Dodaj do ulubionych

w którym dc punkcjia????

01.08.07, 19:30
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest teraz biore antyki dostaję @
i....Napiszcie mi w którym dc punkcja w którym transfer wytłumaczcie.W środę
ostatni atyk i tak na oko ile to wszystko potrwa (cała procedura)
Obserwuj wątek
    • cezar684 Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 20:42
      Rozumiem, że przygotowujesz się do IVF? Jaki masz protokół krótki, czy długi?
      • kaamea Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 22:03
        Skoro bierze antki to chyba długi protokół smile
        Napisze Ci tak jak ja mam, ale byc moze u Ciebie bedzie inaczej.
        No wiec w ostatnim dniu brania antek, czyli w 21-wszym dc dostaniesz
        prawdopodobnie diphereline - zastrzyk. Ja dostalam 1 zastrzyk w dawce 3,75 mg.
        I czekasz sobie nic nie robiąc 2 tygodnie na uspokojenie hormonkow. W 15 dniu
        zaczynasz brac zastrzyki na pobudzenie jajnikow do produkcji pecherzykow. I
        bierzesz je az ci urosna smile. Mi lekarz nie powiedzial ile, bo to zalezy jak
        bede sie stymulowac. Ale mozna przyjac ze punkcja bedzie ok 12 dnia od wziecia
        zastrzyku na wzros pecherzykow. Plus-minus 5 dni. Nastepnie 3 lub 5 dni
        pozniej - transfer smile. W miedzyczasie masz kilka usg i kilka pomiarow
        estroadiolu w laboratorium.
        Pozdrawiam, zycze powodzenia.
    • natalia2005r Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 22:30
      Tak przygotowuje się do in vitro ale mi lekarz nie powiedział czy będę miała
      krótki czy długi protokół tylko tyle że na razie mam brać anty i mam się zgłosić
      do niego w ostatnim tygodniu brania antyków a od następnego cyklu będziemy
      działać -to są jego słowa Nie wiem jak to wszystko wygląda w praktyce bo jest to
      moje pierwsze podejście jestem umówiona na wizytę we wtorek zobaczymy co powie
      • kaamea Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 10:54
        Też brałam antki i też miałam się zgłosić w ostatnim tygodniu ich brania i
        wtedy właśnie dr zapisał mi zastrzyk, który wzięłam w 21 dniu cyklu. Teraz już
        jestem 17 dzień po tym zastrzyku, ale biorę już kolejne, inne zas. Więc jestem
        jakieś niecałe 3 tygodnie do przodu w stosunku do Ciebie smile
        Trzymaj się smile
      • cezar684 Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 11:15
        Witaj Natalia, ja jestem po juz po 3 IVF, ale niestety nie udanym. Ja szłam
        krótkim protokółem ze względu na mój wiek powyżej 36, ja miałam stymulacje
        rozpisaną już wczesniej, ale też brałam antyki miesiąc przed i miałam się
        zgłosić w ostatnim tygodniu brania antyków (żeby wykluczyć ewentualne cysty),
        stymulację rozpoczęłam od 2 dc, gonal 2x, menopur 3x, do tego jeszcze sterydy,
        lametta (wszystko miałam bardzo dobrze rozpisane na pierwsze 4 dni), w 5 dc
        USG+estriadol i LH, i dalsza stymulacja, co drugi dzień jeździłam na monitoring
        i hormony oraz gin na miejscu ustalał dalsze dawki leków.USG pozwalało okreslić
        ile jest pęcherzyków oraz jak rosną, punkcję miałam w 13 dc, a transfer w 16 dc.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!
        Nie martw się lekarz na pewno wszystko Tobie rozpisze.
    • natalia2005r Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 12:23
      Dzięki dziewczyny za odpisanie przykro mi cezar385(chyba nie pomyliłam?)że sie
      nie udało ale może następnym razem!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka