Dodaj do ulubionych

do dziewczyn w ciazy

08.12.06, 21:03
czesc mialam podwojna inseminacje wczoraj i dzis podobno dla lepszego efektu czy mozecie dziewczyny mi napisac jakich pierwszych objawow powinnam sie spodziewac i kiedy w razie ciazy?
Obserwuj wątek
    • alinka761 Re: do dziewczyn w ciazy 08.12.06, 21:26
      Ja bym radziła nie doszukiwać się objawów ponieważ zwyczajnie może ich nie
      być.Tak było u mnie,kompletnie nic nie wskazywało że mogę być w ciąży a
      jednak...jakiekolwiek objawy pojawiły się ok 7-8 tyg ciąży.Wiem,że trudno jest
      czekać ale najlepiej będzie jak w dniu spodziewanej @ zrobisz test a teraz myśl
      pozytywniesmilePowodzenia życzę!
    • szyma13 Re: do dziewczyn w ciazy 09.12.06, 10:27
      Dokładnie to samo bym radziła co alinka761, na początku może nie byc absolutnie
      żadnych objawów. Ja pierwszą ciążę przeszłam całkowicie bezboleśnie do 6
      miesiąca, a w obecnej objawy pojawiły się dopiero w 5 tygodniu.
      Więc bądź dobrej myśli i zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. Choć w tej
      ciąży test najpierw wyszedł mi ledwie widoczny, a dopiero po kolejnych trzech
      dniach był w 100% widoczny.
      Także życze powodzenia !!!
      • ae_iwona Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 00:26
        kazda ciaza jest ponoc inna smile nie wiem wiele na ten temat bo o swojej
        domniemanej wiedzialam ze trwała dwa dni ...buuu...jedyny objaw to brak @ i beta
        124
    • ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:42
      Zgadzam sie z dziewczynami. U mnie nie bylo zadnych objawow. Pierwszym byla
      niewyrażna druga krecha na tescie sikanym.
      • julia56 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:45
        Iwonko, wybacz głupie pytanie, ale jak bardzo niewyraźna ta krecha była? I
        kiedy robiłaś sikanego?
        • ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 11:59
          Test robilam 13 dni po iui, 14 dni po podwojnym pregnylu. Byla bardzo, bardzo
          blada.
          W tym samym dniu wychoodzila juz beta.
          Pozdrawiam i powodzenia.
        • tekla12 julia56 11.12.06, 12:01
          Wybarwienie kreski nie zależy od stężenia hcg tylko od ilości moczu i sposobu
          barwienia testu. Test domowy można zrobić po 16 dniach od owulacji (o ile jest
          wiarygodny, ale to już inna bajka).
          • szyma13 Re: julia56 11.12.06, 13:19
            Ja robiłam test ten sam tj. tej same firmy w odlgłości 3 dni taką samą ilością
            moczy a jednak w zabarwieniu drugiej kreski była ogromna różnica, także nie
            wiem czym to było spowodowane.
        • ae_iwona Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 13:25
          sikany w ogole nie wyszedl...okresu dalej nie bylo wiec poszlam na bete ktora
          wyszla, potem zrobilam kolejny sikany ktory nie wyszedl, potem poszlam na bete
          ktora spadla do 2 ...i po robocie
    • ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 13:33
      Kupilam kiedys w aptece 20 testow roznych firm.
      13 dni po owu owu na tych samych testach mialam bardzo blada kreske, a robilam
      testy 2 roznych firm (w ten sam dzien beta 110), a kiedy powatarzalam przy
      becie na poziomie powyzej 20 tys. od razu byly 2 bardzo grube, wyrazne krechy.
      • tekla12 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 14:13
        ivoral napisała:

> Kupilam kiedys w aptece 20 testow roznych firm.
        > 13 dni po owu owu na tych samych testach mialam bardzo blada kreske, a robilam
        > testy 2 roznych firm (w ten sam dzien beta 110), a kiedy powatarzalam przy
        > becie na poziomie powyzej 20 tys. od razu byly 2 bardzo grube, wyrazne krechy.

Z testami można bawić się rozmaicie. Nie tylko porównywać z wynikiem bhcg a
        również rozbierać na czynniki pierwsze i oglądać po światło. O wyciąganiu z
        kosza na śmieci dnia następnego nie wspominając.
    • ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 14:18
      A czy Tekla moglabys podac żrodlo informacji, ze grubosc kreski na tescie
      zalezy od ilosci moczu?
      Przeciez logiczne jest, ze grubosc kreski na tescie zalezy od ilosci hcg w
      badanej probce.
      • tekla12 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 15:38
        Nie mogłabym, bo nie mam czasu szukać. Jeśli znajdziesz wrzuć linka, chętnie
        poczytam.
        Według mnie pasek testowy (kreska) reaguje na krytyczne stężenie hcg, zwykle
        25mlU/ml a logiczne dla mnie jest to, że działa na zasadzie zero-jeden. Poza tym
        przypominam, że każda ulotka testu zawiera informację, że druga kreska jest
        diagnostyczna dla ciąży a nie intensywność jej zabarwienia.
        • julia56 Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 15:40
          Dziewczyny, zabawne jest to, że mam betę mniejszą niż 1, a wydawało mi się, że
          drugą bladą kreskę widzę. To się nazywa "urojenia". smile
          • tekla12 julia56 11.12.06, 15:43
            Niekoniecznie. Wielu dziewczynom wychodzi cień kreski, nawet któraś miała
            koncepcję, że są takie szczególnie "obiecujące" testy jedenj z firm. Min.
            dlatego nie traktuję poważnie tego sikania na patyk.
            • julia56 Re: julia56 11.12.06, 15:52
              Ja już tez nie. Będę bete robić. Taniej mi wyjdzie. smile)
        • ivoral Re: do dziewczyn w ciazy 11.12.06, 16:23
          tekla12 napisała:

> Nie mogłabym, bo nie mam czasu szukać.

A moze dlatego, ze bzdury wypisujesz.

> Według mnie

no wlasnie - wedlug ciebie.
          • tekla12 ivoral 11.12.06, 16:32
            Wrzuć na luz. Szukam jeśli to ma czemuś/komuś służyć. Na akademickie dyskusje
            szkoda mi czasu. Myślę, że tobie też. Jeśli nie, to tak jak wcześniej pisałam
            chętnie przeczytam. Jeśli nie mam racji to odszczekam. Jeśli ci przyjemnie
            myśleć, że piszę bzdury, to mnie to specjalnie nie przeszkadza. Pozdrawiam i
            życzę miłego dniasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka