Dodaj do ulubionych

ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK

11.10.05, 20:15
CZESC DZIEWCZYNY!
PROSZE NAPISZCIE MOZE KTORAS Z WAS MA TAKI SAM PROBLEM JAK JA. BOJE SIE ZE
NIGDY NIE BEDE MIALA DZIECI, BO MAM WTORNY BRAK MIESIACZKI, SPOWODOWANY
HIPERPROLAKTYNEMIĄ I MIMO LECZENIA LEKAMI (BROMERGON, DOSTINEX) JUZ OD PONAD
ROKU, NIE MAM MIESIACZKI SAMOISTNEJ, CHYBA ZE SOBIE JĄ WYWOLAM LUTEINĄ. CZY
KTORAS Z WAS TEZ TAK MA A MIMO TO URODZILA DZIECKO?
Obserwuj wątek
    • kasia285 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 12.10.05, 00:57
      Nie wiem czy ja mialam hiperprolaktemie ale zawsze odkad pamietam mialam
      problemy z wtornym brakiem miesiaczek- moze trafilam na zlych lekarzy nigdy nie
      wystawiono mi wlasciwej diagnozy co mi jest. Kazda miesiaczeka byla u nie
      wywolywana hormonalnie. Gdy nie bralam hormonow nie mialam okresusad Tez mialam
      takie same obawy co Ty - bezplodnosc. Uwazam ze cudem zaszlam w ciaze w
      pierwszym cyklu staran wspomaganych wywolywaczami - miesiaczki- provera
      owulacji-clo ( nie mialam monitorowanego cyklu tylko testy owu) i wspomagaczem
      zagniezdzenia jaja luteina. Dzis jestem prawie na polmetku ciazy nie zalamuj
      sie masz szanse taka jak kazda z nas.
      • madziara281 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 12.10.05, 10:26
        Hej Kasia!
        dzieki BARDZO ZA ODPOWIEDZ I PRZEDE WSZYSTKIM GRATULUJE1!!!!!!!!NAWET NIE MASZ
        POJECIA ILE MI DALAS NADZIEI I WIARY W TO ZE MOZE I MI KIEDYS SIE UDA! JA TEZ
        NIE MAM WOGOLE MIESIACZEK, TYLKO PO HORMONACH, FAKT ZE BARDZO SKĄPA, ALE ZAWSZE
        TO COS. REGULARNIE BRALAS TĄ LUTEINE CZY OD CZASU DO CZASU? JA NARAZIE BIORE
        DOSTINEX I TAK MYSLALAM ZEBY GO BRAC DO BÓLY, TZN. AZ DO WYSTAPIENIA
        EWENTUALNEJ MIESIACZKI (CIĄGLE SIE ŁUDZE), CZY MOZE POWINNAM BRAC REGULARNIE TĄ
        LUTEINE ZEBY OKRES BYL CO MIESIAC?WKURZAJĄ MNIE TE SZTUCZNE MIESIACZKI,
        CHCIALABYM MIEC WRESZCIE WLASNĄ!POZDRAWIAM I ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJ NAJ!!!!!! smile
        • kasia285 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 13.10.05, 18:35
          Nie bralam regularnie luteiny lekarz zapisal mi ja na zagniezdzenie. Na
          wywolanie okresu przez lata zazwyczaj przepisywali mi Diane, Provere dostalam w
          zeszlym roku. Nawet nie wiesz jak bardzo Cie rozumiem ( brak miesiaczek) tez
          bardzo chcialam miec regularne a nie sztuczne. Mam nadzieje ze moze po porodzie.
          I jeszcze jedno zestaw provera, bromergon, clo, luteina dostalam na
          dzidzusiasmile
    • lucysia32 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 15.10.05, 15:18
      Nie napisałaś nic czy po lekach spadła Ci prolaktyna. Jeżeli nie to powinni Ci
      zrobić tomografię lub rezonans czy nie masz gruczolaka w przysadce mózgowej
      Pozdrowionka
    • kaja3004 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 16.10.05, 17:14
      Ja również nie miałam miesiączek bez leków, a dzisiaj jestem mamą 8-
      miesięcznego maluszkasmile W ubiegłym roku zaszłam w ciążę po sztucznym wywołaniu
      okresu Duphastonem, potem zastrzyki z Menogonem na jajeczkowanie i Pregnyl na
      pęknięcie pęcherzyków. Kuracja dość radykalna, przeprowadzona dopiero przez
      chyba czwartego lekarza, do którego szczęśliwie trafiłam. Poprzedni leczyli
      mnie bez skutku.

Życzę Ci również tak szczęśliwego finału.

Pozdrawiam,
      Kasia
      • rusaczek79 Re: ZUPEŁNY BRAK MIESIĄCZEK 17.10.05, 14:12
        cześć dziewczyny, męczy mnie ten sam problem... od dłuższego czasu staram się
        dostać do dobrego ginekologa-endokrynologa. Czy macie namiary na takiego
        lekarza w warszawie? wolałabym żeby przyjmował za skierowniam, a nie
        prywatnie...
        pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka