Dodaj do ulubionych

cykl bez owu?

29.05.06, 18:51
witajcie dziewczyny?mam pytanie? czy czesto u kobiet ,ktore maja problemy z
torbielami wystepuja cykle bez owulacji?czy to ma cos wpolnego ze soba?bo moj
gin ostatnio mi stwierdzil torbielke 3cm w prawym ,a dzis bylam w 13dc i moj
pecherzyk mial 12mmx10mm a @ mam co 28dni.czy czesto u zdrowych kobiet
zdazaja sie cykle bez owu?
Obserwuj wątek
    • magia36 Re: cykl bez owu? 30.05.06, 10:41
      Ja miałam torbiele i były one przyczyną cykli bezowulacyjnych. Poprostu torbiel
      powodowała, że nie było pęcherzyka dominującegosad Zrobili mi laparo. ale po
      miesiącu torbiel pojawiła się znowu. Udało mi się ją pokonać akupunkturą-
      naprawdę. maiłam już dość hormonów i tego wstrętnego samopoczucia więc
      odważyłam się na niekonwencjonalną walkę. Po akupunkturze miałam pierwszy,
      krótki (27dni) cykl i prawie bezbolesny okres. Teraz czekam czy zaowocuje to
      owulacją. Zyczę powodzenia
      • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 16:36
        A czy mozliwe ,ze jak nie mam tych torbieli to mam normalna owulacje?bo raz
        kiedys robilam sobie ten 5dniowy test owulacyjny i wyszlo mi ,ze owulacja
        byla.A na ostatniej mojej wizycie gin,stwierdzila ,ze nie bylo w tym cyklu
        owu.nie wiem czy powinnam sie denerwowac .Czy te testy owulacyjne sa wiarygodne?
        najwieksza torbiel jaka mialam,miala ok 5cm i strasznie mnie bolalo a gin kaze
        mi sie torbielami nie przejmowac,bo to czeste u kobiet.pozdrowienia
        • jola733 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:09
          dziwny ten twoj gin. torbiele to zawsze jakaś nieprawidłowośćsad i trzeba szukać
          przyczyny ich powstawania a tym bardziej jeśli chcesz zajść w ciązę ...
          • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:25
            to juz moj 5gin(ta 5cm torbiel spowodowala,ze z bolu wyladowalam w szpitalu,na
            drugi dzien juz jej nie bylo)teraz zmienilam gina ,i na ostatnie kontroli
            stwierdzil ,ze owu nie bylo ale jest torbielka 3cm ale nie mam sie nia
            przejmowac,bo 3cm to nic groznego.i brakiem owu tez nie mam sie przejmowac bo
            sa cykle bez owu!slyszalas cos o tym?
            • jola733 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:32
              a nikt nie mowił Ci o czymś takim jak endometrioza? jak długo starasz się o
              dziecko ?masz obfite i bolesne miesiączki ? przed@ mdłości lub bóle głowy ?
              • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:39
                od 2lat ale od niedawna zaczelam cos z tym robic.tak mam obfite i bolesne ale
                nie zawsze.,mdlosci i boli glowy nie mam.czasami mam bolesne stosunki ale tylko
                w jednej takiej pozycji.co to jest i jaki jeszcze sa tego objawy.pozdrawiam
                • jola733 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:42
                  wiesz, radzę Ci iśc do dobrego gin. z porządnym usg.a miałaś robione badania
                  hormonów? ile masz lat?
                  • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:49
                    mam 26lat,robilam hormony
                    tzn.estradol,progesteron,tsh,elektrolity,prolaktyne .znasz sie moze troche na
                    wynikach?POZDRAWIAM
                    • jola733 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 17:56
                      trochęsmile napisz jakie masz wynik z normami smile inne dziewczyny też może zerkną smile
                      ale radzę szukaj dobrego gin. smile broń boże nie chcę Cię straszyć,ale ja
                      zwlekałam, bo mowili że będzie dobrze...
                      • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 18:07
                        wiesz ja dopiero co zmienilam gina.on dopiero zaczyna ze mna a mianowicie
                        zaczol od monitoringu.podaje wyniki poprzednio robionych badan.estadiol-289 w
                        14dc,norm.74-558.progest.-10.99 w 21dc norm.ok,7-22.tsh 2.36 norm nie pamietam
                        ale bylo ok 0.8-4.0.prolaktyna 14dc albo 21dc(juz nie pamietam) 26,40 norm. do
                        25.elektrolity w normie .pozdrawiam
                        • kasia7122 Re: cykl bez owu? 31.05.06, 18:15
                          sorrki tsh mialam 0.970
                          • elahoran Re: cykl bez owu? 02.06.06, 16:48
                            mam pco.ginekolodzy powiedzieli,że jestem niepłodna. 2 lata temu dałam sobie
                            spokój.Przypadkiem trafiłam na odchudzanie i okazało się,że jest kobieta we
                            wrocławiu, ktora układa dietę , miedzy innymi w PCO.Mam teraz 4 miesięczną
                            córeczke-bez jedzenia hormonów!!!Jak zaczęłam chudnac, to zaczely się owulacje,
                            ale bylo bardzo ciezko.Ciezka praca!!!
    • kasia7122 Re: cykl bez owu? 02.06.06, 21:44
      witam.dzis bylam u mojego gina i w 16 dc moj pecherzyk mial 25mm x 17mm.czyli
      bede miala owulacje?czy to jest zaduzo jak na pecherzyk?zna sie ktos na tym? bo
      ostatnio stwierdzil ze nici z owu bo mam 28dc.i w 14dc-mial12mmx10mm powinien
      byc wiekszy.a tu taka niespodzianka!czy to normalne ,ze tak urosl?czy to
      zapowiada jakas torbielke?ile powinien miec mm,za nim peknie.odpiszcie prosze,bo
      moj gin mi nic konkretnie nie mowi,tylko kaze sie nie denerwowac.pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka