asiunia3010 23.10.08, 17:48 kochane jak wiecie to dajcie znać gdzie we Wrocku robią wymaz na chlamydię. Dzięki za każde info Aśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blutorange Namiary na laboratorium 24.10.08, 09:26 Polecam Laboratorium Diagnostyki Molekularnej na ul. Ulanowskiego 18. Wymaz z szyjki macicy kosztuje tam 85 zł, a oprócz chlamydii trachomatis w rmaach tzw. Multiplex PCR zbadają Twój materiał także pod kątem zakażenia ureaplasmą i rzeżączką. Na wynik czeka się ok. tygodnia. Nr tel. 071 362 33 22. Wymaz na chlamydię robi także ALAB na Nauczycielskiej, a także Corfamed na Kluczborskiej. Życzę pomyślnego wyniku! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: Namiary na laboratorium 24.10.08, 22:37 oj... tylko nie w Mediconcepcie! Tam rzeczywiscie, robia wymazy na chlamydie, ale uzywaja jakichs szybkch i "nadczulych" testow, ktore wychodza nieprawdziwie dodatnie! Chlamydie maja wykrywana tam wszystkie moje kolezanki (ja tez taki wymaz "zaliczylam"), pomimo ze z zerowej grupy ryzyka... Ja robilam tam wymaz przez invitro i niepotrzebnie chyba od razu sie zasugerowalam wynikiem, potem sie faszerowalam 6 tygodni antybiotykami... a to wszystko zapomniawszy, ze przeciez maz tez mial robione badanie przy wymazie z nasienia i on byl czysty! Potem kolezance tam wyszla chlamydia, ale z niecheci do antybiotykow poszla zrobic badanie kontrolnie gdzie indziej i... czysciutko, ani sladu... Mi pozniej pobranie robil Polak i wiozlam tam gdzie on polecil (zalezalo mi na czasie, wiec wiozlam sama) - do jakiegos super laboratorium genetyczno jakiegos tam, zaraz obok Robotniczej, przy wiadukucie w strone bunkra, ale nie pamietam nazwy (cos na "R"...) Odpowiedz Link Zgłoś
blutorange Re: Namiary na laboratorium 26.10.08, 13:43 Ko_ma1, zapewne chodzi Ci o laboratorium REX Genetyka, na ul. Robotniczej 32, tam robią tą samą metodą - PCR, co na Ulanowskiego (wykrywanie w materiale DNA bakterii). Podaję tel. na Robotniczą dla zainteresowanych: 071 373 56 57. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: dzięki dziewczyny 26.10.08, 21:21 bardzo Wam dziękuję za wszystkie namiary. Mam jeszcze jedno pytanie Otóż nie jestem pewna czy biorąc obecnie antybiotyk( zapalenie oskrzeli) mogę zrobić badanie czy nalezy jednak poczekać aż wyjdą z organizmu aby nie fałszować wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś
gr78 Re: Namiary na laboratorium 27.10.08, 09:08 ja tez przed invitro robiłam tam chlamydie i zawsze miałam ujemną ;/ a co to znaczy 'zerowa grupa ryzyka'???? przecież tym swinstwem sie mozna wszedzie zarazic ??? kto jest bardziej narazony na zarażenie sie chlamydia a kto mniej? od czego to twoim zdaniem zależy?? bo nie bardzo rozumiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia-1 Re: Namiary na laboratorium 27.10.08, 14:13 Telefon do Corfamedu:071 321 73 15.Znajduje się on na ul.Kluczborskiej 37. Odpowiedz Link Zgłoś