aaaaaaa37 04.07.07, 08:17 Prosze powiedzcie czy kupowalyscie moze te leki w czechach? Jakie sa ceny?czy to jest rzeczywiscie 50%taniej? a jesli tak to w jakim konkretnie miescie w czechach?czy sa one dostepne "od reki" czy trzeba zamawiac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka.krak Re: leki do ivf w Czechach 04.07.07, 08:34 merional kupowałam w czeskim Cieszynie, wychodzi ok 40 pln za ampulke, trzeba wczesniej zadzwonic i zamowic.Apteka jest tuz za granica na ul. Ciapkowej 7 lub 9 Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: leki do ivf w Czechach 04.07.07, 12:47 dzieki wielkie, a masz moze numer telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: leki do ivf w Czechach 04.07.07, 12:48 aha,i rozumiem ze mowia po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
anna7810 Re: leki do ivf w Czechach 16.07.07, 19:54 Do agnieszka.krak Czy możesz podać numer telefonu do tej apteki w Cieszynie i czy wiesz może gdzie najtaniej można kupić Decapeptyl Odpowiedz Link Zgłoś
anna7810 Re: leki do ivf w Czechach 16.07.07, 19:54 Do agnieszka.krak Czy możesz podać numer telefonu do tej apteki w Cieszynie i czy wiesz może gdzie najtaniej można kupić Decapeptyl Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: leki do ivf w Czechach 04.07.07, 12:50 Ja mieszkam na pomorzu i jakbym miala jechac do Czech to mi by sie nie opłaciło. Kupiłam od dzaiewczyny z bociana merional. Teraz ma po 45 zł ampułka. Płacisz za pobraniem. Juz parę znajomych kupowaqło od ani. wysyłam ci na maila namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: leki do ivf w Czechach 09.07.07, 13:16 a czy ja tez moglabym prosic? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: leki do ivf w Czechach 09.07.07, 13:50 Cały widz polega na tym ze Merionalu w Polsce nie ma - nie jest w indeksie leków i dlatego nie mozna go dostac w aptece mimo, ze to TO SAMO co Menopur. Z tego co wiem w Czechach IVF jest refundowane i pewnie dlatego zalezy Państwu na tanich lekach do stymulacji. Z calym szacunkiem... ale nasze kochani rządzący mają nas w nosie mimo malejącego przyrostu naturalnego nie maja zamiaru nic zmienic wolą rzucic ochłap w postaci becikowego .. smutne to ale tak to wlasnie wyglada. Merional to szwajcarski lek używany i dopuszczony chyba wszedzie w Europie, a najblizej nam do Czech Powiem wam ze sama aktualnie biore po 5 ampułek Merionalu na dzien czyli.. 45zl x 5 = 225 zl /dzien (od 2 do np 10dc tj ok 9 dni(po 225zl) = 2025 zł koszt stymulacji a w przypadku Menopuru prawie 2 razy tyle ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka11111 Re: leki do ivf w Czechach 09.07.07, 21:26 Cześć! Czytałam na forum że interesujesz się Merionalem. pandziksa pisała o mnie tylko tu na "gazecie" mam inny nick niż na "bocku". Gdybys była zainteresowana to napisz i moge Ci Merional sprowadzić po 44 zł/amp. Byłoby super gdybyś miała receptę na Merional lub Menopur. Wysyłka pocztą przesyłką priorytetową, płatność przy odbiorze przesyłki. Pozdrawiam serdecznie Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: leki do ivf w Czechach 04.07.07, 15:32 Pierwsze słyszę żeby leki były o 50% tańsze niż u nas. Daktycznie merional (odpowiednik naszego menopuru) wychodzi ok. 40zł za amp. a pozostałe leki np. gonal, puregon wychodzą podobnie cenowo jak u nas ******** 70 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 adres 16.07.07, 22:38 Lekarna Kameniec ul. Czapkowa 9 (przy rynku) Czeski Cieszyn tel. 0042 0558 713428 skopiowałam z Boćka pisała nasza samanta, mam nadzieje ze piórek mi nie powyrywa ze "ją" skopiowałam Odpowiedz Link Zgłoś