Dodaj do ulubionych

Plamienie a Duphaston!

05.10.05, 08:48
Jak wynika z USG owulację miałam 1 października, na drugi dzień zaczęłam
zażywać Duphaston 2X1. Dziś dostałam plamienia. Bardzo mnie zaskoczyły, gdyż
moja pani ginekolog zapewniała mnie, że plamień mieć nie powinnam.
Czy u Was też się takowe plamienia pojawiły pomimo bania leku?
Dziekuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • magdaszy Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 09:08
      Ja od roku biore progesteron (Luteina albo Duphaston), a jednak plamienia jak
      byly tak sa - zwykle 3-5 dni przed @, ale ostatnio juz od 16 dc (czyli drugi
      dzien brania Luteiny).

kloonka11 napisała:

> Jak wynika z USG owulację miałam 1 października, na drugi dzień zaczęłam
      > zażywać Duphaston 2X1. Dziś dostałam plamienia. Bardzo mnie zaskoczyły, gdyż
      > moja pani ginekolog zapewniała mnie, że plamień mieć nie powinnam.
      > Czy u Was też się takowe plamienia pojawiły pomimo bania leku?
      > Dziekuje za odpowiedź.
      • kloonka11 Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 09:23
        Dziękuje za odpowiedź magdaszy!
        Napisz mi proszę jeszcze, czy pomimo występujących plamień nadal przyjmujesz
        Duphaston?
        • magdaszy Re: Plamienie a Duphaston! 06.10.05, 10:28
          Teraz akurat luteine, bo tansza (biore podjezykowa dopochwowo). I zmienilam
          lekarza - i ten daje mi progesteron zaraz po owulacji potwierdzonej usg. Mam
          nadzieje, ze to cos pomoze, bo do tej pory dostawalam standardowo tj.15-24 dc,
          a owulacje mam miedzy 9dc a 12dc, wiec chyba troche pozno to bylo.
          Powodzenia!
    • michalinnaa Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 10:14
      A moze to ... zagnieżdzenie, skad wiesz, ja brałam dup. ale nie mmiałm palmień
      trzymam kciuki
      • ooluchna Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 15:58
        Witam,ja rowniez mam plamienia.Zaczne od poczatku: a wiec gin przepisal mi
        duphaton,ktory mialam brac 16-25 dc. Wzielam pierwsze opakowanie,a kiedy
        skonczylam czekalam na @. @ przyszla jakies 3 dni po odstawienu duphastonu i
        trwala zaledwie 2,5 dni po czym ustala.A 11 dni po niej pojawily sie
        plamienia,ktore trwaly 4 dni,po czym 1 dzien przerwy i dzisiaj znowu.Wiec
        zadzwonilam do swojego gin zaraz jak pojawily sie te plamienia ,bo wlasnie
        mialam zaczac brac 2 opakowanie,ale on powiedzial ze jezeli nie przestane
        plamic,to mam nie brac i poczekac bo to pewnie bedzie miesiaczka,troche sie
        zdziwilam ze przeciez nie dawno juz jedna mialam,a to nie jest miesiaczka,tylko
        plamienia,ale kazal czekac.
    • iwona760 Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 18:37
      Ja też plamiłam lekko jak brałam dupaston jak skończyłam plamienie znikło, a za
      parę dni okazało się że jestem w ciaży.Więc zabardzo się tym nie przejmuj głowa
      do góry będzie dobrze.
      • kloonka11 Re: Plamienie a Duphaston! 05.10.05, 19:27
        Dziękuje Wam bardzo za odpowiedź!
        Dziś zadzwoniłam do mojej pani ginki i kazała mi zwiększyć dawkę tj. z 2x1 do
        3x1. Troszkę się boję tego manewru, ale mam zaufanie do mojej pani Doktor!
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka