27.04.06, 10:25
Mam do Was pytanie zanim udam się na kolejną falę badań. Czy pomimo skoku
temperatury, ładnego śluzu, dobrych wyników hormonalnych, można mieć
schorzenie typu endometriozę itp. Nie wiem co mam robić, bo nie chcę bez
sensu poddawać się zabiegom, moze jesteście w stanie mi coś napisać. Moim
problemem jest nadwaga, ale ginka nie stwierdziła PCO. Nie wiem co teraz
robić, czy już IUI czy jakieś leczenie (moja ginka przez 3 miesiące kazała mi
brać antyki na polepszenie owulacji). Mam wizytę na 01-06 i chciałabym coś
zacząć robić sensownego, a nie tylko czekać.

Pozd J
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: obawy :( 27.04.06, 10:32
      u mnie mimo skoku temperatury, ładnego śluzu, dobrych wyników hormonalnych, nie
      dochodzi do owulacji-mam syndrom LUF-niepękającego pęcherzyka,co moze być
      wynikiem endometriozy,miałam laparoskopię 1,5 roku temu,po wykryciu kolejnej nie
      malejącej torbieli...
      • juja2103 Re: obawy :( 27.04.06, 10:47
        A czy zwykłe USG wykrywa torbiele i mięśniaki? Trochę boję się, że czeka mnie
        laparoskopia w celu stwierdzenia co jest nie tak! A czy branie leków na poprawę
        owulacji itd. choć trochę pomaga i czy jest sens czekać?
        J
    • to-ja-007 Re: obawy :( 27.04.06, 11:08
      Endometrioza powoduje wzrost jednego z markerow nowotworowych (CA125) - moze na
      poczatek zrob to badanie? Najlepiej w czasie miesiaczki.

Jesli chcesz cos robic a nie chcesz zabiegow/badan to polecam ziolka:
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30212
      pozdrawiam
      ula
      • juja2103 Re: obawy :( 27.04.06, 11:39
        Bardzo dziękuję za informacje, jak pewnie same wiecie szukanie przyczyny
        długotrwałych niepowodzeń jest stresujące, ale wyjśnienie i leczenie daje
        szanse.
        Zyczę wszystkim powodzenia. Ja jadę teraz na 3 tygodniowy urlop i zabawie się a
        po powrocie zabieram się za badania.
        pozd justa
    • jola733 Re: obawy :( 27.04.06, 11:49
      dlaczego myślisz że masz endometriozę? masz jakieś objawy?nadwaga nie swiadczy
      o endometriozie.
      • juja2103 Re: obawy :( 27.04.06, 11:54
        Mam bolesne cykle, kilka dni przed też mnie ćmi, mam obfite miesiaczki no i już
        sama nie wiem, szukam powodu dla którego nie mogę mieć dzieci, zeby szybciej go
        wyleczyć.
        Fakt jest taki, ze mój mąż też ma słabe nasienie, ale lekarze uważają że mamy
        jeszcze czas i nie chcą nas wysyłać na badania ani stymulować. Ja nie chcę
        czekać i sama szukam badań, które mogę zrobić w celu wyklucznia lub
        stwierdzenia chorób. Nikt nie jest w stanie powiedzieć mi co mam robić. Szukam
        poprostu pomocy w utorowaniu swojej drogi.

dzięki J
        • jola733 Re: obawy :( 27.04.06, 12:13
          nie wiem ile masz lat i dlaczego lekarze nie chcą Was wysyłać na badania? na
          usg gin. nie zauważył żadnych nieprawidłowości ? obfite @ i bóle przed i po@
          mogą świadczyć o endom. czasami podwyższone Ca 125 też może mówić o tym
          problemie.miałaś badane hormony?nie trać czasu smile
          • juja2103 Re: obawy :( 27.04.06, 12:25
            Na USG trans wszystko ok. bez zmian, guzków, torbieli i mięsniaków. Endometrium
            prawidłowe i jajniki na miejscu! Hormony w normie! Moze wiesz co teraz mam
            robić, nie chce sama pchać się na stół. Mam 26 lat i za duzo myślę o dziecku.
            Może za dużo czytam na forum i wszystkie choroby widzę u siebie. Naprawdę
            potrzebuję dobrej doktorki do pokierowania dlaszych badań, chyba, ze ktoś mi
            pomoże.
            J
            • jola733 Re: obawy :( 27.04.06, 12:32
              nie wiem co Ci doradzić .skoro na usg jest wszystko dobrze...hormony ok. to
              spokojniesmilena tym forum jest ranking miast sprawdż może jakś dziewczyna mieszka
              w pobliżu Twojej miejscowości i poleci Ci dobrego gin. powodzenia smile
              • juja2103 Re: obawy :( 27.04.06, 12:35
                Dziękuję. Życzę Tobie powodzenia w staraniach.

j
    • jurb11 Re: obawy :( 27.04.06, 14:23
      Witam,ja tęż sie staram o dzidzie od kilku lat. Jestem otyła i moja ginekolog
      stwierdziła że musze schudnąć bo to ułatwi zajście w ciąże. Może i u Ciebie
      przyczyną niepłodności jest nadwaga właśnie. Ja oprócz tego mam zaburzenia
      hormonalne. Życze powodzenia
      J

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka