Dodaj do ulubionych

Prośba do dziewczyn z Wrocławia

23.10.08, 17:48
kochane jak wiecie to dajcie znać gdzie we Wrocku robią wymaz na
chlamydię. Dzięki za każde info Aśka
Obserwuj wątek
    • blutorange Namiary na laboratorium 24.10.08, 09:26
      Polecam Laboratorium Diagnostyki Molekularnej na ul. Ulanowskiego 18. Wymaz z
      szyjki macicy kosztuje tam 85 zł, a oprócz chlamydii trachomatis w rmaach tzw.
      Multiplex PCR zbadają Twój materiał także pod kątem zakażenia ureaplasmą i
      rzeżączką. Na wynik czeka się ok. tygodnia. Nr tel. 071 362 33 22.

Wymaz na chlamydię robi także ALAB na Nauczycielskiej, a także Corfamed na
      Kluczborskiej.

Życzę pomyślnego wyniku! smile
      • gr78 Re: Namiary na laboratorium 24.10.08, 18:27
        w mediconcepcie na krzyckiej
        • ko_ma1 Re: Namiary na laboratorium 24.10.08, 22:37
          oj... tylko nie w Mediconcepcie!
          Tam rzeczywiscie, robia wymazy na chlamydie, ale uzywaja jakichs szybkch i
          "nadczulych" testow, ktore wychodza nieprawdziwie dodatnie!

Chlamydie maja wykrywana tam wszystkie moje kolezanki (ja tez taki wymaz
          "zaliczylam"), pomimo ze z zerowej grupy ryzyka...

Ja robilam tam wymaz przez invitro i niepotrzebnie chyba od razu sie
          zasugerowalam wynikiem, potem sie faszerowalam 6 tygodni antybiotykami... a to
          wszystko zapomniawszy, ze przeciez maz tez mial robione badanie przy wymazie z
          nasienia i on byl czysty!

Potem kolezance tam wyszla chlamydia, ale z niecheci do antybiotykow poszla
          zrobic badanie kontrolnie gdzie indziej i... czysciutko, ani sladu...

Mi pozniej pobranie robil Polak i wiozlam tam gdzie on polecil (zalezalo mi na
          czasie, wiec wiozlam sama) - do jakiegos super laboratorium genetyczno jakiegos
          tam, zaraz obok Robotniczej, przy wiadukucie w strone bunkra, ale nie pamietam
          nazwy (cos na "R"...)
          • blutorange Re: Namiary na laboratorium 26.10.08, 13:43
            Ko_ma1, zapewne chodzi Ci o laboratorium REX Genetyka, na ul. Robotniczej 32,
            tam robią tą samą metodą - PCR, co na Ulanowskiego (wykrywanie w materiale DNA
            bakterii). Podaję tel. na Robotniczą dla zainteresowanych: 071 373 56 57.
            • asiunia3010 Re: dzięki dziewczyny 26.10.08, 21:21
              bardzo Wam dziękuję za wszystkie namiary. Mam jeszcze jedno pytanie
              Otóż nie jestem pewna czy biorąc obecnie antybiotyk( zapalenie
              oskrzeli) mogę zrobić badanie czy nalezy jednak poczekać aż wyjdą z
              organizmu aby nie fałszować wyniku?
          • gr78 Re: Namiary na laboratorium 27.10.08, 09:08
            ja tez przed invitro robiłam tam chlamydie i zawsze miałam ujemną ;/

a co to znaczy 'zerowa grupa ryzyka'???? przecież tym swinstwem sie
            mozna wszedzie zarazic ??? kto jest bardziej narazony na zarażenie sie
            chlamydia a kto mniej? od czego to twoim zdaniem zależy?? bo nie
            bardzo rozumiem???
            • mamakasia-1 Re: Namiary na laboratorium 27.10.08, 14:13
              Telefon do Corfamedu:071 321 73 15.Znajduje się on na ul.Kluczborskiej 37.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka