Dodaj do ulubionych

lipcowe starania

04.07.06, 23:24
w ubieglym miesiacu dowiedzialam sie ze przyczyna moich dlugich cykli i
wypadania wlosow jest PCO. lekarz zalecil diete niskoweglowodanowa i starac
sie przez rok zajsc w ciaze a jak nie to zaleci inna metode "zajscia". mysle
ze takim sposobem trace tylko czas, bo moze jakbym zaczela brac jakies leki
to udaloby sie szybciej(mam juz 27 lat).osobiscie daje sobie czas do
pazdziernika 2006 a jak nie to ide do innego gina i niech mi pomaga jak moze.
zrobie wszystko do tego czasu by zgubic 10 kg-teraz waze 74 kg, ale boje sie
ze sama waga na minus nic tu nie da. czy komus udalo sie zajsc w ciaze tylko
po zgubieniu kg???no i lipiec jest pierwszym miesiacem moich staran o
dzidzie, ktos dolacza???
Obserwuj wątek
    • dagps Re: lipcowe starania 05.07.06, 08:09
      ja nie pisze ze dolaczam, chyba ze liczy sie jak ktos wczesniej zaczal,a chce byc z toba w lipcu i razem isc dalejsmile damy rade wszystkie kielbasiasmile mysle ze dobrze robisz, w pcos warto zaczac wczesniej niz po roku i warto zebys miala hormony zbadane. ale tez dobrze robisz ze dajesz sobie czas i szanse naturzesmileszybkiego i harmonijnego chudniecia i uroczej ciazysmile
      • mgurniak Re: lipcowe starania 05.07.06, 08:14
        ja sie staram ....od roku ......w lipcu tez sie bede starała sad chociaż coraz gorzej ze mna sad wpadam w jakas depresje...
    • tymonka30 Re: lipcowe starania 05.07.06, 10:12
      Przy PCO może być różnie, albo się uda szybko ale przerodzi w lata starań.
      Chyba lepiej się nastawić psychicznie na to drugie i miło zaskoczyć jak co niż
      co m-c cierpieć. Łatwo mówić gorzej wykonać. Sama sobie to powtarzam cały czas
      a jak przychodzi do monitoringu to jestem cała nerwowa. A potem wkurzona przez
      kilka dni jak się nie uda. Jak dochodzę do siebie to już jest znowu monitoring
      i znowu w kółko to samosmile Ale schudnąć warto.
      • remka1 Re: lipcowe starania 05.07.06, 22:16
        Dołączam do tego grona jako intensywnie starająca się przez cały okres wakacji
        (nie tylko w lipcu). Wszystkim życzę powodzenia i mile spędzonych chwil z
        mężem/partnerem. Powiedzcie jeszcze (skoro już mowa o chudnięciu) czy waga ma
        wpływ na możliwość zachodzenia w ciążę????
        • tymonka30 Re: lipcowe starania 06.07.06, 07:46
          Istnieje pośredni związek między nadwagą i otyłością a kłopotami z zajściem w
          ciążę. Nie jest jednak tak, że to nadmierna masa ciała jest przyczyną
          bezpłodności. Problemy z zajściem w ciążę otyłych kobiet w wieku rozrodczym są
          zwykle objawem zaawansowanego stadium choroby o nazwie zespół policystycznych
          jajników.
          Poza tym poczytajcie sobie jeszcze na co wpływ ma otyłość, bo wpadły mi w rękę
          przy okazji 2 art.:
          www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3297,0,23,Nadwaga%20i%20oty%C5%82o%C5%9B%C4%87%20pogarszaj%C4%85%20wyniki%20perinatalne.
          www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3455,0,25,Palenie%20papieros%C3%B3w%20i%20nadwaga%20-%20negatywne%20czynniki%20prognostyczne%20III%20stadium%20nab%C5%
          82onkowego%20raka%20jajnika.
          • dagps Re: lipcowe starania 06.07.06, 07:58
            cukrzyca, wrodzony pzrerost nadnerczy i inne dzaidy poza pcos to tez moga byc. samo to ze ktos wazy 5 kilo wiecej nizby chcial ie ma wplywu, sama nadwaga tez niekoniecznie, bo moze byc tylko wynikiem trybu zycia (w ktorym predzej czy pozniej i tak pojawia sie rozne choroby).
          • remka1 Re: lipcowe starania 06.07.06, 13:34
            Dzięki wielkie za odpowiedź, za linki. Przeczytałam uważnie.Znalazłam kolejne
            miejsce, gdzie można zdobyć wiele cennych informacji. Ostatnio straszliwie się
            w tym wszystkim rozczytuję. Masa jest tych wszystkich wiadomości, z których
            właściwie większość ludzi chodzących po tym świecie nie zdaję sobie sprawy. Po
            prostu mają dzieci i już...bez żdanej wiedzy...Zazdroszczę tym szczęściarzom.
            Jeszcze raz dzięki serdeczne.
            • tymonka30 Re: lipcowe starania 06.07.06, 14:38
              Gdyby nie internet to żyłybyśmy też w niewiedzy, bo gin nigdy wszystkiego nie
              wytłumaczy.
    • mysia1979 Re: lipcowe starania 07.07.06, 12:55
      Witam, ja takze sie bede w lipcu starac, a staramy sie juz od 1,5 roku.
      Za 3 tyg wyjezdzamy na urlop, kto wie moze jak sie odpreze i przestane
      caly czac o tym myslec, zdazy sie jakisc cod.

Pozdrwaiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka