vikas 30.11.03, 12:58 Witam wszystkich,którzy przyłączają się do starań!!! Dzisiaj drugi dzień cyklu.Startuję z colostibegytem od dziś do 6 dc. Potem 8-10dc monitoring i stosowanie się do poleceń doktora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 16:20 Vikasku, zgłaszam się tutaj. To będzie fajny grudniowy cykl. Ja jestem w połowie cyklu, po pregnylu. Jutro USG, no i zobaczymy. PS. No to będziemy mogły pilnować Ciebie, żebyś się tym razem stosowała do poleceń doktora))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata5555 Re: Nowy cykl-starania! 30.11.03, 16:41 Przyłanczam się do was u mnie 3 dc bez leków a po laparoskopi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellf Re: Nowy cykl-starania! IP: *.saska.krakow.pl 30.11.03, 17:43 Ja - dzisiaj 17 d.c., czyli po połowie cyklu. USG mam mieć pojutrze - we wtorek. 14 d.c. miałam (po CLO - 1 tabletka dziennie od 3 do 8 d.c.) w jednym jajniku pęcherzyki 21 i 23 mm, a w drugim tez dwa, z któych jeden 38 mm (cystowy, ale niewykluczone, że jeszcze pęknie) i jakiś drugi, mniejszy, tak ze 18 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 18:07 Ellfik, sporo tych pęcherzyków. Ja w 16 dc miałam tylko jeden - 16mm. 17dc- zastrzyk z pregnylu. Jutro jest 20dc i zobaczymy czy pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Nowy cykl-starania! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 20:10 Hej! Ja jestem w 26 d.c. czekam.... a może nie czekam na @ ;o) Żadnych objawów, dobre samopoczucie, które psuje mi tylko zimno na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarta77 Re: Nowy cykl-starania! 30.11.03, 22:12 25dc, zadnych objawow i jak co miesiac nieuzasadniona nadzieja ze @ nie przyjdzie... pozdrawiam -Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulvia Re: Nowy cykl-starania! IP: 212.244.167.* 01.12.03, 08:46 no więc i ja bym się przyłączyła, ale na razie czekam na @ po podaniu progesteronu na jej wywołanie, ale mam nadzieje, że za mniej więcej tydzień rozpoczne kolejny cykl starań))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia1 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.fwfin.fwc.com 01.12.03, 09:23 5 dc, na clo- pierwszy raz- od 3 do 7 dnia no i wiesiolek. I wielkie nadzieje. Gdyby sie nam udalo to mialybysmy wspanialy prezent swiateczny. Zycze tego Wam i sobie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:59 ...no to ja też się dopiszę, 3 d.c. prawdopodobnie przedostani cykl, kiedy staramy się jeszcze naturalnie, tylko mam zamiar brać duphaston 15-25d.c.i witaminki...folik, wit. B6, Akard i może zakupię Hormel S, tylko nie wiem jak go brać ile razy dziennie i w jakie dni? Może wiecie? Na razie mam @,bardzo obfitą, dawno takiej nie miałam i czuję się źle... pocieszam się że jeszcze 2 dni i będzie lepiej. Pozdrawiam Was wszystkie!!! Życzę aby GRUDZIEŃ i rok 2003 był dla nas łaskawy... Aby zapisał się w naszym życiu jako jeden z najlepszych, najwspanialszych miesięcy!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 16:39 Witam! dzisiaj 3 dc i nawet bym nie pisała bo bez sensu.jednak muszę się podzielić informacjami.zwykle miesiączka trwa u mnie 5 dni tym razem zakończyła się na dwóch. tego jeszcze nie było!chyba coś tu nie gra! zgłupiałam ja, albo mój organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 18:53 Pęcherzyk pękłJak się nie uda w tym cyklu, to za miesiąc zaczynam stymulację. Vikasku,... nie chcę rozbudzać znowu nadziei, ale może powtórz test. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-starania! IP: 82.139.13.* 01.12.03, 20:22 Ja też czekam na @. 28 d.c wczoraj po 12 dniach od owu test ujemny. Ja chyba nigdy nie zobaczę tych upragnionych kreseczek...tylko ryczeć mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 22:25 Paola, za wcześnie na test! Ja bym zrobiła po 14 dniach od owu, tyle mniej więcej wynosi faza lutealna, a i tak nie wiem czy nie za wcześnie. Nie płacz, jeszcze nic nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
agakra Re: Nowy cykl-starania! 01.12.03, 22:47 Cześć a u mnie 6 dc. biorę clo i menogol jak tym razem nie pojdzie, to nastepna będzie inseminacja To trzymam kciuki za nas wszystkie, może bocian zrobi nam prezent pod choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 01.12.03, 22:53 Vikasiu! Ja również zachęcam do zrobienia testu...dwa dni to bardzo krótko a @ wyglądała tak jak zykle? Czy troszkę inaczej....????znam przypadki kiedy @ wystąpiła pomimo ciąży....może to było mocne plamienie? U mnie @ jest bardzo mocna, no może teraz...trochę wyluzowała.ale to na pewno była i jest @. Trzymam kciuki...nie chcę robić Ci nadziei ale zrób dla pewności test i szybko napisz. Czekam z niecierpliwością. Paola! Za Ciebie również trzymam kciuki!!!Mocno!!!Nie martw sie na zapas...będzie dobrze a nawet jeszzce lepiej... Już dzisiaj poprawił mi się troszkę humor. I za Was wszystkie! Aha! Może nie na temat...w sumie to mi sie chce śmiać.... pomyślałam sobie ...jakie to niesprawiedliwe Edyta Górniak w ciąży...jeszcze nie ma męża a już niedługo dziecko.... Nie czekała w kolejce..omineła nas a my tak się wysilamy aby w niej czekać...miała chyba znajomości.. Jednak życzę jej pomyślnego rozwiązania! Pozdrawiam! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:26 Vikas!Paola! robiłaś test? Jak wynik... Co u Ciebie? Ja mam dzisiaj 4d.c....a o @ juz zapomniałam - od wczoraj (od wieczora)nie plamię w ogóle...to też dziwne, zawsze @ miałam 5-6 dni. Może to być przez Duphaston?...(brałam go pierwszy cykl od 15 do 25 d.c.) Pozdrowienia! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-starania! IP: 82.139.13.* 02.12.03, 08:51 Hej Nikola. Nie ja nie robiłam testu, no tylko 2 dni temu oczym pisałam. Czekam na @. Jest już 14 dni po owu. Temp. 37.2, cycki bolą, niestety brzuch też. Wiesz, Duphaston może powodować takie historie, ja jak go kiedyś używałam to też tak miałam..zupełnie inny okres. ALE KTO WIE? MOŻE JESTEŚ W CIĄŻY? A jaka tempka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga24 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.au.poznan.pl 02.12.03, 10:49 Vikasik!!! odezwij sie, dziewczyny maja racje to moze byc ciaza-zrob tescik i napisz nam coooo sie na nim pojawilo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulvia Re: Nowy cykl-starania! IP: 212.244.167.* 02.12.03, 11:00 nie chcę martwić, ale słyszałam, że takie krótkie skąpe miesiączki mogą być objawem cienkiego endometrium i/lub problemów z owu w cyklu, w którym taka @ wystąpiła, ale może się mylę w każdym razie trzymam kciuki tez)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: Nowy cykl-starania! 02.12.03, 12:29 Hej Paola co u Ciebie,jak tempka, i co z testem?Odezwij się potrzeba nam pozytywnych wieści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 11:05 Paola! Temperatura przed okresem spadła z 36,9 na 36,6 a od soboty nie mierzę..zaczynam dopiero jutro - 5 d.c - nie nie sądzę, że moge być w ciąży...to musiała być prawdziwa @, źle się czułam, brzuch bolał strasznie (jak zwykle)pierwsze 3 dni są straszne dla mnie, nie można stać, siedzieć chodzić itd. W tym przypadku jednak już na drugi dzień czułam się nie źle. Wczoraj i dzisiaj - zakłują mnie czasami jajniki, krwawienie jakby ustało. Nie wiem, zobaczymy co bedzie dalej. A ja za Ciebie trzymam kciuki!!!Informuj mnie na bierząco... Vukasiu!!! Co u Ciebie?????? Pozdrowienia! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: Nowy cykl-starania! 02.12.03, 12:25 Witam Was dziewczyny.Dzięki za troskę nie sądziłam,że wywołam takie poruszenie. Po prostu pogodziłam się z sytuacją, a teraz mam wątpliwośći.Boję się bo przecież od dwóch dni(dziś będzie trzeci), jak biorę CLO, w ciąży nie wolno!!!@ rzeczywiście nie trwała ani dnia dłużej.Lekarz mówił,że endometrium jest piękne i coś może z tego być!Rano tempki nie mierzyłam, ale po południu było 37,2. Zaczynam wierzyć,że wyląduję w szpitalu dla psychicznie chorych, a wszystko przez maleńką FASOLKĘ!!!!! Dodam,że męczą mnie zaparcia,co zdarzało się przed @,ale nie po.Nawet herbatka ziołowa nie działa. Odżałuję te pieniądze i zrobię test dla świętego spokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 12:40 Vikasku, w czasie ciąży nie powinno się pić herbaty malinowej, bo powoduje skurcze macicy Trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 12:50 Coś mi się pomyliło, myślałam, że owocową. Tylko się nie zamartwiaj! Kiedy test i jaki? Nadal jestem za tym z krwi. Zastanawiam się, czy te proszki, które bierzesz nie mają wpływu na test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Re: Nowy cykl-starania! IP: *.icpnet.pl 18.12.03, 13:15 Herbata malinowa jest ok. Herbaty z LIŚCI MALIN nie należy pić byt wcześnie tylko na ileś przed porodem - ma ona ułatwiać poród. Ziutka Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Nowy cykl-starania! 02.12.03, 13:04 Cześć Vikasku i reszta, Nie odzywam się narazie bo podobnie jak ty coś mi się pokręciło w moim organiźmie po ty duphastonie. Dziś 35 d.c. @ nie ma objawy ciążowe minęły, czasem powrócą ale na krótko, test robiony w 32 d.c. negatywny a ja zaraz zwariuję bo jestem w zawieszeniu. Chyba powtórzę ten test ale czy jest sens? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 14:53 Hop-Angel zrób ten test koniecznie. Czasami nie od razu widać 2 kreski, tylko po paru dniach.Jak tempka, jeśli powyżej normy to masz duże szanse na BEBE!!! Ja test robię jutro.Daj znać o wyniku! Odpowiedz Link Zgłoś
mamarta77 Re: Nowy cykl-starania! 03.12.03, 00:18 a ja znow nie wytrzymalam i zrobilam test w 27dc, oczywiscie wyszedl negatywny, ale co szkodzi poludzic sie jeszcze do @ buuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 09:35 Vikasku! Jak test? Jaki wynik? Pozdrowienia! trzymam kciuki!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 13:01 Mam pytanie, czym się różni stopień czystości pochwy od posiewu z kanału szyjki? Muszę zrobić te badania i tak się właśnie zastanawiam...Pzdr PS.A i kiedy je najlepiej zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.12.03, 16:03 Nie ma dwóch kreseczek! Wariactwo organizmu!!! Nie omieszkam zapytać dlaczego tak się dzieje,co jest przyczyną? W piątek rano idę na monitoring. Zobaczymy ile zniosłam jajek i jakiej są wielkości? Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Nowy cykl-starania! 03.12.03, 16:11 Vikasku, a ja jeszcze nie mam @ brzuch pobolwea co drugi dzień, piersi uż nie, troche plamię ale te plamienia zanikają jutro testuję raz jeszcze a jak nie będzie krechy ide do lekarza, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hop_angel Re: Nowy cykl-starania! 03.12.03, 18:06 Cześć Vikasku i dziewczyny, Mogę się oficjalnie dołączyć przyszła @ w 36 d.c. Ale umawiam się do lekarza bo chcę wiedziec co sie dzieje, także będę informować na bieżąco, pozdrawiam gorąco i całuję wszystkie starające się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Nowy cykl-starania! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 18:59 Hop_angel ja też miałam podobnie w sierpniowym cyklu tzn przedłuzony cykl. Okazało się wtedy, ze pęcherzyk nie pekł ;o( przynajmniej tak lekarz powiedział. Wzięłam luteinę i dostałam @. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-starania! IP: 82.139.13.* 03.12.03, 20:33 Dziewczyny!!!! Tu Paola. Jeśli miałyście podwyższoną tempkę a małpy nie było....to nie wiem co to...ale jajeczkowanie było na pewno, w przeciwnym razie wykres nie byłby 2-fazowy. Jeśli chodzi o mnie to czarna rozpacz. 29 d.c-14 dni po owu-dziś rano test negatywny. Cóż wszelkie nadzieje prysły. Dlaczego? Zaczynam coraz brdziej tracić nadzieję w to, że się kiedykolwiek uda, że przyjdzie czas na moje 2 kreski... Cóż...wg moich wyliczeń jutro powinna spaść tempka i @. Napisze do was cokolwiek się przydarzy. Wasze wątki też czytam z wielkim zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Nowy cykl-starania! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 20:56 Paola wiem co czujesz. To jest trudne do zniesienia kiedy kolejny raz się nie udaje.... Wiesz dla mnie jedyną radością jest to forum. Zaglądam tu sto razy dziennie z nadzieją, ze znowu ktoś napisze UDAAAŁO SIĘ!!! I są takie chwile... i to one pozwalają mi uwierzyć, że w końcu się uda. Paola ile się już staracie o dzidziolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-starania! IP: 82.139.13.* 03.12.03, 21:04 Starmy się od roku ale tak naprawdę podczas tego starania owulację miałam dopiero 4 raz bo mam pco i leczę cię clo. Do tego wszystkiego mój mąż ma niezbyt dobre wyniki nasienia..no nie są takie tragiczne, ale dość marne. Więc mam już całkiem pokrzyżowane plany. Niedługo zwariuję. Jest mi tak strasznie źle....chlip chlip... plusk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Nowy cykl-starania! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 21:14 Paola Twoja sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna. Wiesz mój kolega z pracy starał sie z żoną o dzidziusia przez rok. Chodzili na monitorowanie i ona wg lekarza ani razu nie miała jajeczkowania. Lekarz mówił, ze to beznadzieja. Po roku starań umowili się z nim na badania i .....okazało się ze żonka w ciąży ;o))) Podpaś męża specyfikami wzmacniajacymi nasienie i bądź dobrej myśli. Ja staram sie od dwóch lat. Wcześniej żadnej przeszłości ginekologicznej. Po 7 m-cach starań zaszłam w ciążę ... pozamaciczną. Później po leczeniu 3 m-ce przerwy. Staramy sie teraz od stycznia z przerwami na wlakę z bakteriami. Dwa razy stymulowałam cykl CLO, chodziłam na monitorowanie + zastrzyk z pregnylu i nic. Przestałam brac cokolwiek. Poprostu brzydko mówiąc olewam ... tak sobie przynajmniej wmawiam. Czekam na cud ... taki malutki jak fasolka ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellf Re: Nowy cykl-starania! IP: *.saska.krakow.pl 03.12.03, 21:23 U mnie 20 d.c. Wczoraj byłam na USG - wszystkie pęcherzyki pękły, a w Zatoce Douglasa był płyn(z pęcherzyków). Lekarz powidział, że na 100% miałam owulację i ...hi hi....zapytał "stosunek był?". Drugi dzień biorę Duphaston - "na podtrzymanie" - jeszcze 4 razy, tzn. do 24 d.c.włącznie. To właściwie dopiero drugi stymulowany u mnie cykl. Poprzedni miałam z półtora roku temu, jescze przed poronieniem. Może od tej pory coś się zmieniło od tamtej pory...? Odpowiedz Link Zgłoś
beata5555 Re: Nowy cykl-starania! 03.12.03, 21:25 U mnie dziś 6 dc ,@ poszła sio i dziś zdjęto mi szwy po laparo, a za tydzień do dzieła. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i oby nam się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Do Kasialu IP: 82.139.13.* 03.12.03, 21:39 A czy ty masz owulację po clo, czy nawet po tym nie przychodzi???? Swoją drogą dobrze, że odpuściłaś...może akurat to pomoże. Ile macie lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Do Paoli IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 22:02 Paola podczas monitorowania mialam pęcherzyki 22mm czy w środku było jajeczko trudno powiedzieć. Ja mam prawie 28 lat /wszystkim mówię, ze 27 ;o)/ a mój mąż 33 i jeszcze pół ;o) Wiem, ze jeszcze mam czas na próby. Przeczytałam dzisiaj w gazecie, ze Geena Davis ma 46 lat, a w kwietniu urodziła córeczkę ;o))) A Wy ile macie lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Do Paoli IP: 82.139.13.* 03.12.03, 22:15 No to w porównaniu do ciebie to ja smarkula...23 a mąż 24. Żeby było śmieszniej to jesteśmy już 3 lata małżeńswem. Co do Twojego pęcherzyka to ja w tamtym miesiącu też miałam na usg pęcherzyk 23 mm. Lekarz stwierdził, że to jest torbiel bo nie ma w środku kom jajowej. A na drugi dzień miałam jakbyk owu. Nie daj się zwieść tym bandytom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Do Paoli IP: *.mofnet.gov.pl 04.12.03, 08:13 Paola my starzy jesteśmy, ale jak młodo się czujemy hihihihihihihihihihiiiii Paola zrobiłam dzisiaj test i wyszedł ujemny w 30 d.c. Zrobiłam go chyba niepotrzebnie ponieważ teraz często biegam do toalety i cięzko mi "uzbierać" taki "ranny" mocz. Poza tym niby się nie nakręcałam, ale tak mnie nerwy brały, że nie wytrzymałam i zrobiłam już o 2,00 na dranem hihihihihi. Nie wiem czy wynik jest wiarygodny. Zrobię jeszcze jutro jak nie dostanę @, ale tym razem już na pewno nad ranem hihihiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 10:31 Vikasku, ile jajeczek zniosłaś?))) U mnie bez zmian. Test za 9-10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania!-tragedia! IP: *.aster.pl 05.12.03, 18:41 Dosłownie tragedia.Cały dzień chciało mi się wyć,ale mąż zabrał mnie na zakupy no i polepszyło mi się. Pęcherzyków jest dwa i zamałe.Prawdopodobnie już nie urosną!Koniec leczenia CLO. Mam do wyboru 3 iui,lub od razu in vitro!!! Jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy. Mam wykonać mnóstwo badań.Potem mam brać menogon i decaptyl 0,1 wszystko w zastrzykach,których nie ma kto mi robić.Jestem przyłamana.Jeśli nie powiedzie się wybrana metoda to będę zmuszona zrezygnować. Narazie robię dobrą minę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania!-tragedia! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 19:21 Ja też siedzę i płakać mi się chce, chyba musimy wypić sobie wirytualnie po piwku. Vikasku, jak to za małe i nie urosną?!!!! Napisz jakie mają wymiary. Ja bym chyba poszła do jakiegoś specjalisty od USG, żeby potwierdził, czy faktycznie nic z tych pęcherzyków nie będzie. Zastrzyki ja Ci będę robić)))) Dlaczego ma się nie udać, uda się! MUSI! U mnie nędza, wynik LH kiepski. LH w 18dc 9.50 a norma w fazie owulacyjnej 17- 77.Nie wiem, pęcherzyk bez ciałka-chyba. Z tą miną to u mnie kiepsko, popłakałam się mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania!-tragedia! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 05.12.03, 20:10 Vikasiu! Bardzo mi przykro...Głowa do góry... Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży.Chyba czytałaś na tym forum wiele pozytywnych przykładów, że jednak jest szansa na dzidziusia. Pamiętaj że macie szansę...taką jaką macie, ale jest i trzeba się jej mocno trzymać. Inni jej nie mają i co wtedy? Pozdrawiam i Trzymam Mocno kciuki za Ciebie! Wszystko będzie dobrze, nie wolno tracić nadziei i myśleć negatywenie!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-wojna!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 20:49 Vikasek zebrała siły do walki i teraz szaleje na dyskotece z mężem)) W końcu, to tylko przegrana bitwa - nie WOJNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-wojna!!! IP: 82.139.13.* 05.12.03, 21:07 Ja też przegrałam bitwę i zapisuję się w tym wtku. Nowy cykl, ale czy starania będą owocne? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-wojna!!! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 05.12.03, 21:44 Paola mamy nadzieję, że będą owocne... U mnie dzisiaj 7 d.c. czekam na czas przytulania... Pozdrawiam! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 06.12.03, 00:13 Dziewczyny jsteście kochane!!! Dzięki za słowa otuchy to działa jak balsam na wysuszoną skórę.Dyskotek nie lubię, ale faktem jest,że zrobiliśmy sobie coś na miarę dyskoteki w domu.Nie mogę się załamać,bo to nic nie zmienia. Po prostu czuję się bezradna, bo nie mam na to wpływu.Mogę wybierać środki do osiągnięcia celu, ale nic więcej. Tak bardzo się cieszę, że mogę tutaj się wywnętrzyć!To,że są tu wspaniałe osoby nie ulega wątpliwości.Dziewczyny jesteście skarbnicą porad i niewyczerpanym żródłem w podtrzymywaniu nadziei!!!dZIĘKI SERDECZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 12:44 Vikasku, Wracając do pęcherzyków. Trochę mnie zdenerwował mr N. Jak mógł tak powiedzieć? Na USG byłaś w 8 dc? Biorąc pod uwagę to, że pecherzyk rośnie srednio 2mm na dzień, to mój biedny pęcherzyk w 8 dc miał ok 4mm! W 16 dc miał ok16- 17mm, a następnego dnia dostałam pregnyl. Kiedy masz przyjść na USG? I pamiętam jak jedna dziewczyna pisała, że była na USG i miała tylko jeden pęcherzyk 14mm, po paru dniach kolejne USG i pojawił się nowy, który już miał 14mm a ten pierwszy stanął w miejscu. Ten cykl nie jest stracony! Szkoda, ze w I. każda wizyta to 100zł, w N. jak masz USG 50. Idź za pare dni na USG, niekoniecznie do N może znajdziesz tańsze USG. Zobacz czy pęcherzyki się rozwijają. Jak tak, to lepiej żebyście od tego momentu się nie przytulali(5- 6dni od pregnylu, ale może Ty już to wszystko wiesz). Potem kolejne USG jeżeli pęcherzyk będzie miał ok16(tak jak miałam ja)książkowy 22mm, możesz poprosić o pregnyl. Jeżeli chodzi o przytulanie to mi Zamora napisał: następnego dnia po pregnylu: rano sex, wieczorem to samo, kolejny dzień powtórka))) Chyba trochę chaotycznie Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 12:49 Zapomniałam dodać. Po tych dwóch dniach -USG, żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 14:26 Może urosną taką mam nadzieję?! W każdym bądz razie nie było mowy o następnej wizycie usg,bo to bez sensu.Pęcherzyki pękają u mnie bez pegnylu więc mam nadzieję, że urosną i pękną.Przytulanie zaczniemy od tego tygodnia co drugi dzień.Może się uda!!! Jeśli nie to chyba dam za wygraną. In vitro to 30% powodzenia,a koszt około5,500,00 zł nie wiem czy jest sens? Wiesz czytam teraz książkę pod tytułem "Chcę mieć dziecko" autorstwa D.S.Feingold,Deborah Gordon. Zawarte jest w niej wiele czynników sprzyjających zapłodnieniu,jak i niesprzyjających. Jest tego tak dużo i tak wiele zależy od zdrowia,pracy poszczególnych narządów(nerki,wątroba,trzustka,tarczyca,jelita) wszystkie muszą być zdrowe i współpracować ze sobą.Pomagać ma temu nawet to co jemy,witaminy,gimnastyka, stres,emocje,praca i jej warunki. Wszystko to ma wpływ,wszystko układać się ma w harmonijną całość. Tak trudno jest to osiągnąć,a jednocześnie łatwo.Wystarczy wywrócić swoje życie do góry nogami!!! Wcale nie jest to takie optymistyczne.Czytając dochodzę do wniosku, że właściwie nasz wpływ jest wielki i niewielki,a szanse niewiadome. Po prostu jedne zachodzą bez problemu mimo niespełnienia tych kryteriów, a u innych choćby niewielki odchył od normy i mam problem. Załamać się można,ale to i tak nie ma wpływu więc trzeba się z tym pogodzić.Uda się samo z siebie,lub zmenić swoje pragnienia. To się wyżaliłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 16:37 Vikasku, in vitro to koszt ok 12000. 5500 to tylko zabieg a reszta to lekarstwa. Jeżeli z mężem nie ma problemu, u Ciebie też chyba nie, to moim zdaniem lepsza inseminacja. Może chociaż spróbuj? Ja od następnego miesiąca mam stymulację, jeżeli po paru miesiącach się nie uda, a wyniki męża będą OK, to zdecyduję się na inseminację, ale pewnie wcześniej badanie na drożność brrr. Szukałam ostatnio jakieś książki, ale tej nie widziałam, to nowe wydanie. Jak możesz to napisz gdzie kupiłaś i za ile. No i nie napisałaś wymiarów pęcherzyków Pozdrawiam i sorki...za moje wymądrzanie. Zapomniałam wcześnie napisać, ze muszę jeszcze zrobić dodatkowe badania tarczycy, bo jest podejrzenie o nadczynność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 18:34 Zapomniałam o książce.Kosztowała 16,50, (to była promocja) a kupiłam ją w Klubie dla Ciebie.Czasami w gazetach są takie kolorowe ulotki z książkami i są tam karty zgłoszeniowe. Przysyłają do domu płacisz przy odbiorze. Zobacz pod adresem www.kdc.pl może kupisz przez net. Opisują tu wszystkie możliwe sposoby wspomagające zaciążenie.Ziołolecznictwo,aromaterapia,akupunktura i inne.Opisują też choroby jak i sposoby leczenia. Wiesz mam znajomego bioenergoterapeutę i w końcu udam się do Niego razem z mężem.Mówił mi kiedyś o zabiegach,które poprawiają przepływ krwi w tych miejscach,a także wiele innych sposobów. Może to będzie lepsze i nie potrzeba będzie in vitro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 18:37 Odpowiedziałam- zobacz mój post o godz 18.34 tam jest odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 14:30 Oczywiście praca,stres i jej warunki nie pomagają,a wpływ mają wielki i niekorzystny dla poczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 16:39 Vikasku, odpowiedziałam między Twoimi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 17:46 Vikasku, przez ile cykli byłaś stymulowana clo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 18:10 Gosiu wcale nie uważam,że się wymądrzasz. Każdy ma swoje zdanie i nikt nie ma prawa zabraniać go wygłaszać. Nie wiem ile mają moje pęcherzyki bo mi doktor nie powiedział. W sumie miałam 5 cykli stymulowanych.Pierwsze dwa czerwiec,lipec.przerwa i od września do tego cyklu. Organizm co drugi cykl odpowiada na CLO. Doktor swierdził,że dalsza stymulacja tym lekiem nie ma sensu.Przepisał mi menogon i dekaceptyl coś takiego. Nie znam tego drugiego leku.Muszę sprawdzić z czym to się je! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 18:30 Idziesz na USG, w połowie cyklu? Gdzie kupiłaś książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl 07.12.03, 19:01 Sprawdzałam w klubie dla Ciebie jest 1 książka w cenie promocyjnej 16.50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.03, 19:04 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 20:11 Dopiero teraz zobaczyłam Twój post z 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 08:34 Hej dziewczyny! Jak starania? zapominacie o naszym wątku? Ja się melduję...13 d.c. czekam na skoczek temperaturki...i przytulanko...zaraz po owu duphaston przez 10dni.... Pozdrawiam Was serdecznie!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thmwag Re: Nowy cykl-starania! IP: *.eltur.com.pl 11.12.03, 09:15 Też właśnie szukałam tego wątku, żeby go odświeżyć wpisuję się i ja. Dziś 24 dc. Pierwsza zaobserwowana owulacja od x-czasu. Ogromna obawa że znowu nic z tego nie będzie. Ale i po troszę nadzieja że zmienię bieg histori i zamelduję o powodzeniu. Oby....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulvia Re: Nowy cykl-starania! IP: 212.244.167.* 11.12.03, 09:20 A u mnie 8 dc, wczoraj skonczyłam clo i teraz czekam na rezultaty, wizytę u lekarza mam dopiero w 15 dc... trochę się martwię, że za późno. Na dodatek mój luby jutro wyjeżdża i wraca w moim 13 dc (mam nadzieje, że "poczekam" z owu jeśli w ogóle), może się sama zmobilizuje i pójdę na usg.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziki Re: Nowy cykl-starania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 09:23 I ja się dołączm dziś 2 d.c. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.12.03, 18:40 Witam wszystkich! 13 dc razem z Nikolą będziemy się martwić w święta tak myślę. Moje pęcherzyki miały nie urosnąć i chyba na to się zanosi. Tempka 36,6 może jeszcze owu będzie. Mam dylemat bo muszę do świąt(jeśli nie zaciążę)zdecydować,co robić. Mam wybór szykować się do iui,lub do in vitro,lub dać sobie spokój?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata5555 Re: Nowy cykl-starania! 11.12.03, 21:44 Cześć. U mnie 14 dc a usg wykazało pęcherzyk 17 mm i endometrium 9 mm, męcze męza już od 3 dni ciekawe kiedy bedzie owu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosia5 Re: Nowy cykl-starania! 12.12.03, 08:10 no więc drogie dziewuszki ja też sie melduję. u mnie dziś 8dc. Samopoczucie całkiem niezłe zwłaszcza że dzis piątek pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.03, 12:43 Dziewczyny muszę się tym z Wami podzielić.Jestem w szoku czegoś takiego u siebie nie widziałam od 3 lat! Mowa o pięknym śluzie płodnym, jak kurze białko! Wyczytałam w książce,że Robitusin to to samo,co syrop Guajazyl(dostępny w aptekach bez recepty)zwiększa produkcję owego śluzu.Biorę go od 5 dni 2*dziennie po łyżeczce i zadział.Ponieważ jest to 15 dc i ten śluz to chyba cały dzień sędzę na przytulaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulvia Re: Nowy cykl-starania! IP: 212.76.37.* 13.12.03, 12:55 Vikas chyba będę musiała zakupić ten syropek skoro tak zadziałał Ja na razie łykam kapsułki z wiesiołka, ale u mnie dopiero 10 dc, a mój luby w podróży służnowej do wtorku. Mam nadzieję, że zdąży..., we wtorek mój 13 dc, choć w sumie nie wiem czy coś wyhoduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nowy cykl-starania! IP: *.gala.net.pl / *.gala.net.pl 13.12.03, 13:04 Vikas,to super,dzięki takiemu śluzikowi plemniki podobno szaleją.Słyszałam o tym Robitusinie,czy to jakiś syrop?Od którego dnia cyklu to bierzesz? Słyszałam,że rewelacyjny do tego jest olej z wiesiołka,który powoduje wielką ilość i jakość śluzu,a Robitusin go rozrzedza na "kurze białko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 13.12.03, 14:31 Dziewczyny!~ja piję syrop Guajazyl..i też śluz jest super... tylko nie wiem sama co myśleć bo owu mam 15,16, d.c.(tak wskazuje temperatura) a najlepszy (tak mi się wydaje) śluz zaobserwowałam 13 d.c. Zobaczymy co z tego wyniknie..dzisiaj 15 d.c. ....Vikasku idziemy "łeb w łeb" Pozdrowienia!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 15:37 Nikola mam nadzieję,że razem zakiełkują nam Fasolki.Jednak jestem w kropce bo 26.12 powinnam mieć okres,a jeśli zdecyduję się na iui, lub in vitro to muszę wziąć proszek opóżniający okres.Wynika z tego, że 25.12 rano muszę zrobić test, czego bardzo się boję. Poza tym nie wiem,czu urosły pęcherzyki, i czy pękły.Mimo to próbujemy.Szansa jest dziś i w poniedziałek.. Guajazyl zaczełam brać w 11 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 13.12.03, 15:48 wszystko się jakoś ułoży...zobaczysz Może wspólnie zafasolkujemy??? Tak bardzo bym chiała..nie będę ci tłumaczyć ani opisuwać jak bardzo bo Ty sama wiesz najlepiej jak się sprawy mają. Chce mi się śmiać...bo od 11 d.c również piję syropek Guajazyl. Jeżeli wszystko wypada u nas w ten sam dzień to może uzgodnimy również datę porodu i płeć dziusia? Pozdrawiam serdecznie! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Nowy cykl-starania! IP: 82.139.13.* 13.12.03, 16:19 Dziewczyny a wy pijecie ten syrop od 11 cyklu bo tak treba? ja diś mam 9 właśnie npiłam się 1 łyżkę. Może to jest za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: Nowy cykl-starania! 13.12.03, 16:56 Paola myślę,że to nie zawcześnie, piję od tego dnia cyklu ponieważ tego dnia go kupiłam. Nikola najchętniej chciałabym 2 Fasolki za jednym razem ze względu na swoje skończone 32 wiosny. Będę szczęśliwa,jeśli będzie choć jedna i nie ważna płeć,ważne żeby było zdrowe!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 13.12.03, 17:56 Paola! Ja gdzieś wyczytałam, że ma się go pić 4,5 dni przed owu. Dlatego u mnie ten 11 d.c. Vikasku! Ja również uważam, że najważniejsze aby dziecko było zdrowe...miałam na myśli np. u ciebie dziewczynka/chłopczyk i u mnie dziewczynka/chłopczyk. Pozdrowionka! I do roboty Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 23:08 Ja już po zabiegu. Ciągle mam nadzieję,że mimo wszystko uda się naturalnie i że to będzie ten cykl! Bardzo bym chciała. Moim marzeniem jest mieć 1 chłopca. Może to głupie,ale nas jest 5 dziewczyn i zawsze chciałam mieć starszego brata. Moja starsza siostra ma 4 dzieci(jestem druga) trzecia ma dziewczynkę(też z zaburzeniami hormonalnymi),4 pół roku po ślubie, a 5 sześcioletniego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 23:20 Sprostowanie pierwsza z sióstr czworo dzieci dwóch chłopców dwie dziewczynki w tym ostania skończyła 3 latka a żeby było śmiesznie zaciążyła wtedy kiedy ja poroniłami urodziła w ten dzień kiedy ja miałam rodzić(ja druga nie mam). trzecia dziewczynkę,czwarta pół roku po ślubie nie mają,ani na razie się nie zanosi,piąta sześcioletniego synka Kacpra. Odpowiedz Link Zgłoś
kosia5 Re: Nowy cykl-starania! 15.12.03, 09:01 hej o to dużą macie rodzinę, ja mam jedną siostrę która nie jest ani mężata ani dziecata na razie amy sie nadal starmy. mam tkaie pytanko?- czy folik czyli kwas foliowy można brać kieyd się chce tzn cjodzi mi o porę dnia czy trzeba no rano? U mnie dziś 11 dc, i wychodzi na to że ten tydzień będzie ostre przytulanko pozdrowionka Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 11:11 Hej dziewczyny! dzisiaj 17 d.c trochę mam mieszane uczucia.... Temperaturę mierzę 3 cykl. W pierwszym(mierzonym) owu. była 17 d.c.- cykl trwał 32dni; w drugim 15/16 d.c. - cykl trwał 31 dni. W tym cyklu śluz płodny miałam (taki ładny 11-13 dnia) a od 15 d.c raczej sucho. Nie wiem co mam myśleć.... Czy zawsze śluz płodny musi występowć razem z owulacją? Z tego co wiem to tak jest najlepiej, plemniki mają ułatwione zadanie. Po zatym właśnie 15,16, d.c. przeszłam jakieś drobne zapalenie (lekkie pieczenie, swędzenie), miałam upławy (białe) ale już dobrze. Czy może mieć to coś wspólnego ze śluzem, mam na myśli lekkie upławy (swędzenie) ze śluzem płodnym? Mógł się przez te upławy "zahamować" - może to głupio brzmi...ale już sama nie wiem co myśleć? Możecie mi coś poradzić? Mam doła.... A na dodatek to temeratura już dzisiaj rano powinna skoczyć i też nic...A wcześniej też nie zaobserwowałam skoku. Napisałabym Wam dokładne moje temp. ale zostawiłam w domu. Z tego co pamiętam to od 5 - 10 d.c wachała się międzi 36,1 -36,4 potem tj. 11-14 d.c 36,5-36,4 a 15,16 d.c. 36,5 dzisiaj 36,6. Już naprawdę nie wiem co myśleć...... Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEKXX Re: Nowy cykl-starania! IP: *.localdomain / 158.75.40.* 15.12.03, 15:53 Hej Nikola Nie martw się, u mnie dzisiaj 18 dc. w 12 dc miałam zastrzyk pregnylu i dzień po dniu 2 inseminacje, po nich miałam zalecone badanie temperatury ale ciągle jest taka sama...od 16 dc biorę duphaston, cycuchy bola i sterczą (i bez tego są ogromne hehehe))brzuszek w dole pobolewa od pierwszej inseminacji, chyba jestem już przewrażliwiona i sobie wymyślam "objawy". U mnie śluz też suchy, niestety Ci nie pomogę ale może dodam otuchy, że nie jesteś SAMA! Pewnie się powtarzam ale bardzo się cieszę,ża mamy to forum i bez skrępowania możemy się sobie wypłakać i w razie czego liczyć na pomoc, poradę i ciepłe słowo! A tak przy okazji, kiedy najlepiej byłoby zrobić pierwszy test czy się udało? Dbaj o siebie! Daj znać jakie są postępy i jak się czujesz mam nadzieję, że sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: Nowy cykl-starania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:34 Dzięki za słowa otuchy...dzisiaj 18 d.c. temp. 36,7...dalej mam mieszane uczucia. Nie wiem co jest grane....co się ze mną dzieje. Może jeszcze (tempka) pójdzie do góry... Trzymam za Ciebie kciuki! I za siebie jeszcze też... Pozdrowienia! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 08:39 Nikola wyluzuj troszkę, bo takie nerwy na pewno nie pomogą. U mnie chyba nic się nie dzieje. Tak jak u Ciebie 18 dc, ale tempka w normie i chyba faktycznie owu nie było i pęcherzyki nie urosły!!! Trudno będzie co ma być.Nie chcę się dołować na Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Nowy cykl-starania! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 11:25 Ja nadal uważam, że najlepszy jest monitoring. Najlepiej przyjść wtedy kiedy powinna być owu, a nawet pare dni wcześniej jeżeli fazę lutealną macie krótszą (jeżeli macie problem z niepękającymi pęcherzykami dostaniecie zastrzyk). Potem, USG po paru dniach żeby stwierdzić czy pękły pęcherzyki.Wychodzą dwie, trzy wizyty POzdrawiam i mocno trzymam kciuki. Jeżeli jutro wyniki będą OK, to ja nie miałam zadnych objawów Odpowiedz Link Zgłoś
agakra Re: Nowy cykl-starania! 16.12.03, 11:33 Gość portalu: Nikola napisał(a): > Dzięki za słowa otuchy...dzisiaj 18 d.c. temp. 36,7...dalej mam mieszane > uczucia. Nie wiem co jest grane....co się ze mną dzieje. Może jeszcze (tempka) > pójdzie do góry... > Trzymam za Ciebie kciuki! I za siebie jeszcze też... > Pozdrowienia! Nikola, a ja w tym cyklu przestałam mierzyć temperaturę i śkończyła się moja depresja, wkurzało mnie to strasznie, codziennie analizowałam czy dobrze, że podwyższona, albo się denerwowałam, że spadła, schowałam termometr, byłam na usg, lekarz potwierdził, że pękły jajeczka, co ma być to będzie, jak nie będzie, to weżmiemy sobi maluszka z domu dziecka, tyle jest nieszczęśliwych dzieci, Pozdrawiam > Nikola > Odpowiedz Link Zgłoś