04.01.06, 17:42
witam!!!!!
dziewczyny co to dokładnie jest zespół PCO i czy wiąże sie to z dużą ilością
pęcherzyków w jajniku!!!!jak miałąm robione usg to moja ginekolog powiedziała
mi, że mamdużo pęcherzyków(usg miałam robione w czasie miesiączki!czy mam się
obawiać?o dzidziusia staramy sie 4 miesiąc??????
proszę pomóżcie??????
dziekuje!!!!!
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: PCO 05.01.06, 09:42
      Roza - PCO to drobnotorbielowatość jajników, nie dość że jest ich b. dużo, to
      najczęsciej nie pękają tworząc torbielki. Na pewno powinnaś oddać się w dobre
      ręce. Stymulacja i uwalnianie pecherzyka powinno się odbywać pod czujnym okiem
      specjalisty tzw. cykl monitorowany (4-5 wizyt z USG dopochwowych). Da się z tym
      zajść w ciążę.
    • dagps Re: PCO 05.01.06, 13:03
      oddac sie w dobre rece i zrobic badania hormonow, bo same jajniki drobnotorbielowate to nie pcos, tylko wlasnie pco, a takie jajniki moga miec bez problemu dojrzewajace pecherzyki - trzeba zrobic monitoring. caly zespol wymaga ale tez nie zawsze stymulacji owulacji i innych, ktre zycze zeby ciebie sie okazalo ze nie dotycza.
    • roza114 Re: PCO 05.01.06, 16:34
      Witam!!!!
      dziewczyny bardzo wam dziekuje za odpowiedzi!!!
      mam nadzieje , że mój przypadek to nie PCO!
      pozdrawiam
      • dagps Re: PCO 05.01.06, 17:53
        daj znac jak bedziesz miala jakas diagnoze.
    • nhania pomocy 05.01.06, 20:49
      czesc
      ja tez to mam i mam jeszcze wiecej. czy możecie polecić mi jakigoś lekarza?
      ja staram sie juz ponad 7 m,iesiercy-ale wyprowadziałam sie i musze znalezc
      kogos w wawie
      pomocy
      dzieki
      • dagps Re: pomocy 05.01.06, 23:49
        w szpitalu bielanskim, dziewczyny z naszego forum pco.enarea.com/forum/index.php?sid=e98fc37379e73ed1e888ed998c11a5d4 lecza sie glownie tam: zajrzyj na watki "lekarze"
    • roza114 Re: PCO 06.01.06, 17:30
      Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i za wsparcie!!!
      oczywiscie jak cos bede wiedziala to dam znac!!!
      narzie ginekolog nic mi nie mowila o PCO powiedziala tylko ze mam duzo
      pecherzykow ale w czasie kiedy trwa jeszcze miesiaczka nie jest to nic
      strasznego - ale chyba za bardzo ok to tez nie????jak myslicie???
      mierze sobie temperature i mam skoki wiec chyba mam owulacje(?????) czy jesli
      nie ma owulacji sa skoki temperatury??wiecie cos na ten temat???o dzidzia
      staramy sie 4 miesiace jeszcze nie masakra ale warto od razu wiedziec co w
      trawie piszczy!!kupilam testy owulacyjne i 8 stycznia mam zrobic
      pierwszy!!zobaczymy a dpo ginekolog mam isc na monitoring jesli teraz dzidzi nie
      bedzie!!!
      dziewczyny jesli wiecie cos na powyzsze pytania odpiszcie czekam!!
      pozdrawiam serdecznie
      • dagps Re: PCO 06.01.06, 17:41
        po pierwsze to link wam zly dalam wiec prosze jak juz ktos tam wejdzie to niech mnie wylogujesmile i dopiero pisze i czyta, blagamsmile

pecherzyki same w sobie nie musza nic zlego znaczyc, jesli jest owulacja i nie ma cech zespolu (same jajniki to nie zespol) to nie ma sie czym martwic.

jezeli masz 3 wyzsze kolejne temp od poprzednich 6 nizszych to ok, jezeli masz wykres caly w podskokach to nie jest ok. nie licza sie podskoki pojedynczych temp po kilka razy w cyklu.
        pokaz wykresy lekarzowi.
    • roza114 Re: PCO 06.01.06, 23:27
      Dzięki dagps!!!
      w pierwszej fazie cyklu mam niższą około 36,6 fazę temperatury w drugiej na
      poziomie około 37- obserwuje skok no ale w ciąży nie jestem!!!czekam raz
      cierpliwie innym razem mniej cierpliwie!!!!zrobie te testy owulacyjne to cos
      wicej sie dowiem no i oczywiscie lekarz oceni wykresy temperatury!!!
      mocno wierze że sie uda czego Tobie też życzę - dużo wiary i spełnienia marzeń w
      2006 roku!!!!!!
      dzięki
      • dagps Re: PCO 07.01.06, 10:55
        no to do przodusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka