25.12.05, 21:45
Staralam sie z mezem 4 miechy o dzidziusia i nic, poszlam do gina, byl 14
dzien cyklu (cykl trwa zawsze 27 dni). Gin zrobil USG i stwierdzil,ze w tym
miesiacu nie pekl zaden pecherzyk,wszystkie sa zbyt male...czy moge sie
obawiac,ze w przyszlym miesiacu tez pecherzyki nie dorosna do takich
rozmiarow by peknac czy to tylko w tym miesiacu...jestem umowiona na
monitoring w przyszlym miesiacu...jestem przerazona,ze historia sie
powtorzy...co wtedy? czy to wyrok?ze nie bede miec dzieci? czy sa jakies
leki,ktore powoduja,ze pecherzyki dorastaja? Odpiszcie, jestem przerazona...
Obserwuj wątek
    • 56at Re: boje sie 25.12.05, 21:58
      Czasem zdarza się cyl bezowulacyjny i wcale nie musi znaczyc że takie bedą
      wszystkie.Jest masa leków stymulujących i takich które podaje się na pęknięcie
      stymulowanych pęcherzyków.A cztery miesiące to naprawde mało i Twoje przerażenie
      jest troche na wyrost.
      pozdrawiam,ania
      • karera Re: boje sie 25.12.05, 23:31
        Zgadzam się z powyższą wypowiedzią nie ma się co na zapas denerwować teraz jest
        taki wybór leków że na pewno lekarz przepisze odpowiednie i wszystko będzie ok.
    • gocha69 Re: boje sie 26.12.05, 08:05
      4 miesiące to jeszcze za mało, żeby się bać. Na pewno dobry czas, żeby trafić
      do mądrego lekarza i sprawdzić, czy to, że nie pękły to coś naturalnego, czy
      problem. Sąlekarze, którzy mówią, że dopiero pł roku regularnego przytulania
      bez efektu to znak, że coś trzeba zacząć robić... Wydaje mi się, żeś jest
      trochę niecierpliwasmile)) Zrób sobie badania i czekaj. I zaglądaj na forum. Tu
      można znaleźć wiele pożytecznych informacji. Pozdrawiam!
      • caline-czka Re: boje sie 26.12.05, 10:49
        Dziekuje Wam za slowa otuchy, coz bede cierpliwie czekac do przyszlego
        miesiaca,kiedy to mam miec zrobiony monitoring...to bedzie dluuugi miesiacsmile
        • mloda-zona85 Re: boje sie 27.12.05, 18:12
          ja rowniez lecze sie kilka mies i tez jestem strasznie tym przybita ale nic nie
          mozna zrobic tylko czekac.wszyscy mowia zebym o tym nie myslala to zajde w
          ciaze i zebym traktowała inne dzieci tak jakbym jeszcze nie zaczęla starań o
          swoje i jeszcze nie wiedziała o tym ze mam z tym jakies problemy.moze sprobuj
          tego?ja sie staram tak robic ale kazda ze starajacych sie liczy dni cyklu i ma
          nadzieje ze moze tym razem sie uda a poźniej rozczarowanie,gorycz... trzeba
          inaczej do tego podchodzic-wiem dobra rada ale niestety nie tak łatwo sie do
          niej zastosować.
          trzymaj sie
          pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka