10.06.07, 11:18
Mam pytanie do dziewczyn po tym badaniu, czy rano przed badaniem można się
coś napić. Wiem że nie można nic jeść, ale co z piciem?
Obserwuj wątek
    • mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 11:46
      ja nie mogłam ani jeść ani pić na 6h przed badaniem, zalecono lekki lunchyk,
      badanie miałam o 18.00smile
    • kita36 Re: Jutro HSG 10.06.07, 11:52
      Dzięki, to nie będe nic piła. A jak tam z odczuciami w trakcie badania, wiem że
      to sprawa indywidualna, ale czy było bardzo bolesne. No i czy miałyście jakieś
      znieczulenie?
      • mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 12:18
        ja miałam badanie pod narkozą i ta głodówka właśnie ze względu na niąsmile
        wynik na szczęście oksmile
      • sotie Re: Jutro HSG 10.06.07, 14:37
        ja ani nie pilam, ani nie jadlam, choc taiego zalecenia z ust lekarza nie
        mialam wink
        nie mialam też żadnego znieczulenia, lekko bolesne bylo zakladanie ustrojstwa,
        przy wlewaniu kontrastu żadnych negatywnych odczuć.
        ogólnie bardzo szybko i sprawnie. da się przeżyć. powodzenia! smile
        • mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 19:54
          ja robiłam to badanie w przychodnie leczenia niepłodności i tam chyba narkozę
          maja w standardziesmile
    • kita36 Re: Jutro HSG 10.06.07, 13:33
      No to świetnie że u Ciebie wszystko w porządku. A mam pytanie od czego zależy
      czy dostajesz narkozę, czy nie. Bo ja idę na badanie z marszu, nie leczę się w
      tym szpitalu u żadnego lekarza i obawiam się że mogą mnie potraktować niezbyt
      przychylnie.
    • szeja Re: Jutro HSG 10.06.07, 21:36
      Myślę że jeśli nie można by było ani jeść ani pić to lekarz też by mnie
      poinformował o tym przed zabiegiem albo wcześniej a, jednak nic takiego mi nie
      mówił.
    • mamimaksa Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:07
      Czy przed tym badaniem tak jak przed porodem robią lewatywę? Tak gdzieś czytałam. Sama mam to
      badanie za kilka dni.
      Czy w szpitalu gdzie mam skierowanie dostanę znieczulenie - wiem ze dostanę środek przeciwbólowy
      doźylnie ale o znieczuleniu nic nie wiem.

• julia56 Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:19
        lewatywa? a skąd.
        a ze znieczuleniem to w każdym ośrodku jest inaczej.

• dooh2 Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:58
          Głodówka to pewnie przed znieczuleniem ogólnym, natomiast ja miałam przykazanie
          zjedzenia lekkiego śniadania, później zażycia dwóch tabletek przeciwbólowych,
          na miejscu dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Lewatywa? Pierwsze słyszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka