Dodaj do ulubionych

co raz więcej strachu....

22.09.05, 08:09
na tym forum w obawie że któraś wyśmieje....niedługo nic nie będziemy się
pytać....to smutne
Obserwuj wątek
    • michalinnaa Re: co raz więcej strachu.... 22.09.05, 08:23
      Hej Gosia o czym piszesz, proszę opisz jaśniej. Ja jestem juz na takim etapie
      starań-3 lata, ze sie rzadko odzywam ale czytam Nasze forum codziennie.
      Pamietam, ze bardzo na poczatku pomogły mi właśnie dziewczyny z forum. Pytałam
      je o wszystko i każda decyzje z nimi konsultowałam. Co sie dzieje, ze tak
      myslisz ???
    • gosia-basia Re: co raz więcej strachu.... 22.09.05, 08:30
      "....proszę, odpowiedzcie, tylko bez wyśmiewania... tem (13) maliniaq..."

takich postów jest coraz więcej, takich że dziewczyny boją sie pytać ,zeby nie
      być wyśmianą, ja sama też sporo się dowiedziałam z forum, więc jeśli coś wiem i
      mogę pomóc to odpisuję nawet na banalne pytania.....a stare dogryzaczki się
      nabijają
      • michalinnaa Re: co raz więcej strachu.... 22.09.05, 08:49
        Wiesz przyznam sie, ze nie czytałam wszytkich postów sad ale ponizej jest post o
        podobnym temacie "dogryzanie". Faktycznie duzo dziewczyn sie na to skarzy.
        Uwazam, ze to nie jest ok, ze tyle mamy przykrych chwil w życiu. pamiętam jak
        nie raz i nie dwa szybko pisałam jak było na wizycie, co powiedział lekarz, nie
        raz nie rozumiałam jego słów i dziewczyny na forum BARDZO mi pomogły. Nikt
        nigdy mnie nie wysmiał, każda tłumaczyła i pisała jak to wyglada u niej a wątki
        o banalnej treści nie raz i nie dwa pokazywały, ze jesteśmy takie same, ze tak
        samo myslimy, nieraz o takich głupotkach ... ale uważam ze to jest słodkie, ze
        pokazuje naszą nature kobiecą jej delikatnosć i warażliwosć, ze martwimy sie o
        wszytko, ze całe nasze życie podporzadkowujemy staraniom bo dziecko jest naszym
        sensem życia.
        Uważam, ze forum nie ejst tylko dla specjalistów wręcz przeciwnie jest po to by
        odpowiadać na "głupie" pytania które nas dręcza i na te specjalistyczne by
        upewnic sie w podejmowanej decyzji.
        Nie bójmy sie pytać, kto pyta nie bładzi.
        Ja też tu na foru poznałam swietną dziewczyną z którą utrzymuję kontakt przez
        gg i nie raz telefoniczny. Pewnie kiedyś sie spotakmy na kawie z brzuszkami smile
        mocno w to wierzę, choc to moze tez jest głupie ????
        Dziewczyny badżmy dla siebie oparciem i nie dokuczajmy sobie w trucnych dla nas
        chcwilach, czasami "głupie" pytania podaja w chcwilach gdy dostajemy świra od
        rozmyslań a po to jest forum by nas podtrzymywać w karzdym momencie.
        • gloria99 Re: co raz więcej strachu.... 22.09.05, 09:10
          Ja osobiscie nigdy sie nie spotkalam z otrzymaniem zgryzliwej odpowiedzi na
          moje (moze nie zawsze "madre") pytania, choc przyznam szczerze, ze kazdy moj
          watek dokladnie czytam po kilka razy, zmieniam niejednokrotnie tresc, bo boje
          sie, ze sie osmiesze, a to z uwagi, ze nie raz wchodze na posty i spotykam sie
          z niemilymi odpowiedziami na sprawy innych dziewczyn. Nie jestem "pierwszej
          mlodosci" i obawiam sie spotkac z krytyka, ze ja w moim wieku powinnam juz,
          moze nie wszystko, ale wiecej wiedziec. Fakt jest taki, ze roznie plynie nam
          zycie, nie wszystkim jednakowo i perefkcyjnie i w roznych momentach naszego
          zycia spotkalysmy sie z problemem nieplodnosci. Niewiele wiedzialam na ten
          temat zanim mnie to dotknelo, bo sami lekarze do dzis niewiele mi pomogli
          (zanim weszlam na forum nie mialam wykonanych nawet podstawowych badan
          hormonalnych - tylko prosze sie nie smiac).
          A Wy dziewczyny jestescie SUUUUUUUUUUUUUPER!!!!!!!
          Macie wspaniale poczucie humoru (tak jak np.cetka), jestescie bardzo mile, ale
          przede wszystkim posiadacie ogromna wiedze, ktora z pewnoscia pomogla nie
          jednej, wiec ja korzystam!!! Moze rzadko sie odzywam, ale na prawde sama jestem
          jeszcze ze swoimi sprawami pogubiona i nie zawsze we wspanialym nastroju (juz
          sie troche zalamuje), wiec nie chce udzielac sie tutaj za wiele, bo jeszcze
          szkod narobie.
          Ale uwazam, ze nie mozna poddawac sie kilku zgryzliwym postom, ktore nie
          wiadomo z jakiego powodu chca zniszczyc swietna atmosfere panujaca na tym
          forum. Zadbajmy o to aby taka pozostala!!!
          Pozdrawiam wszystkich.
      • ksara4 gosiu -basiu 22.09.05, 22:42
        gosia-basia napisała:

> "....proszę, odpowiedzcie, tylko bez wyśmiewania... tem (13) maliniaq..."
        >
        > takich postów jest coraz więcej, takich że dziewczyny boją sie pytać ,zeby
        nie
        > być wyśmianą, ja sama też sporo się dowiedziałam z forum, więc jeśli coś wiem
        i
        >
        > mogę pomóc to odpisuję nawet na banalne pytania.....a stare dogryzaczki się
        > nabijają
        cos czuje ze wg ciebie naleze do tych starych dogryzaczek, nie bede sie
        tlumaczyc, ale .... akurat ciebie bym nie podejrzewala o jakies leki przed
        dogryzaczkami, juz i mi sie odechciewa tego forum w takim razie!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ksara4 gosiu - basiu 23.09.05, 03:44
        gosia-basia napisała:

> "....proszę, odpowiedzcie, tylko bez wyśmiewania... tem (13) maliniaq..."
        >
        > takich postów jest coraz więcej, takich że dziewczyny boją sie pytać ,zeby
        nie
        > być wyśmianą, ja sama też sporo się dowiedziałam z forum, więc jeśli coś wiem
        i
        >
        > mogę pomóc to odpisuję nawet na banalne pytania.....a stare dogryzaczki się
        > nabijają

To niesamowite, jakas Ty dobra i kochana! no dobry aniol tego forum!!!! wiesz
        czego sie doszukujesz? g... w smietanie!!!
        naprawde ci sie nudzi. Chyba masz kompleksy wobec " starych dogryzaczek" bo za
        wszelka cene chcesz sie wybic ponad....
        jak na razie daruj sobie swoje uszczypliwosci, atmosfery tym na pewno nie
        poprawisz. Wiesz, brak poczucia humoru swiadczy o braku inteligencji.....
        A mozesz pokazac paluszkiem te liczne posty pelne trwogi? bo ja widze jeden,
        no, poza twoim smile)))))
        • gosia-basia ksara zaraz mnie pobijesz!! 23.09.05, 10:41
          he he uderz w stół a nożyce się odezwą, jesteś niesamowita z tą wypowiedzią.
          Po pierwsze ja do ciebie i do żadnej z was z imienia nie przywalam się, pisałam
          o ogólnej złośliwości dziewczyn, a tym twierdzeniem juz na pewno nie wybijam
          się ponad(tak jak ty twierdzisz), bo ponad kogo mam się wybić, jesteśmy równe,
          jesteśmy na tym forum , bo mamy takie same lub podobne problemy, nie czuję się
          lepsza ani gorsza od nikogo, i nie mam kompleksów wobec starszych czy
          młodszych dogryzaczek, denerwuje mnie jedynie brak zrozumienia dla "głupio
          pytających się", każda z nas na początku swojej drogi była głupiutka
    • emde74 Re: co raz więcej strachu.... 22.09.05, 12:05
      nie będziecie się bały, jesli będziecie silne! tylko nie zagryzajcie się
      nawzajem, bo to do niczego nie prowadzi... ciepło i tolerancja na czyjeś
      czasami być może w naszym odczuciu dziwne pytania, to jest to. a pytać trzeba,
      bo czasem głupie dla nas pytanie może być ważne. jeśli ktoś tak nie uważa, to
      oznacza że niestety jest nietolerancyjny i ograniczony na problemy innych.
      pzdr. M.
    • invicta1 ja tam się nie boję forum 22.09.05, 12:16
      boje sie terrorystów, chorób i smierci
      • gloria99 Re: ja tam się nie boję forum 22.09.05, 12:44
        Chyba nie chodzi tu o strach, ale zwykle obawy przed ewentualnym wysmianiem lub
        wybuchowa reakcja innej osoby, bo sie zadalo "dziwne" pytanie, czy tez, co
        bardziej moze zaszkodzic kobiecie, chodzi o zdenerwowanie, ktore moze wywolac
        niemila odpowiedz?!
        • invicta1 Re: ja tam się nie boję forum 22.09.05, 12:46
          to miałam na myśli nie boję się tego
      • emde74 Re: ja tam się nie boję forum 22.09.05, 13:36
        a jak sobie zamierzasz z tym poradzić? o chorobę czy śmierć niestety nie
        trudno. nie lepiej się pogodzić? pzdr. M
        • invicta1 Re: ja tam się nie boję forum 22.09.05, 13:44
          chyba trochę cię ponosi ta filozofia Emde-daj na luz
          nie musze sobie z tym radzić to naturalne, ze człowiek boi się smierci itd-nie
          mam problemu ze strachem o to
          • emde74 Re: ja tam się nie boję forum 22.09.05, 14:04
            nic mnie nie ponosi, bo filozofowanie mi obce smile a już na pewno się nie spinam,
            bo uważam że nie warto. czytam tu wystarczająco dużo postów spiętych dziewczyn.
            po prostu uważam, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, przyjdą czy tego chcemy
            czy nie i nie ma co filozofować. ja bałam się śmierci, a teraz po różnych
            życiowych przejściach chyba się po prostu z nią oswajam. jak ma mi być dana za
            miesiąc, to ma. pzdr. M.
        • gosia-basia a ja 22.09.05, 13:46
          jedak się boję ludzkiej podłości, przebiegłości, złośliwości....etc.bo te
          czasami są nieobliczalne i niebezpieczne......a choroby to oczywista rzecz że
          się boję, starości jako takiej samej w sobie to nie, ale choroby to tak; nie
          wiem czy poradziłabym sobie z własną niedołężnością, nie chciałabym być
          ciężarem dla nikogo.....dlatego wszystkim powtarzam, że gdyby przytrafiłoby mi
          się to najgorsze to nie chce być paprotką i chciałabym być odłączona....
          ***kici kici boćku***
          • schuflada Re: a ja 23.09.05, 09:56
            ja mam takie szczescie, że ze mnie notorycznie ktoś szydzi, na każdym forum na
            jakim się pojawię, zawsze znajdzie się ktoś kto się przyklei i ma jakieś "ale"
            do tego co piszę (tu akurat już w pierwszy dzień miałam "bliski kontakt" z
            pimpkiem).
            Ale szczerze mówiąc mimo tego, że w pierwszym odruchu skacze mi ciśnienie, to
            już w drugim zaczynam mieć to w d...
            Mam jeszcze ciężką broń na czarną godzinę, zawsze mogę napisać: "uprzejmie
            proponuję, żebyś się bujała moja droga" (to ta lajcikowa wersja smile
            pozdrówka
            • jooska2 schulfada 23.09.05, 10:20
              hehe. z pimpkiem to chyba kazdy mial do czynienia w pierwszy dzien.

nie denerwujmy sie dziewczynki bo nam niepotrzebnie prolaktyna skacze !!!

pozdr
            • tekla12 Re: a ja 23.09.05, 11:20
              No cóż, mam wrażenie, że ostatnio faktycznie łatwo tu dostać, choćby odłamkiem.
              Ale i tak bywa miło. Wystarczy zajrzeć na zdrowie albo zdrowie kobiety, żeby
              tutaj poczuć się bezpiecznie. Służę przykładowym wąteczkiem:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=29234103
              Schuflado, jestem zauroczona twoją bronią na czarną godzinę.
              • invicta1 Re: a ja 23.09.05, 11:23
                uuu a ja clo żarłam zamiast obłożyć się psim sadłemsmile)durnota ze mniesmile))
    • marijohanna a ja proponuje 23.09.05, 11:44
      czytanie ze zrozumieniem. tych wszystkich "zlosliwych" postow. to moze
      wydedukujesz z kogo/czego sie szydzi.

nienawidze wszelkiego rodzaju uogolnienia.
      • ksara4 marijohanna 23.09.05, 12:58
        nareszcie madre podsumowanie smile
      • gosia-basia Re: a ja proponuje 23.09.05, 13:09
        tak tak i więcej zrozumienia dla pytających
        • marijohanna Re: a ja proponuje 23.09.05, 13:38
          gosia-basia napisała:

> tak tak i więcej zrozumienia dla pytających

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=29382850&a=29448035
      • ksara4 a ja z kolei proponuje 23.09.05, 13:42
        zajac sie czyms pozytecznym i przestac rzezbic....
        ja na przyklad w raczych podkokach biegne zaraz na usg dowcipne, w zwiazku z
        tym mam dobry humorek i pozdrawiam wszystkie malkontentki, Gosiu -Basiu, to
        jaki masz ten problem? smile o ktorym sie wstydzisz i boisz napisac?
        dawaj go! zaraz sie wredne wiedzmy za niego wezma.
        Nie zachowujmy sie jak jakies durne panienki, dosc juz tego!!!!
        • gosia-basia ksara 23.09.05, 14:35
          mój problem taki jaki i twój, chce a nie mogę............we wcześniejszych
          postach bronilam nie siebie tylko koty forumowe, ale teraz tak patrze
          i ....niech się same bronią, bo wszystko na mnie się skupiło.....
          A ja też zaraz na usg, heh
          • malwinkas Gosia-Basia 23.09.05, 14:50
            Co to są koty forumowe?.
            Kiedyś napisałam, że urodziłam kota:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=28416798
            Czyżbym dlatego została kocią mamą i kotem forumowy.

A tak poważnie.
            Mam wiele pytań, na niektóre próbuję znaleźć odpowiedź sama.
            Wielu boję się zadać, stwierdzając, że są głupie.
            Czasem pytam prywatnie.
            Uznałam, że pomimo tego, że co najmniej od czterech lat zmagam się z tym samym
            problemem co wy to moja niewiedza jest zbyt wielka. Biorę oczywiście pod uwagę
            fakt, że dopiero od kilku m-cy czytam to forum (dla mnie jest ono bardzo
            cenne), oraz że dopiero dwukrotnie byłam u lekarza specjalisty.
            • marijohanna Re: Gosia-Basia 23.09.05, 14:52
              a ja zaraz zmykam z pracy i lece do londynu na weekend. ale mi dobrzesmile)))
              wiecej luzu dziewczyny!! zycie jest za krotkie na to aby sie klocicsmile)

pozdrowka dla wszystkich!!smile))
              • invicta1 Re: Gosia-Basia 23.09.05, 14:54
                fiu fiu fajnie masz-baw się dobrze!
                • marijohanna Re: Gosia-Basia 23.09.05, 14:58
                  smile)) bedzie to spotkanie forumowe!! znam na zywca tylko jedna osobe. a bedzie
                  nas ok. 15 sztukwink)

milego weekendusmile))
                  • invicta1 Re: Gosia-Basia 23.09.05, 15:00
                    toście się zmówili -w Londynie!
                    a podobno nie ma takiego miasta Londyn! jest tylko, Lądek i Lądek Zdrój!
                    • ksara4 Re: Gosia-Basia 23.09.05, 17:02
                      invicta1 napisała:

> toście się zmówili -w Londynie!
                      > a podobno nie ma takiego miasta Londyn! jest tylko, Lądek i Lądek Zdrój!
                      smile)))))))))))
                      taaaaa, lepiej sprawdz gdzie to jest smile
                      • ksara4 Re: Gosia-Basia 23.09.05, 17:10
                        wrocilam z usg-przeczytajcie moj watek, normalmnie pomnik parlodelowi
                        wystawie!! hurra!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka