Dodaj do ulubionych

Mam mleko?!

IP: *.piasta.pl 11.10.03, 15:38
Jestwm przerażona, poniweaż właśnie pościśnięciu brodawki okazało sie że
pojawia się jakaś wydzielina podobna do mleka. nie wiem co ma o tm myśleć.
Ponad rok temu przeszłam poród przedwczesny, miałam pokarm mimo leków. Teraz
znów staram się zajść, ale nie jajeczkuję, chyba mam pco.Czy to może
świadczyć o podwyższonej prolaktynie? nigdy nie badałam tego hormonu. Czy mam
natychmiast biec do lekarza czy poczekać jeszcze parę dni i sprawdzać? dodam,
że czekam na okres i zaczynam ponowną kurację Clo w poprzednim cyklu bez
efektów).
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 15:41
      Nie denerwuj się na zapas, jeśli nie badałaś prolaktyny to koniecznie to zrób,
      to jeden z głównych objawów,
      • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 11.10.03, 15:58
        a w którym dniu cyklu należy wykonać badanie? cykle mam nieregularne, lub nie
        mam okresu wcale jak ne wywołają.dzięki za słowa otuchy, ale jeszcze brakowało
        mi prolaktyny. Czy to mocno utrudnia zaciążenie?
        • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 16:05
          Z dniem badania prolaktyny jest różnie, praktycznie co klinika i lekarz to inna
          wersja. Z tego co się zorientowałam na forum dziewczyny podawały najczęściej:
          3dc lub między 6-9 dc, albo po 20dc. Ja robię teraz w 7 dc. ale zaznaczam, że
          to opinia mojego lekarza. Co do zaciążenia to utrudnia, z tym że można zajść
          nawet jak prolaktyna jest na poziomie 100 - taką odpowiedź uzyskałam na forum
          ekspertów bociana, co nie ukrywam bardzo mnie pocieszyło bo moja prolaktyna też
          jest podwyższona. Odezwij się koniecznie jak już zrobisz badania,
          pozdrowienia
          mika
          • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 11.10.03, 16:14
            Dziękuje. Badanie zrobię w nastepnym tygodniu. Zmienilam lekarza, chodzę do
            przychodni przyszpitalnej i nie zawsze mogę do dorwać. Zastanawiam się nad
            lekarzem bardziej dostepnym bo na tego potrawie czekać i 3 godz.nie wiesz jakie
            są inne objawy podwyższonej prolaktyny?
            • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 16:44
              Inne objawy podwyższonej prolaktyny to obrzmienie i bolesność piersi - u mnie
              zaczyna się tuż po owulacji, przewlekłe migrenowe bóle głowy, czasami obrzęki
              twarzy, stóp i rąk. To tyle co wiem. Co do lekarza to podstawa znaleźć dobrego
              od samego początku, mnie udało się to niestety dopiero po roku i też na razie
              traktuję go tak na 90% pewności, że to ten.
              • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 11.10.03, 17:00
                już zgłupialam. Jak ścisnę to nic nie leci, chyba że ścisnę bardzo mocno to
                pojawia się mikroskopijna kropelka i to tylko z jednej piersi. amoże to
                naturalne, że w kanalikach jest troche pokarmu?
              • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 11.10.03, 17:02
                a co do lekarzy to tlu ich miałam i z żadnego nie byłam zadowolona.jeden
                wydawał się sensowny ale za to dogadać sie z nim to nie lada sztuka, i
                wszyystkie badania musiałam robić odpłatnie.Biorąc pod uwagę, że czasem miałam
                USG co pare dni, to można policzyć ile mnie kosztował!
                • Gość: Sassy Re: Mam mleko?! IP: 80.51.74.* 11.10.03, 18:00
                  www.starania.gery.pl/article.php?go=2
                  o hiperprolaktynemii mozesz poczytac pod wskazanym adresem.
                  • Gość: dolores12 Re: Mam mleko?! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 11.10.03, 18:32
                    O ile wiem to hyperprolaktynemia jest dosc łatwa w leczeniu i nie jest ono
                    kosztowne.
                    • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:35
                      Dzięki, juz trochę wyluzowałam. Dzięki Wam i lampce wina ha ha
                      • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 16:24
                        Oszleję! Sprawdzam od rana czy coś leci. Jakścisną bardzo mocno to ojawia sie
                        kropelka ale tylko z jednej piersi i to nie zawsze. piersi mnie bolą, tak jakby
                        coś mi w środku narywało. Czekam na okres. Co mam robić? Czy to normalne?
                        • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 17:08
                          zibi, robiłaś test ciążowy?
                          • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 19:47
                            Nie robiłam, poniweaż miałam monitorowany cykl, i nie doszło do owulacji.
                            Opóżnienie okresu to u mnie norma, czsem bez tabletek na wywołanie sie nie
                            obejdzie.
                            • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 19:52
                              Współczuję Ci tego czekania, ale myślę że zaraz wszystko się wyjaśni i
                              przyjdzie miesiączka. Kiedy idziesz badać prolaktynę? - bo ja we wtorek.
                              Ciekawa jestem co mi wyjdzie. Ostatnio robiłam dwa razy, za pierwszym razem
                              wyszło 64,12 a trzy dni później połowę mniej bo 31,5 ng/ml - przy normie do
                              25 ng/ml. Byłam w szoku, że może to się tak zmieniać, ale podobno normalne.
                              Przy tym pierwszym wyniku nieźle się zestresowałam. Zobaczymy jak wyjdzie
                              teraz. Do usłyszenia
                              • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 20:01
                                we wtorek pójdę dopiero do lekarza i niech on mi powie kiedy mam ją zbadać, a
                                może nie tzreba badać.Trzymam kciuki za ciebie, a nie wiesz ile kosztuje
                                badanie bo u mnie deficyt budżetowy.Nakupowalam ciuchów, by spbie humor
                                poprawić. trochę pomogło.
                                • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 20:09
                                  super zrobiłaś z zakupami, ja też się przymierzam, badanie kosztuje ok. 25 zł,
                                  więc można jeszcze zaszaleć, cokolwiek nie zrobisz, odezwij się konieczne bo
                                  jestem bardzo ciekawa jak się rozwinie twoja sytuacja
                                  pozdrawiam, miło się z Tobą rozmawia
                                  mika
                                  • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 20:18
                                    Nie odpisałam od razu, bo oglądam Kasię i Tomka. 25 zl to nie dużo, tylko w
                                    ktorym dniu cyklu robilaś badanie? Mi też z Tobą fajnie się gada. Tak w ogóle
                                    fajnie porozmawiać z kimś, kto mA TAKIE PROBLEMY JAK JA. Długo sie starasz o
                                    dzidzię?
                                    • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 20:50
                                      A ja właśnie oglądam Idola. Porzednio robiłam badanie w 13 i 17 dc. - za radą
                                      mojego "miejscowego" ginekologa. Po wizycie w klinice mam jednak zalecenia,
                                      żeby zrobić badanie między 6 a 9 dc. Generalnie prolaktyna w ciągu całego
                                      cyklu jest na takim samym poziomie, więc nie wiem sama dlaczego takie różne
                                      teorie co do dnia jej badania. No ale teraz musze już zrobić tak jak mi kazano.
                                      O dzidzię staram się od ponad roku tzn. od sierpnia 2002, ale w lutym 2002
                                      poroniłam. Wtedy zaszłam za pierwszym razem, a teraz się męczymy nie wiadomo
                                      dlaczego.
                                      • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 21:05
                                        w ciążę zaszłaś naturalnie? moja pierwsza ciąża była niezwykle zagadkowa, bo
                                        jeden lekarz twierdzil, że byłam w ciąży inny że nie. Było wysokie HCG,ale brak
                                        zarodka. Druga była po Clo, ale nie cieszyłam się nią długo .O trzecią staram
                                        się od marca, ale dopiero jeden cykl miałm stymulowany, wcześniej staraliśmy
                                        sie naturalnie.Robiłaś jakieś inne baddania niż prolaktynę?
                                        • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:17
                                          Tak, zaszłam całkiem naturalnie i w pierwszym cyklu, w którym chciałam zajść. A
                                          teraz takie rozczarowanie, nerwy itd. Do tej pory robiłam już trochę badań:
                                          hormony wszystkie, ale okazało się, ze nie w tych dniach co trzeba, hormony
                                          tarczycy, toxoplazmoza - przeleczona, mąż badanie nasienia, usg, od dwóch
                                          miesięcy monitoruję cykle, co jakiś czas poziom cukru we krwi - bo gdy byłam w
                                          ciązy był podwyższony. Teraz miałam jechać na hsg, ale mam grypę więc muszę
                                          czekać do nastepnego cyklu. Prof. podejrzewa w pierwszej kolejności, ze mogę
                                          mieśc niedrożne jajowody w związku z łyżeczkowaniem po poronieniu. Strasznie
                                          się tego boję. Mam nadzieję, że to nie to. Jesli masz ochotę to pisz do mnie
                                          na kaba77@op.pl.
                                          A może zajdę w tym cyklu i wcalen nie pojadę już na badania,
                                          • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:23
                                            Nie mogę na razie założyc skrzynki, bo trzeba zmienić jakies ustawienia. Ale
                                            jak ylko mąż to zrobi to się odezwę.Ja praktycznie nie robiłam badań, nie
                                            licząc toxoplazmozy i hormonow.Hormony robilam gdy okresy miałam regularne (
                                            przez 7 m-cy po porodzie) więc nie wiem czy były miarodajne. Teraz okresy mam
                                            jak na lekarstwo.
                                            • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 21:25
                                              Słuchaj a czy ty masz owulację? Bo ja niestety nie. A co do zrostów to może i
                                              ja je mam, bo byłam łyżeczkowana dwa razy. Muszę wyjść z psem, sorki, ale jak
                                              wrocę to się odezwę.
                                            • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:27
                                              Ja się najbardziej wkurzam na to, bo myśle, że jak wtedy zaszłam w ciążę to
                                              moje wyniki badań były takie same. Nie mogę jakoś uwierzyć, że to mogło się tak
                                              zepsuc. Okres mam regularnie, żadnych fizycznie odczuwalnych dolegliwości, do
                                              kitu to wszystko, ale co tam, zawzięłam się w tym miesiącu. Muszę już dzisiaj
                                              znikac, bo mąż chce komputer, paaaaaaaaaaaa
                                              • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:29
                                                zapomniałam jeszcze dodać, ze strasznie ci współczuję tych poronień, 22 tydzień
                                                to już późno, ja poroniłam w 12 tyg. i przez pół roku nie mogłam się
                                                psychicznie pozbierać, teraz też nie jest jeszcze super choć minął rok, ale to
                                                zostaje, straszne jak sobię przypomnę
      • mika52 Re: Mam mleko?! 26.10.03, 18:54
        zibi, jestem wreszcie, wysłałam Ci wiadomość na priv, do usłyszenia,
        • zibi62 Re: Mam mleko?! 26.10.03, 20:57
          odpisałam , też na priv ale ciekawe czy doszło, bo mi komp szwankuje. Odezwij
          się, bo muszę pogadać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: marta Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:09
      moim zdaniem jestes w ciazy ! to jest moje odczucie
      • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 22:13
        co bym dala,żeby to byla prawda, ale niestety w tym cyklu nie było owulacji!!!!!
        w 27 dc pęcherzyk miał 33 mm i lekarz kazal mi przyjść po okresie. We
        wcześniejszych dniach też mialam USG, ale pęcherzyki były za male.a jak tam u
        Ciebie starania?
        • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:30
          zibi, mnie też cały czas nie opuszcza myśl, że jesteś w ciąży, cuda się zdarzają
          • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 22:32
            Dziewczyno chyba Cię ozłocę jak to prawda! ale szanse marniutkie.
            • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 22:34
              A co mąż oderwł się od komputera? Teraz moj zaczyna jęczeć,że mnie skieruje na
              odwyk dla internautów. Brzuch mnie też boli. Boże, chyba jestem hipochondryczką!
              • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 22:41
                Co do poronienia, to ja do tej pory nie mogę dojść do siebie. Śni mi się po
                nocy poród, nigdt tego nie zapomnę. Ból nie do opisania. Mam nadzieję, że poród
                fizjologiczny boli mniej.Sceny jak z horroru. Ja cała we krwi, tłum lekarzy.
                Czase proszę Boga,by dal mi po prostu zapomnieC!
                • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.piasta.pl 12.10.03, 22:58
                  ale ból fizyczny to pikuś przy psychicznym.Wiem co czujesz.I te durne pytanie
                  ludz,, Nic sie nie dalo zrobić"? chyba, jakby ie dało to bym zrobiła. a
                  najlepza była lekarka z rejonu, bo sie zapytała czy to byla aborcja i spojrzała
                  na mnie jak na ostatnią. Myślałam, że ją uduszę. Ale trzeba zapomnieć i
                  pracować usilnie nad drugą dzidzią, zwłaszcza, że słyszała gdzieś że wychowanie
                  dzieci to natrudniejsza, najbardziej niewdzięczna i najmniej płatna praca tylko
                  rozmowa kwalifikacyja przyjemniejsza od innych.Biorąc pod uwage porę, czas
                  zacząć!
                  • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 23:39
                    zibi, bądźmy dzielne, wszystko przed nami, zapominamy o tym co było i już,
                    będzie dobrze bo musi być i już, ile masz lat??
                    • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 09:49
                      mam 27, więc nie tak dużo ale i nie mało. Wczoraj już spalam, więc odpisuję
                      dziś. Piszę krótko bo biegnę do pracy. Niestety. A ty ile lat chodzisz po
                      świecie?
                      • Gość: monia Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:07
                        Ja rowniez mialam mlekotok (dwuktortnie). Bolace piersi, biale plamy na
                        poscieli. Lekarz od razu wiedzial co jest przyczyna! Zrobilam prolaktyne,
                        zdecydowanie przewyzszona norma, okazalo sie, ze mam guza przysadki i pco.
                        Teraz biore bromergon.
                        Lecze sie juz pare lat, na razie bez skutku!
                        • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:42
                          monia, jakie miałaś wyniki prolaktyny i czy od razu robiono ci badania
                          stwierdzające gruczolaka?
                          • Gość: monia Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:56
                            Nie pamietam dokladnie wyniku, ale byl podwyzszony 2 krotnie. Lekarz kazal
                            zrobic badanie jeszcze raz, drugi wynik wyszedl jeszcze gorzej. Nie chce
                            sklamac, ale to byl wynik rzedu 3800 czegos tam. Wtedy wyslal mnie na badanie
                            przysadki. Powiedzial, ze to nic rakowego, ze ma to naprade wiele kobiet i
                            nawet nie wie o tym. Mozna to wyleczyc tabletkami, potrzeba jest kilka,
                            kilkanascie miesiecy.
                      • Gość: mika Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:41
                        zibi, mam 26 lat, więc też się trochę pocieszam wiekiem, ale za to długi staż z
                        mężem (małżeński - 3 lata) a narzeczeński 10 lat, więc chcielibyśmy już bardzo,
                        bardzo dzidziusia
                        • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 15:58
                          Co do mlekotoku, to go nie mam. Tylko jak ścisnę bardzo mocno. Ja już po ślubie
                          ponad 4 latka, ale za to narzeczeństwo dużo krótsze od waszego.Strasznie bo
                          bilą piersi, dziś jeszce gorzej, jutro biegnę do lekarza.
                          • Gość: mika52 Re: Mam mleko?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 16:03
                            Tu mika- teraz jestem mika52, bo się zalogowałam. Ja jutro idę badać
                            prolaktynkę, niestety tylko to w tym miesiącu, bo hsg wykluczone - mam grypę.
                            Wściekła jestem bo wszystko znowu się odwleka. Zibi, masz inne objawy
                            przedmiesiączkowe oprócz bólu piersi?
                            • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 16:10
                              Non stop coś jem i boli mi brzych. Teraz tez siedzę z czekoladą w ręce.
                              Chciałabym się zalogować, ale nie moge odczytać hasła, które mi przesyłają. O
                              co chodzi!?Albo ja jestem beznadziejna, albo mój komputer.
                              • mika52 Re: Mam mleko?! 13.10.03, 16:13
                                wiesz co zibi, ja wpisałam swoje hasło, a nie żadne, które mi przesłali i
                                jestem zalogowana, tak mi się przynajmniej wydaje
                              • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 16:14
                                doskonale cie rozumiem z tym czekaniem .Dla innych to tylko miesiąc a dla mnie
                                cała wieczność.
                                • zibi62 Re: Mam mleko?! 13.10.03, 16:24
                                  Chyba się zalogowałam i żadnego hasła nie trzeba? nic Ci nie przesyłają?
                                  • mika52 Re: Mam mleko?! 13.10.03, 16:46
                                    Ja na razie nic nie dostałam i chyba nie prześlą. I co ja będę robić przez cały
                                    miesiąc? - poza robieniem dziecka oczywiście.
                                    • Gość: zibi Re: Mam mleko?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 17:00
                                      Ja zapisałam się na angielski.Poza tym możesz prać, sprzatać, gotować czyli żyć
                                      nie umierać! na razie, bo biegnę na nauki a jeszcze musze paznokci pomalować.
                                      Może będą jacyś przystojniacy!!!!???
    • mika52 Re: Mam mleko?! 14.10.03, 00:32
      zibi, jesteś niemożliwa, ja chyba posprzątam w takim wypadku kuchnię i na pewno
      zrobię się na bóstwo u fryzjera, skąd jesteś? ja z Włocławka,
      • zibi62 Re: Mam mleko?! 14.10.03, 10:03
        bapisałam do ciebie na priva, ale z moimi możliwościami to nie wiem czy doszło.
        daj znać, najlepiej odpisz na priva i tu bo jak tam nie znajdę!
        • mika52 Re: Mam mleko?! 14.10.03, 22:47
          cześć zibi, nie dostałam nic na priv, nie będzie mnie tu przez jakiś czas bo
          mam problem z dostępem do internetu, ale odezwę się na pewno, napisz koniecznie
          co u ciebie, jak cycuchy i wizyta u lekarza, ja dziś pierwszy raz w życiu wyłam
          z bólu na pobraniu krwi - tak mnie bolało, a pani tylko mówiła, że takich
          cieniutkich żyłek dawno nie widziała, jeszcze mnie ręka boli, papa
          • zibi62 Re: Mam mleko?! 15.10.03, 16:40
            U mnie jest, żw wysłałam dwie wiadomości . Sprawdż tą ikonkę ,,POCZTA", zaraz u
            góry strony. Cycuchy bolą jeszcze bardziej, Robiłam test ale nici z
            powiększenia rodziny. Naprawiaj internet i wracaj do nas. Do lekarz jescze nie
            dotarłam. Nie mam czasu, bo ciągle siedzę na forum. a co u ciebie te żyłki
            takie cienkie?! Za malo jesz czy co!?spróbuj wysłać wiadomość do mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka