Dodaj do ulubionych

INV w lipcu - kto ze mna?

17.06.06, 12:52
witajcie
po raz trzeci przystepuje do INV
trzymajcie kciuki dziewczyny!

rozpoczelam kuracje... i znow nadzieja

ktora z Was jeszcze??? trzymajmy sie razemsmile
Obserwuj wątek
    • andzia148 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 13:48
      Czesc.Ja jestem po pierwszej IUI ale za bardzo sie nie nakrecam czuje ze sie
      nie udało.Do nastepnego raczej nie będę podchodzic bo moja gin odradza ze
      względu na tragiczne żołnierzyki.Raczej bedziemy podchodzic do invitro.Lanino
      powiedz mi dokładnie jaki jest dokładny koszt invitra i czy jezeli za pierwszym
      razem Ci sie nie udało to nastepny raz miałaś z mrozaków ? I czy tyle samo
      płaciłas za drugim razem co za pierwszym ? A tak w ogóle jaka przyczyna u Was
      jest ? Słabych nasionek czy inna ? No i napisz mi jakie badania musiałas
      wczesniej zrobic ? Z góry Ci dziekuje no i będę trzymac za Ciebie kciuki.W
      koncu kiedys musi sie udac.
    • samanta25 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 14:48
      Trzymam kciuki smile) Ja jestem w trakcie długiego protokołu, drugi dzień
      stymulacji i jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec czerwca będę już po
      transferze

55 cykl starań
      długi protokół do ICSI
    • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:16
      witaj,
      ja sié dołączam. na razie jestem na antykach - długi protokół,
      30 czerwca delipheryna i póżniej zaczynam z gonalem F
      to mój pierwszy program i jednak lekko zaczynam być przerażona smile
      • monik39 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:32
        Ja jestem w trakcie oczekiwania na wynik (transfer miałam w poniedziałek). To
        moje pierwsze i mam nadzieję że ostatnie in vitro.
        Trzymam za Was dziewczyny kciuki.
        • jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:35
          okolo polowy lipca 3 transfer , 3 icsi. tym razem w bialymstoku. teraz koncze
          antyki.
          • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 17:44
            ja też w Białymstoku, w AM.
            tryzmam kciuki za nas wszystkie
            • jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 18:11
              a u Wolczynskiego czy Szamatowicza? ja u tego pierwszego. idziemy prawie rownosmile
              • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 08:38
                u Domitrza smile
                mam pytanie: jak (jeśli) bierzecie encortolon? ja się nie mogę dodzwonić do
                mojego lekarza i nie wiem od kiedy z tym zacząć..
                • jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 09:15
                  no to jest szansa , ze gdzies na korytarzu w gabinecie sie spotkamysmile
                  powodzeniasmile

p.s.
                  encortonu nie biore
                • samanta25 Re: encortolon 20.06.06, 09:48
                  Ja biorę encorton i brałam go już przy antykach, normalnie dziewczyny zaczynają
                  go z decapeptylem/diphereliną

55 cykl starań
                  długi protokół do ICSI
                  • anaika Re: encortolon 20.06.06, 09:55
                    już wiem, ja mam brać dopiero z gonadotropinami. czyli każdy inaczejwink
            • mila_do_nieba Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 18:36
              No ja też mam nadzieję podejść w lipcu. Na razie czekam na wyniki HIV,
              żółtaczka i inne cytomegalie i powiem szczerze że boje sie wyników. A jak
              wyjdzie mi że jestem nosicielem HIV albo zoltaczki typu C??? Normalnie boje sie
              okropnie ... Na razie jestem na cilestcie. Jeszcze jak @ sie skonczy musze
              zrobic posiew. Mam miec króki protokol.
    • lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 23:44
      Ja.
      Narazie biorę decapeptyl, w środą idę na wyniki i później sięokaże. Mam
      nadzieję na transfer w początku lipca (?)
      • lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 21.06.06, 20:38
        Od jutra chyba ruszam z Menpurem
      • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:31
        no to juz cała maszyna rusza. ja już się nie mogę doczekać, ale na razie
        jeszcze kilka badań przede mną a 30.06 delipheryna. z Gonalem zacznę 14 lipca,
        więc jeszcze szmat czasu..
    • calusek70 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:52
      W połowie lipca, zaraz po wakacjach zamierzam się umówić na 1-szą wizytę do Dr
      Domitrza...Już się nie mogę doczekać kiedy zakiełkuje we mnie życie smile))
    • calusek70 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:52
      W połowie lipca, zaraz po wakacjach zamierzam się umówić na 1-szą wizytę do Dr
      Domitrza...Już się nie mogę doczekać kiedy zakiełkuje we mnie życie smile))
    • lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 14:46
      No jak tam invitrówki. Ja biorę menopur (wzięłam już 4*3 amp) i decapeptyl.
      Estradiol 197. Kom. jaj 8 mm.
      zaczynam sie denerwować. Co u reszty?
      • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 15:24
        no u mnie cisza, bo dopiero w piątek delipheryna i po 14 dniach Gonal F.
        Ja w ogóle nic nie wiem o estradiolu sad więc nie wiem czy dobrze czy źle. Ale
        dopiero na samym początku stymulacji...
        Chciałabym już być na tym etapie... a nie tak zcekać i się niecierpliwić
      • samanta25 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 15:46
        Ja jestem już po punkcji, wczoraj ją miałam ok. 19-tej
        Zużyłam 19 gonali i 8 menopurów w ciągu 8 dni stymulacji i wyciągnęli ze mnie 3
        dojrzałe komórki. Dzisiaj dowiem się ile się zapłodniło

55 cykl starań
        długi protokół do ICSI
        • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 16:22
          trzymam kciuki. oby było jak najlepiej,
          chyba dosyć słabo się stymulowałaś.. możesz napisać co jets nie tak, ze in vitro.
          ja mam pcos i zagrożenie hiperstymulacji, więc boję sie strasznie, ze to
          wszystko w odwrotną stronę pójdzie sad
    • lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 13:40
      Wczoraj, po 6 dniach manopuru (po 3 amp) estradiol 402. Dostałam dawkę 5 amp i
      dalej biorę.
      Samanta - trzymam kciuki. Mam nadzieję że u Ciebie ilośc przeszła w jakość.
      Koleżanka ostatecznie miała 2 zarodki i ma bliźniaczki dwujajowe. 100% fuks,
      nie? Oby u Ciebie tez było OK. Informuj co i jak.
      • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 13:59
        a u mnie jakiś koszmar się zaczyna, dzisiaj odebrałąm badania a wsród nic
        zupełnie nieobowiązkowe w Białymstoku wyniki na cytomegalie. IgG 48AU/ml. jak
        na złość pani ginekolog nie uważała za słuszne zrobić IgM, więc nie wiem czy
        właśnie choruję, czy może już przeszłam infekcję. jednak poziom przeciwciał
        mocno podwyższony.. załamka.. na wyniki IgM czeja się pewnei kolejne 5 dni
        a jutro powinnam dostać delipherynę depot... co robić??
        • mila_do_nieba Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 14:31
          No ja w tym koszmarze siedze juz 3 tydzień. Z tym że na szczescie łykam jeszcze
          cilest i jestem 1 15 dc. Mi gin kazał zrobić IgM bez IgG twierdząc ze to nie
          różyczka na która choruje sie raz tylko można miec wtórne zakażenia dlatego mam
          zrobić IgM. No i zrobiłam już dwa razy i wynik mam wątpliwy! Kazał wiec dla
          pewnosci wyodrębnić wirusa z moczu, dzisiaj miałam miec wyniki, mocz oddałam w
          poniedziałek, a tu sie okazuje że badanie trzeba powtórzyć bo niestety jakis
          komórek za mało było i sie hodowla nie chciala zrobić! I dalej nie wiem nic!
          Muszę dowieźć znowu mocz i znowu tydzień czekać. Horror! I nie mam gwarancji
          czy w ogóle wyjdzie coś, bo czasem nie da sie zrobić tego badania (podobno
          bardzo często u dorosłych) No i wtedy zostaje jeszcze oznaczenie DNA
          cytomegalowirusa we krwi które kosztuje 280zl i sie cszeka kolejne 2 tygodnie
          na wynik! Ja nie moge w to uwierzyc normlanei
          • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 30.06.06, 08:11
            wczoraj przeszperałąm net w poczukiwaniu info o tej cholerze i oczom nie
            wierzę.. ile się może ciągnąć wyjście z tej cytomegalii. ja nie mam tyle czasu!
            teraz zcekam na wyniki IgM i jednak wezmę dzisiaj tą delipherynę, co najwyżej
            nie zacznę stymulacji za dwa tygodnie i mi cały plan runie...
            a najgorsze wtym wszystkim jest to, że konsultowałam to z 3 lekarzami i każdy
            mówi co innego sad
            to jakaś paranoja
    • anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 06.07.06, 12:15
      hej dziewczyny, co u was?
      u mnie totalna euforia bo IgM na cytomegalię wyszło ujemne więc jednak będziemy
      za chwilę do tego IVF podchodzić, choć już wszystko wisiało na włosku i była
      totalna rozpacz.. za tydzień zaczynam stymulację Gonalem... i po raz pierwszy
      zaczynam myśleć, że może jednak się uda smile
      • lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 06.07.06, 12:44
        Ja w końcu biorę dziś pregnyl i w sobotę (jak wszystko będzie ok) punkcja.
        Samanta już czeka na rezultat, ale ja jeszcze trochę. Cały czas boję sie
        hiperstymulacji, bo jestem nią zagrożona
        Co u reszty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka