Dodaj do ulubionych

komu pomógł duphaston

19.11.03, 14:39
komu pomógł, jak sie po nim czułyście, jak długo zażywałyście. ja mam cykle
owulacyjne (skok tempki) i niski progesteron 7,2 jednostki, brałam 2 x 1
tabletkę, nie pomógł w pierwszym cyklu...
Obserwuj wątek
    • mrak76 Re: komu pomógł duphaston 19.11.03, 15:37
      Ja również w tym cyklu brałam duphaston na niski progesteron ale 1 tabletkę od
      16 dc. przez 10 dni. W 29 dc. miałam dziwne plamienie/mini krwawienie przez
      jakieś 3 godz. Dzisiaj jest 31 dc. i nie wiem co o tym sądzić. Chyba kupię test
      ciążowy, ale boję się rozczarowania. Jaki okres miałaś po odstawieniu?
      Normalny, czy skąpy?
      • enanito1 Re: komu pomógł duphaston 20.11.03, 08:12
        obfity , z dużymi skrzepami, nic przyjemnego, aż si,ę wystraszyłam i jutro idę
        do gina, ale gdzieś czytałam, żę po progesteronie tak właśnie wyglądają
        miesiączki, więc nie wiem co o tym sądzć
        • annamaria26 Re: komu pomógł duphaston 20.11.03, 09:11
          ja miałam 3 dni plamienia przed właściwym okresem - na początku strasznie
          zbierałam wodę aż czasem miałam wrażenie że brakuje mi skóry na ciele że się
          napina do granic możliwości - ale z każdym opakowaniem pobór ;o) wody malał

okresy stały się mniej bolesne i w miarę regularne (kilku dniowe odchyły)

ciągle czekam aż mi pomoże finalnie czyli zaciążę ;o)
          jak się to stanie dam znać
          buśka!
          • vikas Re: komu pomógł duphaston 20.11.03, 10:34
            Duphaston nie pomaga zaciążyć,ale utrzymać
            zarodek do 3 miesiąca zanim jego funkcje
            przejmie łożysko.
            Plamienia zdarzają się dość często, ale zwykle
            mijają.Poza tym faktycznie reguluje okres
            i u mnie ból jest dużo mniejszy,a krwawienie
            takie samo,lub skąpsze.
          • mrak76 Re: komu pomógł duphaston 20.11.03, 11:53
            Wczoraj wieczorem (31 d.c.) zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny... A dziś
            rano temeratura wynosiła 37,05. Łudzę się, że może za wcześnie ten test
            zrobiłam. Po pracy pędzę do pani ginekolog, zobaczę co ona mi powie.
    • Gość: femalespirit Re: komu pomógł duphaston IP: 212.180.158.* 20.11.03, 11:57
      Mi sie po Duphastonie cykle regularne (28 dni) zmienily w bardzo rozne (27-34
      dni), przy czym trzy dni przed miesiaczka i dwa dni po to plamienia. Sama
      miesiaczka obfita i bardzo, ale to bardzo bolesna w pierwszym dniu. W tym cyklu
      nie bralam duphastonu, mialam owu (skok tempki) w 12 dc, teraz od tygodnia mam
      podwyzszona tempke. Chce zobaczyc, kiedy sie skonczy moj naturalny cykl.
      Zaciazyc pewnie nie zaciaze, bo problem tez po stronie meza, ale przynajmniej
      sie przekonam jak wyglada to bez Duphastonu (ktory mi bardzo podwyzszal tempke,
      nawet do 37,6 i dawal czesto objawy jak ciaza).
    • Gość: MISIEKXX Re: komu pomógł duphaston IP: *.localdomain / *.metron.torun.pl 05.12.03, 12:57
      Kochane przyszłe MAMY, wiecej optymizmu, ja już 4 lata staram się o Bobaska,
      najpierw gdy moje badania wyszły ok-mąż przez 2 lata wypierał się badania
      spermy, teraz okazało się że tylko co któryś cykl mam owulację, na domiar złego
      w czasie tych dni nie chce mi się sexu!To jak mam zostać Mamą?Leki Duphaston i
      CLO biore 1 raz, okres mi się spóźnił ładnych 9 dni i trwał 2 dni, teraz mam
      jakieś tiki nerwowe i drga mi policzek hehehe!przedziwne objawy.... za każdym
      razem gdy się "przytulamy" z ukochanym nie myślę czy to już dziś się uda i
      staram się czerpać z tego przyjemność, po cichu jednak liczę że te leki mi
      pomogą.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka