invicta1 02.09.05, 12:17 a rano mówili, że jest dziś wysokie ciśnienie-jak się dziś trzymacie? ja ciagle ziewam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agafa30 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 12:25 ja nie mogę się dziś skupić na pracy,może dlatego,że poznałam nowe koleżanki na szczęście jestem dziś sama w pokoju i tylko czasem ktoś wpadnie powiedzieć cześć lub o coś zapytać. Tak się starałam nadrobić urlopowe zaległości, siedziałą z nosem w papierach od tygodnia non stop i za szybko sobie poradziłam, bo "plan" wykonany Mam jeszcze kawałek pysznego sernika i chyba zabiorę się do jedzonka. Mniam, mniam. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 12:36 ja usypiam z nudow czekam na mezulka kszatam sie pakuje bo jedziemy do rodzicow ogolnie zlapalam dolka malego ale dzis sie dzwigne przy winku z mamunia pogadam z naia ze jednak invitro nas czeka ahhh ale co tam bedzie dobrze pozdrawiam wszystkie zasypiajace Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 12:37 dlatego ja dziś latam co chwilę na podwórko, bo kawy nie pijam. Zawsze to jakieś ożeźwienie Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 13:00 Głównie w ogrodzie. Słoneczko świeci, jest super.Tyle, że ja nie w Polsce, ale blisko. Właśnie skończyłam zabawę z psem. Próbuję go sama układać i powiem, że labradory za jedzenie zrobią wszystko. Zaraz druga porcja ziółek, kieliszeczek winka już był, dalej mały obiadek. Duży obiadek jak M wróci z pracy. Wstawać CHOLERY, nie spać, czuwać, bo dziecko wam ktoś podrzuci: Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 14:32 O jezu, ja już nie moge tu wytrzymać, jeszcze 1,5 godz i wypalam do domciu to od razu odżyję hihihihi, dobrze że dzisiaj piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 tylko nie obudz sie pod biurkiem :-) 02.09.05, 14:41 za prace sie wez!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: tylko nie obudz sie pod biurkiem :-) 02.09.05, 14:44 ale głodna jestem o matko! zaraz gonie do domu, placki z cukinni sobie zrobie o! Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: tylko nie obudz sie pod biurkiem :-) 02.09.05, 14:45 jak ja bym byłą towim meżem to normlanie nie apłaciłabym ci ani grosza za te zmarnowane goidziny ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) smacznej cukinii PS. tak czekam i czekam na te wakacyjne OBIECANE foty Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Invicta 02.09.05, 14:47 a, czesto zagladasz na galerie potraw, jak widze, tam byly niedawno placki z cukinni, ale ze skora tarte. Jak Ci si ewpodobal pieczony prosiaczek? bo moje wypowiedzi zostaly usuniete :- ((( Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Invicta 02.09.05, 14:49 na galerie czesto zaglądam-nawet mam swoje zdjęcia w niej o prosiaczku ja zaczęłam dym Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: Invicta 02.09.05, 14:53 He he, mnie prosiaczek zbulwersowal jak malo co, w koncu napisalam nazryjcie si e swinie, moze zaczniecie kwiczec - kurcze, nic takiego zlego ani brzydkiego nie napisalam przeciez!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Invicta 02.09.05, 16:00 owoce egzotyczne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=28018093&a=28057367 słonecznik ten nizej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=25317841&a=25376356 Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: tylko nie obudz sie pod biurkiem :-) 02.09.05, 14:49 naka daj inny adres niż gazetowy, bo tam mało wchodzi-wysle Ci Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: do invicty 02.09.05, 15:23 A może placki z bakłażanów, smaczniejsze nią z cukini i bez tarcia czyli mniej roboty.Polecam bo pychola.A z cukini to polecam leczo czyli cukinia i inne warzywa, palce lizać i mało kalorii. jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Dobra, gdzie te placki można znaleźć? 02.09.05, 15:28 narobiłyście mi ochoty... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: Dobra, gdzie te placki można znaleźć? 02.09.05, 15:52 Na bakłażany to ostatnio było duzo przepisów w babskich gazetach, ale jak chcecie to wam podam; Kroje bakłażana w grubsze plastry, solę dosyć mocno i zostawiam na 20 min aby wode póściły i wtedy wycieramy ręcznikiem papierowym tę wode bo usuwamy w ten sposób goryczke a potem przyprawiamy i obtaczamy w jajku i bułce i smażymy chwilę tylko trza pilnować aby się nie przyjarały bo wtedy sa gorzkie, a na placki z cukini to niech invicta poda bo ja nie lubi ich robic bo więcej roboty. A leczo z cukini to robię tak: duszę na odrobinie oliwy cebulę i np. pora tak przez 10 min potem kroje papryke, cukinie i wrzucam do cebuli na koniec pomidora bez skóry.Osobno gotuję fasolke - najlepsza ta duża żółta czyli mutant albo ta cienka zielona. Jak się wszystko udusi to przyprawiam bazylią oregano papryka słodka, pieprz ziołowy, czarny sól, vegeta i wciskam ząbek lub dwa czosnku i doprawiam koncentratem pomidorowym.Pychaaaaa, ostatnio robię to non stop i nawet do ryby pieczonej w piekarniku z żółtym serem.Palce lizać. Nie wiem czy będzie wam sie chciało czytac te moje wypociny kucharskie ale podałam tak na wszelki wypadek. A teraz wypalam do domciu bo 16 dochodzi, Miłego weekendu. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Jagoda, już mi ślinka cieknie 02.09.05, 16:00 Dzięki, może jutro zrobię i dam Wam znać, jaki byl efekt, tzn. czy mi sie mąż nie zatruł))))) jagoda39 napisała: > Na bakłażany to ostatnio było duzo przepisów w babskich gazetach, ale jak > chcecie to wam podam; > Kroje bakłażana w grubsze plastry, solę dosyć mocno i zostawiam na 20 min aby > wode póściły i wtedy wycieramy ręcznikiem papierowym tę wode bo usuwamy w ten > sposób goryczke a potem przyprawiamy i obtaczamy w jajku i bułce i smażymy > chwilę tylko trza pilnować aby się nie przyjarały bo wtedy sa gorzkie, a na > placki z cukini to niech invicta poda bo ja nie lubi ich robic bo więcej roboty > . > A leczo z cukini to robię tak: > duszę na odrobinie oliwy cebulę i np. pora tak przez 10 min potem kroje > papryke, cukinie i wrzucam do cebuli na koniec pomidora bez skóry.Osobno gotuję > > fasolke - najlepsza ta duża żółta czyli mutant albo ta cienka zielona. > Jak się wszystko udusi to przyprawiam bazylią oregano papryka słodka, pieprz > ziołowy, czarny sól, vegeta i wciskam ząbek lub dwa czosnku i doprawiam > koncentratem pomidorowym.Pychaaaaa, ostatnio robię to non stop i nawet do ryby > pieczonej w piekarniku z żółtym serem.Palce lizać. > > Nie wiem czy będzie wam sie chciało czytac te moje wypociny kucharskie ale > podałam tak na wszelki wypadek. > A teraz wypalam do domciu bo 16 dochodzi, > Miłego weekendu. > Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 placki z cukinii 02.09.05, 16:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=26313521&a=26316033 Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Re: placki z cukinii 02.09.05, 16:26 dzięki, zgłodniałam jak cholera. skąd Wy wszystkie takie zdolne jesteście? ja tylko rosół robię zawodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: do invicty 02.09.05, 15:30 uwielbiam leczo, w ramach odreagowywania stresu pracy i starań zrobiłam go ostatnio 20 słoików Odpowiedz Link Zgłoś
emde74 Re: zaraz usnę na biurku 02.09.05, 15:54 Ale Wam zazdroszczę pracy. U mnie ciągle młyn, ale i tak znajduję czas na forum. Placki cukiniowe robią niezłe w naszej stołówce (ja prawie przestałam gotować odkąd nie mieszkam z M czyli nie mam dostępu do mojej kuchni). Natomiast robię niezłe strony graficzne (marketingowiec jestem) i nie zasypiam bo centrala zjechała dziś do firmy. A i czekam na wyjazd integracyjny czyli latanie po błocie na Kaszubach! Pzdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś