Dodaj do ulubionych

co po CLO ?

25.05.07, 14:16
Dziewczyny, orientujecie się może, co lekarze zalecają,jeśli CŁO nie działa ?
Tzn. u mnie pęcherzyki pięknie rosły, pękały ( nawet wyhodowałam w jednym
cyklu 3 pęcherzyki ) ale efektu ( ciąży ) niestety nie ma sad. Cło brałam
przez 3 cykle. Badania ( hormony, przeciwciała, genetyczne ) mamy z mężem
oki. 2 lata temu poroniłam, więc w ciążę zaszłam zresztą bardzo szybko. Czy
jeszcze jakieś badania powinnam zrobić ? Co dalej ?
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: co po CLO ? 25.05.07, 14:25
      a czy brałaś progesteron w cyklu na clo?? bo clo na Ciebie działa jak mówisz,
      więc bezsensu zmieniać. przyczyna leży jak widać gdzie indziej...
      • ania19732 Re: co po CLO ? 25.05.07, 14:48
        tak brałam luteinę od 15-ego dnia cyklu ( po owulacji ) aż do 1-ego dnia
        kolejnego cyklu. Acha, nie napisałam, ze oba jajowody mam drożne a męża wyniki
        sąteż oki.
        • kathrinn82 Re: co po CLO ? 25.05.07, 14:50
          ale jesteś pewna, że to juz było po owu?? a endometrium jak u Ciebie?
          możesz jeszcze zbadać wrogość śluzu...
          • polpotworek Re: co po CLO ? 25.05.07, 15:05
            No wlasnie jak z endo u ciebie?
            Jesli na clo reagujesz to raczej nie tu przyczyna, mozna zmienic leki na owu
            ale tu nie ma takiej potrzeby chyba ze endo bylo slabe bo tak sie zdarza na
            clo.
            • kathrinn82 Re: co po CLO ? 25.05.07, 15:07
              a śluzik płodny masz?? bo po clo to z nim też cieńko...polecam olej z
              wiesiołkasmile na śluzik
    • kalinka28 Re: co po CLO ? 25.05.07, 15:38
      Na mni tez CLO dziłało- tzn pęcherzyk prawie zawsze pękał, ale endo słabo rosło
      i miałam "nieciekawy" jak to określił dr sluz. Tak właśnie bywa że CLo dziła na
      pęcherzyki a upośledza śluz i endo. Ja po Clo stymulowana byłam Femarą, która
      działała super tzn. miałam piękne endo i zawsze owu potwierdzona
      monitoringiem.A u Ciebie jak z endometrium przy CLO?
      • ania19732 Re: co po CLO ? 25.05.07, 15:47
        u mnie - jak mówi lekarz-nie ma się do czego przyczepić. w cyklach kiedy bralam
        CLO miałam 3 x usg w czasie cyklu tj. w 5 dc, w 12 dn. cyklu, i w 15-ym dc.
        więc na 100 proc. mam potwierdzoną owulację.a endo co miesiąc "piękne", 11 mm w
        15 dc.
        • kalinka28 Re: co po CLO ? 25.05.07, 15:59
          no to faktycznie nie ma się do czego przyczepić.. a droznośc jajowodów miałaś
          badaną?
          • ania19732 Re: co po CLO ? 25.05.07, 16:03
            oczywiście, wyszło bez zastrzeżeń, oba jajowody drożne. Niby wszystko świetnie,
            a ja już po prostu nie mam siły walczyć co miesiąc. Zaraz będzie już 2 lata sad.
            Najgorsze w tym wszystkim jest to, że każdy cykl mam wzorcowy, i nie ma się do
            czego przyczepić.
            • kalinka28 Re: co po CLO ? 25.05.07, 16:08
              wiem co czujesz - za mna tez dwa lata walki. Może w Twoim przypadku wyluzowanie
              się jest najlepszą metodą. Wiem że to nie jest łatwe ale może warto spróbować
              skoro wszystko gra. Parę miesięcy bez myslenia o l;ekarzach, lekach, dniu cyklu
              może przyniesie efekt. w każym razie życze Ci z tego bardzo mocno!
              • ania19732 Re: co po CLO ? 25.05.07, 16:16
                wiem, powinnam dać sobie spokój, tylko też nie wiadomo czy by to przyniosło
                efekt. a do tego jak się wyluzować ? i jeszcze ten zegar, który nieubłagalnie
                bije .... już nie mam niestety 20 lat smile a 30 i kilka smile
            • kalinka28 Re: co po CLO ? 25.05.07, 16:12
              jeszcze dodam że u mnnie też niby wszystko było ok, tzn. mimo pCOS udawało się
              doprowadzić do owu - dopiero po laparo okazało się ze być może to endometrioza
              upośledza zagnieżdzanie się zarodka ale na pewno nic nie wiadomo...więc całkiem
              możliwe że po przeleczeniu endo bede w punkcie wyjścia
            • eszforcik Re: co po CLO ? 28.05.07, 08:39
              Ania, a badałaś hormony tarczycy?
              U mnie też wszystko OK, owu potwierdzona monitoringiem, @ jak w zegarku, hormony OK, drożność OK, nasionka męża dobre a ciąży brak sad
              Mam podwyższone TSH i to może być powód niepowodzeń z zajściem w ciążę. O dlistopada łykam Letrox a TSH "stoi" murem sad Od kwietnia endokrynolog zmieniła mi dawkę i zobaczymy czy TSH drgnie. Jak nie, to chyba dam sobie spokój.
              • ania19732 Re: co po CLO ? 28.05.07, 10:25
                TSH też mam w porządku, hormony mam przebadane od góry do dołu smile i wszystkie
                wyszły w normie. Nawet nie ma się u mnie do czego przyczepić. Nawet nigdy nie
                miałam żadnej torbielki, po CŁO też wszystko oki. Lekarz proponuje mi
                inseminacje, ale sama nie wiem ....
                • eszforcik Re: co po CLO ? 28.05.07, 11:22
                  No to faktycznie "przechlapane". Bo skoro wszystko OK u Ciebie i u męża, to dlaczego nie zachodzisz w ciążę? Ta niepewność jest najgorsza.
                  Trzymaj się. Zobaczysz będzie dobrze, bo musi byc dobrze smile
    • nika28wawa Re: co po CLO ? 28.05.07, 08:47
      Ja brałam clo 2-6 dc, a 3dc,5dc,7dc,9dc Menopur.
      A potem jak jajeczko jest już gotowe dostaje ( około 14-16 dc ) Pregnyl.
      Pozdrawiam
      Monika
      • polpotworek Re: co po CLO ? 29.05.07, 10:06
        A jajowody drożne? Nie ma wrogiego śluzu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka