Dodaj do ulubionych

Reakcja na duphaston?

24.10.06, 16:23
od tego cyklu biore duphaston 14-25dc (przepisala mi go z powodu skróconych
cykli -mialam ostatnio 16dniowe) i zauwazylam od paru dni ze puchna i bola
mnie piersi (dzis 23 dc) czy wy tez tak mialyscie?
i czemu tak sie dzieje?
Obserwuj wątek
    • 56at Re: Reakcja na duphaston? 24.10.06, 17:04
      to reakcja na progesteron,spokojnie smile
    • nie_po Re: Reakcja na duphaston? 24.10.06, 17:05
      ja tez jestem na duphastonie i mam bolace piersi (ale bez przesady) i troche
      jakby pelniejsze. jakby, bo nie chce tego za bardzo analizowac, bo wydaje mi
      sie, ze takie objawy po hormonach nie do konca trzeba brac na serio. ja mam
      jeszcze chwilami drobne mdlosci.
      dzisiaj jest moj 23 dc. zamierzam testowac w sobote mimo, ze spodziewam sie
      okresu normalnie 31.10. po prostu 31.10 nie moge miec zludzen. wink
      • mezatkaap Re: Reakcja na duphaston? 24.10.06, 17:25
        Mam tak co miesiąc i nazywam to PMS-em smile uroki 2 fazy cyklu smile)
    • tymonka30 Re: Reakcja na duphaston? 24.10.06, 17:25
      W końcu to dodatkowa dawka hormonu dla organizmu... jakoś musi zareagować.
    • cassandra_cass Re: Reakcja na duphaston? 24.10.06, 21:23
      U mnie niestety to samo. Przez moment brałam to za obiaw możliwego zaciążenia.
      Dziś jest mój 18 dc a @ spodziewam się 01.11. bo cykle mam 26 dniowe. Piersi tak
      bolą, że w nocy budzę się przekręcając na drugi bok! Bolą już od dobrych 4-5
      dni! Trochę wcześnie! Na cyklach bez duphastonu bóle zaczynały się 4-5 dni przed
      spodziewaną @. Trochę jednak miałam nadzieję ale po tym wątku widze, że to
      normalka! ... hummm... a może ??? smile
      Pozdrawiam,
      Cass

• jula1232 Re: Reakcja na duphaston? 25.10.06, 07:33
      Po duphastonie zawsze puchł mi brzuch i bolały piersi!! I na dodatek kręciło mi
      sie w głowie!!!Ale da sie wytrzymać!!!
    • boninek Re: Reakcja na duphaston? 25.10.06, 09:39
      A ja dodatkowo miałam "humory", że sama ze soba nie mogłam wytrzymać.
      • gogolina77 Re: Reakcja na duphaston? 25.10.06, 20:01
        Dziewczynki czy biorąc progesteron dowcipnie ( Utrogestan 3xdziennie,jestem po
        3 IUI) można mieć takie same objawy jak po duphastonie doustnym?Chodzi mi o
        nudności,bóle jajników i brzucha.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam!
        • wiktoria33 Re: Reakcja na duphaston? 27.10.06, 13:45
          dzieki, bo juz sie troszke przejelam smile
          jak widac te cycki to TYLKO wina duphastonu,
          dzis moja ostatnia tabletka bo 25 dc a w poniedzialek @
          PS.
          utrogestan to tez progesteron, wiec reakcje beda podobne jak na duphaston
          • tekla12 Re: Reakcja na duphaston? 27.10.06, 13:55
            wiktoria33 napisała:

> utrogestan to tez progesteron, wiec reakcje beda podobne jak na duphaston
            Niekoniecznie, duphaston jest syntetyczny i przyjmowany doustnie, utrogestan
            naturalny i ordynowany dopochwowo. W związku z tym utrogestan jest lepiej
            wchłaniany i tolerowany.
    • cassandra_cass Re: Reakcja na duphaston? 27.10.06, 16:57
      21dc i 8 dzień na duphastonie i jest coraz gorzej... piersi bolą mnie tak, że
      ciężko mi się do nich dotknąć (jeszcze takich sensancji nie miałam!), obrzeram
      się wszystkim co wpadnie mi w ręce i ciągle mi mało, a dziś od rana brzuch mnie
      boli przez cały dzień dokładnie jak na @... Czy to oby na pewno normalne obiawy?
      Trochę zaczynam się denerwować. Jeszcze tylko dwa dni duphastonu jeśli nic się
      nie zmieni to zastanawiam się czy nie pójść przed @ do gina. Z drugiej strony
      nie chcę się wygłupić... Co myślicie???
      Cass
    • ivoral Re: Reakcja na duphaston? 27.10.06, 17:04
      To jeszcze nie sa "najgorsze" objawy jak na 1-szy cykl brania duphastonu. U
      mnie bylo jeszcze mocniej - mnostwo plamien, okropne bole glowy, wymioty,
      piersi bolaly tak ze nie moglam ich opuszkiem palca dotknac.
      Kazdy nastepny miesiac na duphastonie jest u mnie "lzejszy", coraz mniej tych
      objawow ubocznych.
      • cassandra_cass Re: Reakcja na duphaston? 27.10.06, 19:47
        No ja mam nadzieję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka