lanina_6 17.06.06, 12:52 witajcie po raz trzeci przystepuje do INV trzymajcie kciuki dziewczyny! rozpoczelam kuracje... i znow nadzieja ktora z Was jeszcze??? trzymajmy sie razem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia148 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 13:48 Czesc.Ja jestem po pierwszej IUI ale za bardzo sie nie nakrecam czuje ze sie nie udało.Do nastepnego raczej nie będę podchodzic bo moja gin odradza ze względu na tragiczne żołnierzyki.Raczej bedziemy podchodzic do invitro.Lanino powiedz mi dokładnie jaki jest dokładny koszt invitra i czy jezeli za pierwszym razem Ci sie nie udało to nastepny raz miałaś z mrozaków ? I czy tyle samo płaciłas za drugim razem co za pierwszym ? A tak w ogóle jaka przyczyna u Was jest ? Słabych nasionek czy inna ? No i napisz mi jakie badania musiałas wczesniej zrobic ? Z góry Ci dziekuje no i będę trzymac za Ciebie kciuki.W koncu kiedys musi sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 14:48 Trzymam kciuki ) Ja jestem w trakcie długiego protokołu, drugi dzień stymulacji i jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec czerwca będę już po transferze ******** 55 cykl starań długi protokół do ICSI Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:16 witaj, ja sié dołączam. na razie jestem na antykach - długi protokół, 30 czerwca delipheryna i póżniej zaczynam z gonalem F to mój pierwszy program i jednak lekko zaczynam być przerażona Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:32 Ja jestem w trakcie oczekiwania na wynik (transfer miałam w poniedziałek). To moje pierwsze i mam nadzieję że ostatnie in vitro. Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 15:35 okolo polowy lipca 3 transfer , 3 icsi. tym razem w bialymstoku. teraz koncze antyki. Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 17:44 ja też w Białymstoku, w AM. tryzmam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 18:11 a u Wolczynskiego czy Szamatowicza? ja u tego pierwszego. idziemy prawie rowno Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 08:38 u Domitrza mam pytanie: jak (jeśli) bierzecie encortolon? ja się nie mogę dodzwonić do mojego lekarza i nie wiem od kiedy z tym zacząć.. Odpowiedz Link Zgłoś
jlo2 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 09:15 no to jest szansa , ze gdzies na korytarzu w gabinecie sie spotkamy powodzenia p.s. encortonu nie biore Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: encortolon 20.06.06, 09:48 Ja biorę encorton i brałam go już przy antykach, normalnie dziewczyny zaczynają go z decapeptylem/diphereliną ******** 55 cykl starań długi protokół do ICSI Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: encortolon 20.06.06, 09:55 już wiem, ja mam brać dopiero z gonadotropinami. czyli każdy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: INV w lipcu - kto ze mna? 18.06.06, 18:36 No ja też mam nadzieję podejść w lipcu. Na razie czekam na wyniki HIV, żółtaczka i inne cytomegalie i powiem szczerze że boje sie wyników. A jak wyjdzie mi że jestem nosicielem HIV albo zoltaczki typu C??? Normalnie boje sie okropnie ... Na razie jestem na cilestcie. Jeszcze jak @ sie skonczy musze zrobic posiew. Mam miec króki protokol. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 19.06.06, 23:44 Ja. Narazie biorę decapeptyl, w środą idę na wyniki i później sięokaże. Mam nadzieję na transfer w początku lipca (?) Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 21.06.06, 20:38 Od jutra chyba ruszam z Menpurem Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:31 no to juz cała maszyna rusza. ja już się nie mogę doczekać, ale na razie jeszcze kilka badań przede mną a 30.06 delipheryna. z Gonalem zacznę 14 lipca, więc jeszcze szmat czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
calusek70 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:52 W połowie lipca, zaraz po wakacjach zamierzam się umówić na 1-szą wizytę do Dr Domitrza...Już się nie mogę doczekać kiedy zakiełkuje we mnie życie )) Odpowiedz Link Zgłoś
calusek70 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 22.06.06, 08:52 W połowie lipca, zaraz po wakacjach zamierzam się umówić na 1-szą wizytę do Dr Domitrza...Już się nie mogę doczekać kiedy zakiełkuje we mnie życie )) Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 14:46 No jak tam invitrówki. Ja biorę menopur (wzięłam już 4*3 amp) i decapeptyl. Estradiol 197. Kom. jaj 8 mm. zaczynam sie denerwować. Co u reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 15:24 no u mnie cisza, bo dopiero w piątek delipheryna i po 14 dniach Gonal F. Ja w ogóle nic nie wiem o estradiolu więc nie wiem czy dobrze czy źle. Ale dopiero na samym początku stymulacji... Chciałabym już być na tym etapie... a nie tak zcekać i się niecierpliwić Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 15:46 Ja jestem już po punkcji, wczoraj ją miałam ok. 19-tej Zużyłam 19 gonali i 8 menopurów w ciągu 8 dni stymulacji i wyciągnęli ze mnie 3 dojrzałe komórki. Dzisiaj dowiem się ile się zapłodniło ******** 55 cykl starań długi protokół do ICSI Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 27.06.06, 16:22 trzymam kciuki. oby było jak najlepiej, chyba dosyć słabo się stymulowałaś.. możesz napisać co jets nie tak, ze in vitro. ja mam pcos i zagrożenie hiperstymulacji, więc boję sie strasznie, ze to wszystko w odwrotną stronę pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 13:40 Wczoraj, po 6 dniach manopuru (po 3 amp) estradiol 402. Dostałam dawkę 5 amp i dalej biorę. Samanta - trzymam kciuki. Mam nadzieję że u Ciebie ilośc przeszła w jakość. Koleżanka ostatecznie miała 2 zarodki i ma bliźniaczki dwujajowe. 100% fuks, nie? Oby u Ciebie tez było OK. Informuj co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 13:59 a u mnie jakiś koszmar się zaczyna, dzisiaj odebrałąm badania a wsród nic zupełnie nieobowiązkowe w Białymstoku wyniki na cytomegalie. IgG 48AU/ml. jak na złość pani ginekolog nie uważała za słuszne zrobić IgM, więc nie wiem czy właśnie choruję, czy może już przeszłam infekcję. jednak poziom przeciwciał mocno podwyższony.. załamka.. na wyniki IgM czeja się pewnei kolejne 5 dni a jutro powinnam dostać delipherynę depot... co robić?? Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: INV w lipcu - kto ze mna? 29.06.06, 14:31 No ja w tym koszmarze siedze juz 3 tydzień. Z tym że na szczescie łykam jeszcze cilest i jestem 1 15 dc. Mi gin kazał zrobić IgM bez IgG twierdząc ze to nie różyczka na która choruje sie raz tylko można miec wtórne zakażenia dlatego mam zrobić IgM. No i zrobiłam już dwa razy i wynik mam wątpliwy! Kazał wiec dla pewnosci wyodrębnić wirusa z moczu, dzisiaj miałam miec wyniki, mocz oddałam w poniedziałek, a tu sie okazuje że badanie trzeba powtórzyć bo niestety jakis komórek za mało było i sie hodowla nie chciala zrobić! I dalej nie wiem nic! Muszę dowieźć znowu mocz i znowu tydzień czekać. Horror! I nie mam gwarancji czy w ogóle wyjdzie coś, bo czasem nie da sie zrobić tego badania (podobno bardzo często u dorosłych) No i wtedy zostaje jeszcze oznaczenie DNA cytomegalowirusa we krwi które kosztuje 280zl i sie cszeka kolejne 2 tygodnie na wynik! Ja nie moge w to uwierzyc normlanei Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 30.06.06, 08:11 wczoraj przeszperałąm net w poczukiwaniu info o tej cholerze i oczom nie wierzę.. ile się może ciągnąć wyjście z tej cytomegalii. ja nie mam tyle czasu! teraz zcekam na wyniki IgM i jednak wezmę dzisiaj tą delipherynę, co najwyżej nie zacznę stymulacji za dwa tygodnie i mi cały plan runie... a najgorsze wtym wszystkim jest to, że konsultowałam to z 3 lekarzami i każdy mówi co innego to jakaś paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: INV w lipcu - kto ze mna? 06.07.06, 12:15 hej dziewczyny, co u was? u mnie totalna euforia bo IgM na cytomegalię wyszło ujemne więc jednak będziemy za chwilę do tego IVF podchodzić, choć już wszystko wisiało na włosku i była totalna rozpacz.. za tydzień zaczynam stymulację Gonalem... i po raz pierwszy zaczynam myśleć, że może jednak się uda Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: INV w lipcu - kto ze mna? 06.07.06, 12:44 Ja w końcu biorę dziś pregnyl i w sobotę (jak wszystko będzie ok) punkcja. Samanta już czeka na rezultat, ale ja jeszcze trochę. Cały czas boję sie hiperstymulacji, bo jestem nią zagrożona Co u reszty? Odpowiedz Link Zgłoś