agatta-a1 09.05.06, 08:36 krople poprawiające płodność moze któraś w Was brała??? jeśli tak to z jakim skutkiem, proszę o opinie na temat tego "leku" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagps Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 08:59 jak problem tkwi w prolaktynie - polecam, ajk jest to np pcos - gdzie jest wysokielh, to nie polecam, moze zrobic wtedy wiecej szkod niz pozytku - poczytaj o niepokalanku mnisim - glowny skladnik. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 10:14 Bralam na problemy z piersiami i odradzam. Lepsze sa castagnus/agufem etc. Powinny dzialac obnizajac prolaktyne - wiec jesli ktos ma prolaktyne w porzadku to nie ma sensu brac. Moim zdaniem castagnus/agufem dzialaja szybciej i maja mniej skutkow ubocznych. Po mastodynonie efekty dopiero widac bylo po 3 miesiacach brania i mialam okropne bole glowy oraz zawroty glowy. Po castganusie nie mialam takich skutkow ubocznych. Aha lepiej nie brac zadnego z tych lekow non-stop bo moga powodowac cienkie endometrium. Dlatego lepiej brac po owu. pozdr. ula Odpowiedz Link Zgłoś
agatta-a1 Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 10:35 to ja juz zgłupiałam i nie wiem co robić. zaczęłam je brać ale nie wiem czy dobrze robię. ostatnio (od dwóch miesięcy) mam dwudniowe plamienia przed @, lekarz to zbagatelizował. a jeśli to niski progesteron to nie wiem czy te krople mam brać czy nie. biorę je dopiero od 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 11:42 Najczestsza przyczyna takich plamien jest niedomoga lutealna, ktora jest zwykle spowodowana brakiem owulacji. Czasami (wg mojej gin.) mozna ja miec mimo owulacji np. przy leczonej niedoczynnosci tarczycy, ew. chorobie Hashimoto (autoimmunologiczna choroba tarczycy). Podwyzszona prolaktyna moze blokowac owulacje wiec byc moze jest sens stosowac ktorys z tych lekow u Ciebie. Jednak lepiej zbadac ta prolaktyne (i jak bedzie w okolicach polowy normy to nie ma sensu brac nic na jej obnizenie). pozdr. ula Odpowiedz Link Zgłoś
pwalewska Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 15:47 mnie też lekarz przepisał mastodynon, ale na kłopoty z piersiami, a dokładnie mastopatię!nie wiedziałam, ze ten lek może mieć inne zastosowanie!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Mastodynon, brałyście?????????????????? 09.05.06, 16:02 a no moze, to samo kropelki perionorm, niby fajne efekty, ale raczej nie w skomplikowanej nieplodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś