agat78 02.08.05, 18:57 Rozpoczynam tradycyjnie nowy wątek, bo tamten przekroczył juz 100-tkę. Poniżej jest link do poprzedniego wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=25801829 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacardi2003 Re: SZCZECINIANKI cd. 03.08.05, 10:22 witam, dzisiaj odebrałam wyniki, moją prolaktynę wynik: 32,80 po MPC 255,60 oraz wyniki męża który ma tylko 2,1 miliona czyli 10 x mniej niż wynosi norma, jedyny plus jaki znalazł dr to to że są zdrowe (są chłopaki z wadami ale mało) zalecił powtórkę badań za miesiąc jeśli się nie poprawią zostaje tylko invitro, jeśli się poprawią IUI... szczerze mówiąc przeraziła mnie ta diagnoza, ciąglę zbiera mi się na płacz, przed odebraniem wyników łudziłam się, że wszystko będzie ok a ew. pomoc będzie doraźna a tu dupa ( teraz muszę się oswoić z sytuacją, pozbierać się, przygotować do rozmowy z moim kochanym i zebrać siły na walkę bo teraz tylko płaczę... teraz muszę się oswoić Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI cd. 03.08.05, 10:31 Witaj, nie rozpaczaj tak. Parametry nasienia zmieniają się co 90 dni. Każda infekcja, każdy lek ma wpływ na "chłopaczków". Może kup mu jakieś witaminki, Mace... A Ty bierzesz coś na zbicie PRL? Może łykaj Castagnus. Mnie pomógł. Łyka się go 90 dni, czyli 3 opakowania. Na bocianie jest wątek poświęcony plemniczkom. Może tam cosik znajdziesz na poprawę ilości: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=26 Pozdrawiam cieplutko PS. Ja dziś jadę na podglądanko, czy popękały moje pęcherzyki, a od jutro duphaston. Doktorek przyjmuje już na nowym miejscu. Ciekawe jaki ma gabinecik? Odpowiedz Link Zgłoś
bacardi2003 Re: SZCZECINIANKI cd. 03.08.05, 11:02 wiem, wiem ale jednak trzeba się przyzwyczaić że nie będzie tak łatwo, w piątek idę do mojego gina i zobaczymy jakie medykamenty nam zapisze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Pękły mi 2 pęcherzyki :) 04.08.05, 07:41 Byłam wczoraj na ostatnim USG. Pękły mi 2 pęcherzyki, więc teoretycznie mam szansę na bliźniaki ) Jednak ogólnie mam tylko 30% szans na zajście w ciążę A co ma być to będzie. Doktor od 15.08 idzie na urlop więc następny cykl będzie całkowicie naturalny a ewentualnie od września znowu przystąpię do stymulacji Byłam już w tym nowym gabinecie na ul. Obrońców Stalingradu. Jest tam całkiem sympatycznie. Gabinecik przytulny, ciepły. Sprzęt nowy, lepiej widoczne są obrazy. Ma kilka wad: jest położony w centrum miasta. Jest głośno, słychać jadące samochody. Będzie tłok w poczekalni, bo obok ma być gabinet stomatologiczny No i sam gabinet: ma tylko 1 pomieszczenie, gdzie stoi wszycstko razem Jednak na starym miejscu było spokojniej i zaciszniej. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Pękły mi 2 pęcherzyki :) 04.08.05, 08:33 blizniaki fajna rzecz, tylko trzeba sie jednak podwojnie napracowac )ale i podwojna radosc, zycze wiec aby teoria stala sie rzeczywistoscia u mnie na razie cichutko, nie wiem na czym stoje bo nie bylam na ostatnim monitorowaniu i jestem w lekkim zawieszeniu, choc i tak to niewiele zmieni, no coz, pozostalo czekac, jak zawsze zreszta pozdrawiam i zycze spokojnych 2 tygodni, do testowania Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Pękły mi 2 pęcherzyki :) 04.08.05, 15:27 No to teraz czekanie... To co..., termin wypadnie na kwiecień??? ))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Pękły mi 2 pęcherzyki :) 04.08.05, 17:15 hehe, jakos wypadnie końcówka kwietnia chociaz bliźniaki rodzą się szybciej Dobrze, że mozna pomarzyć ) myszka jest 9 dni przede mną. Gonie ja usilnie A tak na marginesie wcale się nie nastawiam, bo nie wiem czy zdążyliśmy w porę ze staraniami :o Mam już opracowany plan awaryjny. Jeśli teraz się nie uda, to tak jak wcześniej pisałam następny cykl całkiem na luzingu, bo doktorek na urlopie. A od wrzesnia powtarzamy badanie nasionek i podchodzimy znowu do stymulacji. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Ciekawostka 04.08.05, 17:42 Wiecie co zauważyłam ostatnio u siebie? Że owulację mam o tej samej mniej więcej godzinie co dostałam @. Tak już jest od kilku cykli i teraz mnie to zaintrygowało. Ostatnią @ dostałam przed 12:00 i tak mi sie w 13 dc zaczęły delikatne pobolewania i zalew śluzu. Podobnie było w poprzednim cyklu, gdzie wogóle przegapiłam owu, bo bóle były bardzo słabe i pomyliłam je z bólem jelit. Czy to nie zadziwjające?! Do tego wyczytałam, że, cytuję: "jajeczko żyje 12-24 h, ale tylko w ciągu 6 godz. jest zdolne do zapłodnienia. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuz po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie mają zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, by osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po" jestem tym bardzo zaintrygowana, bo z moich obliczeń wynika, że w tym cyklu nie zdążyłam na czas, bo jeśli owu zaczęła się o 12:00 a przytulanko o 18:00, to juz musztarda po obiedzie Ale jest niezła lekcja dla mnie na przyszłość Może którejś z Was się to przyda Asiu a jak Ci idzie testowanie testami owulacyjnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku testy 05.08.05, 13:23 Niestety Ewa tym razem się nie pospieszyła zbytnio. Kasę wysłałam w czwartek w ubiegłym tygodniu, więc w piatek była u Ewy na koncie - miałam potwierdzenie z banku, że w czwartek wyszły ode mnie. W niedzielę dostałam maila, ze testy wysłane priorytetem a dopiero zisiaj przyszło awizo, że jest jakaś przesyłak na poczcie. Prosiłam ją, żeby wysyłała zwykłym listem, bo zwykłe listy dochodzą najszybciej ale jakos nie zauważyła mojewj prośby... No a ja zalew śluzu miałam wczoraj, więc nawet nnie wiem czy zaczynać testowanie w tym cyklu. Wydaje mi się, że już za późno. Może to sezon urlopowy tak wydłużył Ewie działanie... Czuję się rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: testy 05.08.05, 14:45 Ja bardzo szybko dostałam testy i były wysłane priorytetem. Może nie było Was w domu i listonosz dlatego awizował i pewnie przesyłka leżała kilka dni na poczcie. A jaka jest data na stemplu na kopercie? Wydaje mi się, że już chyba nie ma sensu robić testów teraz. Odłóż je na następny cykl, to razem zaczniemy testowanko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku testy 05.08.05, 14:52 Data na stemplu jest wczorajsza. Ja od poniedziałku dwa razy dziennie skrzynkę pocztową sprawdzałam. Tak zrobię. Ten cykl juz odpuszczam... Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: SZCZECINIANKI cd. 05.08.05, 15:16 Witam was kochane po dłuższej nieobecności. Netu nie miałam od około 20 czerwca więc koło 1,5 miesiąca. Przygotowuje się do Hsg. robiłam 2 razy wymazy i cały czas wychodziła mi 3. W końcu zrobiłam posiew i mam takie bakterie : Klebsiella pneumonie i Proteus mirabilis. Mam brać antybiotyk przez 7 dni i powtórny wymaz lub posiew. Jak dobrze podzie to pod koniec sierpnia Hsg. Chcę zobaczyć czy mam drożne jajowody. Co prawda nasionka mojego męża nadaja się tylko do ICSI ale chcę mimo wszystko zobaczyć. Robię prawo jazdy. byłam już na 3 jazdach. nie jest najgorzej. Wymyśliłam też sposób na własny biznes, ale funduszów mało. Zarejestrowałam się w urzędzie pracy bo tam dają dotację na rozpoczęcie własnej dziąłalności ale oczywiście się rozczarowałam, bo pieniędzy w tym roku już nie ma. Chciałam też , żeby mi sfinansowali kurs to powiedzieli, że muszę być conajmniej 3 miesiące zarejestrowana jako bezrobotna. Bzdura taka. Nie pracuję od zeszłego roku a nie rejestrowałam się bo ubezpieczenie mam i tak od męża z pracy a musiałabym latać co miesiąc. Może Wy znacie jakieś sposoby na zdobycie jakiejś np częściowo zwrotnej pożyczki (takie dawali kiedyś w urzędach pracy) lub coś takiego. Dużo nie potrzebuję jakieś 2 tysiące. Jak nie to "pożyczę" z limitu debetowego. Pozdrowionka dla wszystkich !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: SZCZECINIANKI cd. 08.08.05, 10:22 Witajcie !!! Melduje się ,że już wróciłam i poczytałam wszystko .Troche ruszył nasz wątek. Aga ,Myszka Agata 3mam kciuki i musi sie udać . Fajnie dziewczyny ,ze się tak dogadujecie . Trzeba umówić się na kawe ale to może we wrześniu. Ania pandziksa koniecznie zrób hsg nic się nie bój w jakim szpitalu robisz w policach .Życze dużo cierpliwości fajnie ,że masz pomysł na prace napewno Ci się uda .A prawko trzeba mieć mi się udało tobie też się uda i tego Ci życze. A u mnie po staremu czyli nic się nie dzieje @ jeszcze nie ma . Czy słyszał ktoś o lekarzu Różewickim ? Pozdrawiam was wszystkie słonecznie . Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI cd. 08.08.05, 10:58 Hej, Fajnie Madziu, że już wróciłas i że udał Ci się wypoczynek. Ja wczoraj byłam na spływie kajakowym na Drawie. Znajomi nas zaprosili. Płynęliśmy 18 km. Ale jazdaaa Dziś wszystko mnie boli hehehe myszko co u Ciebie? wkrótce chyba testowanko?! Trzymam mocno kciukaski. U mnie jeszcze 8 dni. Pozdrawiam wszystkich cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
bacardi2003 Re: SZCZECINIANKI cd. 08.08.05, 11:18 w piątek mój dr potwierdził diagnozę, czynnik męski tylko/aż 2 mln i 4% zdrowych ja mimo podwyższonej prl nie zbijam jej ponieważ nie hamuje mi ovu przygotowujemy się psychicznie i finansowo do in vitro założyłam wątek dla tych które są w podobnej sytuacji, chciałabym abyśmy dzieliły się doświadczeniami zapraszam nie tylko szczecinianki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akinomi Re: SZCZECINIANKI cd. 08.08.05, 13:52 cześć Damda ja słyszałam o tym lekarzu a nawet Go troszeczke znam, i wcale Go nie polecam. To starszy Pan, pracuje na Uni a wcześniej pracował w Zdrojach. Moja koleżanka chodzi do niego, robiła 3 inseminacje, oczywiście na Uni, ale bez powodzenia. Pozdrawiam, Monika i 29 tygodniowy Szymonek. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: SZCZECINIANKI cd. 09.08.05, 17:52 Czołem Dziewczyny! U mnie 1 dc :-I. Dzięki za wszystkie kciuki. Agat - Twoje szanse rosną Jadę na wakacje, więc życzcie mi ładnej pogody. Jak wrócę, życzę sobie przeczytać kilka dobrych wiadomości!!! Pozdrawiam i do września. M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
anulcia73 Re:dr Różewicki 10.08.05, 09:44 dr. Różewicki ta rzeczywiście starszy Pan, ja także Go nie polecam. Polecam dr. B. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 chyba.... 12.08.05, 08:50 .... dzis rano widzialam rozowa kreseczke, sama nie wiem co myslec na poczatku myslalam ze to zwidy ale potem stala sie wyrazniejsza choc nadal bladorozowa. moj M mowi zebym sie nie nakrecala bo w testy to on za bardzo nie wierzy ) ale ja i tak juz sie ciesze, oby tylko wszystko bylo dobrze ) ps. moze to wynik tego czarowania - ala'spotkanka w poczekalni ?? )) hihi pozdrawiam serdecznie aa, mysle ze wszystko ruszylo po laparoskopi wiec w razie czego nie bojcie sie tego zabiegu, nie jes straszny a otwiera droge do spelnienia marzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: chyba.... 12.08.05, 09:05 Po cichu już gratuluję. Extra! To na pewno to czarowanie w poczekalni hihii. Ile dni po pregnylu zrobiłaś test?! Gdzieś czytałam, że boli Cię brzuch jak na @. Życzę ciąży! i spokojnych 9 miesięcy. Ja nadal czekam. Jeszcze 4-5 dni. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: chyba.... 12.08.05, 09:09 po pregnylu jestem 16 dzien, wiec licze ze to nie efekt uboczny zastrzyku... a brzuch boli/cmi mnie nadal i doprawdy mam wrazenie ze @ przyjdzie za niedlugo trzymam kciuki rowniez za ciebie, ale by bylo fajnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: chyba.... 12.08.05, 09:10 A gdzie robiłaś IUI? Bo to by ozanczało, że w końcu się udała w Szczecinie i na naszym forum Mnie też boli brzusio jak na @. Już 3 dzień i z każdym dniem coraz bardziej. A do @ jeszcze 5 dni. ohh...... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: chyba.... 12.08.05, 09:13 iui bylo w szczecinie!! a brzuch bolal mnie tez juz od dluzszego czasu momentami mam wrazenie ze przyjdzie @ i caly czar prysnie, przyznam ze sie troche boje bo doprawdy boli ( to bylaby krotka radosc, a gdybym testu nie zrobila to bylabym na 100 % pewna ze znow nic sie nie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: chyba.... 12.08.05, 09:14 swoja droga dziwne to, niby sie widzi kreseczki a i tak zupelnie sie w to nie wierzy, a brzuch boli mnie coraz bardziej ((((( o nie!!! ( Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: chyba.... 12.08.05, 09:15 Tylko teraz spokój Cię ratuje. Nie panikój. Wszystko będzie dobrze. Zrób bete i na 100% będziesz wiedziała o ciąży. Powodzenia. A IUI robił Ci dr B w Art Medice? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: chyba.... 12.08.05, 09:40 tak, iui robiona przez dr a z tym spokojem to masz calkowita racje ) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: chyba.... 12.08.05, 16:27 o kurcze...! ale fajnie) gratulacje takie cichutkie jeszcze, niesmiałe pisz jak tylko bedziesz wiedziec wiecej)) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI cd. 13.08.05, 10:02 Beatrice! GRATULUJĘ!!! Ja po IUI też miałam takie pobolewanie jak na miesiączkę. Ale mi dr B przepisał Dupfaston, który brałam od zabiegu i wszystko było OK. Życzę spokojnej ciąży pozdrawiam iwona i 38 tyg. Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: SZCZECINIANKI cd. 13.08.05, 13:48 Do Bearitice Gratulacje ! Ja zrobiłam test w 29 dniu cyklu i zobaczyłam blado różową kreseczkę (cykle regularne 28 dni każdy). Bety nie robiłam, po 2 tyg. poszłam do lekarza i potwierdził ciążę. Życzę zdrowej i spokojnej ciąży. Pozdrawiam Julia i 33 tyg. synek. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: SZCZECINIANKI cd. 13.08.05, 14:33 dzieki dziewczyny jutro mam zamiar powtorzyc test i zobaczyc czy to aby prawda a nie na przyklad efekt pregnylu (oj trudno mi uwierzyc) )) no a potem umowie sie do lekarza i wtedy wszystko sie okaze dam wiec jeszcze znac )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 becia 13.08.05, 16:17 tak sie ciesze i trzymam kciuki bardzo mocnoaz mi sie pazurki wbijaja)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do beatrice73 13.08.05, 17:53 Ciesz się i nie zawracaj sobie głowy głupotami Te kreski to na pewno nie wynik pregnylu. Pregnyl już dawno przestał działać. Ja mam dziś 25 dc a 13 dzień po pregnylu i wyszła mi 1 krecha, więc pregnyl nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Do beatrice73 13.08.05, 19:51 )) moze i racja, tak jak wczesniej pisalam moj M nie wierzy w testy, kupil kolejne i kazal mi zrobic raz jeszcze, tyle ze po poludniu, wyszla co prawda druga kreseczka, ale taka bladzienka, ze az trudno uwierzyc. w kazdym razie jutro robie raz jeszcze (ostatni)tyle ze z rana, jak beda kreski to uwierze, dopiero wtedy ) agatku, twoje testowanie chyba ciut za szybko, moja krecha w 14 dniu nie byla wcale taka intensywna a co dopiero towja w ...11? pozdrawiam cieplutko )) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 sa II kreseczki 14.08.05, 08:46 test powtorzony, kreski nie zniknely, to chyba faktycznie jestem w ciazy!!! rany, myslalam ze bede sie czuc jakos szczegolnie, ciazawo, a tu nic ) co do objawow, to nie mialam zadnych,wszelkie wskazywaly na zblizajaca sie @, piersi bolaly i byly obrzmiale-norma comiesieczna, zadnych twardych sutkow, brzuch jak na @, moze jedno co mnie zastanowilo- tak ok 8 dnia po iui lekkie szczypanie w brzuchu, dokladnie jakby ktos od srodka zaczal mnie szczypac, wtedy pomyslalam -a moze??? a potem wszystko bylo nieciazowo ) a jednak ) w tym tygodniu wybiore sie do lekarza, zobaczymy co on na to ) serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! 14.08.05, 09:33 Dziś weszłam specjalnie tak wcześnie, żeby zobaczyć wynik Twojego testu i mmiła niespodzianka. Życzę zdrowych i szczęśliwych 9 miesięcy a potem jeszcze szczęśliwszych chwil z dzidziusiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: sa II kreseczki 14.08.05, 12:41 To teraz już gratuluję oficjalnie!!! Extra, super! Prześlij koniecznie ciążowe wiruski. Mnie się dziś w nocy śniły bociany, cała masa bocianów... Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnych 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: sa II kreseczki 15.08.05, 16:56 Bea!!!!!!! Cudo Ty moje!!!Gratuluje!!! Dawno nie wchodziłam na forum bo zajęłam się adopcją.Ale jak tylko zobaczylam ta wiadomość to zaczęlam od niej czytanie.Resztę przeczytam jak się trochę uspokoję. Ale bomba.Ręce mi się trzęsą, łzy lecą i sama nie wiem co napisać, bo.... JA TEŻ JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!! (dziś robilam test-po 4 dniach spóźnienia) Nie wiem jak się cieszyć i nie wiem czy się cieszyć bo z objawów mam straszne zawroty glowy jest mi slabo i co najgorsze i co mnie niepokoi to boli mi dól brzucha ale wierzę ,że skoro Bóg podarowal mi malego groszka to już mi Go nie zabierze. Bea.Spokojnych 9 miesięcy i jestem z Tobą duchowo i cieleśnie!!!! HURA,HURA,HURA. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: sa II kreseczki 15.08.05, 17:55 nie_mamo !!!!! GRATULACJE OGROMNE OGROMNE OGROMNE!!!!!!!!!!!!!! Już druga osoba z naszego wątku, która zajęła się adopcją i zaszła zaraz w ciążę!!! Spokojnych 9 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!! Moze prawo serii?! KTO NASTĘPNY??? CZEKAMY DZIEWCZYNY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 nie_mamo 15.08.05, 21:18 Ale bomba!!! Extra!!! Super!!! Gratuluje!!! Ale wysyp ciąż na naszym wątku. Nareszcie coś się ruszyło!!! Gratuluję Wam serdecznie dziewczyny i życzę spokojnych 9 miesięcy!!! Prześlijcie koniecznie ciążowe wiruski. Duża buśka Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: sa II kreseczki 15.08.05, 21:21 no, dziewczyny to dałyście czadu obie)))))))))) WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!! NIE_MAMA juz_niedługo_mama spokojnej ciązy i przesyłajcie fluidki, może w podwójnej dawce będa skuteczniejsze) p.s. ktoś mówił coś o czarownicach, czarowaniu...??? Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: do nie mamy 15.08.05, 21:49 Nie wiem czy powinnam tak pisać ........raczej posłuchaj mamo. Jedziemy na tym samym wózku !!! Tylko nie wiem czy miałaś robione invitro. Bo ja zaszłam w ciąże jak zaczełam składałam dokumenty o adopcje. Obecnie spory dług w banku i u rodzinki, a jutro wędruję z rańca na Unię. Napiszę Ci jedno : Wielkie Gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Dziewczyny wielkie GRATULACJE. 16.08.05, 08:40 Witajcie !!! Nie było mnie przez chwile a tu takie super wiadomości. Super ,że nareście się wam udało. Hi,Hi mówiłam ,że jest płodny rok ,która następna ? Jeszcze raz gratuluje i 3majcie się życze spokojnej ciąży. Aga a co u Ciebie może zrób jeszcze raz test. Buziaki pozdrawiam was wszystkie. Jeżeli chodzi o mnie to nie mam jeszcze @ jest już 48 d.c i czekam znowu mi się wszystko poplatało ale to jest wkurzające. Brzuch mnie czasami tak pobolewa muli jak na @ . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 nie mamo, a wlasciwie mamo!!! 16.08.05, 09:17 wiedzialam, ja po prostu to wiedizalam, ze bedziesz podwojna mama )) bardzo, bardzo sie ciesze i strasznie ogromnie ci gratuluje ) chyba faktycznie jestesmy dokladnie na tym samym etapie ))) sciskam cieplutko, trzyamj sie dzielnie, teraz bedziesz miec jakby to powiedziec, prawie blizniaki, co??? ))) cudowna wiadomosc, najgorecej ci gratauluje ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI cd. 16.08.05, 09:03 Witajcie! Gratuluję Wszystkim Rozdwojonym!!!! W nocy miałam nadzieję, że dołączę do Waszego grona. Skurcze miałam dość silne, ale niestety nie doczekałam się ich regularności. Lekko się przeczyściłam i liczę na to , że do terminu 31.08 nie dotrwam. Tylko co teraz? Pogoda piękna, wypadałoby sią wybrać z chłopakami na spacer. Chyba się tylko pokręcę koło domu. Poprzedni poród miałam bardzo szybki, także teraz nie zdecydowałam się już na szpital w sąsiednim mieście z obawy, że mogę nie zdążyć . Teraz mam porodówkę niemal po drugiej stronie ulicy. pozdrawiam serdecznie i przesyłam ucałowania dla wszystkich Maluszków Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: SZCZECINIANKI cd. 16.08.05, 09:13 Ups, wysłało mi się nie tu gdzie trzeba. Sorry, dziewczyny! pozdrawiam i życzę wszystkim dylematów "czy zaczyna się już poród" iwona Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: SZCZECINIANKI cd. 16.08.05, 10:03 Ach Dziewczyny. Dziękuję Wam wszystkim. Bez Was bylo by mi znacznie trudniej przejść przez mordengę walki z nieplodnością. A teraz myślę,że wygrałam.Nawet jeżeli (tfu,tfu,tfu) coś by poszlo nie tak i Kruszynka poszlaby ode mnie to i tak już wiem,że damy radę zajść w ciążę. I to o wlasnych silach. Żadnych leków, żadnych zabiegów, żadnych nerwów. Tylko odprężenie, zajęcie myśli czymś innym, no i... Mazury. To właśnie tam, pod namiotem poczęla się nasz fasolka. Dzis mi nie boli już brzuch, wczoraj wieczorem już nie wzięłam bromka, ale jeszcze chyba spróbuję skontaktować się z dr B. On pewnie jest na urlopie dlatego nie odbiera.A dla mnie to sprawa życia. Wysylam wszystkim fluidki z podwojną mocą-łączone z Beatrice Faktycznie to niemal bliźniaki Trzymaj się Bea. A czy ktoś wie co słychać u Mei? Jka jej maleństwo? Pewnie już ze 3 cm ma. Dziękuję Mei za fluidy z poczekalni Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Zamykamy forum! 17.08.05, 08:51 Dla wszystkich nowych dziewczyn, bo nowe ciągle zachodzą wypychając stare z kolejki hihihi. Więc teraz kolej jest nasza i niech mi się tu żadna nie waży nowa przychodzić! Pozostały jeszcze 6 "starych" babek: ja, damda, myszka, asiaku, marghe78 i pandziksa hihihi PS. a może zmieńmy sobie nicki i udawajmy nowe laski, to szybciej zajdziemy hehehe Pozdrawiam Was cieplutko weteranki Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Zamykamy forum! Hi,Hi,Hi 17.08.05, 09:50 Aga ale napisałaś hehehehehe. Dziewczyny ale to prawda bo tylko nowe zachodzą co tu jest grane. A my się juz tak długo trzymamy. Ps.Ale co jest komu pisane toge nikt nie wie. Trzeba wykorzystać płodny rok. Teraz nasza kolej!!! Pozdrawiam ciepło i nie dajmy się zwariować łahahahahaaha ,my się tak łatwo nie damy, czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Zamykamy forum! 17.08.05, 09:53 Hahahahaha!!!! Przychodzą odchodzą, przychodzą odchodzą a my ciągle na warcie Etap histerii, lęków dawno już mamy za sobą. Wiedzę mamy lepszą niż niejeden lekarz. Obserwujemy z boku jak inne przechodzą to samo, co my dwa lata temu... Czasem coś podpowiemy, częściej milczymy bo lepiej nie pisać , że szanse są marne... Dobrze, że komuś jest dane stąd odejść. Chociaż zostaje w duszy pytanie, A kiedy ja?... Ciężarówki, tylko się nie pogniewajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Ja też dostałam wczoraj @@@@@ !!!! 17.08.05, 15:59 Cykl miał tylko 33 dni. Jak na mnie to mało. Średnio mam 34-35 ale przynajmniej teraz jak uregulowałam tarczycę to mam regularne. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: SZCZECINIANKI cd. 17.08.05, 20:54 Gratulacje !!! I trzymam kciuki za resztę pań! Tez sie wybiore do doktora B, chodze teraz do kolegi z Niemcewicza. Chcialabym isc z wyniczkami, powiedzcie jakie dr kaze robić na dzień dobry? FSH/LH -2-4 dzień, pewnie PRL i co jeszcze ? Robiłyśćie insulinoodporność jak tak to gdzie? Jak wyglada inseminacja na uni i w ars medice, czy można iść przed pracą i się nie spóźnić czy trzeba jak zwykle czekać, jak w weekendy ? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 jak ja jej nienawidze!!!! 17.08.05, 22:41 tej wrednej, wstrętnej @ !!! Właśnie dziś, kiedy ja dostałam, dowiedziałam się, że moja koleżanka-dziewczyna naszego świadka z wesela, najlepszego przyjaciela M jest w CIĄŻY w 3 m-cu!!! Rozwaliło mnie to na maxa!!! Siedze i rycze jak bóbr!!! Nie moge się pozbierać!!! Dlaczego??!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: jak ja jej nienawidze!!!! 18.08.05, 07:51 Przepraszam za te moje żale, ale nie mam się komu wygadać. Jest mi tak strasznie ciężko i źle. Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe??!! Oni zaliczyli wpade! Nie mają własnego mieszkania, mieszkaja z rodzicami, pracują na czarno za marne grosze... Na domiar złego wczoraj przyszli do nas wieczorem. Nic nie wspomnieli, bo się kryją z tym, bo nie wiedzą dlaczego my jeszcze nie mamy ale przecież to widać.... Ja juz tracę wszelkie nadzieje na dziecko. Jestem dziś w strasznym stanie psychicznym. Nie wierzę już w to, że zobaczę upragnione krechy, będe w ciąży i będe miała swoje maleństwo. Nie będę chodziła na spacery, jesienią zbierała liście, wiosną uczyła jeździć dziecko na rowerze, zima jeździć na sankach a latem robić zamki z piasku nad morzem. Boże co ja takiego zrobiłam??!! Nie mam już sił!!! Poddaję się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natasza.p Re: jak ja jej nienawidze!!!! 18.08.05, 08:24 Aga trzymaj się!!! Nie wolno Ci się poddawać, bo na pewno BĘDZIE DOBRZE! I jeszcze przytulisz swojego dzidziusia; jak już napisała któraś z forumowiczek- na prawdziwe szczęście czeka się po prostu trochę dłużej... I nasza kolej nadejdzie! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: jak ja jej nienawidze!!!! 18.08.05, 11:57 To ja popłaczę razem z Tobą. Razem raźniej. W końcu przyjdzie nasza kolej! Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: SZCZECINIANKI cd. 18.08.05, 12:42 Witam, wydaje mi się, że za jakiś czas, albo nawet od teraz będę tu częstym gościem. 1,5 m-ca temu zdiagnozowali mi IV st. endometrozy. Jestem po laparotomii (Unii Lub. dr Starczewski) i pierwszym zastrzyku diphereliny 3,75 mg, za 6 dni kolejny. Pożyjemy zobaczymy. A może któraś z Was miała podobne przeżycia i może nawet korzystała z tego smego szpitala i lekarza. Będę wdzięczna za oddzew. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI cd. 18.08.05, 13:44 Witaj leila78 Ja miałam endo I st. Przeszłam w styczniu laparoskopię w Policach i wzięłam 3 zastrzyki diphereliny 3,75. Znosiłam go strasznie ale przeżyłam Endo zaleczona. Dziewczyny dzięki za ciepłe słowa. Mnie nie dobiła sama @, bo wiedziałam, że ją dostanę. Jak już wcześniej pisałam, nie trafiłam w owu mimo stymulacji i monitoringu więc wiedziałam na 99%, że @ przyjdzie. Dobiła mnie ta wiadomość o ciąży koleżanki kurde jaka ona beztroska, aż jej zazdroszczę. Kochali się spontanicznie bez zabezpieczenia i wpadli od razu. Ona nawet nie była jeszcze na USG, dokładnie nie wie który to tydzień (około 3 miesiąca). Kurde, a tu człowiek liczy, wylicza, kontroluje, stymuluje etc. Jakoś pomału dochodze do siebie, ale mi strasznie ciężko, jak nigdy dotąd. Dostałam chyba teraz największego kopniaka! Nie wiem co robić, jak się pozbierać, do kogo zwrócić się o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: SZCZECINIANKI cd. 18.08.05, 14:27 będzie ok. Moja szwagierka z III st. endo zaszła w 5 miesięcy po laparo, co prawda płód obumarł (ale jej organizm ma do tego tendrncję), ale 3 miesiące później znów zaszła i teraz jej córeczka ma już 2,5 roku. Ta druga ciąża z inseminacji (dr Kurzawa), leczył ją Starczewski, a jej gin. jest Nestorowicz. Uszy do góry - jej się udało, to nam się też uda. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: SZCZECINIANKI cd. 19.08.05, 12:47 Aga tak mi przykro, że jest Ci źle.Tym bardziej mi przykro bo dokładnie wiem co czujesz. Przez ponad 4 lata walki z niepłodnością co r5usz ktoś zachodził w ciążę i to zazwyczaj wpadkową.Przechodził ją bez problemów i za chwilę tulił swoje maleństwo. Ach wiem dobrze jakie to trudne i niesprawiedliwe. I wiem dobrze jak chce się cz.łowiek wtedy poddać, bo sama to zrobiłam. W maju zobiliśmy ostatnią inseminację w czerwcu po jednej kresce załamaliśmy się z mężem i powiedzieliśmy DOŚĆ! Zajeliśmy się adopcją.W lipcu złożyliśmy papiery i wyjechaliśmy już spokojni na wakacje.Tam relaks żadnych myśli o śluzie,dniach płodnych czy nie płodnych, sama spontaniczność i odpoczynek. No i proszę z wakacji wróciliśmy już we troje!!! Wiem,że teraz trzeba Ci czasu byś mogła sama dojść do siebie i że żadne pocieszenia i zapewnienia że będzie dobrze nie pomogą. ale na prawdę na każdą z nas przyjdzie kolej. Oby Twoja przyszła jak najszybciej i zaoszczędziła Ci ogromnego stresu związanego z tą paskudną chorobą-niepłodnością. Wysyłam Ci fluidki najmocniej jak potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI cd. 19.08.05, 14:23 Dzięki przyszła mamo za ciepłe słowa. Dziś już mi lepiej. Otrząsnęłam się z tej porażki i nabieram nowych sił! Porozmawiałam wczoraj z moją dobrą koleżanką, która jest psychologiem i dużo mi pomogła. Przywołała mnie do porządku Zresztą nie tylko ona, bo wiele moich przyjaciółek mnie wspierało i sporwadzało na ziemię. Dzięki nim czuję się juz lepiej Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: SZCZECINIANKI cd. 20.08.05, 10:41 Cieszę się Agat,że już Ci lepiej. Nie ma jak rozmowa zpsychologiem, który dodatkowa jest kimś bliskim.Wiem coś o tym, bo w najcięższych chwilach wspierała mnie moja siostra, która jest psychologiem. Jeszcze trochę, a będę musiała zmienić pseudo na przyszła_mama- ale na razie niech będzie to.Za 2 tygodnie pierwsza wizyta i wtey zobaczymy. Trzymajcie się dziewuszki. Przesyłam fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: SZCZECINIANKI cd. 21.08.05, 18:02 Ale się opaliłam!! Byliśmy wczoraj i dziś nad morzem. Mamy blisko więc jak tylko jest pogoda to się jedzie. pies szalał z piłeczką. Ciągle prosił, żeby mu rzucać do wody. Może już w środę pójdę na Hsg. Jeszcze zobaczę bo we wtorek wymaz i dopiero. Jeszcze po antybiotykach złapałam grzybka, już wyleczony ale moze jeszcze wyjść w wymazie. Co tam u Was dziewczyny w weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Nie_mamo zajrzyj na pocztę:D 22.08.05, 09:26 Bo mi się nie chce przepisywac na forum Leniwa się zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: SZCZECINIANKI cd. 23.08.05, 21:23 Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!! A test robiłaś? Jak nie to rób szybko!!!!!! Natychmiast!!!!!!!! Jutro jadę do Szczecina. Szybko rano robie wymaz i jak będzie ok to pojadę na Unii na HSG. Zobaczę co z tego wyjdzie. U mnie zawsze były jakieś bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Aśka... 24.08.05, 07:43 Ty wiesz co.... ja tak po cichu już.... Jakby co... to ja pierwsza zamiawiam wiruski.... Ściskam Cię mocno Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Aśka... 24.08.05, 20:30 Wszystko wskazuje na to, że wysyłam zamówione wiruski!!!!!!!! Zrobiłam test wczoraj z myślą, że to pewnie jakaś torbiel przesunęła mi @. Nie moglam uwierzyć w wynik testu. Tak bardzo sie bałam, że to jakiś błąd. Drugi zrobiłam dzisiaj i znowu są dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jednak przyszedł też czas na "stare" foremki. Czekam, że nie zostaniecie długo w tyle!!!!! Dziewczyny łapcie wiruski! $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Nareszcie!!! 24.08.05, 20:37 Łapię pierwsza ))) Extra! Nie będę się powtarzać, bo wiesz Asia co..... hihihi Buśka duża. Nareszcie przyszedł czas na nas weteranki ) Madzia Ty musisz być następna a potem myszka i ja ) Ale czad, dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Aśka... 24.08.05, 21:37 rany, ale sie ciesze!!!!!!! najserdeczniejsze gratulacje )))))) duuuuuuzo zdroweczka i spokojnych 9 miesiecy ) Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: SZCZECINIANKI cd. 24.08.05, 20:59 Wielkie gratulacje Asia !!!Tak się cieszę,ze wreszcie sie udalo znajomej foremce Dbaj o siebie i fasolkę. Ps.Dr.B na urlopie,będzie dopiero 5.09.od wrzesnia zmieniaja sie telefony do rejestratorki. Pozdrawiam Monika i 34 tyg. Marcelinka Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Gratulacje Asia!!!!! 24.08.05, 21:10 Oj dawno nie zaglądałam a tu takie wiadomości!!!!!! Asia gratuluję!!!!! To niesamowite Czeka Cię teraz 9 dziwnych, zakręconych, ale mimo wszystko wspanialych 9 miesięcy. No a potem wielka nagroda za te wszystkie cierpienia. Trzymam kciukacy. Super, ale się cieszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Gratulacje Asia!!!!! 24.08.05, 21:28 Super jak się ciesze !!! Jest to fantastyczna wiadomosc zaskoczyłaś nas wszystkie .Czasami naprawde trzeba się wyciszyc i zając czymś innym. He,He,He nareście sie udało, życze spokojnej ciązy 3maj się ciepło. Mam nadzieje ,że ja już pierwsza złapałam wiruski jak się widziałyśmy tydzień temu.Oby tak dalej która następna . Jeżeli chodzi o mnie to @ jak nie ma tak nie ma ale chyba musze faktycznie zatestować strasznie sie boje ,a może znów mnie dopadł torbiel. Od czasu do czasu brzuch mnie pobolewa . Dziewczyny jakie miałyście objawy ciążowe może poszukam u siebie hi,hi,hi. Ps. Pozdrowienia od Ani Pandziksy jest na Unii w szpitalu beda jej robic hsg. Pozdrawiam i buziaki . Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: SZCZECINIANKI cd. 25.08.05, 10:45 Witam, choć jestem z wami krótko to i tak dołączam się do gratulacji!!! Wczoraj wzięłam drugi zastrzyk diphereliny. Narazie czuję się ok. No może z wyjątkiem bólu w okolicach miejsca gdzie mnie kłuli promieniującego na kręgosłup... Jak ja bym chciała, żeby to już był koniec i żebym mogła spróbować zajść. Pan doktor wysłał mojego na badania nasienia. Idzie jutro. Mam nadzieję, że chociaż z nim wszystko będzie ok. Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: SZCZECINIANKI cd. 25.08.05, 12:41 Dziękuję za gratulacje Madzia - jakie objawy?? - piersi bolą jak na @, dół brzucha czasem pokłuje, pobolewał jak na @. Nie mam żadnych objawów. Tylko brak @. Leila jestem dobrym przykładem, że z endometriozą IVst. też można wygrać) bez in vitro) Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: SZCZECINIANKI cd. 25.08.05, 12:46 Dzięki, wychodzi na to, że jesteśmy imienniczkami. Mam nadzieję, że z innymi rzeczami też będzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: SZCZECINIANKI cd. 25.08.05, 17:00 Asiu!!!! Wielkie gratulacje!!!! W końcu zaciążyła "stara" na forum, więc jest szansa dla każdej z nas... Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
akinomi Re: SZCZECINIANKI cd. 26.08.05, 09:55 GRATULACJE ASIU !!!!!!! Mam nadzieje, że przełamałaś złą passe weteranek tego forum i że pociągniesz za sobą wszystkie oczekujące. Pozdrawiamy ,Monika i 32 tygodniowy synek. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 do Asiaku !!!!!!! 26.08.05, 12:06 Asiu gratuluję suuuupeeeeer!!! po tak dlugim czasie nie wchodzenia na forum to istny szok !!! Same ciąże!!!Uważaj na siebie i na maleństwo!!! Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 Do dziewczyn! 26.08.05, 12:11 Witam !!! Nie pamiętam kiedy po raz ostatni wchodzilam na to forum !!! Dziś coś mnie tknęło, i proszę Asiaku będzie mamą!!!! Bardzo się cieszę !!!Widzę , że i Wy ostro dzialacie , więc lada moment posypią się kolejne ciąże!!!! Życzę Wam tego z całego serca!!!! U mnie w tej kwestii nic się nie ruszyło i nie wiem kiedy znów podejmę działania!!!! Ściaskam was serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do aga2831 26.08.05, 14:32 Witaj Kope lat Cie nie było Miło że powróciłaś do nas, chociaż lepiej żebyś powróciła z innymi wieściami Mam nadzieję, że pobędziesz troszkę z nami. Może zorganizujemy jakieś spotkanie we wrześniu? Co Wy na to? Dawno się nie widziałyśmy. PS. A ja mam już zaplanowany urlop. Wyjeżdżam do Kudowy Zdrój. Urlop zaczynam od 12.09. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re:Gratulacje!!!! 26.08.05, 19:18 Asiu tak coś czułam!!!!!! Wysłałam nawet już ze szpitala sms do Damdy co u ciebie czy coś słychać. Kurcze strasznie się cieszę. MAGDA A TY TESTUJ!!!!!!! NIE WYMIGUJ SIĘ - W KOŃCU TEST CI PRZYWIOZŁAM TAKI NA SZCZĘŚCIE. Jestem już po HSG. Wszystko w porządku - nawet przypchane nie były. Dwie dziewczyny, które były ze mną to miay przypchane ale udało sie im odblokować tylko po jednym, ale dobre i to. Trochę bolało, najgorzej jak wkładała to żelastwo a potem miałam się z tym przesunąć na stole. Dało się znieść. Tylko słaba jestem ciut. I krew mi leci. Trzymam kciuki za następne zaciążenia (Damda) Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re:Wiedziałam ,że tak będzie 27.08.05, 07:46 Cześć dziewczyny robiłam dziś rano test i niestety jedna kreska. Ja tak czułam,ale dzięki za ogromne wsparcie to widocznie jeszce nie mój czas. Tylko dlaczego nie dostaje cholernej @ wrrr.Ale ja mam pomigany organizm i kto mi po wie o co tu chodzi ? Chyba zaczne pić od nowa zioła.Czekam na wasze propozycje co powinnam zrobić jakie badania jeszcze. Jeżeli chodzi o mnie to chyba pójde do szkoły zapisze się bo na co mam czekać. Dzięki, że jesteście mam nadzieje ,że krócej będziecie niż ja. Ania bardzo dzieki za wszystko i ciesze sie z wyniku hsg będzie dobrze. Asia pisz co u ciebie jak będziesz po wizycie . Aga2831 wkońcu się do nas odezwałaś. Może faktycznie jakieś spotkanko we wrześniu ? Pozdrawiam wszystkich goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re:Wiedziałam ,że tak będzie 27.08.05, 13:29 Nie martw się Damda, na każdą z nas przychodzi czas.Nawet się rymuje wiec to musi byś prawda. Asiu Serdeczne gratulację!!!!!!!!!!Tak się cieszę,że sypnęło ciążami na forum.Gratuluję -tym bardzie,że jesteśmy imienniczkami Pozdrawiam gorąco i nie ustaję w dostawi fluidków. PS.Wczoraj mieliśmy wizytę poznawczą z naszą malutką Pesteczką. Wzruszyłm się strasznie na widok maleńkiej "wypustki" przytwierdzonej do macicy z pulsującą jasną plamką.Życzę Wam wszystkim takiego widoku!! Nasza Pesteczka tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20720;33/st/20060422/dt/7/k/e8fd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama coś się źle wkleiło 27.08.05, 13:32 chyba jestem lekko upośledzona w obsłudze tych linków może teraz będzie lepiej? tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20720;30/st/20060422/dt/-6/k/4545/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: wiedziałam że tak będzie....... 28.08.05, 10:57 Dawno mnie tu nie było...a tutaj takie wieści, dziewczyny gratulacje !!! Samych szczśliwych chwil przez 9 m-cy. Coś tak czuję, że następna będzie DAMDA. Spotkajcie się dziewczyny, poniesiecie się na duchu, zajmijcie się innymi sprawami niż owulacja, a ciąża sama przyjdzie...i będzie wielka niespodzianka, a może płacz ze szczęscia ??? Pozdawiam Julia i 35 tyg.synek. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re:Wiedziałam ,że tak będzie 29.08.05, 12:57 Witam, ja dalej na mojej dipherelinie, tylko zastanawia mnie fakt, że nie mam prawie objawów - czy to normalne, że się dobrze czuję? Właśnie odebraliśmy badania nasienia i wyszło, że u mojego prawie wszystko ok. (tylko aglutynacja dodatnia: ++ i ciut za mało ruchliwe) Jeśli się zgodzicie to bardzo chętnie dołączyłabym do Was jeśli będziecie organizować spotkanie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 Re: Do aga2831 28.08.05, 19:46 Nie było mnie troszkę , ale już będę tu częściej zaglądać ! Ach z tymi wieśćiami , nic nie poradzę !!! Miałam nadzieje ze u większości z Was się coś zmienilo ! Jednak ruszylo się z miejsca ! - Asiaku ! Wielkie gratulacje jeszcze raz!!!!Zdradż tajemnice jak to zrobilas , szukalam ale nie znalazlam nic na ten temat!!!Inseminacja czy naturalnie???? Oszczędzaj się !!!!!!!!Damda glowa do góry!!Na Ciebie też przyjdzie czas!Agat jedż i wypoczywaj i dzialaj ! W Kudowie jest pięknie!Buziaczi dla Wszystkich pozostałych Pozdrawiam Ciepło aga P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: SZCZECINIANKI cd. 29.08.05, 08:36 Cześć Kochane Foremki! Aguś! Tak dawno się nie odzywałaś! Miło Cię znów przeczytać) Dzieki, dzięki wszystkim za dobre słowa Odwdzięczam się całą masą fluidków) Aga, pytasz jak to się stalo? Sama nie wiem, hehe. W styczniu po trzeciej IUI dr B. powiedział, że teraz to juz czas na in vitro. A ja zamiast do kliniki niepłodności poszłam do psychoterapeutki na kilka spotkań. I tak pieniążki nazbierane na ICSI wydałam na remont mieszkania, zrobiłam patent sternika motorowodnego, zaplanowałam wakacje. ICSI była planowana na wiosnę w przyszłym roku, jakby co... Ostatnio zero badań, zero lekarzy. No i nagle nie dostałam @.... Zupełnie niespodziewanie to sie stało I wszystko byłoby pięknie, tylko wczoraj zaczęłam plamić. Bylam wieczorem u lekarza w klinice na pomorzanach. Dali luteine, kazali czekać i mysleć pozytywnie. I znowu stres. Nie ma lekko. Ale widziałam pęcherzyk w macicy. 7mm. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 Re: SZCZECINIANKI cd. 29.08.05, 12:49 Asiu to wspaniale !!! Czyli tak brykaliście ze zrobiliście !!! hahahha Nie denerwuj się!, bierz luteine i się nie przemęczaj ! Weż zwolnienie i leż ! Boże Asiu trzymam za Ciebie bardzo bardzo mocno kciuki , uda się !!!!!!!!!!!!!Oszczędzaj siebie i dzidziusia!!!!!!!!!!Caluję ciepło i mocno trzymam kciuki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 do Wszystkich 29.08.05, 14:34 chyba źle zaczęłam. Powtórzę się więc. Witam, ja dalej na mojej dipherelinie, tylko zastanawia mnie fakt, że nie mam prawie objawów - czy to normalne, że się dobrze czuję? Właśnie odebraliśmy badania nasienia i wyszło, że u mojego prawie wszystko ok. (tylko aglutynacja dodatnia: ++ i ciut za mało ruchliwe) Jeśli się zgodzicie to bardzo chętnie dołączyłabym do Was jeśli będziecie organizować spotkanie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: do Wszystkich 30.08.05, 09:46 Asiaku jak tam u Ciebie? Mam pytanie do dziewczyn z powyższoną prolaktyną. Leczę już ją 2 lata i wiem, że kiedyś tam opadła, ale ostatnio mam sporo wycieków z piersi. Naciskam na brodawkę i wycieka mi ciemno żółty płyn. Czyżby przekroczenie było aż tak duże??? Nawet jak piersi nie naciskam, to na staniku widać plamy. Biorę pół na noc (Bromergon). Może zwiększyć do całej? Na usg piersi się dowiedziałam, że przewody mlekowe mam na maxa powiększone i na dodatek mam włókniaka w piersi, który prawdopodobnie się "urodził" ze względu na tę cholerną prolaktynę...Jak z tym dziadostwem walczyć? Pozdrawiam Stara foremka - Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 Re: SZCZECINIANKI cd. 02.09.05, 10:40 Dziewczyny spadacie !! Co z Wami !!!!!!!!!!!!!!!!Reanimuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Prośba do asiaku 02.09.05, 18:08 Asiu podaj mi może namiary na tego psychologa co do niego chodziłaś? Ile Ciebie to kosztowało? Ogólnie napisz co i jak. Z góry dziękuję!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Prośba do asiaku 05.09.05, 11:59 Hej dziewczynki Ja właśnie od dzisiaj mam urlop. Jedziemy z Kubą nad jakieś jeziorko. Kajaczki, wędkowanie, na grzyby pójdziemy Takie baardzo relaksujące wakacje planujemy) Gosiu, ta Twoja prolaktyna t sie jush chyba spotkania z lekarzem domaga... Chyba żadna z nas nie miała takich objawów... Aniu dzwoniłam do mojej Tereski, prześlę Ci jej telefon mailem na adres gazetowy. Pozdrawiam, pewnie teraz się nie odezwę przez klika dni Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI cd. 05.09.05, 09:34 Cześć! Co słychać u Was laski? Jak po urlopach? Ja dopiero się wybieram. Już za tydzień wyjeżdżam. Nareszcie!!! Mam nadzieję, że jak wrócę to będą tu same pozytywne wieści Pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Co tu taki mały ruch? 05.09.05, 15:22 nawet pogadać z kim nie ma Czyżby wszystkich na urlopy wywiało? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Co się dzieje? 07.09.05, 12:57 Nie ma z kim pogadać, a mi dziś szczególnie źle. Coś mnie boli i nie wiem co to. A boli jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Co się dzieje? 07.09.05, 13:40 Hej, faktycznie jest jakiś zastój na forum. Ja nie pisze, bo nie mam o czym. Nic specjalnego się u mnie nie dzieje. Ale mogę Cię posłuchać. Wyżal sie Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Nowy wątek!!! 07.09.05, 15:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=28730330 Odpowiedz Link Zgłoś