Dodaj do ulubionych

PCOS - bedzie dzidziuś?

10.02.06, 09:22
Dziewczyny mam Pcos - powiedzcie jak wyglada leczenie i jakie mam szansę na
dzidziusia
Obserwuj wątek
    • dagps Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 10.02.06, 10:12
      jezeli masz owulacje to do zajscia nie tzreba zadnego leczenia, jesli nie masz tzreba ja stymulowac, kilka lekow jest, szanse tez, jezeli masz klopoty z curem i insulina tez jest lek. damy rade. zapraszam na nasze forum:
      pco.enarea.com/forum/index.php
      • zona29 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 10.02.06, 21:19
        Dagps chciałabym mieć troche Twojego optymizmu.W środe byłam u lekarza i powiedział że moe mieć owu 1 lub 2 razy w roku.Czekam właśnie w kolejce do szpitala na hsg.Staramy sie od 9 miesięcy mam pco wyników ,męża jeszcze nie odebraliśmy.Mam wrażenie że ktoś odciął mi skrzydła.W tym cyklu biore znowu clo i mam pierwsze usg(aby spr.czy mam owu)Teraz jeszcze biore Luteine na wywołanie @ i czuje sie okropnie pozdrawiam i życze dużo wiecej energii niż ja mam
        • habby Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 10.02.06, 21:24
          Jojo58, ja również mam PCOS, i jestem w ciąży, trochę walczyłam o to, ale udało
          sięsmile)))))) Jeśli jakoś mogę pomóc pisz na privasmile

Pozdrawiamsmile
          • dagps Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 11.02.06, 12:02
            zona nasza owulacja moze rownie dobrze jak byc 13 razy w roku byc i 2 razy w roku albo (mi tak powiedzial wolczynski) 1 na 5 lat. skad on moze wiedziec ile bedziesz miala w roku owulacji??? moze wcale, moze wszystkie jak zdrowa kobieta. to tzreab zobaczy. a jak jest rzadko, to stymulowc. powodzenia, trzeba sie tzrymac nadziei.
          • agakra Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 11.02.06, 16:16
            habby napisała:

> Jojo58, ja również mam PCOS, i jestem w ciąży, trochę walczyłam o to, ale udało
            >
            > sięsmile)))))) Jeśli jakoś mogę pomóc pisz na privasmile
            >
            > Pozdrawiamsmile
            >
            Ja też mam pco a Kasia ma 2,5 miesiąca. Najpierw się porządnie przebadaj i
            możesz przejść na diet Montignac, bo nasza choroba ma związek z wytwarzaniem
            insuliny przez trzustkę, tzn. za dużo jej wytwarza i stad robią sie te cholerne
            pecherzyki.
            Zobaczysz, ze sie uda
            >
            • zona29 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 11.02.06, 16:42
              Agakra powiedz coś więcej o diecie.pierwszy raz o niej słysze. dzięki pozdrawiam
              • agakra Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 10:54
                zona29 napisała:

> Agakra powiedz coś więcej o diecie.pierwszy raz o niej słysze. dzięki
                > pozdrawiam

ogranicza się złe węglowodany
    • margretm Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 11.02.06, 17:18
      Witam.
      Problem PCO znam od podszewki, i w maju będzie drugi dzidzuś! Syn ma 22
      miesiące i czekamy na siostrzyczkę! Leczylam sie kilka lat ale dopiero po
      trafieniu do Gamety w Lodzi bylam porządnie zdiagnozowana. PCO to problem
      związany z jajnikami, ich budową, hormonami i w związku z tym owulacją.
      Owulacja może być nawet co miesiąc, problem w tym czy jest ona
      pelnowartościowa. Ja mialam odwrócony stosunek hormonów (myślę, że typowe
      symptony choroby znasz). Leczenie farmakologiczne nie pomoglo, pomogla
      laparoskopia. Po 4 miesiącach bylam w ciąży. Na ten temat mogę naprawdę wiele
      jeszcze napisać, bo jest o czym.
      Pozdrawiam!
      • dagps Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 09:23
        na forum do ktorego lonk podalam jest wszystko. dieta rowniez. bez moich kochanych dziewczyn z ktorymi sie tam wspieramy nie bylabym taka optymistka.
      • nanna75 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 16:09
        Ja tez mam PCO. Leczylam sie dlugo hormonalnie i to nic nie dalo. Tez trafilam
        do Gamety i w pierwszym cyklu po laparoskopii zaszlam w ciaze. Jak moja corka
        miala rok to zaszlam naturalnie w druga ciaze. Teraz staram sie o trzecie. Jak
        widac z PCO mozna miec dzieci, tylko trzeba trafic na dobrego lekarza i
        odpowiednie leczenie.
        Zycze powodzenia.Nanna
    • justysia111 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 16:13
      ja tez mam PCOS i bede miała 2 dzidziusie.to nie wyrok.najwazniejsze to trafić
      na dobrego lekarza.pozdrawiam
    • anmi8 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 20:49
      Leczylam sie w sumie pol roku (pomijajac okres na wyrownanie rozszalalych
      hormonow), stymulowanie owulacji, potem zastrzyk na pekniecie pecherzyka. W
      ciaze zaszlam w zasadzie w przerwie brania lekow. Chwile przed tym faktem mialam
      robione hsg. Dr mowil, ze maja w klinice kilka pacjentek, ktore zaszly w ciaze
      zaraz po tym badaniu. Ze nastepuje pobudzenie szyjki, (nazwal to "wyciagnieciem
      szyjki"), ze to z kolei pobudza dalej produkcje hormonow. Tak wiec moja ciaza
      jest w zasadzie szczesliwym trafem, kiedy to nie musialam mierzyc temperatury,
      nic nie musialam brac na wywolanie owulacji, nie biegac na usg czy pecherzyk
      dojrzewa, nie brac zastrzyku, nie myslec o komorce jajowej i plemniku, po prostu
      totalnie sie wtedy wyluzowalam i mialam nabierac przez 3 miesiace sil na
      kolejne pol roku leczenia. Dzisiaj moj synek ma 13 miesiecy. Mam nadzieje, ze
      jakims szczesliwym cudem bedzie mial kiedys rodzenstwo.
    • mar414 Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 20:53
      dziewczyny mam pcos ale mam owulacje , biore clo , pregnyl, a jezeli w tym
      cyklu nic nie wyjdzie w przyszłym m-cu ide na hsg, w którym d.c. najlepiej
      zrobic hsg?
      • dagps Re: PCOS - bedzie dzidziuś? 12.02.06, 20:58
        hsg zaraz po miesiaczce, powinien to pwoeidziec twoj lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka