iwcia777 31.07.06, 10:51 daj znac. Ja ide w srode do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ljena do Lomre 31.07.06, 20:29 hej lomre,male sprostowanie, z tego co sie dowiedzialam to jest mozliwe ze twoj m mial chlam a ty nie. Ty jezeli wczesniej bralas jakies antyb dopochw czy doustnie to one mogly Cie wyleczyc. chl jest bardzo podstepna moze przetwac uspiona przez wiele lat i nie dawac zadnych objawow. Co wiecej zdarza sie ze kobieta ma negatywny wynik z wymazu z pochwy, szyjki i cewki bo a ma np zainfek jajowody .dowiedzialam sie tego z opracowania naukowego, moj maz mial zajecia na swojej specjalizacji z venerologii. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: do Lomre 31.07.06, 23:30 Nie wiem, dalej tej sprawy nie sprawdzałam. M wziął summamed, ale może powinnam zrobić badania jeszcze raz? Jak myślisz? Mam trochę ograniczony dostęp do kompa, bo mam dzieci na wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś
ljena Re: do Lomre 01.08.06, 21:57 hej Lomre, zarowno opracowania naukowe, forum dla ginekologow i lekarz z ktorym romawialam sugeruja ze powinno sie robic dwa testy na chlamydie, wazne zeby metody byly rozne wiec jak mialas pobierane wymaz to powinnas zrobidc jszcze badanie serologiczne ( badanie krwi na obecnosc przeciwcial W polsce najczesciej oznacza sie IgG i IgA) . zdarza sie ze badanie wymazu bedzie negatywne (jest kilka roznych metod badania wymazu i nie daja one 100% czulosci) a badanie serologiczne pozytywne. Nie mowie ze tak musi byc w twoim przypadku ale czasem sie po prostu zdarza i zeby miec stuprocentowa pewnosc niektorzy lekarze zlecaja dwa testy. Takze nie stresuj sie za bardzo, wiem ze jstes w ciazy i tym bardziej nie chce Cie stresowac. Nawet jakby co to jest bezpieczny antybiotyk do wziecia w czasie ciazy,. wiec glowa do gory. Nie potrafie Ci polecic zadnego laboratorium bo ja mieszkam teraz za granica. W ogole chcilam Cie zapytac jak sie miewasz. Napisalas ze masz u siebie dzieci teraz, to pewnie masz zejecie od rana do wieczora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: do Lomre 01.08.06, 23:30 Dzięki za wiadomości. Zapytam o to lekarza. Nie wiesz czym chlam. grozi w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
ljena Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 09:38 Chlamydia moze zwiekszac ryzyko porodu przedwczesnego i powodowac zapalenie spojowek u dzidziusia po porodzie. Nie powoduje wad . Takze nie przerazaj sie. Zeby wyelimonowac zbedne ryzyko i upewnic sie ze jest ok po prostu zrob badanie krwi na obecosc przeciwcial. Pozdrawiam goraco mame i dzidziusia w brzuchu. MAm nadzieje ze i ja sie doczekam. MAm podejrzenie niedroznosci jajowodow, reszta badan wzorowa. No i niedroznosc jest czesto spowodowana zrostami po zapaleniu chlamydia, stad moje zainteresow to bakteria. Wlasnie czekam na moje wyniki, wymazu i krwi. Potem to juz tylko laparo. milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:04 Ja wcześniej miałam laparo a po poronieniu i w sumie po roku o niej miałam już niedrożne jajowody, więc może to paskudztwo u mnie żyje. Tym zagrożeniem porodem przedwczesnym mnie zaintrygowałaś. Napisz jakie wyniki u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:05 No i żeby wszystko szczęśliwie się skończyło, trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
ljena Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:56 dzieki, wyniki wymazu juz w piatek ale na przeciwciala czekam do przyszlego tygodnia. ja robie te badania bo sie obawiam ze jak zrobie laparo i nawet jak mi je udroznia to jesli mam ta bakterie to udroznienie bedzie tymczasowe. sciskam tez trzymam kciuki zeby twoje przeciwciala byly ujemne. dlugo sie zastanwialm czy ci napisac o tym zebys je zrobila bo nie chcialam Cie sresowac dodatkowo, i tak juz wiele przeszlas na swojej drodze , ale wiem ze jak przeciwciala bylyby dodatnie to lek i po klopocie, inaczej mialabym poczucie zaniedbania, n o to tez trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś