Dodaj do ulubionych

Czwarte nieudane IUI :(:(:(

06.12.06, 12:41
Nie wiem co daje robić???? dziś ide do lekarza i nie wiem jak mam z nim
rozmawiać, co dalej robić???? ostatnio chciał zreobić IUI na naturalnym cyklu
bez clo. zawsze brała clo. może to jest jakiś punkt zaczepienia. sama już nie
wiem. pęcherzyki u mnie rosną i pękaja bez clo. jak sądzicie czego jeszcze
mogę spróbować. Lekarz oczywiście namawia na in vitro ale ja się boję bo
słyszałam że pierwsze rzadko kiedy się udaje a nie mam jak na razie tyle
pieniędzy żeby móc sobie pozwolić na taki wydatek.
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 12:43
      Kaszubek, ja Ci powiem co ja zrobię. Na pewno będę zbierać kasę na in vitro,
      jak mi to IUI nie wyjdzie.
    • kaka154 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 12:46
      Cześc, wiem co czujesz jestem po 3 nieudanych IUI. Ale u mnie był problem i
      znasieniem m., oraz pęcherzyki mi nie pekały mimo pregnylu. Więc jesteś w
      sytuacji lepszej, jesli mozna w ogóle tak powiedzieć. Ja bym na Twoim miejscu
      jeszcze IUI próbowała. Sama podchodze do in vitro ze wzgledu na te niepekające
      pęcherzyki. A robiłas posiewy i wymazy z szyjki?
      Pozdrawiam i pocieszam.
      • kaszubek1979 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 12:58
        Posiewy robiłam przed badaniem na drożność jajowodów, okazało się ze mam
        bakterie ale dostałam lekarstwa i już wszystko jest ok. robiłam też badanie na
        wrogość śluzu i niestety wyszło ze mam wrogi śluz. dlatego myslalam ze
        inseminacja będzie jakimś sposobem, ale niestety widac że nie. na razie lekarz
        nie potrafi mi powiedzieć jaka jest przyczyna, mówił ze moze to stwierdzić
        dopiero przy in vitro. Łatwo mu powiedzieć.
    • kaszubek1979 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 13:01
      Posiewy robiłam przed badaniem na drożność jajowodów, okazało się ze mam
      bakterie ale dostałam lekarstwa i już wszystko jest ok. robiłam też badanie na
      wrogość śluzu i niestety wyszło ze mam wrogi śluz. dlatego myslalam ze
      inseminacja będzie jakimś sposobem, ale niestety widac że nie. na razie lekarz
      nie potrafi mi powiedzieć jaka jest przyczyna, mówił ze moze to stwierdzić
      dopiero przy in vitro. Łatwo mu powiedzieć.
    • ivoral Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 13:20
      Jednak zaleca sie robic do 5-6 iui i o ile mialabym drozne jajowody to
      robilabym chyba 6 (zakladajac, ze jednak niestety moze sie nie udac, ale oby
      sie udało), a dopiero potem ewentualnie zbieralabym na in vitro.
      Z drugiej strony wiem jak dołujące sa te nieudane iui (mialam 2 nieudane) i
      wiem jak sie czlowiek po tym czuje.
      Dlatego tez wzielabym przy tej decyzji swoj i M. stan - zastanowilabym sie czy
      jestem w stanie wytrzymac psychicznie te kolejne (mozliwe, ze nie udane) iui.

Co do stymulacji - jednak wszedzie sie pisze, ze przy stymulacji jest wieksza
      szansa, wiec na pewno robilabym stymulowane.

Oprocz clo mozna jeszcze stymulowac gonadotropinami (tak jak przy in vitro).
      Wtedy prawdopodobienstwo jest jeszcze wyzsze niz przy clo, ale koszt niestety
      tez. W zaleznosci od tego ile sie tych gonadotropin zuzywa koszt lekow do 1 iui
      moze dojsc nawet do poziomu 50% kosztu lekow in vitro.

Powodzenia.

• ata76 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 13:31
        Ivoral, to zależy, niektórzy lekarze zalecą 3-4 IUI.....Kaszubek a skąd jesteś,
        tak z ciekawości pytam
        • kaszubek1979 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 14:21
          jestem z Gdańska. Dzięki za odpowiedź na mój problem
          • ata76 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 14:30
            i pewnie leczysz się w Invikcie, bo tam faktycznie uważa się, że trzy- cztery
            inseminacje to już górna granica....szczerze powiedziawszy nie wiem jaka jest
            alternatywa dla in vitro....niestety
            • kaszubek1979 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 14:38
              a Ty ata76 skąd jesteś ??? jest tak jak piszesz, lekarz powiedział mi że 3-4
              razy i nie ma sensu robienia IUI, ale lekarzom łatwo jest mówić bo to nie zaich
              pieniądze się robi in vitro.
              • ata76 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 14:57
                tez Trójmiasto, a konkretnie Gdynia
                • frestre Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 15:05
                  jestem po 4 nieudaniej IUI - jestem z Gdańska. Podchodzę do kolejnej piątej(
                  podejrzewam, że i szósty raz tez podejdę). Gin powiedział, że 3,4 to minimum a
                  5-6 jest OK. Widzę zresztą, że przy każdym kolejnym IUI proces wygląda inaczej
                  ( teraz np. dostałam od Invicty jakiś lek, który biorę przez 6 dni - nie jest
                  to CLO - nie pamiętam nazwy ). POza tym pamiętam kobitki, które pisały, że
                  zaszły np. przy 6 IUI
                  także do dzieła smile))
                  • ata76 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 15:14
                    z tego więc wynika, że ilość inseminacji jest dopasowywana pod pacjentkę, lub
                    każdy lakarz ma swoją koncepcję/mój na ten przykład uważa, że nie ma sensu robić
                    więcej niż 4 inseminacje/
                    • kaszubek1979 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 15:24
                      czyli jak z tego wniosek, nie musimy robić tego co chca lekarze tylko tego co
                      my chcemy, w koncu my za to płacimy. a do kogo chodzicie do invikty?? do
                      jakiego lekarza. ja do Piątkowskiego
                      • frestre Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 06.12.06, 15:28
                        Śliwiński
                      • ayelet Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 07.12.06, 13:56
                        Ja mam pco i jak mi nie wyszła inseminacja to zrobiłam laparo i w pierwszym
                        naturalnym cyklu zaszłam w ciążę. Inseminacja była oczywiście na clo. I
                        popatrzcie inseminacja w dniu owulacji (powinna przynajmniej teoretycznie dawać
                        więcej szans na ciążę niż seksik) a jednak się nie udało a potem laparo, kiedy
                        cykle były naturalne zaskoczyło od razu.
    • ewik110 Re: Czwarte nieudane IUI :(:(:( 08.12.06, 17:20
      Ja jestem po 3 nieudanych IUI, teraz za 2 dni okaze sie czy 4 sie udala czy nie.
      jakos tak czuje , ze nie..
      Ale mimo iz moja gin tez twierdzi, ze po 4 nieudanej IUI nalezy powaznie
      rozwazyc in vitro, ja postanowilam ze do 6 razy sztuka.
      jakos tak boje sie in vitro...

Pozdrawiam Was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka