Dodaj do ulubionych

przygotowanie do PCT

22.01.06, 17:55
Cześć!
czy któras z Was wie może, czy przed wykonaniem testu PCT wymagana jest
wstrzemięźliwość? Planuję jutro test, przytulanko musi byc przed poludniem,
ale dziś już testy owu pokazaly owulację, więc nie chcialabym dzis
próżnować...smile A z drugiej strony, jeśli się dziś poprzytulamy ( i jutro
przed testem też) to czy wynik nie będzie zafałszowany?
Obserwuj wątek
    • kate05 Re: przygotowanie do PCT 22.01.06, 18:48
      Dziewczyny podpowiedzcie proszę....
      • tekla12 Re: przygotowanie do PCT 22.01.06, 19:14
        Przed PCT wymagana jest 2-4 dniowa abstynencja.
        • kate05 Re: przygotowanie do PCT 22.01.06, 19:23
          dziękuję za odpowiedźsmile
          to niedobrze, bo wczoraj w nocy było przytulankosad a jutro test...
    • akinom74 Re: przygotowanie do PCT 23.01.06, 15:34
      Nie wiem czy myślimy o tym samym PCT - jezeli chodzi Ci o "test po stosunku" ,
      który najlepiej przeprowadzać w dniach owulacj to KONIECZNY jest ten stosunek a
      nie abstynencja płaciowa!!!! Test ten ma pokazac jak zachowują sie plemniki w
      śluzie kobiety, czy mają sznsę przez niego przeniknąć aby zajść w ciążę. Wynik
      testu dodatni oznacza że wszystko jest ok. Ujemny oznacza że plemniki nie mogą
      przeniknąć przez śluz, lub że są martwe (w moim przypadku ruszał sie 1 plemnik
      wszystkie pozostałe "wybiłam"). Test wykonuje się pomiędzy 6 a 12 godzin po
      stosunku, najlepiej zrobic go dwa razy (przez dwa miesiące) w dniach owulacji.
      A polega na tym że ginekolog pobiera trochę wydzieliny i bada pod mikroskopem
      co się stało z "żołnierzykami". Pozdrawiam.
      • tekla12 Re: przygotowanie do PCT 23.01.06, 17:10
        akinom74 napisała:

> Nie wiem czy myślimy o tym samym PCT - jezeli chodzi Ci o "test po stosunku" ,
        > który najlepiej przeprowadzać w dniach owulacj to KONIECZNY jest ten stosunek a
        >
        > nie abstynencja płaciowa!!!! Test ten ma pokazac jak zachowują sie plemniki w
        > śluzie kobiety, czy mają sznsę przez niego przeniknąć aby zajść w ciążę. Wynik
        > testu dodatni oznacza że wszystko jest ok. Ujemny oznacza że plemniki nie mogą
        > przeniknąć przez śluz, lub że są martwe (w moim przypadku ruszał sie 1 plemnik
        > wszystkie pozostałe "wybiłam"). Test wykonuje się pomiędzy 6 a 12 godzin po
        > stosunku, najlepiej zrobic go dwa razy (przez dwa miesiące) w dniach owulacji.
        > A polega na tym że ginekolog pobiera trochę wydzieliny i bada pod mikroskopem
        > co się stało z "żołnierzykami". Pozdrawiam.

Dokładna instrukcja:
        PCT wykonuje się 6-12 godz. po stosunku poprzedzonym 2-4 dniową abstynencją, w
        okresie 1-2 dni przed spodziewaną owulacją.
        Duża ilość nieruchomych plemników sugeruje istnienie żeńskich przeciwciał
        przeciwplemnikowych.
    • askad2 Re: przygotowanie do PCT 23.01.06, 16:33
      Witajcie dziewczyny

Mam miec robione ptc i wypada wizyta w 12 dc , czy to nie zawcześnie ?

I jeszcze moze troche dziwne pytanie, wiem ze po stosunku mam godzine leżec ale
      czy potem normalnie sie umyć ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka