natalia2005r 01.08.07, 19:30 Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest teraz biore antyki dostaję @ i....Napiszcie mi w którym dc punkcja w którym transfer wytłumaczcie.W środę ostatni atyk i tak na oko ile to wszystko potrwa (cała procedura) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cezar684 Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 20:42 Rozumiem, że przygotowujesz się do IVF? Jaki masz protokół krótki, czy długi? Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 22:03 Skoro bierze antki to chyba długi protokół Napisze Ci tak jak ja mam, ale byc moze u Ciebie bedzie inaczej. No wiec w ostatnim dniu brania antek, czyli w 21-wszym dc dostaniesz prawdopodobnie diphereline - zastrzyk. Ja dostalam 1 zastrzyk w dawce 3,75 mg. I czekasz sobie nic nie robiąc 2 tygodnie na uspokojenie hormonkow. W 15 dniu zaczynasz brac zastrzyki na pobudzenie jajnikow do produkcji pecherzykow. I bierzesz je az ci urosna . Mi lekarz nie powiedzial ile, bo to zalezy jak bede sie stymulowac. Ale mozna przyjac ze punkcja bedzie ok 12 dnia od wziecia zastrzyku na wzros pecherzykow. Plus-minus 5 dni. Nastepnie 3 lub 5 dni pozniej - transfer . W miedzyczasie masz kilka usg i kilka pomiarow estroadiolu w laboratorium. Pozdrawiam, zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2005r Re: w którym dc punkcjia???? 01.08.07, 22:30 Tak przygotowuje się do in vitro ale mi lekarz nie powiedział czy będę miała krótki czy długi protokół tylko tyle że na razie mam brać anty i mam się zgłosić do niego w ostatnim tygodniu brania antyków a od następnego cyklu będziemy działać -to są jego słowa Nie wiem jak to wszystko wygląda w praktyce bo jest to moje pierwsze podejście jestem umówiona na wizytę we wtorek zobaczymy co powie Odpowiedz Link Zgłoś
kaamea Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 10:54 Też brałam antki i też miałam się zgłosić w ostatnim tygodniu ich brania i wtedy właśnie dr zapisał mi zastrzyk, który wzięłam w 21 dniu cyklu. Teraz już jestem 17 dzień po tym zastrzyku, ale biorę już kolejne, inne zas. Więc jestem jakieś niecałe 3 tygodnie do przodu w stosunku do Ciebie Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
cezar684 Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 11:15 Witaj Natalia, ja jestem po juz po 3 IVF, ale niestety nie udanym. Ja szłam krótkim protokółem ze względu na mój wiek powyżej 36, ja miałam stymulacje rozpisaną już wczesniej, ale też brałam antyki miesiąc przed i miałam się zgłosić w ostatnim tygodniu brania antyków (żeby wykluczyć ewentualne cysty), stymulację rozpoczęłam od 2 dc, gonal 2x, menopur 3x, do tego jeszcze sterydy, lametta (wszystko miałam bardzo dobrze rozpisane na pierwsze 4 dni), w 5 dc USG+estriadol i LH, i dalsza stymulacja, co drugi dzień jeździłam na monitoring i hormony oraz gin na miejscu ustalał dalsze dawki leków.USG pozwalało okreslić ile jest pęcherzyków oraz jak rosną, punkcję miałam w 13 dc, a transfer w 16 dc. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!! Nie martw się lekarz na pewno wszystko Tobie rozpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2005r Re: w którym dc punkcjia???? 02.08.07, 12:23 Dzięki dziewczyny za odpisanie przykro mi cezar385(chyba nie pomyliłam?)że sie nie udało ale może następnym razem!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś