beata334 08.12.06, 21:03 czesc mialam podwojna inseminacje wczoraj i dzis podobno dla lepszego efektu czy mozecie dziewczyny mi napisac jakich pierwszych objawow powinnam sie spodziewac i kiedy w razie ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka761 Re: do dziewczyn w ciazy 08.12.06, 21:26 Ja bym radziła nie doszukiwać się objawów ponieważ zwyczajnie może ich nie być.Tak było u mnie,kompletnie nic nie wskazywało że mogę być w ciąży a jednak...jakiekolwiek objawy pojawiły się ok 7-8 tyg ciąży.Wiem,że trudno jest czekać ale najlepiej będzie jak w dniu spodziewanej @ zrobisz test a teraz myśl pozytywniePowodzenia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
szyma13 Re: do dziewczyn w ciazy 09.12.06, 10:27 Dokładnie to samo bym radziła co alinka761, na początku może nie byc absolutnie żadnych objawów. Ja pierwszą ciążę przeszłam całkowicie bezboleśnie do 6 miesiąca, a w obecnej objawy pojawiły się dopiero w 5 tygodniu. Więc bądź dobrej myśli i zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. Choć w tej ciąży test najpierw wyszedł mi ledwie widoczny, a dopiero po kolejnych trzech dniach był w 100% widoczny. Także życze powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 00:26 kazda ciaza jest ponoc inna nie wiem wiele na ten temat bo o swojej domniemanej wiedzialam ze trwała dwa dni ...buuu...jedyny objaw to brak @ i beta 124 Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:42 Zgadzam sie z dziewczynami. U mnie nie bylo zadnych objawow. Pierwszym byla niewyrażna druga krecha na tescie sikanym. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:45 Iwonko, wybacz głupie pytanie, ale jak bardzo niewyraźna ta krecha była? I kiedy robiłaś sikanego? Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:59 Test robilam 13 dni po iui, 14 dni po podwojnym pregnylu. Byla bardzo, bardzo blada. W tym samym dniu wychoodzila juz beta. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 julia56 11.12.06, 12:01 Wybarwienie kreski nie zależy od stężenia hcg tylko od ilości moczu i sposobu barwienia testu. Test domowy można zrobić po 16 dniach od owulacji (o ile jest wiarygodny, ale to już inna bajka). Odpowiedz Link Zgłoś
szyma13 Re: julia56 11.12.06, 13:19 Ja robiłam test ten sam tj. tej same firmy w odlgłości 3 dni taką samą ilością moczy a jednak w zabarwieniu drugiej kreski była ogromna różnica, także nie wiem czym to było spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 13:25 sikany w ogole nie wyszedl...okresu dalej nie bylo wiec poszlam na bete ktora wyszla, potem zrobilam kolejny sikany ktory nie wyszedl, potem poszlam na bete ktora spadla do 2 ...i po robocie Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 13:33 Kupilam kiedys w aptece 20 testow roznych firm. 13 dni po owu owu na tych samych testach mialam bardzo blada kreske, a robilam testy 2 roznych firm (w ten sam dzien beta 110), a kiedy powatarzalam przy becie na poziomie powyzej 20 tys. od razu byly 2 bardzo grube, wyrazne krechy. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 14:13 ivoral napisała: > Kupilam kiedys w aptece 20 testow roznych firm. > 13 dni po owu owu na tych samych testach mialam bardzo blada kreske, a robilam > testy 2 roznych firm (w ten sam dzien beta 110), a kiedy powatarzalam przy > becie na poziomie powyzej 20 tys. od razu byly 2 bardzo grube, wyrazne krechy. Z testami można bawić się rozmaicie. Nie tylko porównywać z wynikiem bhcg a również rozbierać na czynniki pierwsze i oglądać po światło. O wyciąganiu z kosza na śmieci dnia następnego nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 14:18 A czy Tekla moglabys podac żrodlo informacji, ze grubosc kreski na tescie zalezy od ilosci moczu? Przeciez logiczne jest, ze grubosc kreski na tescie zalezy od ilosci hcg w badanej probce. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 15:38 Nie mogłabym, bo nie mam czasu szukać. Jeśli znajdziesz wrzuć linka, chętnie poczytam. Według mnie pasek testowy (kreska) reaguje na krytyczne stężenie hcg, zwykle 25mlU/ml a logiczne dla mnie jest to, że działa na zasadzie zero-jeden. Poza tym przypominam, że każda ulotka testu zawiera informację, że druga kreska jest diagnostyczna dla ciąży a nie intensywność jej zabarwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 15:40 Dziewczyny, zabawne jest to, że mam betę mniejszą niż 1, a wydawało mi się, że drugą bladą kreskę widzę. To się nazywa "urojenia". Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 julia56 11.12.06, 15:43 Niekoniecznie. Wielu dziewczynom wychodzi cień kreski, nawet któraś miała koncepcję, że są takie szczególnie "obiecujące" testy jedenj z firm. Min. dlatego nie traktuję poważnie tego sikania na patyk. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: julia56 11.12.06, 15:52 Ja już tez nie. Będę bete robić. Taniej mi wyjdzie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 16:23 tekla12 napisała: > Nie mogłabym, bo nie mam czasu szukać. A moze dlatego, ze bzdury wypisujesz. > Według mnie no wlasnie - wedlug ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 ivoral 11.12.06, 16:32 Wrzuć na luz. Szukam jeśli to ma czemuś/komuś służyć. Na akademickie dyskusje szkoda mi czasu. Myślę, że tobie też. Jeśli nie, to tak jak wcześniej pisałam chętnie przeczytam. Jeśli nie mam racji to odszczekam. Jeśli ci przyjemnie myśleć, że piszę bzdury, to mnie to specjalnie nie przeszkadza. Pozdrawiam i życzę miłego dnia)) Odpowiedz Link Zgłoś