spiryna 26.05.08, 17:04 Może znacie jakieś inne sposoby poza "Androvitem"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majak81 Re: Jak poprawić ruch plemników? 27.05.08, 08:22 witaj, mój ,mąż w stycznie miłą kiepsie wyniki - szcególnie własnie ruchliwosc, przeszedł operacje na zylaki i od stycznia zazywał salfazin i biosteron, rzucił palenie i w zeszłym tygodniu robił wyniki w zwiazku z inseminacją i wyniki sa o niebo lepsze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bushko Re: Jak poprawić ruch plemników? 29.05.08, 20:35 Hm, na krótką metę, tzn jeśli tylko chodzi o to żeby były szybsze, to kofeina powoduje, że szybciej 'pływają'... Pół godziny przed współżyciem wypić kawę, lub mocną herbatę lub... coca colę... Natomiast żeby poprawić w ogóle wyniki nasienia, to niestety trzeba czegoś więcej.... Bushko... Odpowiedz Link Zgłoś
zetka31 Re: Jak poprawić ruch plemników? 03.06.08, 22:47 Mój brał salfazin. Nie wiem, czy to to pomogło, ale zołnierzyki ruszyły do boju. Stały sie na tyle energiczne, że za 3 miesiace urodze chłoptasia Wcześniej się gady ruszać nie chciały Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 Re: Jak poprawić ruch plemników? 08.06.08, 23:22 Na plemniki rewelacyjny jest selen,jednak tez polski troche odbiega od niemieckiego.Łyka się go na czczo i daje super wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Jak poprawić ruch plemników? 29.05.08, 22:27 Poza Androvitem mój M brał jeszcze Salfazin, magnez, wit. C w dawce 1000mg na dobę i wit. A + E. Taki komplecik przez 3 m-ce (styczeń- marzec). A potem przeszedł na macę + wit. C w dawce 1000mg na dobę na kolejne 3 m-ce (kwiecień-czerwiec). W lipcu planuje zrobić badanie, żeby sprawdzić, co to wszystko dało. Co t ojest owa maca, możesz zobaczyć np. tu: www.sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=256 Mój gin powiedział tylko "niech bierze macę" i nie powiedział jaką, więc kupiliśmy tę odpowiednią dla wieku mojego M. A jakaś dziewczyna z forum mi napisała, że jej M bierze tę macę dla mężczyzn młodszych (17-24 lata bodajże). Odpowiedz Link Zgłoś
spiryna Re: Jak poprawić ruch plemników? 29.05.08, 23:34 Dzieki, dziewczyny. A co to jest ta maca? Mozna ja kupić w aptece bez recepty, to jakieś tabletki? Mój m. ma stwierdzoną asthenozoospermię I stopnia, wyniki niby sa oki, ale zerknijcie jeszcze na nie i powiedzcie, czy osłabiony ruch może mieć znaczący wpływ na problemy zajsciem w ciążę? koncentracja 80 mln / ml - całkowita liczba 240 mln ruch A: 10 B: 15 C: 25 D: 50 morfologia 15 Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Marta, co to salfazin? 31.05.08, 19:54 I czy jest bez recepty? Tak myślę, żeby jeszcze przed iui wzmocnić nasienie. Na pierwszą to już się nie wyrobimy rzecz jasna, ale kto to wie, która będzie udana? Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 do spiryny i uccelino 31.05.08, 21:07 spiryna napisała: > Dzieki, dziewczyny. A co to jest ta maca? Mozna ja kupić w aptece > bez recepty, to jakieś tabletki? ?????? Odpowiadasz na posta, w którym stoi jak byk: > Co t ojest owa maca, możesz zobaczyć np. tu: > sklep.grabieniec.pl/index.php?d=produkt&id=256 Jakbyś zajrzała do linka, widziałabyś, co to, że tabletki i że bez recepty. uccellino napisała: > I czy jest bez recepty? Tu masz linka do salfazinu: www.apteka-centrum.pl/salfazin-p-1383.html Bez recepty, w aptekach nie widziałam, myśmy zamawiali przez neta. W opisie jest mowa wprost o plemnikach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Och, Puritan's Pride - moja... 31.05.08, 21:11 ...ulubiona firma od suplementów ) Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: Jak poprawić ruch plemników? 30.05.08, 08:05 mój mąż równiez miał w ruchu AiB 25% a jak wiesz powinno byc powyzej 50. Ale tak jak Ci pisałam ruch sie poprawił od stycznia na 60%. A czy lekarz powiedział Wam jkai moze byc powód u Twojego meża obnizenia ruchliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
spiryna Re: Jak poprawić ruch plemników? 31.05.08, 19:48 W zasadzie nic mu nie powiedział. Zasugerował, że na jednym jądrze są niewielkie zmiany, malutkie żylaki i to pewnie od tego. Powiedział, że nie ma czym się martwić. Moj tez rzucil palenie i zdrowo sie odżywia. A co sądzisz na temat morfologii? 15 % to nie jest mało? Odpowiedz Link Zgłoś