aster74 29.09.06, 11:36 Hej dziewczyny! Powiedzcie mi jak to jest z męskim FH, jeśli wynosi ono 23,84?? Jakie są rokowania?? Oczywiście parametry nasienia bardzo słabe... Czy można wyregulować hormony i to poprawiłoby nasienie?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aster74 Re: Męskie FSH 04.10.06, 14:47 Dziewczyny... Podbijam, bo może któraś coś wie?? Żadnej mąż przy słabych wynikach nasienia nie miał robionych hormonów?? I nie wyszło żadnemu za wysokie FSH?? Co się wówczas robi?? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Męskie FSH 04.10.06, 15:01 Aster mój mąż ma słabe nasienie ale nigdy nie miał badanych hormonów. Tak teraz się zastanawiam i chyba każe mu to zrobić. Wam to zlecił jakiś urolog? Odpowiedz Link Zgłoś
aster74 Re: Męskie FSH 04.10.06, 15:07 Sama mężowi zaleciłam szkoda mi było czasu na latanie z różnymi badaniami i pojechaliśmy prywatnie zrobić cały komplet, żeby do lekarza udać się z pełną dokumentacją. W piątek wizyta, ale boję się jej... Jedni piszą, że to znaczy, że już nic nie pomoże, a w innych źródłach czytam, że można próbować leczenia hormonalnego... Dlatego miałam nadzieję, że dziewczyny napiszą coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar Re: Męskie FSH 04.10.06, 15:51 Mój M też ma słabe nasienie i do tego nie upłynnia się. Urolog powiedział, że można leczyć sterydami, ale kuracja jest bardzo kosztowna (około 1000zł/miesięcznie) i nie każdemu pomaga. Ale żaden urolog nie zlecał M badan hormonów- a odwiedził wielu specjalistów. Nie wiem czy wierzyć temu co mówi ten lekarz czy nie .... u androloga nie byliśmy. Przed nami usg jąder- może to będzie jakaś wskazówka. p.s. Od prawie 3 miesięcy faszeruję M salfazinem i wit. E. Jak powtórzymy badanie nasienia zobaczymy czy to cokolwiek pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Męskie FSH 04.10.06, 15:57 Mój był u trzech urologów. Żaden nawet nie wspomniał o tym. Pójdę Twoim śladem i wyślę swojego M Napiszę jak wyniki jak będziesz chciała. Odpowiedz Link Zgłoś