kita36 10.06.07, 11:18 Mam pytanie do dziewczyn po tym badaniu, czy rano przed badaniem można się coś napić. Wiem że nie można nic jeść, ale co z piciem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 11:46 ja nie mogłam ani jeść ani pić na 6h przed badaniem, zalecono lekki lunchyk, badanie miałam o 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kita36 Re: Jutro HSG 10.06.07, 11:52 Dzięki, to nie będe nic piła. A jak tam z odczuciami w trakcie badania, wiem że to sprawa indywidualna, ale czy było bardzo bolesne. No i czy miałyście jakieś znieczulenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 12:18 ja miałam badanie pod narkozą i ta głodówka właśnie ze względu na nią wynik na szczęście ok Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Jutro HSG 10.06.07, 14:37 ja ani nie pilam, ani nie jadlam, choc taiego zalecenia z ust lekarza nie mialam nie mialam też żadnego znieczulenia, lekko bolesne bylo zakladanie ustrojstwa, przy wlewaniu kontrastu żadnych negatywnych odczuć. ogólnie bardzo szybko i sprawnie. da się przeżyć. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Jutro HSG 10.06.07, 19:54 ja robiłam to badanie w przychodnie leczenia niepłodności i tam chyba narkozę maja w standardzie Odpowiedz Link Zgłoś
kita36 Re: Jutro HSG 10.06.07, 13:33 No to świetnie że u Ciebie wszystko w porządku. A mam pytanie od czego zależy czy dostajesz narkozę, czy nie. Bo ja idę na badanie z marszu, nie leczę się w tym szpitalu u żadnego lekarza i obawiam się że mogą mnie potraktować niezbyt przychylnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szeja Re: Jutro HSG 10.06.07, 21:36 Myślę że jeśli nie można by było ani jeść ani pić to lekarz też by mnie poinformował o tym przed zabiegiem albo wcześniej a, jednak nic takiego mi nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
mamimaksa Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:07 Czy przed tym badaniem tak jak przed porodem robią lewatywę? Tak gdzieś czytałam. Sama mam to badanie za kilka dni. Czy w szpitalu gdzie mam skierowanie dostanę znieczulenie - wiem ze dostanę środek przeciwbólowy doźylnie ale o znieczuleniu nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:19 lewatywa? a skąd. a ze znieczuleniem to w każdym ośrodku jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: Jutro HSG 12.06.07, 09:58 Głodówka to pewnie przed znieczuleniem ogólnym, natomiast ja miałam przykazanie zjedzenia lekkiego śniadania, później zażycia dwóch tabletek przeciwbólowych, na miejscu dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Lewatywa? Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś