julka20061 11.08.06, 15:15 Dziewczyny, jak uważacie jeśli moje badania są ok, czy do ICSI będę brała jakieś lekarstwa ??? Co to jest HSG (sorry za "głupie" pytanie), ale nie bardzo wiem o co chodzi a Wy jesteście specjalistkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesx6 Re: Pytanie 11.08.06, 15:16 HSG jest to badanie drożności jajowodów i nie ma głupich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: Pytanie 11.08.06, 15:28 Dzięki, a czy w przypadku kiedy u mnie jest wszystko OK, dosyć regularne cykle z wystąpieniem owulacji, badania morfologiczne, hormonalne i ginekologiczne w normie, to czy będę musiała robić HSG????? Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaitomek Re: Pytanie 11.08.06, 15:39 tak, badanie drożności jajowodów i przy okazji zdjęcie rentgenowskie macicy. czyli dowiesz się czy masz drożne jajowody i czy twoja macica jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: Pytanie 11.08.06, 17:21 Jesli od razu wiesz, ze bedziesz miala IVF lub ICSI, bez dalszych prob naturalnego zajscia w ciaze i bez inseminacji, to nie bedziesz musiala robic HSG. Droznosc jajowodow nie jest potrzebna do in vitro. Natomiast raczej na pewno bedziesz musiala robic histeroskopie - badanie wnetrza macicy, bo jej dobry stan jest konieczny dla in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś