Dodaj do ulubionych

laparoskopia w CM Damiana

07.07.06, 19:27
Witam,
Jestem nowa na tym forum, ale juz dosc doswiadczona w walce o dzidzie - 3
lata.
Poniewaz 3 inseminacje nie daly efektu (maz wyniki OK, ja- wszystko ok za
wyjatkiem cienkich i dlugich jajowodow co zostalo stwierdzone na HCG) a w
peryspektywie pozostaje mi chyba tylko in vitro chcialabym jeszcze wykonac
laparoskopie aby wykluczyc endometrioze.
Stad pytanie, czy ktoras z Was miala robiona laparoskopie w CM Damiana - jaki
koszt, i jak oceniacie jakosc wykonania badania
Obserwuj wątek
    • ka_katka Re: laparoskopia w CM Damiana 07.07.06, 19:47
      Miałam kiedyś robioną laparoskopię właśnie u Damiana, żeby się upewnić, że mam
      nadżerkę. Było to ładnych parę lat temu dlatego o kosztach nic ci nie podpowiem
      ale zadzwoń i zapytaj. Sam zabieg był ok - bezbolesny, szybki i sprawny.
      Niestety jak się upewnili, że to nadżerka gin z Damiana dał mi namiary na super
      fachowca - swojego kolegę oczywiście do jakiegoś obskurnego gabinetu na Ochocie
      - facet spieprzyła sprawę i musiałam powtarzać zabieg u innego. No ale nie o
      tym. Damian ok ale nie daj sie namówić jak ja na jakiś cud lekarzy
    • otylkaa Re: laparoskopia w CM Damiana 11.07.06, 12:55
      andzia273 czy zdecydowalaś sie na laparo w CM Damiana? Napisz cos więcej(możesz
      na priva)- tez czeka mnie decyzja czy robić w Damianie czy szukać gdzie indziej
      (na NFZ)
      • andzia273 Re: laparoskopia w CM Damiana 12.07.06, 10:19
        Czesc Otylkaa,
        Co do laparo to jestem w wielkiej rozterce: w Novum w ktorym sie lecze
        zdecydowanie odradzaja sugerujac INV, mam zamiar jeszcze skonsultowac w
        Invimedzie
    • klusqa Re: laparoskopia w CM Damiana 12.07.06, 21:24
      Miałam laparo w lutym tego roku i rozpoznawałam ceny w różnych klinikach - w
      Damianie jest najdrożej.
      • otylkaa Re: laparoskopia w CM Damiana 13.07.06, 07:19
        A nie zastanawiałaś sie nad szpitalem (NFZ), a jeżeli nie to dlaczego?

Pozdrawiam
        • agnesx6 Re: laparoskopia w CM Damiana 13.07.06, 12:29
          W invimedzie też będą sugerowali in vitro, ja się tam leczę i właśnie takie
          zalecenia dał mi lekarz. A ja się zastanawiam, czy słusznie, bo może najpierw
          warto spróbować laparoskopii, a dopiero potem lub na końcu in vitro - jednak to
          całkiem spory wydatek.
          • otylkaa Re: laparoskopia w CM Damiana 13.07.06, 12:33
            Z tego co wiem, lekarze z Invimedu zalecają laparoskopię przed in vitro
            (przynajmniej jeden, ktorego znam ;D). jest to standard na świecie. Ale jak
            ktoś chce to może przsyąpić do in vitro bez laparo... jego wybór. Ja osobiście
            jestem za laparo ;D
            • andzia273 Re: laparoskopia w CM Damiana 13.07.06, 13:43
              Czesc Dziewczyny,
              Wczoraj bylam w Novum, gdzie stanowczo odradzali laparo, mowiac ze przynosi
              wiecej szkod niz korzysci (twierdza ze jezeli laparo wykaze ze jajowody sa
              drozne i wszystko ok a ciazy nie ma to i tak pozostaje inv, a jesli w wyniku
              laparo okaze sie ze sa zrosty i endo to laparo nie jest gwarancja usuniecia
              zrostow, lekarze w Novum sa zdania ze po laparo jest trudniej z inv).
              Jutro mam konsultacje w Invimedzie.
              Osobiscie uwazam ze inv to jest ostatecznosc i lepiej wszesniej zrobic laparo
              (w moim przekonaniu utwierdza mnie opinia eksperta z Bialegostoku przeczytana
              na forum nasz-bocian, ktory zdecydowanie sugeruje laparo przed decyzja o inv).
              Co do wyboru kliniki to panicznie boje sie szpitali panstwowych, warunkow w
              nich panujacych, podejscia personelu do pacjentow dlatego od razu pomyslalam o
              zrobieniu laparo prywatnie, a Damian jest jedyna znana mi prywatna klinika w
              WArszawie, ktora ten zabieg wykonuje - szczerze mowiac ja poruszam sie w W-wa
              troche jak dziecko we mgle, bo 5 lat mieszkalam za granica, wiec jesli macie
              jakies sugestie co do miejsca wykonania laparo w W-Wa to bede bardzo wdzieczna.

• agnesx6 Re: laparoskopia w CM Damiana 13.07.06, 14:31
                Właśnie w invimedzie, gdzie się obecnie leczę, zalecili mi in vitro bez
                proponowania laparoskopii. Wzbudza to we mnie wątpliwości, bo jak się czyta to
                forum, to jest tu kilka wątków, gdzie dziewczyny opisują, że po laparoskopii
                zaszły w ciąże. Oczywiście nie ma gwarancji, ale przy in vitro również nie ma.
                Mam zamiar jeszcze pójść na konsultacje do innego lekarza, bo dla in vitro to
                też ostateczność. Przyłączam się do prośby o różne namiary, gdzie prywatnie lub
                państwowo (tylko w krótkich temrinach) i oczywiście dobrze, można wykonać
                laparoskopię. Dziękuję z góry za informacje.
                • andzia273 Re: laparoskopia w CM Damiana 14.07.06, 20:34
                  właśnie wróciłam z wizyty w Invimedzie i szczerze mówiąc jestem bardzo
                  zadowolona - wprawdzie mam zalecenie do wykonania laparoskopii, ale
                  przynajmniej uważam że jest to uczciwe podejście bo wyniki laparo wykażą czy
                  jest sens starać się natutalnie (jeśli z jajowodami wszystko OK), czy pozostaje
                  tylko inv.
                  Polecono mi wykonanie laparo w szpitalu na Inflanckiej u Pana ordynatora
                  Sikory - stąd moje pytanie czy któraś z Was ma namiary na prywatny gabinet Pana
                  Ordynatora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka