od niejednego lekarza. Tutaj tez mozesz
          prownac wyniki, wymienic doswaidczenia, watpliwosci itp. no i zadno pytanie nie
          jest glupie!
          Trzymaj sie i owocnego latasmile)
    • malwinkas Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 15:26
      Witaj Inko.
      Śledzę to forum od ok.3 m-cy. Niedawno ujawniłam się. Dziewczyny mają olbrzymią
      wiedzę.

Czytając codziennie forum nie zabieram prawie głosu - praktycznie nie wiem nic.
      Staram się jednak nauczyć jak najwięcej od Nich (dzięki dziewczynom wybrałam
      lekarza, zrobiłam badania, zaczełam brać wiesiołek, folik i inne, kupiłam testy
      owu). Teraz czekam na wizytę u ginekologa.

Pozwól, że powitam Cię ciepłutko.
      • inka114 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 16:52
        Cieszę się z miłego powitania. Malwinko - na co wiesiołek???
    • pszczolka2 Re: Wiesiołek:) 12.07.05, 17:00
      Bardzo proszęsmile

"Olejek z nasion wiesiołka (Evening Primrose Oil)

Olejek zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym gamma linolenowy
      (GLA) i linolenowy, które mogą być pomocne w leczeniu wielu dolegliwości
      włączając w to łuszczycę, stany zapalne, trądzik, napięcie przedmiesiączkowe,
      mastalgia (bolesność sutków), gestoza (tylko pod kontrolą lekarza), podwyższony
      poziom cholesterolu, nadciśnienie, stwardnienie rozsiane. Pomaga także poprawić
      śluz szyjkowy - zwiększa jego ilość, szczególnie tego typu płodnego ("jak jajko
      kurze"). Picie dużej ilości wody (czasem to wystarcza, jako że nawadnia
      odpowiednio organizm, który może prawidłowo spełniać swoje funkcje
      wydzielnicze) i branie olejku może wyraźnie poprawić produkcję śluzu, który
      pomaga pozostać plemnikom żywym do 5 dni.
      Wydaje się być ratunkiem przy zmianach dysplazmatycznych sutków dzięki
      poprawieniu absorpcji jodu (minerał często występujący poniżej normy u kobiet z
      tego typu schorzeniem). Poprzez stawanie na przeszkodzie produkcji
      prostaglandyn związanych ze stanem zapalnym, GLA może zmniejszyć skurcze
      menstruacyjne, a także zmniejszyć wrażliwość przedokresową piersi. Wiele kobiet
      cierpiących na PMS ma jednocześnie niskie stężenie GLA w tkankach. Dzięki
      poprawieniu funkcjonowana śluzówki macicy może pomóc kobietom, które nie są w
      stanie zajść w ciążę.
      Przez poprawę krążenia krwi, GLA może leczyć jedną z podstawowych przyczyn
      impotencji. W tym wypadku często wiesiołek brany jest z witaminą C i Ginkgo
      Biloba.
      Nie ma dowodów, tak jak w przypadku guajafenesinu, że może wesprzeć samo
      zapłodnienie dzięki pomocy w produkcji śluzu typu płodnego. Wpływa na
      gospodarkę hormonalna, potrafi złagodzić mniejsze zaburzenia, przedłużyć drugą
      fazę cyklu, podwyższa poziom estrogenów. GLA przekształcane jest do substancji
      podobnych do hormonów zwanych prostaglandynami E1, które maja działanie
      antyzapalne i mogą także działać w sposób rozrzedzający krew i rozszerzający
      naczynia krwionośne.
      Pomaga poprawić funkcjonowanie tarczycy u kobiet z lekka niedoczynnością.
      Niedoczynność może powodować brak owulacji i poronienia.

Efekty uboczne: Użyty w odpowiednich dawkach nie powoduje efektów ubocznych.
      Badania nad bezpieczeństwem długoterminowego stosowania wiesiołka są nadal
      niedostępne. Jakkolwiek od prawie dwóch dekad jest bardzo mało raportów na
      temat toksyczności olejku.

Uwaga: Bądź pewna, że kupujesz produkty od znanego producenta - niektórzy mogą
      umieszczać tanie substytuty - olej sojowy i słonecznikowy.
      Nie bierz jeśli masz epilepsję.

Dawkowanie: Od 2-6 tabletek dziennie (1500 mg do 3000 mg). Powinien być brany
      od menstruacji do owulacji, bo olejek może powodować skurcze maciczne w ciąży.
      Zamiast olejku z wiesiołka możesz brać olejek z nasion lnu po owulacji z racji,
      że nienasycone kwasy tłuszczowe są potrzebne dla zdrowia. Ten środek może być
      brany podczas ciąży.
      Skuteczność działania preparatu poprawia jednoczesne podawanie cynku, magnezu,
      witamin B6, E, C, PP.
      Zalecana jest cierpliwość - czasem efekty widać dopiero w 2 cyklu stosowania."

Ze swojej strony moge powiedziec, ze najtanszy jest wiesiolek (z wit.E) firmy
      GAL (150 tabl w opakowaniu ).

Pozdrawiam,Ola
      37 cykl = 3 lata i 1 miesiąc starańsmile
      "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za poźno"
      • inka114 Re: Wiesiołek:) 12.07.05, 17:18
        Olu dzięki . Ileż nowych wiadomości - skąd to wszystko wiecie ??? Zamiast
        pracować zglądam tutaj już któryś raz ( ale tak mnie tutaj ciągnie ) .
        Serdeczne dzięki
        • lomre Re: Wiesiołek:) 12.07.05, 20:47
          Witaj Inka. Napisz o sobie coś jeszcze: jak się leczysz, jak długo. Pozdrawiam
          • inka114 coś o mnie 13.07.05, 13:01
            Mam ( niestety 35 lat )i za sobą trzy niedonoszone ciąże. Do 7 tygodnia
            wszystko jest pięknie, a później koniec ( martwa ciąża ) . Zrobiliśmy mnóstwo
            badań ( nie powiem żeby były tanie- co już zapewne wiecie)m.in. kariotyp,
            badania nasienia i całe mnóstwo innych i niestety wyniki nic nie
            wykazały .Robliliśmy badania w Krakowie w klinice "Macierzyństwo" i nikt nie
            potrafi nam powiedzieć co jest nie tak. Usłyszeliśmy nawet takie
            stwierdzenie ,że medycyna czasami nie na wszystko zna odpowiedź. Z opinii
            lekarza ( immunologa klinicznego ) wynika ,że mój organizm odrzuca ciążę jak
            coś obcego- zwalcza ją . Nie wiem sama co mam robić , boję sie kolejnej porażki
            i przechodzenia przez to wszystko, brakuje mi wiary w to ,że tym razem się uda.
            Wiem ,że powinnam wierzyć ale czasami jest tak trudno.... Dobrze ,że trafiłam
            tutaj może coś sie zmieni z Wasza pomocą. Pozdrawiam ciepło
            • lidek0 Re: coś o mnie 14.07.05, 07:15
              A nie myśleliście o szczepieniach limfocytami męża? W Łodzi prfo.Malinowski to
              robi
    • lidek0 Re: Jestem tutaj nowa 12.07.05, 17:37
      zapraszam również na moje forum, link w podpisie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka